Boottochten vanuit Fornells

Fornells is een dorp van kleine witte huisjes aan de noordkust van Menorca. Vanuit de kleine haven vertrekken dagelijks boottochten om de meest spectaculaire ongerepte stranden van het eiland te ontdekken.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

7 minuten lezen

Boottochten vanuit Fornells

Zeilen in de baai van Fornells | ©Jonathan Smith

Als u denkt aan zeilen tijdens uw vakantie in Menorca, is Fornells een van de belangrijkste punten om rekening mee te houden bij het boeken van uw bootexcursie.

Natuurlijk, zoals u zich kunt voorstellen, is het aanbod aan boottochten in Menorca enorm. Het immense aantal paradijselijke stranden nodigt u uit om u te laten gaan op een boot en u nergens zorgen over te maken, behalve over de keuze in welke baai u voor anker gaat voor uw volgende duik. Opdat dit ook werkelijk het geval is en u zich nergens anders zorgen over hoeft te maken, zal ik u vertellen over de beste opties voor een boottocht vanuit Fornells.

Onze favoriete

Menorca catamaran cruise

Ontdek de baaien van het noorden aan boord van een luxe catamaran vanuit Fornells

Vertrekkend vanuit Fornells en zeilend per catamaran, kunt u de ontoegankelijke maagdelijke stranden van de noordkust van Menorca ontdekken. Stops om te zwemmen en te snorkelen. Snack en drankjes inbegrepen.

Als u Menorca in de zomer bezoekt, is het meer dan waarschijnlijk dat u stranden zult vinden die vol liggen met bezoekers die staan te popelen om van het turquoise water van het eiland te genieten. Maar als u de noordkust van Menorca bezoekt, is het panorama heel anders. Vanuit Fornells kunt u een hele tijd varen zonder tientallen boten tegen te komen en de landschappen zijn zo wild en ongerept dat het lijkt alsof ze van een ander continent zijn overgenomen.

De noordelijke baaien zijn zeker een bezoek waard, maar ze zijn niet altijd te voet of met de auto bereikbaar. Daarom is het een geweldig idee om langs de noordkust te varen en per boot toegang te krijgen tot deze natuurwonderen. Tijdens deze excursie gaat u aan boord in de haven van Fornells en vaart u op een luxueuze catamaran. De schipper brengt u letterlijk waar de wind u brengt. Maakt u zich geen zorgen over de route, want met zijn expertise zal hij ervoor zorgen dat u de essentiële hoekjes van de noordkust zult afkammen.

De tour duurt meer dan drie uur en gedurende deze tijd heeft u de gelegenheid om te zwemmen, snorkelen (de boot is volledig uitgerust, dus u krijgt een duikbril en snorkel) en het geweldige onderwaterleven van het eiland te ontdekken. Aan boord kunt u genieten van een hapje en een drankje om nieuwe energie op te doen.

Waarom voor deze excursie kiezen: u vaart met alle comfort aan boord, maar u ontdekt wel de meest authentieke kustlijn van het eiland.

Aanrader als... u op zoek bent naar iets anders om te doen tijdens uw reis waarbij u kunt genieten van de turquoise wateren van Menorca, ver weg van de toeristische drukte.


Catamaran excursie bij zonsondergang

Zeilen op een zeilboot is op zich al romantisch, maar het doen onder de laatste zonnestralen van de dag is onovertroffen. Met deze zeiltocht, die vertrekt vanuit Fornells door de baaien van het noorden van Menorca, gaat u voor 19.00 uur aan boord om de zonsondergang te kunnen zien van waar die het mooist is: midden op zee. Maar niet voordat we een stop hebben gemaakt bij een van de prachtige baaien in het noorden om een duik te nemen en te snorkelen.

Als u wilt genieten van het kristalheldere water in zijn maximale pracht, zou het beter zijn om de tour in de ochtend te doen, maar als wat u wilt is een unieke ervaring die uw reis voor altijd zal markeren, is dit uw optie. Op de terugweg, als de zon onder is en de avond begint te vallen, vaart u terug naar de haven. Je zult alleen de wind en de zee horen. Ben je er klaar voor?

Waarom deze excursie kiezen: er is geen betere manier om een dag vakantie op zee af te sluiten, de laatste duik van de dag te nemen en te genieten van een romantische avond bij zonsondergang.

Aanrader als... u zin heeft in een unieke ervaring om u te verbinden met de zee en de natuur.


Hoeveel kost een boottocht vanuit Fornells?

Zeilen| ©Jacob Meissner
Zeilen| ©Jacob Meissner

Deelnemen aan een boottocht vanuit Fornells kost u ongeveer €60. Uiteraard hangt de prijs af van de lengte van de excursie, het type boot en het aantal personen op de excursie. Je kunt het boeken op Hellotickets.

Aangezien de noordkust van Menorca exclusiever is en minder bezocht wordt door grote groepen toeristen, is de kans groot dat u er kleinere groepstours, authentiekere boten en minder drukke excursies vindt. Het goede is dat op de twee excursies die wij voorstellen, de boten volledig zijn uitgerust met snorkeluitrusting en dat drankjes en snacks zijn inbegrepen om uw verblijf aan boord perfect te maken.

Hoe boekt u de excursie?

Genieten van het kristalheldere water| ©Unsplash
Genieten van het kristalheldere water| ©Unsplash

Het belangrijkste is om van tevoren te boeken, vooral als u in het hoogseizoen reist, en de beste manier om dit te doen is online op websites zoals Hellotickets, waar u dienstregelingen, prijzen en routes kunt vergelijken. De boten zijn over het algemeen klein en beperkt in omvang, maar de vraag in juli en augustus is over het algemeen zeer groot.

U kunt ook naar Fornells gaan zodra u op het eiland bent geland en in de haven vragen welke boten beschikbaar zijn, maar u loopt het risico dat u niet de tijd en datum kunt kiezen die u wilt.

Boottocht schema

Zeilen bij zonsondergang| ©Loreta Pavoliene
Zeilen bij zonsondergang| ©Loreta Pavoliene

Het aanbod van boottochten vanuit Fornells is gevarieerd, zodat u kunt kiezen tussen een tocht in de ochtend, halverwege de middag of laat op de avond om de zonsondergang te zien. Vroege vogels kunnen bijvoorbeeld een catamaran nemen die om 9.30 uur vertrekt. Zo kunt u het heetst van de dag ontvluchten en de turquoise wateren op hun mooist zien. Dezelfde excursie is mogelijk in de namiddag, vertrek om 15.00 uur.

Als u de dag liever op zee afsluit, kunt u kort voor 19.00 uur aan boord gaan van een zeilboot en aan boord de zonsondergang bekijken, na de laatste zwempartij van de dag.

Hoe lang duren de boottochten vanuit Fornells?

Genieten van het snorkelen| ©Jacob Owens
Genieten van het snorkelen| ©Jacob Owens

Als u overweegt een boottocht te maken vanuit Fornells Bay, kunt u kiezen tussen tochten van een halve of een hele dag. Zoals u zich kunt voorstellen, gaat de prijs omhoog als u de hele dag aan boord wilt doorbrengen, maar u kunt altijd naar Hellotickets schrijven om de prijs en beschikbaarheid te controleren.

Als u op zoek bent naar een excursie om de noordkust te ontdekken, bieden de drie-en-een-half uur durende tours u voldoende tijd om de meest spectaculaire plekjes te verkennen, te zwemmen en te snorkelen.

Routes van de boottochten vanuit Fornells

De zonsondergang vanaf de zee| ©Johannes Plenio
De zonsondergang vanaf de zee| ©Johannes Plenio

Het aantrekkelijkste aspect van de excursies langs de noordkust van Menorca is dat de wind de route bepaalt: de basishaven is altijd Fornells en tijdens de drie en een half uur durende zeiltocht kan de route enigszins variëren: Cala Pregonda zal het meest westelijke punt van de expeditie zijn en Cala Mongofre het meest oostelijke punt om te bezoeken.

Boottochten vanuit andere baaien

De stranden van Menorca| ©Unsplash
De stranden van Menorca| ©Unsplash

Als je nog niet zeker weet waar je gaat verblijven, maak je dan geen zorgen. Ten eerste omdat Menorca niet buitensporig groot is en je in minder dan een uur van het ene uiteinde van het eiland naar het andere kunt rijden. Maar toch, als u zich van meer comfort wilt verzekeren, zijn er boottochten vanaf de belangrijkste baaien en steden op het eiland.

Van Cala Galdana

Dit is waarschijnlijk de meest bezochte baai in het zuiden van Menorca. Het is de thuisbasis van twee van de grootste hotels van het eiland en hoewel het er meestal vrij druk is, is het de perfecte locatie om de rest van de paradijselijke baaien van het zuiden te ontdekken tijdens een boottocht vanuit Cala Galdana.

Van Ciudadela

U zult vanaf de eerste minuut verliefd worden op Ciudadela. De kleine straatjes vol mensen, de levendige terrassen en de kleine haven zijn de belangrijkste attracties. Bovendien kunt u vanaf de boulevard meevaren met een boottocht vanuit Ciudadela om de mooiste stranden aan de zuidkust van het eiland te ontdekken. Ga natuurlijk niet weg zonder de straten te verkennen!

Van Mahón

Mahón is de grootste stad van het eiland en de invloed van de haven is voelbaar vanaf het moment dat u voet zet in de straten. Door zijn centrale ligging is het de ideale plaats om vanuit Mahón een boottocht te maken en het water op te gaan om zowel de baaien in het zuiden als de baaien in het noorden te ontdekken, aangezien ze op dezelfde afstand van de stad liggen.

Andere interessante activiteiten om te doen in Fornells

Op het punt om te gaan kajakken| ©Ksenia Z
Op het punt om te gaan kajakken| ©Ksenia Z

Om de baaien in het noorden van Menorca te ontdekken weet u al dat u niet veel opties hebt: de meest spectaculaire zijn onbereikbaar als u er te voet of met de auto naartoe wilt. Een andere goede optie om ze te verkennen is daarom mee te gaan op een kajaktocht die u rond de baai van Fornells of de spectaculaire Cuevas de los Ingleses voert.

In ieder geval wordt u altijd begeleid door een deskundige monitor die u vertelt wat u moet doen en wat de beste route is, zodat u geen enkel detail over het hoofd ziet. Oh, en maak je geen zorgen als je niet in topvorm bent, want het is een relatief rustige wandeling die geen buitensporige fysieke inspanning vereist. Als je meer wilt weten, mis dan niet mijn gids over de beste kajaktochten in Menorca.