Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Boottochten vanuit Ciudadela

Het is onmogelijk om niet verliefd te worden op Ciudadela, de geplaveide straten, het licht, de mensen... en de haven, van waaruit boottochten rechtstreeks naar het paradijs vertrekken. Doet u mee?

Carmen Navarro

Carmen Navarro

5 minuten lezen

Boottochten vanuit Ciudadela

Genieten van snorkelen | ©Jakob Owens

Ciudadela is de ziel van Menorca. Wie zich een zomeravond voorstelt, waant zich in de kleine straatjes, op de terrassen en in de spectaculaire gastronomie. Maar wat ons vandaag naar dit mediterrane juweel brengt, is de haven, van waaruit dagelijks boottochten vertrekken naar de fijne zandstranden en het turkooizen water in het zuiden van het eiland.

Onder alle boottochten in Menorca, springen diegene die u naar Macarella, Macarelleta, Mitjana, Turqueta of Trebalúguer brengen er uit. En als je daar bent, zul je weten waarom. Je zult het moeilijk vinden jezelf te overtuigen dat je niet in het Caribisch gebied bent. Ik zal u alles vertellen wat u moet weten om uw boottocht te organiseren met vertrek vanuit Ciutadella.

De beste optie

Menorca zuidelijke stranden boottocht

De paradijselijke baaien van het zuiden, op een boottocht vanuit Ciudadela

Deze excursie maakt van uw dag de beste dag van uw vakantie: u ontdekt de populaire baaien in het zuiden van Menorca en geniet aan boord van een heerlijke paella. U zult stoppen om te zwemmen en te snorkelen in de beste wateren van het eiland.

Duur: 7 uur

Met deze excursie die vertrekt vanuit Ciudadela hoeft u zich nergens zorgen over te maken: de bemanning van de boot brengt u rechtstreeks naar het paradijs. U gaat om 10 uur aan boord om koers te zetten naar de prachtige baaien van het zuiden. U zult Macarella, Macarelleta, Turqueta, Son Saura, Es Talaier en vele andere bezoeken. Overdag heeft u tijd om verschillende duiken te nemen, te snorkelen (de boot voorziet u van de nodige uitrusting) en te stoppen aan het strand van Son Bou om te zonnebaden op het fijne zand.

Aan boord krijgt u, naast de bediening aan de bar, een heerlijke traditionele paella geserveerd, samen met een frisdrank of een drankje, zodat u uw batterijen weer kunt opladen om 's middags verder te varen. Na een bezoek aan andere baaien keert u rond 17.00 uur terug naar Ciudadela, na een ongelooflijke dag.

Het beste is dat veel van de baaien die u zult bezoeken onbereikbaar zijn met de auto en lange wandelingen vereisen om ze te bereiken, dus dankzij de boot zult u ervan kunnen genieten zonder de hitte van lange wandelingen in de zon te hoeven ondergaan.

Waarom deze tour kiezen: Dit is veruit de meest populaire tour. Voor een zeer redelijke prijs vaar je een dag langs de beste baaien en eten en drinken zijn inbegrepen. Wat wil je nog meer?

Aanbevolen als... u op zoek bent naar de beste prijs-kwaliteit optie om te duiken in het kristalheldere water van Menorca's zuidelijke baaien.


Hoeveel kost een boottocht vanuit Ciudadela?

Catamaran in Menorca wateren| ©Miquel Gelabert
Catamaran in Menorca wateren| ©Miquel Gelabert

Het aanbod is zeer gevarieerd, maar u kunt een hele dag op een boot doorbrengen vanaf ongeveer 50 euro met eten en drinken inbegrepen. Dit is het voordeligste aanbod op het hele eiland, wat Ciudadela tot een strategisch punt maakt van waaruit u uw boottocht kunt boeken. Tijdens de route bezoekt u de populairste baaien van het eiland, vermijdt u de drukte en geniet u ervan zoals het het beste is: vanaf het water. Je kunt het boeken bij Hellotickets.

Natuurlijk moet u er rekening mee houden dat de prijzen van de boottochten over het algemeen sterk afhankelijk zijn van het tijdstip van de boot, de lengte van de tocht en het aantal personen aan boord. Om u een idee te geven: als u een dag aan boord van een zeilboot wilt doorbrengen met nog maar 10 passagiers, kan de prijs oplopen tot 110 of 120 €.

Als u echter op zoek bent naar iets wat nog voordeliger is, kunt u een excursie boeken die erg lijkt op de excursie naar de zuidelijke baaien, maar dan voor een halve dag: u krijgt bijna 4 uur de tijd om dezelfde baaien te bezoeken en u betaalt slechts 28 €. Wat uw budget ook is, u zult zeker een optie vinden die bij uw reis past.

Hoe boekt u een bootexcursie vanuit Ciudadela?

Inhammen van Menorca| ©Ricardo Frantz
Inhammen van Menorca| ©Ricardo Frantz

Het boeken van een boottocht vanuit Ciudadela is heel eenvoudig: op internet, op websites zoals Hellotickets, kunt u prijzen, dienstregelingen, route en type boot vergelijken en met één klik een plaats reserveren. U moet echter ruim van tevoren boeken, vooral als u in de zomer reist, want de plaatsen zijn beperkt en er is veel vraag in de zomermaanden.

Afhankelijk van wat de excursie omvat (eten, drinken aan boord, snorkel- of peddelsurfmateriaal, enz.) kan de prijs variëren, dus lees de details zorgvuldig alvorens te boeken. In het algemeen is het erg moeilijk om

Trouwens, als u met kinderen reist, kijk dan of er speciale tarieven zijn, want er zijn vaak gereduceerde prijzen voor de kleintjes.

Dienstregeling boottocht

Zonsondergang in Menorca| ©Johannes Plenio
Zonsondergang in Menorca| ©Johannes Plenio

De dienstregeling kan variëren, afhankelijk van de route die u kiest: tochten van een hele dag vertrekken meestal om 10 uur 's ochtends om de tijd optimaal te benutten en keren rond 17.00 en 18.00 uur terug. Rondleidingen van een halve dag duren meestal tussen drie en vier uur en bieden de mogelijkheid om ze ' s ochtends (om 10 uur) of 's middags (om 15 uur) te doen.

Als u wilt, is er ook een optie (vertrek vanuit Fornells) die om 19:00 uur vertrekt, zodat u van de laatste lichtstralen van de avond in de zee kunt genieten en een duik kunt nemen voordat u op de boot naar de zonsondergang kijkt. Spectaculair!

Hoe lang de excursies duren

Snorkelen in Menorca's wateren| ©JMarco Assmann
Snorkelen in Menorca's wateren| ©JMarco Assmann

De duur van de excursies hangt af van wat u in de reisroute wilt opnemen: excursies van een hele dag zijn het meest uitgebreid en kunnen tot 8 uur duren. In dat geval zijn drankjes en lunch meestal inbegrepen. Excursies van een halve dag duren daarentegen meestal ongeveer 4 uur en omvatten geen voedsel, hoewel tussen de dompelingen vaak snacks worden geserveerd.

Route van de excursies met vertrek vanuit Ciutadella

Menorca| ©Daniel Ferrandiz
Menorca| ©Daniel Ferrandiz

De route van de boottochten die vanuit de haven van Ciudadela vertrekken, is meestal gelijk: ze gaan allemaal langs de baaien in het zuiden van het eiland, waaronder de bekende Macarella, Son Bou, Trebalúguer, Turqueta en Mitjana. Afhankelijk van de lengte van de tour die u hebt gekozen, zullen ze meer of minder stops maken om te zwemmen en zullen ze u zelfs de mogelijkheid bieden om tijd op een van de stranden door te brengen.

Het is ook waarschijnlijk dat zij tijdens de tocht Cala Galdana, een zeer populair strand bij toeristen, zullen aandoen of er een stop zullen maken om passagiers op te pikken of van boord te laten gaan.

Boottochten vanuit andere baaien

Boot varen rond Menorca's baaien| ©Jordan Irving
Boot varen rond Menorca's baaien| ©Jordan Irving

Als de locatie van Ciudadela u niet helemaal bevalt bij het boeken van uw boottocht, hoeft u zich geen zorgen te maken. Er zijn dagelijkse excursies naar zowel de noord- als de zuidkust van Menorca die vertrekken vanuit andere havens rond het eiland. Dit zijn de belangrijkste:

Andere interessante activiteiten in Menorca

Ik weet zeker dat met alles wat ik je verteld heb, je jezelf al kunt voorstellen met koffer in de hand op weg naar één van de meest kostbare eilanden in de Middellandse Zee, maar als je nog steeds twijfels hebt over wat je nog meer kunt doen in Menorca, dan is dit mijn reisgids, zodat je de essentiële dingen die je in Menorca kunt zien en doen kunt opschrijven.