Beste dinerrondvaarten in Praag

Wil je Praag ervaren als nooit tevoren en ook nog eens genieten van een heerlijk diner? Wacht dan niet langer met het boeken van een dinercruise op de rivier van de stad, vanwaar je het Praagse nachtleven kunt proeven.

Ana Caballero

Ana Caballero

11 minuten lezen

Beste dinerrondvaarten in Praag

Praag, Tsjechische Republiek | ©Felix Mittermeier

Een van de plannen waar steeds meer mensen voor kiezen tijdens hun bezoek aan Praag is een dinercruise op de rivier. Wanneer de avond valt in de Tsjechische hoofdstad, zijn er maar weinig dingen te vergelijken met aan boord gaan van een luxueus cruiseschip en varen over de wateren terwijl Praag oplicht en u geniet van uw diner.

Er zijn verschillende alternatieven, afhankelijk van het soort eten dat u wilt genieten, uw budget en met wie u deze ervaring gaat delen, want als het met uw partner is, bent u zeker op zoek naar meer intimiteit en een nog romantischere sfeer. Omdat ik weet dat u nu meer wilt weten, heb ik het op me genomen om te onderzoeken wat voor u de beste opties zijn.

Varen op de Praagse rivier terwijl je dineert en naar muziek luistert

Luchtfoto van de Moldau| ©Anthony Delanoix
Luchtfoto van de Moldau| ©Anthony Delanoix

Als u op zoek bent naar een uniek (en zeer romantisch) plan tijdens uw reis naar Praag, heb ik een voorstel dat u misschien interesseert: een riviercruise met live muziek en een heerlijk diner. Ik verzeker u dat er geen betere manier is om de meest emblematische plaatsen van de stad te bezoeken dan door langs de wateren te varen terwijl u uw maag vult en een orkest de soundtrack van de tocht verzorgt.

Dit soort activiteiten vertrekt elke dag van de week net na zonsondergang, dus u kunt naar de pier gaan en vragen naar de beschikbaarheid. Om uw plaats veilig te stellen, raad ik u aan vooraf te reserveren, want ze streven ernaar de intieme sfeer te behouden, iets wat wordt bereikt door de overdadige decoratie van de boot en de verlichte skyline van Praag, inclusief het kasteel en deKarelsbrug.

De prijs (ongeveer 60 euro) omvat de drie uur durende rondleiding, een welkomstdrankje en een diner, waarvan ik u kan verzekeren dat het u tevreden zal stellen, want het bestaat meestal uit verschillende gerechten waaruit u kunt kiezen (koud, warm, desserts en bijgerechten). Extra dranken, vooral alcoholische dranken, moeten echter apart worden betaald.

Belangrijke feiten:

 • Prijs: ongeveer €60
 • Duur: ongeveer 3 uur
 • Wat is inbegrepen: riviercruise met diner en live muziek
 • Aanbevolen als: u een levendige avond wilt doorbrengen in goed gezelschap.

Boek uw dinercruise in Praag

Ontspan op een diner cruise inclusief transfers op de Praagse rivier

Vltava rivier cruises| ©Thomas Depenbusch (Depi)
Vltava rivier cruises| ©Thomas Depenbusch (Depi)

Wilt u een exclusieve ervaring in Praag? Er gaat niets boven een privévoertuig dat u ophaalt bij uw hotel en u meeneemt op een dinercruise. Het enige waar u zich zorgen over hoeft te maken is om op de afgesproken tijd bij de receptie van uw accommodatie te zijn, zodat uw chauffeur u naar de pier kan brengen en aan een unieke ervaring kan beginnen met een van de beste uitzichten op Praag als achtergrond.

Als u aan boord van het cruiseschip wilt dineren en een of twee drankjes wilt nuttigen (let op, alleen het welkomstdrankje is inbegrepen, de rest moet u apart betalen), hoeft u niet te rijden of het openbaar vervoer terug naar uw hotel te nemen. Gelukkig kunt u altijd een excursie boeken die, hoewel iets duurder (ongeveer 100 euro), u ophaalt en terugbrengt naar uw accommodatie.

Niet alleen krijgt u de kans om het ongeëvenaarde uitzicht op Praag bij nacht vanaf de rivier te zien of om onder de imposante Karelsbrug door te rijden, maar op de heen- en terugweg kunt u ook ontspannen in de autostoel terwijl u door het raam de straten van de Tsjechische hoofdstad aan u voorbij ziet trekken.

Belangrijke feiten:

 • Prijs: ongeveer €100
 • Duur: ongeveer 4 uur
 • Wat is inbegrepen: riviercruise met diner en hoteltransfers
 • Aanbevolen als: je je de hele avond geen zorgen wilt maken over vervoer.

Boek uw dinercruise in Praag

Geniet van een geweldig dinerbuffet aan boord van een dinercruise in Praag

Dinner Cruise| ©Jenni Douglas
Dinner Cruise| ©Jenni Douglas

Wordt u graag verwend tijdens het diner? Dan moet je je inschrijven voor een buffet diner cruise op de Vltava rivier in Praag. U zult zeker verwend worden met heerlijke gerechten, waarvan vele uit de internationale keuken, om van te genieten terwijl de nacht valt over de gebouwen van Praag, zoals het Nationaal Theater of de middeleeuwse torens.

Rondvaarten met een dinerbuffet zijn vrij goedkoop (ongeveer 30 euro), vooral omdat u zoveel kunt eten en herhalen als u wilt. Er is echter maar één drankje inbegrepen, dus je zult op die extra uitgave moeten rekenen of wachten tot je van boord gaat om in het centrum van Praag een biertje te drinken voor een lagere prijs.

Belangrijke feiten:

 • Prijs: ongeveer €30
 • Duur: ongeveer 3-4 uur
 • Wat is inbegrepen: riviercruise met internationaal dinerbuffet
 • Aanbevolen als: u zeker wilt zijn van een verscheidenheid aan eetgelegenheden.

Boek uw dinercruise in Praag

Leer meer over de geschiedenis van Praag terwijl je dineert op een Praagse riviercruise

Uitzicht vanaf de cruise| ©R Boed
Uitzicht vanaf de cruise| ©R Boed

Hoewel het duidelijk is dat een van de belangrijkste attracties van een Praagse riviercruise een smakelijk diner is, mogen we niet vergeten dat we de wateren van een stad met veel geschiedenis bevaren. Daarom raad ik aan een route te boeken met een Engelssprekende gids.

Van Praag wordt gezegd dat het een stad van bruggen en torens is, want er zijn er honderden. Vooral de Karelsbrug valt op, die je met open mond achterlaat als je eronderdoor steekt. Door de stad varen zonder de waarde te begrijpen van de gebouwen die op de oevers verschijnen is zonde, dus het is beter om een rondleiding te nemen met een gespecialiseerde gids aan boord die de geheimen en legenden van plaatsen als de Praagse Burcht of het Huis van de Dans uitlegt.

In totaal duurt het bijna drie uur voor ongeveer 35 euro, waarin u niet alleen de gerechten op het menu proeft, maar ook de geschiedenis van Praag.

Belangrijke feiten:

 • Prijs: ongeveer €35
 • Duur: ongeveer 2 uur
 • Wat is inbegrepen: riviercruise met diner en gids aan boord
 • Aanbevolen als: u geïnteresseerd bent in het leren over de geschiedenis van Praag terwijl u dineert en vaart op de Vltava.

Boek uw dinercruise in Praag

Proef de Tsjechische gastronomie aan boord van een riviercruise in Praag

Het eten van Koleno| ©Luke Porwol
Het eten van Koleno| ©Luke Porwol

Wil je een ervaring die je dichter bij de Tsjechische cultuur brengt? Zorg ervoor dat u een traditionele diner cruise op de Vltava rivier boekt. Naast het proeven van typische Tsjechische gerechten, krijg je ook Becher likeur te proeven, een drankje gemaakt van een geheime formule van kruiden, specerijen en wortels. Wees gewaarschuwd: het is vrij sterk, dus je zult je maag moeten vullen om er overheen te komen.

Wat kun je verwachten van de Tsjechische keuken? Vrij veel vlees en zeer merkwaardige gerechten, maar vol van smaak. Een van de bekendste is koleno, d.w.z. varkensknie gemarineerd in donker bier en kruiden. De geur is ongelooflijk en hij smaakt nog beter in de mond, want hij is knapperig maar smelt tegelijkertijd op het gehemelte.

Een ander onmisbaar gerecht is tatarák, waarvan de ingrediënten (vers gehakt, eigeel, kruiden en sauzen) apart worden geserveerd, zodat u ze naar eigen smaak kunt mengen. Om de Tsjechische ervaring compleet te maken, gaat er niets boven het oplichten van de stad Praag als de hemel donkerder wordt.

Belangrijke feiten:

 • Prijs: ongeveer €40
 • Duur: ongeveer 3 uur
 • Wat is inbegrepen: Riviercruise met traditioneel Tsjechisch diner.
 • Aanrader als: je zin hebt om traditionele Tsjechische gerechten te proeven.

Mis niets dankzij het glazen plafond van de cruise

Glazen Plafond Cruise| ©Pixabay
Glazen Plafond Cruise| ©Pixabay

Maakt u zich zorgen dat u op een cruise zit, van het diner geniet maar niet van het uitzicht kunt genieten? In dat geval is mijn advies: zorg ervoor dat je er een boekt met een glazen dak. Hoe je ook kijkt, je zult Praag kunnen zien maar het niet koud hebben, want de binnenkant van de boot blijft warm en beschermd, iets wat je zult waarderen als je in de winter in Praag reist.

Als u er zeker van wilt zijn dat het uitzicht nog beter is, reserveer dan vooraf om een tafel bij het raam aan te vragen. Zo ziet u alles in detail en zonder het gevaar om duizelig te worden, want het glas is ontworpen om lawaai en trillingen van buitenaf te voorkomen.

Als uw bezoek in de zomer in Praag plaatsvindt, kan het dak worden geopend, zodat u de zachte avondbries kunt voelen terwijl u dineert. Als u er zin in hebt, kunt u na afloop een drankje bestellen, dat weliswaar niet is inbegrepen in de algemene prijs van ongeveer 50 euro, maar wel de beste metgezel is om op het dek naar de stadslichten te kijken voordat u uw reis beëindigt. Vergeet niet uw camera mee te nemen! U kunt zich de ongelooflijke panorama's voorstellen die u kunt zien en fotograferen.

Belangrijke feiten:

 • Prijs: ongeveer €50
 • Duur: ongeveer 3-4 uur
 • Wat is inbegrepen: Riviercruise met diner op een boot met een transparant dak en buitendek.
 • Aanbevolen als: u het beste uitzicht op Praag bij nacht wilt hebben.

Kies voor een gastronomisch diner tijdens uw riviercruise in Praag

Mensen eten op de boot| ©meg solomon
Mensen eten op de boot| ©meg solomon

Als u met uw partner naar Praag reist en u wilt uzelf trakteren op een speciaal diner, bijvoorbeeld voor uw jubileum, hebt u dan gedacht aan een cruise op de Moldau? U beleeft een heerlijke, intieme avond met een heerlijke maaltijd die u kunt kiezen uit een gastronomisch menu. Bovendien zijn deze speciale cruises inclusief wijn - wat is er romantischer?

Een ander ding om in gedachten te houden is dat je een tafel voor jezelf hebt, niet om te delen, zodat je ruimte en tijd hebt om te ontspannen tijdens een van je nachten in Praag. Aan de andere kant hoef je je geen zorgen te maken over het boeken van een Praags restaurant en heb je ook het voorrecht om te dineren met de stad verlicht op de achtergrond.

Hoewel de prijs van de hele ervaring een beetje prijzig kan zijn (ongeveer 100€ per persoon), verzeker ik u dat het de moeite waard is. Naast de heerlijkheid van het diner, dat bestaat uit drie exquise gerechten en een drankje, is de boot een echte luxe, vol met lampen en met een bemanning (en zelfs een pianist) die een nog exclusievere sfeer weten te creëren.

Belangrijke feiten:

 • Prijs: ongeveer € 100
 • Duur: ongeveer 3 uur
 • Wat is inbegrepen: riviercruise met gastronomisch diner
 • Aanbevolen als: je zin hebt in een exclusief gastronomisch menu.

Ontdek Praag overdag en 's nachts tijdens een dinercruise

Rondvaart door Praag| ©MoToMo
Rondvaart door Praag| ©MoToMo

Een dinercruise als de avond valt in Praag is een luxe, maar als u de stad ook bij daglicht wilt zien, zijn er excursies die beide tochten combineren.

Eerst wandel je door de Tsjechische hoofdstad met een gids die je wijst op de hoogtepunten, zoals de Sint-Vituskathedraal, het kasteel, de Joodse wijk en de Sint-Niklaaskerk. Bij het vallen van de avond brengt een bus u naar de kade voor een dinercruise op de rivier.

Als je een compleet en voordelig alternatief zoekt (ongeveer 75 euro) omdat je maar één dag in Praag bent, is dit mijn aanbeveling. U zult de stad zowel overdag als 's nachts kunnen bewonderen en het beste krijgen van twee werelden die, hoewel ze tegengesteld lijken, naast elkaar bestaan in dezelfde stad.

Belangrijke feiten:

 • Prijs: 75€ ongeveer
 • Duur: ongeveer 6 uur
 • Wat is inbegrepen: wandeltocht en riviercruise met diner.
 • Aanbevolen als: u weinig tijd heeft en een wandeling wilt combineren met een dinercruise.

Aperitief aan boord van een riviercruise in Praag: een betaalbaarder alternatief

Praag per boot| ©a.canvas.of.light
Praag per boot| ©a.canvas.of.light

Weinig tijd in Praag of op zoek naar een betaalbare riviercruise? Aan alternatieven zal het niet liggen, want veel riviercruises bieden de excursie aan voor ongeveer 15 euro en zijn inclusief een snack aan boord, zodat u ongeveer een uur lang kunt genieten van een kleine snack terwijl beroemde bezienswaardigheden zoals het Nationaal Theater en de Oude Stad aan de oevers van de rivier verschijnen.

Hoewel deze kortere cruises vaker vertrekken, is mijn advies om vooraf de dienstregeling te controleren en het laatste traject te boeken. Op die manier stap je aan boord wanneer de avond begint te vallen en heb je aan het einde van de tocht meer dan genoeg tijd om te dineren in een van de restaurants in de omgeving. En omdat deze cruise niet gericht is op het diner, maar op het bezoek, hebben ze meestal audiogidsen in verschillende talen en met veel historische inhoud.

Belangrijke feiten:

 • Prijs: ongeveer €15
 • Duur: ongeveer 1 uur
 • Wat is inbegrepen: riviercruise met aperitief
 • Aanbevolen als: je een krap budget hebt maar een bijzondere Praagse riviercruise niet wilt missen.

Privé boottocht op de Moldau in Praag

Cruise naar Praag| ©Michela Simoncini
Cruise naar Praag| ©Michela Simoncini

Kunt u zich voorstellen dat u over het rustige water van de rivier Vltava vaart, terwijl Praag zich voor u opent, met de rust en intimiteit van een privéboot? Het is misschien niet het meest betaalbare alternatief (ongeveer 200 euro), maar als je die speciale persoon wilt verrassen met een unieke ervaring, waarom boek je dan niet een boottocht voor jullie tweeën? U kunt aan boord dineren en ontspannen kletsen terwijl u de Poolse stad ziet oplichten en donker worden.

Als u nadenkt over hoe u uw reis naar Praag nog beter kunt maken, is het duidelijk dat een privé cruise op de Vltava een geweldige optie is. Vooral omdat u niet alleen een à la carte menu hebt om van te genieten tijdens de cruise, maar ook alle vragen kunt stellen aan de bemanning, die u graag uitleg geeft over elk nieuw gebouw dat op de kust verschijnt. Het is een magische, exclusieve en onvergetelijke ervaring.

Snelle feiten:

 • Prijs: 200€ ongeveer
 • Duur: ongeveer 3-4 uur.
 • Wat is inbegrepen: privé riviercruise met diner inbegrepen.
 • Aanbevolen als: je een cadeau wilt geven aan een speciaal iemand tijdens je reis naar Praag.

Wat is de route van de Prague Night Cruise?

Zicht op de Brug bij nacht| ©R Boed
Zicht op de Brug bij nacht| ©R Boed

Over het algemeen is de route van de cruises altijd hetzelfde, omdat het doel is de rivier de Moldau te bevaren langs de belangrijkste plaatsen en monumenten van de stad. s Nachts zijn ze allemaal verlicht, zodat het heel bijzonder is om ze vanaf de boot te zien en zo een panoramisch uitzicht te krijgen dat op je netvlies gegrift zal blijven.

Een essentieel onderdeel van de route is ongetwijfeld het passeren van de Praagse bruggen, die ondanks het verstrijken van de tijd nog steeds hun structuur en schoonheid hebben behouden. De meeste daarvan verbinden de twee oevers van de rivier, zodat u ze tijdens de tocht een voor een kunt zien. Mijn favoriet is de Karelsbrug, die het beroemdst is en tegenwoordig een eigen museum heeft.

Naast de bruggen kunt u vanaf de boot de vele verlichte middeleeuwse torens tegen de nachtelijke hemel aanschouwen. Het is een prachtig gezicht dat alleen vanaf het water kan worden bewonderd - u wilt het niet missen!

Moet ik de cruise en het diner vooraf boeken?

Op een boot in Praag| ©Emily Allen
Op een boot in Praag| ©Emily Allen

Hoewel er vele opties en vele soorten cruises zijn, is het een zeer populaire activiteit omdat het zo bijzonder en interessant is. Mijn advies is dan ook om niet tot het laatste moment te wachten en uw kaartje vooraf te kopen, vooral als u met kinderen naar Praag reist en u met meerderen bent. Zo bent u niet alleen verzekerd van een uniek plan voor een van uw avonden in Praag, maar kunt u ook vragen om een tafel bij het raam.

Overal is een goede plek om Praag bij nacht te bewonderen, maar ik kan u verzekeren dat een tafel bij het raam waardoor u naar buiten kunt kijken zonder op te hoeven staan tijdens het eten een echte luxe is.

Anderzijds worden sommige cruisetafels gedeeld met andere mensen. Hoewel het een goede gelegenheid kan zijn om mensen te ontmoeten en de avond te delen met nieuwe vrienden, kunt u, als u op zoek bent naar privacy, het beste bij uw reservering aangeven dat u aan een privétafel wilt zitten.

Heeft u honger gekregen bij de gedachte aan een diner aan boord van een cruise in Praag? Het verbaast me niet, maar ik hoop dat je het met mijn aanbevelingen snel kunt verhelpen.