Florence in 3 dagen: tips, bezienswaardigheden en nog veel meer

Als je drie dagen in Florence doorbrengt, heb je geluk, want dan heb je de tijd om alle bezienswaardigheden te bezoeken.

María Cano

María Cano

15 minuten lezen

Florence in 3 dagen: tips, bezienswaardigheden en nog veel meer

Piazza Michelangelo, Florence | ©Bjorn Snelders

Drie dagen is de minimale tijd om Florence grondig te leren kennen. In drie dagen kun je de essentiële dingen bezoeken, maar ook de plaatselijke cultuur opsnuiven en de musea, kerken en grote paleizen bezoeken. Wil je een routebeschrijving om er het beste uit te halen? Ga dan met me mee. En als je meer informatie nodig hebt, lees dan het artikel Wat te zien en te doen in Florence.

Dag 1: Bekijk het beste van Florence

Duomo plein| ©Juan Pablo Cejudo Urdampilleta
Duomo plein| ©Juan Pablo Cejudo Urdampilleta

De route voor de eerste dag van je driedaagse reis naar Florence begint op het Piazza del Duomo, waar je de Kathedraal van Santa Maria del Fiore kunt bezoeken, de Koepel van Brunelleschi kunt beklimmen, de deuren van het Baptisterium kunt bekijken en het Museo dell'Opera del Duomo kunt betreden.

De tour gaat verder naar Piazza della Repubblica, verder naar de Mercato Nuovo en vandaar naar Piazza della Signoria en Palazzo Vecchio. Vervolgens steek je over naar de andere kant van de Arno via de Ponte Vecchio en verken je het Palazzo Pitti en de Boboli-tuinen, om te eindigen bij Piazzale Michelangelo en San Miniato al Monte.

Begin je dag met energie op Piazza del Duomo

Begin je reis op Piazza del Duomo, een waar openluchtmuseum dat je versteld zal doen staan. Je vindt er de Duomo van Florence, de op twee na grootste kathedraal van Europa.

Maar naast dit indrukwekkende monument zijn er op Piazza del Duomo ook andere dingen te zien, zoals het Battistero di San Giovanni, Giotto's Campanile, de Loggia del Bigallo, de Crypte van Santa Reparata en het Museo dell'Opera del Duomo.

Boek tickets voor de Duomo van Florence

Ontdek de kathedraal van Santa Maria del Fiore

De Duomo staat ook bekend als de Kathedraal van Santa Maria del Fiore, een werk van de architect Arnolfo di Cambio. Het dateert uit het begin van de 15e eeuw en de wit met groen marmeren gevel zal je versteld doen staan. Zodra je binnenkomt kun je de graftombe van Filippo Brunelleschi zien, de architect van de koepel.

Ik raad aan om van tevoren kaartjes te reserveren voor de kathedraal van Santa Maria del Fiore om geen tijd te verliezen bij de kassa. Met je kaartje voor de Duomo kun je ook naar veel andere plekken op het Piazza.

 • Openingstijden van de Duomo van Florence: de kathedraal is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10:15 tot 16:45 uur.

Boek tickets voor de Duomo van Florence

Laat je verblinden door de Koepel van Brunelleschi

Buitenkant van de Koepel| ©Vicente Camarasa
Buitenkant van de Koepel| ©Vicente Camarasa

Het hoogtepunt van de Piazza del Duomo is het beklimmen van de Koepel van Brunelleschi, die 46 meter in diameter en 114 meter hoog is.

Je moet in totaal 463 treden beklimmen, maar het uitzicht is werkelijk spectaculair. De beklimming vindt plaats tussen de twee koepels en de binnendecoratie, een reeks scènes uit het Laatste Oordeel, is het werk van Giorgio Vasari en Federico Zuccari.

 • Openingstijden Koepel van Brunelleschi: maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 19.00 uur, zaterdag van 8.00 tot 16.30 uur en zondag van 12.30 tot 16.30 uur.

Bekijk de deuren van het Baptisterium

Tegenover de Duomo van Florence staat het Battistero di San Giovanni. Met zijn achthoekige plattegrond is het het oudste gebouw op het Piazza del Duomo en de buitenkant is ook gemaakt van wit en groen marmer. Maar het meest karakteristieke kenmerk van dit monument zijn de deuren:

 • De noordelijke deur: versierd met scènes uit het leven van Jezus en de vier evangelisten.
 • De zuidelijke poort: versierd met een reeks scènes uit het leven van Johannes de Doper, de vier theologische deugden en de vier kardinale deugden.
 • De Paradijspoort: een van de belangrijkste werken uit de Italiaanse Renaissance. De 10 bronzen panelen tonen een reeks scènes uit het Oude Testament.

In dit geval kan het interessant zijn om een rondleiding door het Baptisterium en de koepel van Brunelleschi te boeken als je meer wilt weten over de geschiedenis van de plek om je heen.

 • Openingstijden Battistero di San Giovanni: dagelijks van 8.15 tot 10.15 uur en van 11.15 tot 18.30 uur.

Boek een rondleiding door het Baptisterium en de Koepel van Brunelleschi

Beklim Giotto's Campanile

Op Piazza del Duomo heb je ook de mogelijkheid om Giotto's Campanile te beklimmen. Giotto begon aan dit werk, maar hij stierf voordat hij het af kon zien. Het werd voltooid door Andrea Pisano in 1359.

Als je naar de Koepel van Brunelleschi gaat, kun je het bezoek aan de Campanile overslaan, omdat het uitzicht vergelijkbaar is.

 • Openingstijden Giotto's Campanile: elke dag 24 uur per dag geopend.

Ga naar het Museo dell'Opera del Duomo

Binnen in het Museo dell'Opera del Duomo| ©Sailko
Binnen in het Museo dell'Opera del Duomo| ©Sailko

Sluit je bezoek aan Piazza del Duomo af met een bezoek aan het Museo dell'Opera del Duomo, dat een collectie originele stukken van de Duomo, de Campanile en de Battisterio huisvest, evenals modellen en originele schetsen van de kathedraal en de koepel die werden gebruikt voor de bouw ervan.

 • Openingstijden Museo dell'Opera del Duomo: dagelijks van 8.30 tot 19.00 behalve op dinsdag, dan is het gesloten.

Laat je imponeren door Piazza della Repubblica

Als je klaar bent met het bezoeken van alle monumenten op het Piazza del Duomo, neem dan de gelegenheid om een pizza taglio of een panino te eten en ga naar het Piazza della Repubblica, waar je de Zuil van Overvloed vindt, een neuralgisch punt waar de wegen van de oude Romeinse stad elkaar kruisten.

Op dit plein, dat echt indrukwekkend is voor zijn grootte, vind je ook elegante cafés en winkels met topmerken zoals Dior, Dolce & Gabbana en Louis Vuitton.

Bezoek het Palazzo Strozzi

En als je het Piazza della Repubblica verlaat via de Arc de Triomphe, kom je het Palazzo Strozzi tegen, het geesteskind van Filippo Strozzi, lid van een van de meest invloedrijke Florentijnse families.

Het is een imposant stenen gebouw en een exponent van de renaissance architectuur in de stad Florence. Ik raad je ook aan om je tickets voor Palazzo Strozzi van tevoren te reserveren om zeker te zijn van je bezoek.

 • Openingstijden Palazzo Strozzi: dagelijks van 10:00 tot 22:00 behalve donderdag, dan sluit het om 23:00.

Raak de neus van de porcellino aan

Ga vervolgens naar de Mercato Nuovo om een van de symbolen van de Florentijnse stad te zien, de porcellino, en zorg ervoor dat je zijn neus aanraakt. Volgens de legende keer je dan terug naar Florence.

En na dit moment van bijgeloof, slenter je langs de verschillende marktkraampjes en maak je van de gelegenheid gebruik om een souvenir of twee te kopen, evenals wat cadeautjes voor vrienden en familie.

Leer het Piazza della Signoria kennen

Het Plaza de la Señoría is een van de mooiste plekjes van de stad. Aarzel niet om plaats te nemen in de gewelfde galerij, aan de rechterkant van het plein, om de verschillende beeldhouwwerken te bestuderen, zoals Perseus met het hoofd van Medusa of Cosimo I de Medici.

Op het plein staat ook de Fontein van Neptunus, evenals een plaquette op de grond ter herdenking van de veroordeling van Girolamo Savonarola, die in 1498 werd opgehangen en verbrand wegens ketterij.

Ga het Palazzo Vecchio binnen

En als je op Piazza della Signoria bent, kun je natuurlijk een rondleiding boeken door het Palazzo Vecchio, waar je werken kunt zien van kunstenaars als Bronzino, Giorgio Vasari en Domenico Ghirlandaio.

 • Openingstijden: elke dag van de week van 9.00 tot 19.00 uur, behalve op donderdag, dan sluit het om 14.00 uur.

Boek een rondleiding in Palazzo Vecchio

Wandeling langs de Ponte Vecchio

De Ponte Vecchio is een van de meest karakteristieke plekken van Florence. Deze stenen hangbrug is een waar wonder en dateert uit het midden van de 14e eeuw.

In de winkels op de brug zie je luxueuze juweliers en goudsmeden. Maar ze werden niet altijd bezet door dit gilde. Tussen de 15e en 16e eeuw was het de plek waar slagers en slachters zich concentreerden.

Ontdek het Palazzo Pitti

Palazzo Pitti| ©Nathan Rupert
Palazzo Pitti| ©Nathan Rupert

En nadat je de Ponte Vecchio bent overgestoken, ten zuiden van de rivier de Arno, vind je het Palazzo Pitti in renaissancestijl.

Als je tickets boekt voor het Palazzo Pitti kun je de Palatijnse Galerij, de Galerij voor Moderne Kunst, het Zilvermuseum, het Kostuummuseum en het Porseleinmuseum bezoeken.

 • Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 8.15 tot 18.30 uur.

Boek tickets voor het Palazzo Pitti

Bezoek de Boboli-tuinen

En nadat je het paleis hebt verkend, raad ik je aan om een bezoek aan de Boboli-tuinen te boeken. Ze zijn 4,5 vierkante kilometer groot en zijn versierd met fonteinen en beelden en ideaal om van te genieten en een klein hapje te eten voordat je verdergaat met de dag.

 • Openingstijden: elke dag van 8.15 tot 16.30 of 19.00 uur, afhankelijk van de tijd van het jaar waarin je komt.

Boek een bezoek aan de Boboli-tuin

Maak de beste foto's vanaf het Piazzale Michelangelo

En nadat je van de rust van de Boboli-tuinen hebt genoten, raad ik je aan om met de bus naar het Piazzale Michelangelo te gaan, waar je de beste foto's van de stad kunt maken.

Het is ongetwijfeld het beste uitkijkpunt in Florence en je kunt buslijnen 12 en 13 nemen om er te komen. De wandeling naar boven is prachtig.

Sluit de dag af in San Miniato al Monte

Als je eenmaal omhoog bent geklommen naar Piazzale Michelangelo, raad ik je aan om de Basiliek van San Miniato al Monte te bezoeken, een van de meest charmante plekken in de stad Florence.

 • Openingstijden: maandag tot zaterdag van 9.30 tot 13.00 uur en van 15.00 tot 19.00 uur. Zondag van 8.15 tot 13.00 en van 15.00 tot 19.00. Je kunt je bezoek ook laten samenvallen met een eucharistieviering die doordeweeks om 18.00 uur en op zon- en feestdagen om 17.30 uur plaatsvindt.

Dag 2: Beleef een dag vol kunst

Uffizi Galerij| ©Andres Alvarado
Uffizi Galerij| ©Andres Alvarado

Deze dag staat in het teken van een bezoek aan de belangrijkste musea van de stad: de Uffizi Galerij en de Accademia Galerij. Maar er is ook tijd voor een bezoek aan Santo Spirito, de Basiliek van Santa Maria Nouvella, de Basiliek van San Lorenzo, de San Lorenzo Markt en ijssalon La Carraia.

Begin de dag bij de Uffizi Galerij

Ik raad je aan om je dag 's ochtends te beginnen bij de Uffizi Galerij. De galerie gaat om 8.15 uur open, dus zorg ervoor dat je er vroeg bent zodat je de galerie zonder drukte kunt bezoeken.

Vergeet niet dat het Uffizi het meest bezochte museum in de stad Florence en in Italië in het algemeen is, dus er staan veel toeristen voor de belangrijkste schilderijen.

Aarzel voor je bezoek niet om een overzicht te maken van de beste werken van de Uffizi Galerij en koop vooraf kaartjes voor de Uffizi Galerij.

 • Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 8.15 tot 18.30 uur.

Koop tickets voor de Uffizi Galerij

Eten in de omgeving van Santo Spirito

Voor de lunch raad ik je aan naar de wijk Oltrarno te gaan, die aan de andere kant van de rivier ligt, en rond te lopen in de buurt van Santo Spirito en de gelijknamige basiliek, een van de belangrijkste basilieken van de stad. Dit plein heeft een geweldige sfeer en je kunt er heerlijke focaccia eten , een traditioneel Italiaans gerecht.

Probeer een van de smaken van La Carraia

Binnen in de Heladeria La Carraia| ©Nathalie K
Binnen in de Heladeria La Carraia| ©Nathalie K

Bezoek voordat je de rivier weer oversteekt via de Carraia-brug de Gelateria La Carraia op Piazza Nazario Sauro en probeer een van hun heerlijke ijsjes. Ze zijn geweldig en nog goedkoop ook.

Bezoek Santa Maria Novella

Vervolg je tocht naar Piazza Santa Maria Nouvella, waar je kaartjes kunt boeken voor de Basiliek van Santa Maria Novella en even kunt uitrusten op een van de bankjes op dit onlangs gerenoveerde plein.

Deze kerk, die in de 14e eeuw werd voltooid, is een mix van gotische en renaissance details. Een ander onmisbaar bezoek is aan de apotheek van Santa Maria Novella, die dateert uit de 13e eeuw. Het werd in de 17e eeuw opengesteld voor het publiek en verkoopt tot op de dag van vandaag medicijnen en parfums gemaakt met traditionele formules.

 • Openingstijden: maandag tot donderdag van 9.00 tot 17.30 uur. Vrijdag van 11.00 tot 17.30 uur. Op zaterdag van 9.00 tot 17.30 uur en op zon- en feestdagen van juli tot september van 12.00 tot 17.30 uur.

Boek tickets voor de Basiliek van Santa Maria Novella

Ga naar de Basiliek van San Lorenzo

Basiliek van San Lorenzo| ©Sailko
Basiliek van San Lorenzo| ©Sailko

Vervolg je route met een bezoek aan wat de eerste kathedraal van de stad was: de Basilica van San Lorenzo.

De oorspronkelijke kerk, die bovenop de oorspronkelijke werd gebouwd, werd ontworpen door Filippo Brunelleschi en binnen kun je de Medici-kapel bezoeken. Toegangsprijs vanaf €7.

 • Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. En op zondag van 13:30 tot 17:30.

Koop wat souvenirs op de San Lorenzo Markt

Als je de basiliek hebt bezocht, laat je dan meeslepen door de honderden kraampjes op de San Lorenzo-markt. Er zijn lederwaren, textiel, handwerk, etenswaren... Bovendien maken de drukte en sfeer het een unieke plek om rond te slenteren en het lokale leven in je op te nemen.

 • Openingstijden begane grond: maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 15.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Gesloten op zon- en feestdagen.
 • Openingstijdeneerste verdieping: maandag tot zondag van 8.00 tot 00.00 uur, behalve op 25 december, dan is het gesloten.

Bewonder de werken van de Galleria dell'Accademia

Na de Uffizi is de Galleria dell'Accademia het meest bezochte Florentijnse museum. Geen wonder, want het herbergt Michelangelo's 'David'.

Toch zijn er ook andere werken van grote artistieke waarde van de auteur, zoals het beeldhouwwerk van 'San Matteo' en de 'Paletina'. Je kunt ook online kaartjes boeken voor de Accademia Gallery.

 • Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 9.00 tot 18.45 uur.

Boek tickets voor de Accademia Galerij

Dag 3: Duik de stad in

Galileo museum| ©Elias Rovielo
Galileo museum| ©Elias Rovielo

Op de derde dag van je reis naar Florence raad ik je aan van de gelegenheid gebruik te maken om enkele belangrijke musea te bezoeken, zoals het Archeologisch Museum, het Leonardo da Vinci Museum, het Stefano Bardini Museum, het Museo Nazionale del Bargello, het Museo Casa Di Dante of het Galileo Museum.

Natuurlijk mag je Santa Croce en Santissima Annunziata niet missen, twee must-sees van je reis. En als je de kans krijgt, probeer dan een bistecca alla fiorentina van Le Carceri.

Begin de ochtend in het Nationaal Archeologisch Museum van Florence

Het Nationaal Archeologisch Museum van Florence bevindt zich in het Palazzo Crocetta, naast de Santissima Annunziata, en huisvest een belangrijke collectie Etruskische en Egyptische kunst.

Als je kaartjes voor het Nationaal Archeologisch Museum wilt reserveren zonder in de rij te staan, begint de prijs bij ongeveer €15.

 • Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 8.30 tot 19.00 uur. Op zondag van 8.30 tot 14.00 uur.

Boek kaartjes voor het Nationaal Archeologisch Museum

Bezoek het Palazzo Medici Riccardi

De route gaat verder naar het Palazzo Medici Riccardi, de eerste officiële residentie van de Medici-familie. Het ligt buiten de gebaande toeristische paden en wordt zelden bezocht door een paar rondtrekkende toeristen, maar het is echt verbazingwekkend.

Het paleis, dat kenmerken van renaissance- en barokarchitectuur combineert, kan worden bezocht wanneer je een Renaissance en Medici tour of een andere tour door het gebied boekt.

 • Hoarario: elke dag van de week van 10.30 tot 18.30 uur.

Boek een Renaissance & Medici Tour

Bewonder het werk van Leonardo da Vinci

Boek tickets voor het Leonardo da Vinci Museum is een interactieve ervaring die ideaal is voor het hele gezin. Het is verdeeld in verschillende thematische gebieden (water, aarde, vuur en lucht) en bevat reproducties van enkele van zijn belangrijkste uitvindingen, evenals enkele van zijn originele schetsen en plannen.

Toegang zonder wachtrij vanaf €12 voor volwassenen.

 • Hoarario: van 10:00 tot 18:00 van november tot maart. En van april tot oktober tot 19:00 uur.

Boek tickets voor het Leonardo Da Vinci Museum

Ga naar Santissima Annunziata

Piazza della Santissima Annunziata| ©Hugin
Piazza della Santissima Annunziata| ©Hugin

En nadat je van dit museum hebt genoten, ga je naar het Piazza della Santissima Annunziata en neem je plaats op een van de trappen voor een ontspannen wandeling. Bezoek na een korte pauze de Basiliek van Santissima Annunziata, die je zal verrassen met zijn gouden tinten en barokke decoratie. De kloostergang is ook opmerkelijk en de toegang is gratis.

 • Openingstijden: van 7.30 tot 12.30 uur en van 16.00 tot 18.30 uur.

Probeer de bistecca alla fiorentina bij Le Carceri

Le Carceri is een restaurant met veel geschiedenis. Het is gevestigd in de overblijfselen van een voormalig klooster dat later een mannengevangenis was tot halverwege de jaren 1980.

Er zijn details van zowel de cellen als de originele 18e-eeuwse fresco's bewaard gebleven, waardoor het een perfecte keuze is om de belangrijkste specialiteiten van de Toscaanse gastronomie te proeven, zoals bistecca alla fiorentina, houtovenpizza's of rijke pasta's.

Bezoek de Grote Synagoge van Florence

Met uitzicht over de stad vanaf zowel de Koepel van Brunelleschi als het Piazzale Michelangelo, zul je verrast zijn door de groene koepel van de Synagoge van Florence, die zich bevindt aan de Via Farini en ik raad je aan deze te bezoeken tijdens je 3-daagse trip naar Florence.

De toegangsprijs begint bij €6,50 en gereduceerde toegang is €5.

 • Openingstijden zomer: zondag t/m donderdag van 10.00 tot 18.30 uur. Vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur.
 • Rest van het jaar openingstijden: zondag tot en met donderdag van 10.00 tot 17.30 uur. En vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Leer Santa Croce kennen

De kerk van Santa Croce is na de Duomo de grootste kerk van de stad. Het herbergt bijna 300 graftombes van belangrijke historische figuren die verbonden zijn met de stad Florence, zoals Michelangelo, Machiavelli, Galileo Galiei en Lorenzo Ghiberti.

De toegangsprijs ligt rond de €8, maar je kunt ook een rondleiding door Santa Croce boeken en begeleid worden door een deskundige gids.

 • Openingstijden: maandag, woensdag, donderdag en zaterdag van 9.30 tot 17.30 uur. Zon- en feestdagen van 13.00 tot 17.30 uur.

Boek je rondleiding door Santa Croce

Stop bij de Biblioteca Nazionale Centrale di Firenze (Centrale Bibliotheek van Florence)

Centrale Bibliotheek van Florence| ©Gryffindor
Centrale Bibliotheek van Florence| ©Gryffindor

En van Santa Croce naar je volgende bestemming, het Stefano Bardini Museum, kun je een korte stop maken bij de Nationale Centrale Bibliotheek van Florence, een van de belangrijkste van het land. Opgericht in 1714 met de donatie van de Italiaanse geleerde Antonio Magliabecchi.

 • Openingstijden: maandag tot vrijdag van 8.00 tot 19.00 uur en zaterdag van 8.00 tot 13.30 uur.

Breng een bezoek aan het Stefano Bardini Museum

De volgende halte is het Stefano Bardini Museum aan de andere kant van de Arno met een belangrijke verzameling werken uit de Romeinse tijd tot de 18e eeuw zoals de 'Madonna van Cordai' van Donatello, de 'Porcellino' van Petro Tacca, de 'Carità' van Tino di Camaino en 'San Michele Arcangelo' van Antonio del Pollaiolo.

 • Openingstijden: maandag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Ontdek het Museo Nazionale del Bargello

Binnen in het Museo Nazionale del Bargello| ©Paolo Villa
Binnen in het Museo Nazionale del Bargello| ©Paolo Villa

Ga vervolgens naar het Museo Nazionale del Bargello waar je een belangrijke collectie beeldhouwwerken uit de 14e tot 16e eeuw, Medici medailles en een militair repertoire van wapens en harnassen vindt.

Een van de belangrijkste zalen is de Sala di Donatello met belangrijke werken van de kunstenaar. Daarnaast is het gebouw zelf een bezoek waard vanwege de decoratie en architectuur. In dit geval raad ik je ook aan om van tevoren kaartjes te reserveren voor het Museo Nazionale del Bargello om geen tijd te verliezen.

 • Openingstijden: elke dag behalve dinsdag van 8.15 tot 13.50 uur.

Boek tickets voor het Museo Nazionale del Bargello

Leer meer over het leven en werk van de auteur van de Goddelijke Komedie

Het Museo Casa Di Dante huisvest een museum over het leven en werk van de auteur van de 'Goddelijke Komedie'.

De toegangsprijs is ongeveer €8 voor volwassenen en van €3 - €5 voor gereduceerde toegang. Kinderen onder de zes jaar hebben gratis toegang.

 • Openingstijden zomer: dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur.
 • Openingstijdenwinter: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

Maak een korte stop bij de kerk van Orsanmichele

Als je tijd hebt, mag je de kerk van Orsanmichele niet missen. Deze dateert uit de 14e eeuw en ligt aan de Via Dell'arte della lana.

De bogen en standbeelden aan de buitenkant vallen op, net als de decoratie aan de binnenkant. De toegangsprijs is €2.

 • Openingstijden: maandag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Sluit de dag af met een bezoek aan het Galileo Museum

Op het Piazza dei Giudici ligt het Galileo Museum, dat ook bekend staat als het Museum van de Geschiedenis van de Wetenschap.

Als je kaartjes boekt voor het Galileo Museum krijg je de kans om experimentele voorwerpen, thermometers van de Academie van de Stichting, een bibliotheek met 150.000 werken, een multimedialaboratorium en zelfs Galileo's eerste telescoop te bekijken.

Toegangsprijzen beginnen bij €20 per volwassene en vanaf €12 voor gereduceerde toegang.

 • Openingstijden: elke dag van 9.30 tot 18.00 uur, behalve op dinsdag, dan sluit het museum om 13.00 uur.

Boek tickets voor het Galileo Museum