Beste culinaire tours in Tokyo

Van Golden Gai in Shinjuku tot de ultieme ramenproeverij: ontdek de beste eetgelegenheden van Tokio.

Carla Yaquer

Carla Yaquer

10 minuten lezen

Beste culinaire tours in Tokyo

Eten in Tokio | ©Susann Schuster

Tsukiji markt - 's werelds grootste vismarkt -, 8 soorten sake, authentieke ramen, gegrild vlees, sushi of zeevruchten, de Aziatische keuken is een explosie van smaken die het gehemelte in vervoering brengt. En met dit type tour kunt u de duizendjarige cultuur leren kennen via de Japanse culinaire kunst.

Onder de dingen die te zien, te doen en te proeven zijn in Tokio, springt het verkennen van de Japanse keuken eruit. Het is tenslotte de hoofdstad van de internationale gastronomie, en er zijn rondleidingen voor koppels, kleine groepen, maar ook voor de lokale bevolking, met of zonder kooklessen.

1. Tsukiji Vismarkt Tour in Tokio

Toyosu Vismarkt| ©mon_vitoria
Toyosu Vismarkt| ©mon_vitoria

Dit type tour begint meestal met een wandeling rond de Tsukiji Honganji tempel, een prachtige heilige ruimte gesticht in 1617.

Na het luisteren naar de opmerkingen van de deskundige lokale gidsen, loopt de groep weg langs de gevleugelde shishi en bewondert de onconventionele architectuur van de tempel.

Verderop gaat de groep van maximaal 15 personen naar 's werelds beroemdste vismarkt, de Tsukiji Markt, een van de overgebleven bouwwerken van de Tweede Wereldoorlog. U zult snel zien waarom de plaatselijke bevolking, evenals Japanse koks, er bij voorkeur winkelen.

Op de Tsukiji vismarkt kunt u allerlei zeevruchten proeven. U kunt er ook lekkernijen proeven zoals bonito, sushi in zijn populaire - en merkwaardige - variaties, authentieke omeletten, delicatessen uit zee en verse tonijn. Geniet van het feest.

Bovendien omvatten sommige marktbezoeken vaak lessen om te leren hoe u sushi moet bereiden. Neem contact op met uw operator en mis deze kans niet.

Neem uw camera mee om foto's te maken van de markt; er is iets om mee naar huis te nemen als souvenir. Ik raad u ook aan om naar de winkels te gaan voor de beste kwaliteit voedsel en keukengerei.

Natuurlijk moet deze rondleiding een goed moment zijn om te genieten van de gratis monsters, zoals de Dashi-soep, die vaak aan toeristen wordt aangeboden, evenals hun thee. Dit is een bevredigende ervaring van begin tot eind.

Interessante details

  • Prijs: Vanaf 90 €.
  • Duur: 3 uur
  • Dienstregeling: 's ochtends, afhankelijk van de exploitant.
  • Wat de tour kan omvatten: Volledige lunch in een sushi restaurant. Sake proeven. Proeverij van typische gerechten zoals gebakken viskoek, Japanse omelet en verse tonijn sashimi.
  • Vervoermiddel: te voet
  • Voordelen: Het marktgebied is ruim bemeten. De gidsen zijn gewoonlijk niet alleen goed op de hoogte van de markt, maar ook van de Japanse cultuur en geschiedenis in het algemeen, wat hun commentaar rijker maakt.
  • Nadelen: Wordt niet in het Engels aangeboden. De groepen zijn meestal groot (tot 15 deelnemers).

Boek een food tour van de Tsukiji markt in Tokio

2. Shibuya snoep en smaken tour

Hachikō standbeeld| ©Jeff Amador
Hachikō standbeeld| ©Jeff Amador

Haruki Murakami, de schrijver van Tokyo Blues, beschrijft op meesterlijke wijze de Japanse dynamiek van zijn hoofdstad, maar als u wilt proeven hoe de plaatselijke bevolking leeft, dan is de Shibuya food tour echt iets voor u.

De ervaring begint meestal bij het Hachikō standbeeld, het monument dat hulde brengt aan de trouwe hond. Nadat u uw foto's heeft gemaakt, baant u zich een weg door de menigte om Japanse lekkernijen te gaan proeven.

De proeverij kan worden omschreven als een 10-gangen menu dat gewoonlijk wagyu rundvlees, okonomiyaki, een verscheidenheid aan sushi, viskoek, Mitarashi dango en traditionele desserts omvat.

Gerechten worden vaak geserveerd tussen 4 en 5 restaurants. Shibuya staat bekend om zijn culturele contrasten. Hier kunt u het modieuze Harajuku ervaren, een hoogtepunt van de beste rondleidingen in Tokio, de verscheidenheid aan markten en de opvallende advertenties.

Aan het eind van de rondleiding ben je tevreden en sluit je de rondleiding af met een kopje thee of sake.

Interessante details

  • Prijs: Vanaf 214 €.
  • Duur: 3 uur
  • Dienstregeling: 's avonds, afhankelijk van de exploitant.
  • Wat de tour kan omvatten: Lunch met een 10-gangen menu. Proeverij van traditionele desserts. Ervaren lokale gids.
  • Vervoermiddel: te voet.
  • Voordelen: Aangeboden in het Engels. In Japan zijn er overal redenen om foto's te nemen, maar op deze tour zijn de redenen vermenigvuldigd. En ook, de mogelijkheid om het te doen terwijl je de lokale cultuur leert kennen, sensaties opwekkend tussen elke hap.
  • Nadelen: De drankjes zijn meestal beperkt en de groepen zijn groot (tot 15 personen zijn toegestaan).

Boek een rondleiding door Tokio

3. Gastronomische proeverij tour in Asakusa

Senso-ji boeddhistische tempel| ©mon_vitoria
Senso-ji boeddhistische tempel| ©mon_vitoria

Asakusa is een heel aantrekkelijk gebied. De belangrijkste tempels, zoals Imado Shrine, Shobogenji Shrine, Asakusa-jinja Shrine en natuurlijk Sensō-ji, geven het gebied een speciaal karakter en dit wordt gevoeld door de deelnemers aan dit type tour, vooral omdat het in paren wordt gedaan.

De food tour begint met een overzicht van Asakusa. Dit betekent dat u en uw gezelschap de oude stad, Namise Street en Marugoto Nippon verkennen terwijl u onderweg populaire Japanse delicatessen proeft zoals augurken, rijstcrackers, Japanse pruimen, matcha thee en meronpan.

U kunt ook meer te weten komen over de pelgrims die het gebied al meer dan duizend jaar bezoeken, en souvenirs kopen in het bruisende Namise.

Tenslotte gaan de 2 deelnemers aan de tour samen met de gids naar de oudste tempel van Tokyo, Sensoji.

Als u uw bezoek vlak voor de zomer boekt, kunt u deelnemen aan het Sanja Matsuri festival in mei, het grootste festival in Asakusa. Dit is een van de populairste data. Als je in de buurt bent, beleef de opwinding! Neem uw stop bij de tempel op onder uw dingen om te zien en te doen in Tokio in de lente.

Interessante details

  • Prijs: Vanaf 76 €.
  • Duur: 2 uur en 30 minuten.
  • Tijd: overdag, overeen te komen met de exploitant.
  • Wat de tour kan inhouden: Sake proeven, snacks op 4-5 locaties, gids door Asakusa en lunch.
  • Vervoermiddel: te voet
  • Voordelen: De proeverij is uitgebreid en heerlijk. Je leert over Japanse gebruiken en bezoekt een van de belangrijkste tempels van Japan. De ervaring is bijna persoonlijk en is alleen beschikbaar voor kleine groepen.
  • Nadelen: Aangeboden in het Japans en Engels.

Boek uw plaats op een van de beste food tours in Tokio

4. Japanse voedselproeverij tour van Chiyoda, Ginza en Tsukishima, Chūō, bij nacht.

Tokyo by Night| ©Keith Twyman
Tokyo by Night| ©Keith Twyman

Dit type tour brengt de groep naar het hart van Yakitori, het land waar het gewaardeerde straatvoedsel met dezelfde naam is ontstaan.

Tijdens de proeverij kan de groep zich verdiepen in fastfood-specialiteiten die perfect samengaan met bier of sake. Vergeet niet de lokale taras of toppings te proberen, elk eetstalletje heeft een angstvallig bewaakt recept.

Daarna neemt de groep afscheid van het zakendistrict en rijdt door Ginza met zijn feestelijke sfeer. Hoewel ze heel dichtbij zijn, beginnen de neonlichten, de muziek en het feesten zodra de stad Chiyoda achter zich ligt.

Dan is het op naar de laatste stop van de tour in een restaurant in Tsukishima waar het fastfood verheven en formeel is te midden van charmante presentaties.

Interessante details

  • Prijs: Vanaf €99.
  • Duur: 3 uur.
  • Tijd: 's avonds, afhankelijk van de exploitant.
  • Wat de tour kan omvatten: Volledige lunch in een sushi restaurant. Sake proeven. Proeven van typische gerechten, vaak een verscheidenheid aan yakitori, okonomiyaki (Japanse pizza). Drankjes en een dessert.
  • Vervoermiddel: te voet.
  • Voordelen: Aangeboden in het Engels. De vrolijke sfeer. De verhalen en anekdotes van de gidsen. De centrale ligging.
  • Nadelen: Duur. Het kan worden uitgebreid om door te gaan met het feest, vooral als je kiest uit de dingen om te doen in Tokio in de zomer.

Boek een nachtelijke foodtour in Tokio

5. Tokyo Ramen Tour

Ramen eten in Tokio| ©nakashi
Ramen eten in Tokio| ©nakashi

Dit is uw kans om te genieten en ramen te ervaren als een inwoner van Tokio. Als je besluit deze tour te doen, leer je meer over de geschiedenis en cultuur van dit spannende gerecht en proef je een lekkere kom perfect gekookte ramen.

De groep verzamelt meestal voor het Hachikō-standbeeld in Shibuya, waarna ze naar een plaatselijke koffieshop worden geleid voor een kopje koffie en een praatje over ramen. Daar krijgen ze uitleg over hoe en waarom ramen een van de beroemde Japanse voedingsmiddelen is.

Daarna gaat de tour verder naar 3 bekroonde restaurants voor 6 mini ramen bowls. U kunt kiezen uit 11 mini ramen bowls.

Aan het eind komt u veel meer te weten over dit gerecht, van de geschiedenis tot de bereiding ervan. Bij elke halte ontdekt u de verschillende soorten ramen en vooral hoe u een goede ramen kunt onderscheiden en hoe u die moet bereiden voor het geval u besluit dat bij thuiskomst te doen.

Interessante details

  • Prijs: Vanaf 110 €.
  • Duur: 3 uur
  • Tijd: 's middags, informeer bij uw touroperator.
  • Wat de tour kan inhouden: een wandeling door het Samurai Museum, het Robot Restaurant, het Hanazono Schrijn en tavernes. Gespecialiseerde gids door de stad. Proeverij menu en drankjes.
  • Vervoermiddel: trein
  • Voordelen: Je leert ramen waarderen vanaf de ingrediënten tot aan je gehemelte. Dit bescheiden voedsel krijgt een andere betekenis. De proeverij is genoeg voor een lunch.
  • Nadelen: Treinticket niet inbegrepen.

6. Drunken Alley Bar Tour: Golden Gai & Kabukicho, Shinjuku

Dineren in Shinjuku| ©Kaila
Dineren in Shinjuku| ©Kaila

Deze food tour heeft een iets ander thema. Met zijn alcoholische drankproeverijen is het misschien niet het meest geschikt als u dingen zoekt om te doen met kinderen in Tokio.

De gids neemt u mee naar de beste plekken van Shinjuku voor een avondje tapas en Japanse drankjes in een van de populairste wijken van Tokio.

Tijdens dit soort rondleidingen reist u terug in de tijd naar de kleine Japanse tavernes die in de jaren vijftig van de vorige eeuw overal in de stad te vinden waren. Het begint meestal in de Drunkard's Alley of Shinjuku (Nonbei Yokocho) -bij zijn oorspronkelijke naam-, heel dicht bij Kabukicho.

Met de uitleg van de gids leert u over de geschiedenis van izakayas of Japanse bars terwijl u geniet van enkele tapas, karaokes en zelfs Kabukicho, het robotrestaurant.

Op het menu staan vaak ramen, sushi, yakitori en bier. U zult snel op weg zijn naar Golden Gai, de meest izakayas van Japan om de avond af te sluiten.

Details van het belang

  • Prijs: Vanaf 165 €.
  • Duur: 3 uur
  • Dienstregeling: 's avonds, neem contact op met uw operator.
  • Wat de tour kan inhouden: Samurai Museum, Robot Restaurant, Hanazono Shrine en tavernes. Gespecialiseerde gids door de stad. Proeverij menu en drankjes.
  • Vervoermiddel: te voet
  • Voordelen: De kroegentocht met zijn lokale geschiedenis is vermakelijk. Het doet denken aan de eerste helft van de vorige eeuw. Het is een must voor de traditionele Japanse keuken.
  • Minpunten: de tocht is zo levendig als Cyberpunk films, je moet je steeds bewust zijn van je omgeving. Aan de wandeling nemen vaak grote groepen deel (tot 12 personen).

Boek een voedseltour in Tokio

7. All-you-can-eat tour in Shibuya

Alles wat je kunt eten in Shibuya| ©Jaclyn Rivas
Alles wat je kunt eten in Shibuya| ©Jaclyn Rivas

Stap uit de conventionele restaurants en proef het lokale eten zoals de Japanners dat doen.

Met deze tour neemt je gids je mee naar Shibuya. De eerste stop is meestal het Hachikō standbeeld, dan is het verder naar verschillende heiligdommen en door een netwerk van straatjes die naar het hart van de wijk leiden.

Na een wandeling van een uur om de stad te verkennen, ben je klaar om te gaan zitten en je smaakpapillen te verwennen in de beste all-you-can-eat restaurants van Tokio.

Interessante details

  • Prijs: Vanaf €204.
  • Duur: 4 uur.
  • Dienstregeling: ochtend of middag, afhankelijk van de exploitant.
  • Wat de tour kan omvatten: zoveel eten als u wilt uit een verscheidenheid van sushi, takoyaki, yakitori, yakiniku en desserts. Een paar drankjes zijn vaak inbegrepen. De diensten van een lokale gids met wie u Shibuya leert kennen.
  • Vervoermiddel: te voet.
  • Voordelen: Aangeboden in het Engels. U kunt eten tot u alle gerechten hebt geprobeerd die u lekker vindt, terwijl de gids de geschiedenis ervan uitlegt. Dit is een ideaal plan om feestdagen zoals Nieuwjaar of de decembervakantie met de familie te vieren. Bezoek Shibuya in de laatste maand van het jaar en maak dit een van uw dingen om te doen in Tokio voor Kerstmis.
  • Nadelen: drankjes zijn beperkt, hoewel twee frisdranken en water misschien wel genoeg zijn, toch?

Must-visit gerechten op food tours in Tokio

Meronpan| ©GTE
Meronpan| ©GTE

U bent waarschijnlijk al bekend met sushi en gyozas, maar noteer deze gerechten en drankjes en neem een proeverij op in uw rondreis door Tokio.

  • Meronpan. Een zoet brood met koekjesdeeg in de vorm van een meloen.
  • Okonomiyaki of pizza in Aziatische stijl.
  • Gebakken viskoek (probeer het rond de Tsukiji markt, het is een ander niveau).
  • Yakitori. De geschiedenis vermeldt het verschijnen ervan in de Japanse keuken tijdens de Edo-periode tussen 1603-1867. Hoewel wordt aangenomen dat het een wild gevogelte was dat naar de grill werd gebracht voor Komodoro, is het recept wijdverbreid geraakt in de plaatselijke keuken met verschillende variaties. Probeer de sauzen, elk huis heeft een "geheim recept".
  • Verse tonijn sashimi. U bent slechts enkele meters verwijderd van de grootste vismarkt ter wereld.
  • Yakiniku of gegrild vlees.
  • Sake: de lokale drank bij uitstek. Ja, het is mogelijk om het in andere landen te krijgen, maar er gaat niets boven genieten zoals Japanners dat doen, met zijn authentieke sfeer en bereiding, het is superieur. Probeer het!

De must-visit bestemmingen onder de voedsel tours in Tokyo

Door Yurakucho.| ©nesnad
Door Yurakucho.| ©nesnad

Wie zich tussen de drankjes en het eten door bij het lokale feest wil aansluiten, raad ik aan een van de beroemdste culinaire avondtours van de Japanse hoofdstad te boeken. Niet te missen gastronomische tours zijn onder andere:

  • Osaka.
  • Shinjuku.
  • Shibuya.
  • Yurakucho.
  • Chūō en zijn vismarkt.

Tips over voedselreizen en Japanse cultuur

Uit eten in Tokio| ©okidiario
Uit eten in Tokio| ©okidiario

Net als andere culturen houden de Japanners vast aan hun eigen stijl en manier van eten. Volg deze tips om hun gewoonten te respecteren wanneer u deelneemt aan een voedselreis in Tokio:

  • Steek nooit stokjes verticaal in een kom met voedsel, want dat betekent de dood en is zeer respectloos.
  • Wees punctueel. De Japanners respecteren je tijd en verwachten wederkerigheid. Vermijd te laat komen voor rondleidingen - flexibiliteit van tijd is niet bepaald een Japanse deugd.
  • Japanse tafels zijn vaak beladen met individuele serveerschalen, maar de porties zijn bescheiden. Genoeg om je honger te stillen maar niet om je op te vullen.