Fuji en Ashi Meer Dagtrips vanuit Tokio

Mount Fuji is het hoogste punt van Japan en een van de meest bezochte attracties voor toeristen en Lake Ashi staat bekend om zijn kuuroorden. Hier vertel ik je alles over de tour vanuit Tokio.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

10 minuten lezen

Fuji en Ashi Meer Dagtrips vanuit Tokio

De berg Fuji | ©er Guir

Mount Fuji, 3776 meter hoog, is de hoogste piek van Japan en wordt al sinds de oudheid beschouwd als een heilige plaats. Vandaag de dag is het een van de meest bezochte toeristische attracties van Azië en een populaire bestemming voor bergbeklimmers, vooral tijdens de Japanse zomer, maar het is vooral een must-see en must-do tijdens je reis naar Tokio

Aan de voet van de berg Fuji ligt ook Lake Ashi, een kratermeer dat beroemd is om zijn spectaculaire kuuroorden en om het open uitzicht op de vulkaankegel vanaf bijna 800 meter hoogte. Het is mogelijk om beide attracties samen te bezoeken tijdens een georganiseerde tour vanuit Tokio.

De beste optie

Mt Fuji, Hakone en Lake Ashi dagtocht met de kogeltrein vanuit Tokio

Een dagexcursie naar Mount Fuji en Lake Ashi met toegangsprijzen voor attracties en transfers met de kogeltrein inbegrepen.

Je ontdekt de meest vereerde berg van Japan en de nog steeds actieve vulkaan die zich op de top verbergt en maakt kennis met het kratermeer dat zich opent aan de voet van Mt.

De beste manier om Mount Fuji en Lake Ashi te bezoeken op een tour vanuit Tokio is met een georganiseerde tour van een volledige dag met rondritten met de kogeltrein. Met deze optie haal je het meeste uit je bezoek aan deze twee natuurgebieden zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de organisatie en het reisschema. Transport, entreegelden en een deskundige lokale gids zijn bij deze tours inbegrepen. En als je wilt, kun je een lunch aan je boeking toevoegen.

Excursies naar Mount Fuji en Lake Ashi omvatten een boottocht op het kratermeer en kaartjes voor de kabelbaan naar de top van Mount Komagatake, vanwaar je een spectaculair uitzicht hebt op Ashi, Fuji en de vulkanische vallei van Owakudani. In elk geval zijn deze georganiseerde tours de beste manier om te ontsnappen aan de neonlichten en drukte van Tokio en je toevlucht te zoeken in de natuur.

Aanbevolen als... Je het hoogste punt van Japan en een van de belangrijkste heilige plaatsen in de Japanse cultuur wilt zien tijdens een georganiseerde tour vanuit Tokio.


Hoe boek je een tour vanuit Tokio naar Mount Fuji en Lake Ashi?

De Fuki-berg in de wolken| ©Antífama
De Fuki-berg in de wolken| ©Antífama

Georganiseerde tours vanuit Tokio naar Mount Fuji en Lake Ashi kunnen online worden geboekt door de tour van tevoren aan te schaffen.

augustus is de maand waarin de meeste toeristen vanuit de Japanse hoofdstad Fuji komen beklimmen, dus als je van plan bent Tokio in de zomer te bezoeken, raad ik je aan de tour van tevoren aan te schaffen om vertragingen te voorkomen.

Je kunt de tour ook boeken terwijl je in Tokio bent, hoewel dit afhankelijk is van last-minute beschikbaarheid. Houd er rekening mee dat georganiseerde tours toegang tot de attracties, retourtickets voor de kogeltrein vanuit Tokio en de boottocht op het Ashi-meer omvatten, dus als je de tour op het laatste moment boekt, kan het zijn dat sommige diensten zijn uitverkocht.

Als je de tour boekt, houd dan rekening met het weer in de stad, want een heldere hemel is noodzakelijk om van het uitzicht te genieten. Het zien van Mount Fuji gekroond door wolken kan een prachtige ervaring zijn, maar op bewolkte dagen zal het moeilijk zijn om te genieten van het uitzicht op het meer en de vulkanische vallei van Owakudani.

Interessante details

 • Prijs... Georganiseerde tours beginnen bij ongeveer 115 euro.
 • Duur van de tour.... Georganiseerde tours vanuit Tokio duren ongeveer 12 uur.
 • Vertrekpunt... De tochten beginnen over het algemeen vanaf een vast punt in het centrum van Tokio of zijn inclusief een pick-up in het hotel, afhankelijk van de dienstverlener.

Boek een tour naar de berg Fuji en het Ashi-meer

Hoe lang duurt een tour van Tokyo naar Mount Fuji en Lake Ashi?

Kabelbaan bij Komagatake| ©IQRemix
Kabelbaan bij Komagatake| ©IQRemix

Deze tours duren ongeveer 12 uur. Dit is inclusief de heen- en terugreis per kogeltrein vanuit Tokio, het bezoek aan de Fuji Berg, de boottocht op het Ashimeer en het bezoek aan de top van de Komagatake Berg met de kabelbaan om het uitkijkpunt in de vulkanische vallei van Owakudani te bereiken.

Als het niet mogelijk is om aan boord te gaan van de boottocht op het Ashimeer of de Komagatake kabelbaan, kan de tour worden vervangen door een bezoek aan het Hakone Venetiaans Glasmuseum, het Hakone Aquarium of een cruise op het Kawaguchimeer. Het is daarom interessant om na te gaan wat de beste tijd is om Tokio te bezoeken.

In het winterseizoen, wanneer het wegdek bevriest en het voor transport onmogelijk is om het vijfde en laatste station van Mount Fuji te bereiken, wordt de beklimming gemaakt naar de hoogst mogelijke top. In dit geval kan de Fuji tour minder tijd in beslag nemen op het reisschema.

Boek een tour naar de berg Fuji en het Ashi-meer

Wat zie ik tijdens een tour van Tokio naar de Fuji Berg en het Ashimeer?

Ashimeer| ©Ignat Gorazd
Ashimeer| ©Ignat Gorazd

Tijdens deze tochten ontdek je de schoonheid en de geheimen van de vereerde berg Fuji, het hoogste punt van Japan en het symbool van het land sinds de oudheid. Je hebt er toegang tot de bergwandelpaden en ook tot het open uitzicht vanaf het vijfde station van de vulkaankegel, dat een panoramisch uitzicht op Lake Ashi biedt.

Het Ashimeer, aan de voet van de alomtegenwoordige berg Fuji, is een kratermeer op bijna 800 meter hoogte dat bekend staat om zijn kuuroorden, kristalhelder water en vulkanische formatie.

Bij het meer kun je een boottocht maken en over het water uitkijken om de ingang van Hakone Shrine te zien , met zijn karakteristieke cederhouten torii.

De laatste stap van deze excursies is een ritje met de kabelbaan naar de top van Mount Komagatake voor een panoramisch uitzicht over Lake Ashi, Mount Fuji en het geografische kenmerk gevormd door de vulkanische vallei van Owakudani.

Bij alle attracties heb je de gelegenheid om foto's te maken van het mooiste landschap van Japan. Als je een amateur bent, raad ik je ook een fototour door Tokio aan.

Op de terugweg naar Tokio kun je genieten van het comfort en de snelheid van de kogeltrein.

Boek een reis naar de berg Fuji en het Ashi-meer

Tips voor een reis van Tokio naar de berg Fuji en het Ashimeer

Herfst bij het Ashimeer| ©Big Ben in Japan
Herfst bij het Ashimeer| ©Big Ben in Japan

De beschikbaarheid van tours hangt af van de tijd van het jaar waarin je reist, tijdens de winter en de herfst in Tokio is meestal niet uitverkocht, maar in de lente en de zomer, vooral in augustus, stijgt het aantal bezoekers aan Mount Fuji aanzienlijk.

 • Boek je reis naar Mount Fuji en Lake Ashi van tevoren: als je van plan bent om in het hoogseizoen te reizen, raad ik je aan om ruim van tevoren te boeken.
 • Controleer het weer voor je gaat: als je verblijf in de stad kort zal zijn, raad ik je aan om zoveel mogelijk rekening te houden met het weer op de dag van je bezoek.
 • Draagde juiste kleding: houd er rekening mee dat als je in de winter komt, zelfs als het weer gunstig en helder is, de temperaturen bij de berg Fuji en het Ashi-meer aanzienlijk dalen, dus warme kleding en de juiste schoenen kunnen het verschil maken tussen een onvergetelijke ervaring in voor- en tegenspoed.
 • Neem iets te eten mee: als je je tour boekt, kun je voor iets extra's de lunchoptie kiezen, maar als je dat liever doet, kun je je eigen eten meenemen.

Hoe dan ook, alle georganiseerde tours worden begeleid door een deskundige lokale gids die je zal helpen op je reis, dus houd hun advies in gedachten en je zult het nuttig vinden!

Boek een tour naar de berg Fuji en het Ashi-meer

Hoeveel kost een trip van Tokyo naar Mount Fuji en Lake Ashi?

Geld in euro's| ©Pixabay
Geld in euro's| ©Pixabay

Het hangt af van de dienstverlener, maar een georganiseerde tour van Tokio naar de Fuji Berg en het Ashimeer, inclusief, zoals gebruikelijk, de boottocht op het kratermeer, kaartjes voor de Komagatake kabelbaan en een retourtje bullet train, heeft een vanafprijs van ongeveer 115 euro.

Houd er rekening mee dat deze tours meestal inclusief toegangsprijzen voor de attracties zijn. Als je met kinderen naar Tokio reist , kunnen kinderen jonger dan vijf jaar gratis deelnemen aan de tour.

Houd er ook rekening mee dat in het geval van slechte weersomstandigheden de route kan worden gewijzigd, maar aangezien deze wijzigingen onder de verantwoordelijkheid van de dienstverlener vallen , worden er geen kosten in rekening gebracht.

Excursies naar Mount Fuji en Lake Ashi zijn meestal inclusief 24-uurs assistentie door een ervaren lokale gids.

Boek een excursie naar de berg Fuji en het Ashimeer

Wat moet je meenemen om in de winter vanuit Tokio Mount Fuji en Lake Ashi te bezoeken?

Je bagage inpakken| ©Marissa Grootes
Je bagage inpakken| ©Marissa Grootes

Als je Tokio in de lente of zomer bezoekt, is comfortabele kleding voldoende om een aantal van de paden op de Fuji Berg te bewandelen, maar als je Tokio in de herfst of winter bezoekt, moet je er rekening mee houden dat de temperaturen aanzienlijk dalen en 's nachts kunnen oplopen tot het vriespunt. Om deze omstandigheden het hoofd te bieden, kun je het beste warme kleding inpakken.

Houd er ook rekening mee dat er in de winter vaak sneeuw valt in Japan, dus als je waterdichte kleding bij je warme kleding inpakt, zal dat je ervaring verbeteren en je reis gemakkelijker maken.

Hier is een lijst met items die ik je aanraad in te pakken om ervoor te zorgen dat je comfortabel bent tijdens je winterbezoek aan Mount Fuji en Lake Ashi:

 • Warme sokken
 • Waterdichte handschoenen
 • Wollen mutsen
 • Wollen sjaals
 • Winterjassen
 • Truien van wol
 • Fleece broeken
 • Wollen mutsen
 • Thermische fleece
 • Thermische sokken
 • Waterdichte en comfortabele laarzen
 • Zonnebril

Boek een reis naar Mt. Fuji en Lake Ashi

Waarom raden we een tocht naar de Fuji Berg en het Ashimeer vanuit Tokio aan?

De berg Fuji vanaf grote hoogte| ©Joe Jones
De berg Fuji vanaf grote hoogte| ©Joe Jones

De berg Fuji is niet alleen een van de meest traditionele natuurlijke attracties van Japan, maar neemt ook een centrale plaats in de cultuur van het land in.

Het is een plek die al sinds de oudheid als heilig wordt beschouwd en een Japans symbool, maar ook de thuisbasis van ongeëvenaarde schoonheid, spectaculaire landschappen en spannende activiteiten zoals bergwandelen.

Een georganiseerde tour geeft je een comfortabele en complete ervaring van Mount Fuji en Lake Ashi, dat aan de voet van de berg een kratermeer is dat per boot kan worden bevaren.

Tokio is een multiculturele, helder verlichte en bruisende stad, maar het is ook een ideaal vertrekpunt voor een tocht naar de berg Fuji omdat het een nabijgelegen bestemming is en omdat de mogelijkheden vanuit de Japanse hoofdstad zo uitgebreid zijn.

Mount Fuji is een van de essentiële bezoeken tijdens je verblijf in Tokio, omdat je niet alleen een andere kant van de hoofdstad te zien krijgt, maar ook inzicht krijgt in de Japanse cultuur. Mijn advies is om voor het avontuur te gaan, zelfs als het buiten vriest!

Boek een tour naar de berg Fuji en het Ashi-meer

Wat zijn de alternatieven om zelf naar de berg Fuji te gaan?

Trein| ©Daniel
Trein| ©Daniel

Vanwege de complexiteit van de organisatie en de verscheidenheid aan activiteiten is een georganiseerde tour de beste optie voor een bezoek aan de Fuji Berg en het Ashimeer.

Bovendien omvatten deze tours andere activiteiten zoals de Komagatake kabelbaan en de bullet train transfers vanuit Tokio, maar er zijn ook andere opties als je op eigen houtje de berg Fuji en het omliggende gebied wilt bezoeken.

Reis met de auto van Tokio naar de berg Fuji en het Ashi-meer

Als je van plan bent een auto te huren, is de meest directe optie om van Tokio naar de Fuji Berg te komen de Tomei Expressway te nemen die je aan de voet van de berg afzet. Deze rit duurt iets meer dan twee uur en de wegen zijn in zeer goede staat.

Wees vooral voorzichtig op het laatste deel van de reis, want de weg wordt bochtig en als je in de winter reist, houd er dan rekening mee dat de weg ijzig kan worden.

Om van Mount Fuji naar Lake Ashi te rijden, neem je Prefectural Route 152, die je in iets minder dan anderhalf uur naar je bestemming brengt. Om terug te keren van het meer naar Tokio neem je de Odawara Highway en combineer je deze met de Tomei Expressway.

 • Prijs... Een middenklasse huurauto begint bij 55 euro per dag.
 • Reisduur .... Van Tokio naar Mount Fuji duurt de reis twee uur. Van Mount Fuji naar Lake Ashi anderhalf uur. Van Lake Ashi naar Tokio duurt de reis twee uur.

Treinreis van Tokio naar de Fuji Berg en het Ashimeer

Je kunt de hogesnelheidslijn Tokaido-Sanyo Shinkansen van Tokio Station naar Mishima nemen en vervolgens de Suyama-lijn naar Fujinomiya.

De reis met overstappen duurt iets meer dan drie uur en kost een basistarief van 42 euro enkele reis. De Shinkansen, de hogesnelheidstreinen van Japan, zijn niet goedkoop, maar als je met het openbaar vervoer door Tokio reist, koop dan een JR Pass om toegang te krijgen tot alle stadstreinen in de Japanse hoofdstad.

 • Prijs... De hogesnelheidstrein kost in eerste instantie ongeveer 42 euro per traject.
 • Reistijd... Van Tokio naar Mount Fuji duurt de treinreis iets meer dan drie uur.

Boek een reis naar Mt Fuji en Lake Ashi

Wat zijn de voordelen van een georganiseerde tour vs. een bezoek aan Mount Fuji en Lake Ashi vanuit Tokio op eigen gelegenheid?

Ashimeer| ©Guilhem Vellut
Ashimeer| ©Guilhem Vellut

Met een georganiseerde tour vergeet je de details van de organisatie, die stressvol kunnen zijn. Hoewel Japan goede treinverbindingen heeft, moet je verschillende lijnen combineren om van Tokio naar Mount Fuji te komen, wat vermoeiend kan zijn.

Merk ook op dat het meest omslachtige deel van de reis niet het reizen van Tokio naar Mount Fuji is, maar het maken van de tussentijdse uitstapjes naar Lake Ashi en Mount Komagatake en het kopen van alle excursies op eigen houtje.

Op eigen houtje reizen kan zelfs een duurdere optie zijn, omdat de hogesnelheidstrein niet goedkoop is en kaartjes in delen worden gekocht.

Reizen met de auto kan een betaalbaarder alternatief zijn, maar let wel op de veiligheidsmaatregelen voor het geval er ijs op de weg ligt of het begint te sneeuwen en de weersomstandigheden het reisschema wijzigen.

Boek een reis naar de berg Fuji en het Ashi-meer