Tokyo in 3 dagen: een gids om het meeste uit je bezoek te halen

Het beste woord om Tokio te beschrijven is "levendig". Deze megastad gedijt op beweging en vooruitgang. Kom en ontdek 's werelds hoofdstad van de technologie en maak kennis met zijn eeuwenoude tradities.

Verónica Álvarez

Verónica Álvarez

9 minuten lezen

Tokyo in 3 dagen: een gids om het meeste uit je bezoek te halen

©Francesco Ungaro

Behalve dat het de anime-hoofdstad van de wereld is en een bezienswaardigheid voor zijn musea en technologische sites, is er een oneindige verscheidenheid aan dingen te zien en te doen in Tokio. In deze stad vindt u een combinatie van de nieuwste technologie en oude tradities die bezoekers gefascineerd achterlaten.

Als je niet veel tijd hebt om de stad te verkennen, maak je dan geen zorgen, want in deze 3-daagse route die ik voorstel kun je de hoogtepunten zien, van de wolkenkrabbers tot de natuurlijke schoonheden, waaronder de tempels. U kunt de belangrijkste bezienswaardigheden in Tokio bezoeken en uw tijd tijdens uw verblijf optimaal benutten.

Dag 1: Sightseeing Tour door Tokio, Nationaal Museum van Opkomende Wetenschap en Innovatie en Nachtfototour

Tokio bij nacht| ©Keith Twyman
Tokio bij nacht| ©Keith Twyman

Op de eerste dag van je verblijf in Tokio maak je op een leuke manier kennis met de stad. Na uw eerste rondleiding door de stad gaat u lunchen en in de middag bezoekt u het Nationaal Museum voor Wetenschap en Innovatie.

Ik stel voor dat je de dag afsluit met een nachttour, zodat je de beste foto's van de stad kunt maken.

Begeleide stadstour om Tokio te leren kennen

Er zijn verschillende mogelijkheden voor rondleidingen in Tokio, te voet, per fiets of per riksja.

Mijn advies is dat u, om de belangrijkste plaatsen te zien, het beste kunt kiezen voor een wandeltocht en 's ochtends vroeg kunt beginnen.

Privé en gepersonaliseerde rondleidingen (alleen voor u en uw groep, op basis van uw persoonlijke voorkeuren) kunnen 2 tot 7 uur duren, afhankelijk van wat u wilt zien.

De prijs voor dit type tour is ongeveer 390 euro (de meest eenvoudige optie van twee uur) en omvat de gids en het ophalen van het hotel, maar niet het vervoer van het ene punt in de stad naar het andere, noch de maaltijden en drankjes. Het omvat ook geen toegang tot de musea, u ziet ze alleen van de buitenkant.

Een tour van 3 uur is genoeg om de belangrijkste bezienswaardigheden van Tokio van buitenaf te zien en tegelijkertijd geld uit te sparen voor andere activiteiten in de stad. Het voordeel van een gepersonaliseerde privétour is dat de tour gebaseerd is op uw voorkeuren, zodat u geen tijd verliest met dingen die u niet interesseren.

Lunch in de buurt van het Nationaal Wetenschapsmuseum

Nadat je klaar bent met je tour door Tokyo, raad ik je aan om te gaan lunchen in een van de vele restaurants in de stad. U moet er een kiezen in de buurt van het Nationaal Museum voor Opkomende Wetenschap en Innovatie, wat uw volgende stop is.

Het National Museum of Emerging Science and Innovation Restaurant is de snelste optie omdat het zich in het museum zelf bevindt.

Boek uw persoonlijke rondleiding door Tokio

Nationaal Museum van Opkomende Wetenschap en Innovatie

Tokyo is synoniem met technologie. Het is een van de modernste steden ter wereld en de bakermat van grote innovaties. Wetenschap staat centraal in het leven van de inwoners van Tokio en Tokio heeft een van de belangrijkste wetenschapsmusea ter wereld.

Het National Museum of Emerging Science and Innovation, ook bekend als Miraikan, heeft een schat aan spannende interactieve tentoonstellingen in drie permanente displays.

In de tentoonstelling "Explore The Frontiers" kun je meer te weten komen over ruimteverkenning door binnen te stappen in een model van het internationale ruimtestation. Ook is er de tentoonstelling Discover Your Earth, waar je een grote sculptuur van de aarde vindt, gemaakt van LED-panelen, en de robotica-tentoonstelling Create Your Future, waar je de indrukwekkende ASIMO-robot van Honda ontmoet.

Het museum heeft ook wetenschapsworkshops voor kinderen, waardoor het voor de kleintjes een van de favoriete dingen is om te zien en te doen met kinderen in Tokio.

U heeft minimaal 2 tot 3 uur nodig om het hele museum te bezichtigen en de tijd om van alle tentoonstellingen te genieten.

 • Openingstijden: Het museum verwelkomt bezoekers van 10 tot 17 uur, van woensdag tot maandag.
 • Routebeschrijving: Het museum is gemakkelijk bereikbaar vanaf de metrostations Fune-no Kagakukan en Telecom Center.
 • Prijs: De toegang voor volwassenen kost ongeveer 5 euro en voor kinderen tot 18 jaar ongeveer 2 euro.

Traveller Tip

Bezoek het museum op zaterdag, want kinderen onder de 18 mogen gratis naar binnen.

Tokyo Night Foto Tour

Na een hectische dag van sightseeing en leren over de laatste ontwikkelingen in de wetenschap, is het goed om te ontspannen. Op deze eerste dag sluit je je route af met een avondfototour door Tokio om het beste van de stad vast te leggen met je camera.

Tokio krijgt 's nachts een geheel nieuwe dimensie met zijn verlichte borden en de stad trilt op een andere manier. Je kunt het allemaal vastleggen tijdens een nachtelijke fototocht met gids.

Deze tours nemen u mee op een tweeënhalf uur durende tour langs de must-see plaatsen om de beste foto's te maken. De gidsen zijn professionele fotografen en de rondleiding kost ongeveer 200 euro.

Aan het einde van uw fototour raad ik u aan terug te keren naar het hotel om uit te rusten en u voor te bereiden op uw tweede dag van activiteiten in Tokio, die in het teken zal staan van tradities en geschiedenis.

Boek uw fototour in Tokio

Dag 2: Bekijk Yanaka, de oude stad van Tokio, het Nationaal Museum van Tokio en een nachtelijke foodtour door Shibuya

In het Tokyo Nationaal Museum| ©Nianci Pan
In het Tokyo Nationaal Museum| ©Nianci Pan

Japan is niet alleen synoniem met technologie, maar ook met traditie, en Tokio is daarop geen uitzondering.

Op de tweede dag van deze reisroute ontdekt u de meest traditionele kant van de stad en leert u over de belangrijke gebeurtenissen die haar geschiedenis hebben getekend.

U sluit de dag af met een gastronomische tour om de wonderen van de Japanse keuken te proeven.

Rondleiding door Yanaka: de nostalgische oude stad van Tokio

Tijdens deze tour laat u de gekte van het moderne deel van de stad en zijn wolkenkrabbers achter u om een van de oudste en meest traditionele wijken van Tokio te ontdekken.

De wijk Yanaka in Tokio staat bekend als een van de meest pittoreske en oudste delen van de stad. Het bleef gespaard van geallieerde bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog en overleefde de Grote Kanto-aardbeving en brand van 1923.

Het was een bloeiende ambachtsstad waar enkele van de beroemdste schrijvers en beeldende kunstenaars van het land woonden.

Bekijk de tempels, handwerkplaatsen en traditionele activiteiten van Yanaka

Het gebied herbergt een grote verscheidenheid aan ambachten: textiel, inktdrukken, houtsnijwerk, schrijfwaren, keramiek en sieraden. Als u Tokyo bezoekt op zoek naar het traditionele Japan, moet u een dag doorbrengen in de wijk Yanaka, waar tempels en geschiedenis in overvloed aanwezig zijn.

In het centrum van de wijk vindt u het Yanesen Tourist Information Centre, waar u kunt deelnemen aan traditionele Japanse activiteiten zoals kalligrafie workshops en theeceremonies.

 • Duur: De tour door Yanaka, duurt ongeveer 3,5 uur en neemt u mee langs de belangrijkste plaatsen in het gebied.
 • Prijs: De prijs is ongeveer 80 euro per persoon, maar is exclusief transfers, maaltijden en entreegelden.

Boek uw Yanaka tour

Bezoek het Nationaal Museum van Tokio

Het Yanaka district is zeer dicht bij uw volgende stop. Als u geïnteresseerd bent in geschiedenis, is het Nationaal Museum van Tokio de plek om te bezoeken.

Dit museum is een van de belangrijkste van het land en herbergt ongeveer 116.000 kunstwerken en artefacten uit de hele geschiedenis van Japan. In dit artikel vindt u alle informatie over kaartjes voor het museum.

Wandelend door de gangen van de vele gebouwen kunt u relikwieën zien zoals samoerai harnassen en zwaarden, delicaat keramiek, kimono's, kalligrafie, waarvan sommige door de Japanse regering zijn uitgeroepen tot nationaal bezit en belangrijk cultureel bezit.

Er zijn ook voorwerpen uit heel Azië te zien, waaronder boeddhistische rollen uit het jaar 607.

De rondleiding door het museum duurt ongeveer 3 uur, dus na het bezoek bent u op tijd terug in het hotel om te douchen, u om te kleden en uit te gaan voor de laatste activiteit van de tweede dag, een gastronomische avondtour.

 • Openingstijden: Het museum is dagelijks geopend van 9.30 tot 17.00 uur, behalve op maandag, dan is het gesloten.
 • Hoe er te komen: Het museum is gemakkelijk bereikbaar vanaf de dichtstbijzijnde metrohaltes, Uguisudani en Ueno metrostation.
 • Prijs: De toegang kost ongeveer 6 euro.

Traveller Tip

Maak van de gelegenheid gebruik om Ueno Park te bezoeken voor of na het bezoek aan het museum, het ligt er vlak naast.

Shibuya nachtelijke voedsel tour

Tijdens deze avondtour kunt u enkele van de kenmerkende gerechten van Japan proeven, zoals spiesjes van kobe-rundvlees, takoyaki in Osaka-stijl (inktvisballetjes) en traditionele sushi.

U bezoekt een depachika (ondergrondse eetruimte) terwijl uw plaatselijke gids u culinaire feiten vertelt die alleen de plaatselijke bevolking weet.

De wijk Shibuya is een van de minst bekende bij toeristen en een van de meest bezochte door de plaatselijke bevolking op zoek naar uitstekend eten.

Tokio voedsel tours zijn de ideale manier om te leren over de Japanse cultuur ook. Ze omvatten meestal stops bij verschillende typische restaurants en proeverijen zijn bij de prijs inbegrepen, ongeveer 195 euro per persoon.

Na het diner keert u terug naar het hotel om uit te rusten en u voor te bereiden op uw laatste dag in Tokio, gereserveerd voor een bezoek aan de natuurlijke wonderen in de buurt van de stad.

Boek een nachtelijke foodtour door Shibuya

Dag 3: Excursie naar Mount Fuji en de ijsgrotten van Aokigahara Forest, Sensoji Tempel, Keizerlijk Paleis

Senso-ji boeddhistische tempel| ©mon_vitoria
Senso-ji boeddhistische tempel| ©mon_vitoria

Als u naar Tokio reist, mag u de berg Fuji en de ijsgrotten niet missen, twee van de natuurwonderen van Japan.

Beide attracties liggen buiten de stad, maar er zijn verschillende mogelijkheden voor excursies naar de berg Fuji vanuit Tokio.

Als u na uw tour terugkeert naar de stad, sluit u de dag af met een bezoek aan twee van de belangrijkste en belangrijkste gebouwen van Tokio, de Sensoji-tempel en het keizerlijk paleis.

Excursie naar de berg Fuji en de ijsgrotten van het Aokigahara-woud

De berg Fuji, die eeuwen geleden door de Japanners als een heilige berg werd beschouwd, is een must voor reizigers naar Japan, niet alleen vanwege zijn schoonheid maar ook vanwege de geschiedenis die eromheen is geweven.

Excursies naar de berg Fuji omvatten ook een bezoek aan de ijsgrotten van het Aokigahara-woud, waar geen leuningen of verlichting aanwezig zijn, dus het kan een beetje gevaarlijk zijn als u alleen wilt gaan.

Bij begeleide tochten wordt u begeleid door ervaren gidsen en voorzien van de nodige uitrusting om de tocht veilig te doen. Dergelijke rondleidingen kosten ongeveer 68 euro en duren ongeveer 3 uur.

Na dit natuurlijke avontuur keert u terug naar Tokio om te lunchen, te douchen en u om te kleden voor de activiteiten van de namiddag, een bezoek aan twee bezienswaardigheden van de stad: het Keizerlijk Paleis en de Sensoji Tempel.

Boek uw Mount Fuji en Aokigahara Forest Ice Caves Tour

Sensoji Tempel

De Sensoji Tempel is de oudste religieuze plaats in Tokio en ook de meest bezochte, met zo'n 30 miljoen bezoekers per jaar, die teruggaat tot het jaar 628.

Maar ondanks de leeftijd zijn de huidige structuren relatief nieuwe reconstructies van vroegere gebouwen, omdat tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna de hele tempel werd verwoest.

De Sensoji Tempel is gewijd aan Asakusa Kannon, de boeddhistische god van barmhartigheid en geluk. Zowel boeddhisten als geïnteresseerde toeristen trekken naar deze attractie in de hoop dat de aanwezigheid van de helende krachten van Kannon hen zal besmetten.

Een rondleiding door de tempel duurt één tot twee uur. Als u klaar bent met uw bezoek gaat u naar de laatste bestemming van uw 3-daagse reisroute door Tokio, het keizerlijk paleis.

 • Openingstijden: Het tempelterrein is 24 uur per dag geopend en de grote zaal verwelkomt dagelijks bezoekers van 6.00 tot 17.00 uur. Van oktober tot maart gaat de zaal iets later open, om 6.30 uur.
 • Hoe er te komen: De Sensoji Tempel is gemakkelijk bereikbaar via Asakusa Station.
 • Prijs: het is gratis, maar offers van geld worden vaak achtergelaten.

Keizerlijk Paleis

Het keizerlijk paleis is geen plaats waar veel toeristen komen, omdat het de thuisbasis is van de keizer van Japan en zijn familie.

Toegang tot het paleis is erg moeilijk: je moet je weken van tevoren aanmelden en de toegang tot het paleis zelf is nog moeilijker. Om te solliciteren moet u zich inschrijven op de officiële website van het keizerlijk paleis.

 • Openingstijden: Rondleidingen door het paleis zijn om 10.00 en 13.30 uur van dinsdag tot en met zaterdag en duren meestal een uur en een kwartier.
 • Hoe er te komen: Het dichtstbijzijnde metrostation is Nijubashi-mae.
 • Prijs: gratis.

Ik hoop dat je net zo van deze Tokio-route hebt genoten als ik. Als je meer dagen hebt om de stad te verkennen, kun je onze route bekijken van dingen die je in 7 dagen in Tokio kunt zien en doen.

 • Dag 1
 • Rondleiding door de stad
 • Nationaal Museum van Opkomende Wetenschap en Innovatie
 • Tokyo Night Foto Tour
 • Dag 2
 • Yanaka Tour
 • Tokyo Nationaal Museum
 • Shibuya Night Food Tour
 • Dag 3
 • Excursie naar de berg Fuji
 • Aokigahara bos ijsgrotten
 • Sensoji Tempel
 • Keizerlijk Paleis