Beste jetski-trips op Menorca

Beleef een unieke ervaring door op volle snelheid door de baaien van Menorca te toeren op een jetski, één van de leukste en die u een flinke dosis adrenaline zal geven.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

8 minuten lezen

Beste jetski-trips op Menorca

Menorca | ©Enric Rubio Ros

Er zijn eindeloos veel dingen te zien en te doen in Menorca, voor elk wat wils. Van al deze ervaringen is een van de populairste onder reizigers het besturen van een jetski. Een mix van adrenaline en natuur, u kunt grotten, kliffen, paradijselijke baaien en nog veel meer bezoeken vanuit een uniek en bevoorrecht gezichtspunt. Versnel en ontdek de mooiste schatten van Menorca.

Het eiland ligt in de Middellandse Zee, en herbergt enkele droomlandschappen. Als in de zon liggen niet uw ding is, en te veel rust begint u te vervelen, geniet dan van één van de meest verbazingwekkende wateractiviteiten die Menorca te bieden heeft.

1. Excursie van Fornells naar de noordkust

Op een Jet Ski| ©Asad Photo
Op een Jet Ski| ©Asad Photo

De noordkust van Menorca betovert haar bezoekers met haar kalme zee van doorzichtig en warm water, en haar natuurlijke landschappen bieden een genot voor alle zintuigen. Als u een avontuurlijk type bent, raad ik u een tochtje op een jetski aan langs deze geweldige plaatsen.

Alsof dat nog niet genoeg is, heeft het noordelijke deel van het eiland enkele van de beste baaien van Menorca en de stranden zijn een waar paradijs. En wat is een beter idee dan dit alles op een andere en leuke manier te beleven?

Als u nog nooit op een jetski hebt gezeten, hoeft u zich geen zorgen te maken, want tijdens een begeleide excursie wordt u de hele tijd begeleid door een deskundige, die uw veiligheid garandeert en u de weg wijst.

Natuurlijk krijgt u van tevoren alle instructies en aanwijzingen over hoe u met de jetski moet omgaan.

Een van de meest populaire opties is om te vertrekken vanuit Fornells en langs de noordkust van Menorca te trekken. Deze tochten duren meestal tussen 30 en 60 minuten, en omvatten alles wat u nodig hebt om veilig van de rit te genieten, zoals een reddingsvest en het toezicht van de gids.

Nuttige informatie

 • Prijs: vanaf 100 €.
 • Waar: Fornells
 • Duur: 60 minuten

Boek uw jetski-tour in Menorca

2. Bezoek het zuiden van Menorca per jetski

Jet Ski| ©Mudassir Ali
Jet Ski| ©Mudassir Ali

Als u een van die mensen bent die niet zonder die adrenalinekick kunnen, is een ritje op een jetski langs de stranden in het zuiden van het eiland een geweldige optie.

Op deze route maakt u kennis met prachtige landschappen, en komt u op plaatsen die zeer moeilijk toegankelijk zijn, maar met de jetski is het veel gemakkelijker.

Tot de beste plekjes op deze route behoren Cala Turqueta, Cala Macarella en het strand van Son Saura, met zijn overvloedige vegetatie.

U zult zien dat al deze plaatsen ware paradijzen zijn. Op sommige trajecten kunt u zelfs de rotsholten waarnemen die zich in sommige van deze stranden bevinden, een uniek schouwspel.

De route langs de zuidelijke stranden kan in ongeveer60 minuten worden afgelegd. U kunt een jetski huren en het op eigen houtje doen, als u de nodige ervaring hebt, of u kunt een excursie huren, waarbij u wordt begeleid door een ervaren gids, die voor uw veiligheid zal zorgen en u ook interessante weetjes zal vertellen over de bezienswaardigheden die u ziet.

Tijdens deze tocht kunt u zelfs de kust van Ciutadella bereiken, die verder naar het noorden ligt, en van de gelegenheid gebruik maken om enkele van de meest emblematische plaatsen van Ciutadella te zien, zoals de vuurtoren van Punta Nati, afhankelijk van de tour die u huurt.

Nuttige informatie

 • Prijs: 275 €.
 • Waar vindt het plaats: Ciutadella
 • Duur: 120 minuten

3. Geniet van de zonsondergang op een jetski

Zonsondergang op een Jet Ski| ©Menorca Diferente
Zonsondergang op een Jet Ski| ©Menorca Diferente

Een van de belangrijkste attracties waarvan u kunt genieten zijn de majestueuze zonsondergangen van Menorca. De meest indrukwekkende tinten van de zonsondergang eindigen de dag op het eiland met een uniek spektakel, en wat is er mooier dan getuige te zijn van deze majesteit vanaf uw jetski?

Tijdens uw verblijf op het eiland kunt u exclusief geplande begeleide excursies huren om de zonsondergang aan de noordwestkust van Menorca te bekijken. Onder leiding en toezicht van een gediplomeerde instructeur maakt u een tocht vanaf de zuidkust van Menorca, richting het noordwesten om net op tijd aan te komen om de zonsondergang te zien.

Tot de belangrijkste plaatsen om van een Menorcaanse zonsondergang te genieten behoren de vuurtoren van Punta Nati, de vuurtoren van Cap d'Artrutx, de toren van San Nicolás, en de meest populaire plek van Menorca: Cap de Cavalleria.

Meestal geven de bedrijven die deze excursie aanbieden, u een heerlijk glas champagne of wijn om het moment nog meer te verrijken.

Dit is een erg leuke ervaring, dus het kan een romantisch plan zijn voor een koppel. De gemiddelde duur van deze tour is ongeveer een uur.

Nuttige info

 • Prijs: 180 €.
 • Waar vindt het plaats: Ciutadella
 • Duur: 60 minuten

Huur uw eigen jetski

Motorrit| ©Manuel Torres Garcia
Motorrit| ©Manuel Torres Garcia

Zoals we gezien hebben, zijn er in Menorca heel wat toeristenbureaus die allerlei activiteiten en avonturen aanbieden. Een eigen jetski huren kan heel anders zijn dan gewoon een ritje maken. Stelt u zich eens voor dat u de absolute vrijheid heeft om het eiland op uw gemak te verkennen, zonder tijdschema's, zonder vaste routes, zonder gids.

In je eentje gaan is een andere kleur. Ik raad u aan om voor de zekerheid de gebieden te bestuderen waar u heen en weer gaat. U kunt zelfs uw eigen rondleiding organiseren op basis van wat u het interessantst vindt.

Ik verzeker u dat het een unieke ervaring is. Natuurlijk is het raadzaam om een minimum aan ervaring te hebben in het besturen van dit soort voertuigen.

Een paar tips

Middagje jetski's| ©Emilio De La Peña
Middagje jetski's| ©Emilio De La Peña
 • Als u nog nooit op een jetski hebt gezeten, moet u weten dat het een voertuig is dat snelheden tot 110 kilometer per uur kan halen. Hoewel het dus meestal voor toerisme en plezier wordt gebruikt, moet er verantwoordelijk mee worden gereden en moet er rekening worden gehouden met bepaalde zaken.

 • In de eerste plaats, en ook al lijkt het vanzelfsprekend, moet u de instructies en aanwijzingen opvolgen van de gediplomeerde gids die de leiding heeft over uw excursie, want hij is degene die het best op de hoogte is van alle details voor uw veiligheid. Respecteer altijd de door uw gids aangegeven maximumsnelheid.

 • Onthoud dat u niet alleen bent, dus wees u bewust van uw omgeving en de mensen om u heen. U kunt veel andere mensen tegenkomen die andere wateractiviteiten doen, Kajakken in Menorca Het is een heel gewone ervaring, net als snorkelen.

 • U moet heel voorzichtig zijn om niemand te raken die onder water is, want snorkelen in Menorca is ook heel gewoon, dus u moet voorzichtig zijn en hun ruimte respecteren om elk soort ongeluk te vermijden.

 • Wat de motor zelf betreft, neem alle tijd die nodig is om er vertrouwd mee te raken als het de eerste keer is dat u erop rijdt. Wees gerust, de gids is het gewend en zal geduldig zijn.

 • Probeer in het begin niet te hard van stapel te lopen, begin met geleidelijk en zeer soepel gas te geven, het eerste wat u moet leren is de motor onder controle te houden, en dit bereikt u door met een lage snelheid te rijden. Met al deze aanbevelingen in het achterhoofd, hoeft u zich nergens meer zorgen over te maken. Haal het meeste uit dit bijzondere avontuur in de wateren van Menorca.

 • Wat de vereisten betreft, mag een jetski worden bestuurd vanaf 16 jaar, met toestemming van de ouders, en als begeleider is de minimumleeftijd 12 jaar.

 • Als algemene aanbeveling stel ik voor dat u een zwempak me eneemt , schoenen die nat mogen worden en kleding om u na de rit om te kleden.

 • En zoals bij alle wateractiviteiten: gebruik een goede, waterbestendige zonnebrandcrème en neem een handdoek mee. De fietsen bieden meestal plaats aan twee personen, zodat u kunt kiezen of u de bestuurder of de bijrijder bent.

Wanneer is de beste tijd om van deze activiteit in Menorca te genieten?

Over het algemeen is het hele jaar door een prachtige tijd om van Menorca te genieten, aangezien het klimaat het hele jaar door vriendelijk is voor toeristen. Maar als u van plan bent van wateractiviteiten te genieten, en meer bepaald van een goede rit met een jetski of een jetski, zijn er bepaalde maanden die daarvoor veel gunstiger zijn.

Mijn aanbeveling is om voor uw reis de maanden mei tot oktober te kiezen. In deze periode zijn de temperaturen veel warmer en valt er bijna geen regen die uw plannen zou kunnen verstoren.

Bovendien zijn er in deze periode gemiddeld 12 uren zonneschijn per dag, zodat u meer dagen heeft om uw uitstapjes in Menorca te organiseren.

Tijdens deze maanden liggen de watertemperaturen tussen 20 en 25 graden Celsius, nog een reden om uw reis in deze tijd van het jaar te organiseren, vooral als u een jetski-excursie wilt maken.

Dit is wanneer het hoogseizoen officieel begint, dus u zult veel meer opties en beschikbaarheid hebben van verblijfplaatsen, veel meer restaurants en eetgelegenheden in Menorca, en natuurlijk agentschappen om excursies en activiteiten te boeken.

Hoewel de wintermaanden in Menorca, d.w.z. november, december, januari en februari, niet de beste maanden zijn om te gaan jetskiën in Menorca, hebben ze ook hun voordelen.

Tijdens het laagseizoen is het eiland veel onbezetter en rustiger, zodat u veel meer van de routes kunt genieten zonder de drukte, en als het uw eerste keer op een jetski is, zult u zich veel comfortabeler en op uw gemak voelen om hem te leren besturen zonder de drukte die men in de zomer ervaart.

Trouwens, in deze periode krijgt u ook veel lagere prijzen dankzij de geringe vraag. Als u voor deze optie kiest, moet u natuurlijk een neopreen wetsuit aanschaffen, om te voorkomen dat u het koud krijgt in het water.

Boek uw transfer van Menorca luchthaven naar uw hotel

Wat moet je in je koffer stoppen als je op een jetski gaat?

Als U op het punt staat naar Menorca af te reizen, vastbesloten om niet terug te keren zonder de wateren te hebben bevaren op een jetski, vraagt U zich misschien af wat U in Uw koffer moet meenemen om van deze activiteit te kunnen genieten. De belangrijkste zaken die u nodig hebt om te genieten van het rijden op een jetski zullen worden verstrekt door het toeristenbureau waar u de jetski huurt. Basisbenodigdheden zoals een reddingsvest, voor uw veiligheid in geval van een eventualiteit.

In werkelijkheid is wat u in uw koffer moet meenemen voor deze opwindende activiteit niet veel anders dan wat u moet meenemen voor elke andere wateractiviteit, namelijk: een zwempak, een goede zonnebrandcrème om uw huid te beschermen, en ten zeerste aanbevolen maar niet essentieel, een pet en een zonnebril.

Vergeet niet dat u bij deze activiteit gedurende lange tijd aan de zon wordt blootgesteld en dat u zich dus goed moet beschermen. Het is meestal een goed idee om een soort strandschoenen of slippers te dragen die aan uw voeten passen, om te voorkomen dat u ze onderweg verliest, wat niet alleen schadelijk voor u is, maar ook het water van het eiland vervuilt.

Ik raad u ook aan om op de dag van de excursie een tas of rugzak mee te nemen met wat extra kleren (want ja, u zult behoorlijk nat worden), een handdoek, bij voorkeur een sneldrogende (die neemt niet alleen geen vocht op, maar ook weinig ruimte in), en een fles water om u goed gehydrateerd te houden.

Het grote voordeel van deze artikelen is dat ze niet exclusief zijn voor uw jetski-tocht, ze zullen ook zeer nuttig zijn om te genieten van andere wateractiviteiten zoals snorkelen en kajakken op het eiland Menorca.

Boek de beste rondleidingen in Menorca