Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Zeilboot daguitstappen vanuit Menorca

Weinig sensaties zijn te vergelijken met zeilen op het geluid van de wind en de golven. En als je dat doet in het kristalheldere water van Menorca... wordt de ervaring een (betaalbare) luxe waar je tijdens je vakantie het beste van moet maken.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minuten lezen

Zeilboot daguitstappen vanuit Menorca

Zeilen bij zonsondergang | ©Josh Sorenson

Menorca is waarschijnlijk het meest natuurlijke en best bewaarde eiland van de Balearen. U zult er genieten van de zee en de natuur zoals op weinig andere plaatsen ter wereld, vooral als u deelneemt aan een boottocht op Menorca. Als u in plaats van een boot kiest voor een zeiltocht, zult u daar willen blijven wonen (wie waarschuwt is geen verrader).

Laat u meeslepen door het deinen van de golven, de kracht van de wind en de stilte van de meest spectaculaire ongerepte baaien van Europa. Ik zal je vertellen wat de beste opties zijn om dit avontuur aan te gaan:

De beste optie

Zeilboottocht van een hele dag op Menorca

Excursie van een hele dag per zeilboot in de noordelijke baaien

U scheept in Fornells in op een authentieke zeilboot en de schipper zal het ritme van de wind volgen om de ervaring zo authentiek mogelijk te maken. U ontdekt de baaien van het noorden en heeft tijd om te zwemmen en te snorkelen.

Duur: 8 uur

De baaien in het noorden van het eiland worden gekenmerkt door het feit dat ze praktisch ongerept zijn. Niet alleen wordt u niet op elk strand omringd door toeristen, maar u reist ook op een zeilboot met slechts 10 andere gasten, wat deze excursie een intiemere en authentiekere ervaring maakt.

U vertrekt 's morgens uit Fornells en hebt de hele dag de tijd om de wind (en de schipper) de te volgen route te laten bepalen. De bemanning zal garanderen dat u het grootste deel van de tijd aan het zeilen zult zijn en u zult kunnen genieten van de beste plekjes in het noorden van Menorca.

Pak een handdoek, een zwempak, een zonnebril en een pet en maak je verder nergens zorgen over. Gedurende de dag maakt u verschillende stops om te zwemmen en te snorkelen om een perfecte dag af te ronden.

Waarom voor deze tocht kiezen: voor een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding brengt u een dag op zee door en ontdekt u de beste baaien van het noorden. Lunch is inbegrepen en de boot is uitgerust zodat u kunt snorkelen en het onderwaterleven van Menorca kunt ontdekken.

Aanrader als... u een zeiltocht in Menorca wilt maken zonder uw zakken te hoeven breken door een privéboot te huren. Dit is de beste optie voor een intieme reis in zeer kleine groepen.


s Avonds

Tocht met zeilboot bij zonsondergang in Menorca

Vier het einde van de dag met een zeiltocht bij zonsondergang

De mooiste zonsondergang van het eiland is te zien vanaf zee: neem een duik in de late namiddag en profiteer van de laatste zonnestralen om aan boord een aperitief te nemen en te genieten van de rust van de Middellandse Zee aan het eind van de dag.

Duur: 3 uur 30 minuten

Het is duidelijk dat zeilen iets magisch is, maar als je het laat op de dag doet zal het resultaat, zeker, de meest romantische avond van je vakantie zijn. Kort voor 19.00 uur gaat u aan boord van een echte zeilboot om koers te zetten naar de baaien van het noorden. U zult een paar uur voor de boeg hebben om te genieten van de wind, de golven en de zee.

U hebt de tijd om de laatste duik van de dag te nemen en te genieten van de zonnestralen voordat hij ondergaat, en u keert terug naar de boot om de zonsondergang te bekijken terwijl aan boord een aperitief wordt geserveerd. Neem wat kleren mee om je om te kleden, want je gaat laat op de avond terug naar de haven. Het gevoel van varen in de duisternis van de zee is iets wat u niet zult vergeten wanneer u terugkeert van uw reis.

Waarom deze excursie kiezen: Deze excursie geeft u de mogelijkheid om de finishing touch te geven aan een perfecte dag op uw vakantie. Het licht van de zonsondergang, een aperitiefje aan boord en de zonsondergang midden op de Middellandse Zee zijn voldoende.

Aanrader als... je zin hebt in een rustig plan om van de natuur te genieten.


Hoeveel kost een zeiltocht in Menorca?

Zeilen op een zeilboot| ©Unsplash
Zeilen op een zeilboot| ©Unsplash

De prijzen voor zeilexcursies liggen iets hoger dan de drukkere boottochten. Houd er rekening mee dat u in kleine groepen reist en de ervaring veel exclusiever is, dus u zult ongeveer €60 moeten betalen voor 4 uur zeilen of €110 voor de hele dag.

Bedenk wel dat bij een zeiltocht meestal een drankje en een snack inbegrepen zijn. Bij de excursie van een volledige dag is ook de lunch aan boord inbegrepen, zodat u zich verder nergens zorgen over hoeft te maken. Als u op zoek bent naar iets voordeligers, kunt u altijd deelnemen aan een grotere georganiseerde tour, zoals sommige van de excursies die door de zuidelijke baaien gaan (prijs € 50 voor een hele dag en € 28 voor vier uur).

Waarom een zeiltocht de moeite waard is

De paradijselijke stranden van Menorca| ©Unsplash
De paradijselijke stranden van Menorca| ©Unsplash

Het antwoord is duidelijk: de ervaring is veel luxueuzer. Om te beginnen bieden de zeilboten plaats aan maximaal 12 passagiers, waardoor het bijna privétochten worden. U vaart weg van de drukte (en het lawaai) van de massa's en tijdens de excursie kunt u nog meer van de natuur genieten.

Aan de andere kant kunt u dichter bij de bemanning komen, uw vragen aan de schipper stellen, uw favoriete plekjes bespreken zodat hij kan stoppen en u kunt zwemmen, enz. Bovendien is zeilen niet te vergelijken met het inschepen op een veel grotere boot (er zijn boten die plaats bieden aan meer dan 200 personen).

Op dit punt staat het buiten kijf dat van het kristalheldere water van Menorca het best kan worden genoten vanuit zee. Het aanbod van tochten op het eiland is echter zeer gevarieerd en u vindt routes en excursies voor elk budget. Als zeilexcursies niet bij u passen, geen zorgen, er zijn meer opties.

Hoe boekt u een zeiltocht?

Genieten van een duik bij zonsondergang| ©Unsplash
Genieten van een duik bij zonsondergang| ©Unsplash

De gemakkelijkste manier is om het online te doen. Op Hellotickets kunt u de dienstregeling, prijzen en beschikbaarheid controleren. De belangrijkste aanbeveling is om vooraf te reserveren. Zeilboten hebben een zeer beperkte capaciteit en als u in de zomer reist, is de vraag vaak zeer groot. Boek uw boottocht zodra u uw vliegtickets heeft, zodat u niet te weinig ruimte aan boord heeft.

Hoe lang duurt een zeiltocht?

Zeilen in een zeilboot| ©Unsplash
Zeilen in een zeilboot| ©Unsplash

Als u van plan bent een zeiltocht te boeken, kunt u de duur kiezen. Meestal zijn er rondleidingen van een hele dag (de prijs ligt rond de 110-120 euro) of van een halve dag. Zeiltochten van een halve dag duren meestal zo'n 3,5 uur en zijn meestal genoeg tijd om de belangrijkste baaien in het gebied te zien.

Dienstregeling van de excursies

Genieten van het heldere water van het eiland| ©Unsplash
Genieten van het heldere water van het eiland| ©Unsplash

Als u voor de volledige dagtocht kiest, moet u ' s morgens aan boord gaan (normaal rond 10.00 uur) om optimaal van het daglicht te kunnen profiteren. U keert rond 17:00 uur terug in de haven na een spectaculaire dag langs de kust van Menorca te hebben doorgebracht en aan boord te hebben geluncht. Als u voor de namiddagexcursie kiest, gaat u rond 19.00 uur aan boord om de zonsondergang vanaf de boot te bekijken en keert u laat in de avond terug naar de haven.

Routebeschrijving van de vaarexcursies

Zeilboten op de stranden van Menorca| ©Unsplash
Zeilboten op de stranden van Menorca| ©Unsplash

Zeiltochten vertrekken meestal vanaf de noordkust van het eiland. De basishaven is altijd Fornells en van daaruit zeilt u, letterlijk, waar de wind u ook brengt. En dit moet je niet verontrusten. Ten eerste omdat u met de ervaring van de schipper op de meest spectaculaire en verborgen plekjes van het noorden zult komen en ten tweede omdat het hele gebied spectaculair is, dus waar u ook komt, u zult versteld staan.

De bekendste baaien aan de noordkust zijn Cala Tortuga, Cala Pregonda, Cala Pilar en Cap de Cavalleria. Je zult versteld staan.

Andere boottochten in Menorca

Zwemmen in Menorca| ©Unsplash
Zwemmen in Menorca| ©Unsplash

Als u de turkooizen wateren die het eiland Menorca omspoelen wilt verkennen, maar u bent niet overtuigd om dat aan boord van een zeilboot te doen, dan raad ik u ook de mogelijkheid aan om een excursie met een catamaran te maken. Anders kunt u altijd mijn gids over de beste boottochten in Menorca raadplegen om de beste routes en het volledige gamma beschikbare prijzen te weten te komen.

Als u er zeker van wilt zijn dat u een boottocht in de buurt van uw hotel of appartement vindt, heb ik ook een lijst samengesteld van de beste boottochten die vertrekken vanuit elke grote baai of stad op het eiland: