Beste attractieparken op Tenerife

Wil je een avontuur beleven op Tenerife? Dan nodig ik je uit in een paar van de beste pretparken. Beleef wateravonturen vol snelheid en ontmoet exotische dieren.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

Beste attractieparken op Tenerife

Tenerife | ©Stephen Colebourne

Een van de leukste dingen om te doen op Tenerife is zeker een bezoek aan een pretpark. Veel van deze parken hebben achtbanen, hoge glijbanen, leuke gebieden die op een jungle lijken en nog veel meer. Elk park heeft een ander thema waar je zeker van zult houden.

Terwijl sommige parken je meevoeren naar een jungle vol dieren of wateravonturen, zijn andere wat rustiger. Op Tenerife vind je eenvoudige parken met glijbanen, treintjes en mechanische karretjes. Deze zijn ideaal voor ouders om te ontspannen in een restaurant terwijl de kinderen zich vermaken. Je vindt allerlei soorten parken op Tenerife!

1. Siam Park

Siam Park| ©Andrei Rosca
Siam Park| ©Andrei Rosca

Siam Park is het bekendste park op Gran Canaria. Het ligt aan de Costa de Adeje op Tenerife. Het thema is geïnspireerd op de Thaise architectuur en het heeft verschillende wereldrecords gevestigd dankzij de kunstmatige golf. Deze attractie heeft een hoogte van vier meter bereikt.

Dit park is zo beroemd dat het bekend staat om zijn achtbaan en er wordt zelfs gezegd dat het het beste waterpark ter wereld is. Je kunt het park op elk moment van het jaar bezoeken. In de zomer is het park geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

In dit park vind je ongeveer 15 waterattracties die je zullen vervullen met adrenaline. Een daarvan is de Tower of Power, een glijbaan van ongeveer 28 meter hoog. Als je van deze glijbaan afgaat, ga je door een aquarium vol haaien en mantaroggen.

Je kunt ook in Jungle Snake, Coco Beach, Bodhi Trail, Mai Thai River en andere geweldige attracties. De gemiddelde kosten van dit attractiepark liggen rond de €30. Kinderen onder de drie jaar zijn gratis. Binnen vind je toiletten, restaurants, kleedkamers en zelfs privéhutten.

Praktische informatie

 • Locatie: Av. Siam, s/n, 38660 Costa Adeje, Santa Cruz de Tenerife, Spanje.

 • Wanneer: Het hele jaar geopend.

 • Prijs: algemene toegang €40.

 • Openingstijden: van 10.00 tot 18.00 uur.

Boek tickets voor het Siam Park op Tenerife

2. Aqualand Costa Adeje

Aqualand Costa Adeje| ©Alexander Diaz
Aqualand Costa Adeje| ©Alexander Diaz

Aqualand Costa Adeje is een waterpark dat ideaal is voor het hele gezin. Het ligt in het zuiden van Tenerife en naast de attracties kun je dolfijnenshows zien en zelfs de jacuzzi uitproberen. De gemiddelde toegangsprijs is €30 voor volwassenen en €15 voor kinderen.

Als je in dit park op zoek bent naar adrenaline, kun je de tsunami proberen, een rit van 21 meter hoog en 180 meter lang. Een andere soortgelijke attractie is Ciclones, die erg lijkt op de vorige maar 360-graden bochten met lichteffecten bevat: het is geweldig! In totaal zijn er negen extreme attracties die over het algemeen worden aanbevolen voor kinderen ouder dan 10 jaar en voor volwassenen.

De jongste leden van de familie kunnen zich vermaken in het Kidzworld gedeelte. Daar vind je de Piratenhaven vol glijbanen, schuilplaatsen, tunnels en nog veel meer. Aan de andere kant vinden ze in het Mega Adventureland glijbanen die wat groter zijn, ideaal voor hun grootte. Tot slot kun je gebruik maken van het Kids Pool, een veilig en rustig zwembad, ook met glijbanen.

Als het thema dolfijnen je aanspreekt, kun je naar een speciaal gebied gaan waar je met ze kunt communiceren. Je wordt te allen tijde begeleid door gespecialiseerde gidsen en instructeurs. Als je ze in hun natuurlijke omgeving wilt zien, raad ik je een dolfijnen- en walvissafari op Tenerife aan.

Praktische informatie

 • Locatie: Av. Austria, 15, 38660 Costa Adeje, Santa Cruz de Tenerife, Spanje.
 • Wanneer te gaan: elk moment van het jaar.
 • Prijs: ongeveer €30 voor volwassenen en €15 voor kinderen.
 • Openingstijden: van 10.00 tot 17.00 uur.

Boek een zeilboottocht om walvissen te kijken

3. Papegaaienpark

Loro Parque| ©Helder F
Loro Parque| ©Helder F

Loro Parque is een ander park dat je niet mag missen tijdens je bezoek aan Tenerife. Het ligt in het noorden van het eiland en kaartjes kosten gemiddeld 30 €. Het is vernoemd naar de papegaaien en ara's, de meest aantrekkelijke en charismatische dieren in het park. Als je door het park wandelt, hoor je ze praten.

Het park staat vol met prachtige tropische vegetatie, waaronder mooie orchideeën en palmbomen. In één gebied kun je dolfijnen, zeeleeuwen en andere zeedieren zien. Je kunt ook een show zien van zes orka's die in dit park leven, is dat niet geweldig? Elders in het park vind je leeuwen, gorilla's, jaguars en tijgers.

In dit gebied kunnen kinderen leren over de natuur en meer dan 400 diersoorten zien. Ze kunnen ook een avontuur vol adrenaline in de jungle beleven. Ze gaan over hangbruggen, verkennen de binnenkant van een boom en maken een ritje in de Orca-trein - het wordt een spannende rit!

Praktische info

 • Locatie: Av. Loro Parque, s/n, 38400 Puerto de la Cruz, Santa Cruz de Tenerife, Spanje.

 • Wanneer te gaan: elk moment van het jaar.

 • Prijs: ongeveer €30.

 • Openingstijden: van 9.30 tot 17.30 uur.

4. Lichtpark Tenerife

Lichtpark Tenerife| ©Oliver Z
Lichtpark Tenerife| ©Oliver Z

Het Lichtpark of de Grote Wereld van Chinese Lantaarns is een themapark met 800 lichtinstallaties. Je vindt er ook een draak van ongeveer 40 meter lang, een woud van herten, flamingo's en vele andere lichtgevende wezens die eruit zien als iets uit een sprookje.

Met behulp van moderne technologie en oude Chinese tradities vertelt elk van deze wezens een legende uit de Chinese cultuur. Onder de shows die je te zien krijgt zijn de ijsbeer en de pandabeer die met de kleintjes spelen te midden van zeepbellen. Naast de verlichte attracties kun je Chinese gerechten proeven in het Dragon Garden restaurant.

Hoewel veel van de dingen die je hier ziet exposities zijn, heeft dit park ook attracties waar kinderen dol op zullen zijn. Het Vikingschip en de trein zijn volledig verlicht en zitten vol adrenaline. Voor elke attractie moet je ongeveer €2 betalen.

De kleintjes kunnen ook spelen op de schommels en springen op de interactieve lichten in het park. Deze ervaring is bij de ticketprijs inbegrepen. Zonder twijfel is een bezoek aan dit park een van de leukste dingen om te doen met kinderen op Tenerife.

Praktische info

 • Locatie: Parque del Galeón, 38670 Adeje, Santa Cruz de Tenerife, Spanje.

 • Wanneer gaan: het hele jaar door.

 • Prijs: ongeveer €15.

 • Openingstijden: van 19.00 tot 20.00 uur.

5. Jungle Park

Junglepark op Tenerife| ©Maria Hernandez
Junglepark op Tenerife| ©Maria Hernandez

Als je van jungledieren houdt, moet je zeker een bezoek brengen aan het Jungle Park op Tenerife. In dit park kun je exotische dieren zien en leren kennen, zoals adelaars, haviken, orang-oetans, cheeta's, pinguïns, stokstaartjes en nog veel meer. Je vindt er ook leuke attracties voor spannende avonturen.

Een van de leukste attracties is de Bob. Dit is een glijbaan van ongeveer 800 meter lang waar kinderen in kleine voertuigen op rijden. Om deel te nemen aan dit avontuur moet je een paar euro extra betalen. Je vindt er ook de Jungle Raid, een leuk circuit van bruggen, touwen en tunnels van meer dan 300 meter. Deze attractie is bij de ticketprijs inbegrepen.

Naast de jungleavonturen kun je ook een ietwat griezelig gebied betreden: de Bat Cave, een verborgen plek in het park waar je alles te weten komt over deze nachtdieren. Als je daarna wat rust wilt, kun je het waterlelievijver binnengaan.

Andere activiteiten die je leuk zult vinden, zijn een bezoek aan het cactarium gewijd aan de cactusplantage of foto's maken met de adelaars. Je kunt ook een aantal dieren voeren, zoals schildpadden, eenden en flamingo's. De gemiddelde entreeprijs voor het park is €40.

Praktische informatie

 • Locatie: Urb. Águilas del Teide, s/n, Km. 3, 38640 Arona, Santa Cruz de Tenerife, Spanje.
 • Wanneer te gaan: elk moment van het jaar.
 • Prijs: ongeveer €40.
 • Openingstijden: van 10.00 tot 17.30 uur.

Boek tickets voor Jungle Park

6. Drago Siam

Drago Siam| ©Ismael H
Drago Siam| ©Ismael H

Drago Siam is een park speciaal ontworpen voor kinderen. Het ligt in het Siam Mall Shopping Centre en heeft veel faciliteiten waar de kleintjes zich urenlang kunnen vermaken. De gemiddelde toegangsprijs voor dit park is € 10.

In dit park vind je het Cars Circuit, waar kinderen in kleine auto's kunnen rijden en het tegen elkaar kunnen opnemen. Ze kunnen ook spelen op de Pista Americana, een multi-avonturengebied vol glijbanen die leiden naar een ballenbad, schansen en nog veel meer. Vinden je kleintjes het een leuk idee?

Dit park heeft ook kindermachines waar ze verschillende sporten of activiteiten kunnen beoefenen die de intelligentie en vaardigheid van de deelnemers testen. Hier kun jij ook spelen! Een andere veel leukere en spannendere attractie is de Wattman Trein, waar kinderen door het circuit kunnen scheuren.

Andere opvallende attracties zijn onder andere de Wolk, het Prinsessenkasteel en Star Blue (de galactische auto). Het park is meestal geopend van 11.00 tot 21.00 uur. Er is ook een restaurant waar je kunt lunchen of dineren.

Praktische info

 • Locatie: Winkelcentrum Siam Mall, Avda. de Siam nº 3, local Z8 (Adeje-Tenerife).
 • Wanneer te gaan: elk moment van het jaar.
 • Prijs: ongeveer €10.
 • Openingstijden: van 11.00 tot 21.00 uur.

7. Kinderland Park

Kids Land Park| ©Karen F
Kids Land Park| ©Karen F

Het Kids Land Park is een park in het winkelcentrum Pasarela, vlak naast de gastronomische markt La Pepa. Het is ideaal voor kinderen om even te ontstressen op de attracties terwijl de ouders ernaast lunchen. Als je tijd hebt, kun je zelfs een verjaardagsfeestje voor de kinderen organiseren in dit prachtige park.

Binnen vind je attracties die, hoewel eenvoudig, erg leuk zijn voor kinderen vanaf drie jaar. Onder de attracties vind je trampolines, glijbanen, springkussens en zelfs een kleurrijk ballenbad, ik weet zeker dat je kinderen het geweldig zullen vinden!

Dit park heeft nog een locatie in het Rosa Center winkelcentrum in Playa Paraiso. De gebruikelijke openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag van 16.00 tot 22.00 uur. Van vrijdag tot zondag kun je terecht van 11.00 tot 22.00 uur. De toegang tot dit park wordt per uur betaald en is meestal ongeveer €3 per uur.

Praktische informatie

 • Locatie: Winkelcentrum Pasarela en winkelcentrum Rosa Center.

 • Wanneer te bezoeken: elke maand van het jaar.

 • Prijs: €3 per uur.

 • Openingstijden: maandag tot donderdag van 16.00 tot 22.00 uur. Van vrijdag tot zondag zijn de openingstijden van 11.00 tot 22.00 uur.

8. La Gesta Park

La Gesta Park| ©Atrulso
La Gesta Park| ©Atrulso

La Gesta Park is het grootste kinderpark op Tenerife. Het is bijna 2.000 vierkante meter groot en herdenkt de poging tot verovering van het eiland door de Britse admiraal Horatio Nelson. Dit park is gemaakt voor kinderen en hun ouders om op een leuke manier over de geschiedenis van Tenerife te leren.

In het park vind je meer dan twintig spelletjes en attracties. Deze omvatten boten, schommels, glijbanen, hangmatten en zelfs een telescoop. Veel hiervan zijn elementen die verband houden met de Gesta, zoals het Engelse schip HMS Theseus en de Fox kotter. Er is ook een tokkelbaan van 15 meter en een trampoline. Er kunnen maximaal 500 kinderen in het park spelen.

Het park is het hele jaar door open voor het publiek en de toegang is gratis. Het is pas in 2022 geopend, dus de faciliteiten zijn in perfecte staat. Als je ten minste zeven dagen op Tenerife bent, nodig ik je uit om een bezoek aan dit park in te plannen.

Praktische informatie

 • Locatie: Santa Cruz de Tenerife, Spanje.
 • Wanneer te bezoeken: elke maand van het jaar.
 • Prijs: gratis toegang.
 • Openingstijden: elk moment van de dag.

9. Speelplaats Lukas Park

Speelplaats Lukas Park| ©PILP
Speelplaats Lukas Park| ©PILP

Lukas Park is een speeltuin voor het hele gezin. In tegenstelling tot de andere speeltuinen op deze lijst is deze speeltuin ideaal voor feestjes en zomerkampen. In het park vind je een geweldige glijbaan en ballenbad, hoeken vol speelgoed en zelfs een minibasketbalveld.

Het leukste gedeelte van het park is de minidisco. Het heeft een verscheidenheid aan kindermuziek, veel kleuren en muziek. Terwijl de kinderen spelen en zich vermaken, kunnen de ouders in een speciale ruimte voor hen tv kijken en wat drinken.

Als je wilt deelnemen aan een van de kampen die in het park worden gehouden, houd er dan rekening mee dat de entreeprijs ongeveer 15 € is. Deze site heeft de nodige capaciteit voor ten minste 500 kinderen om zich te vermaken.

Praktische informatie

 • Locatie: Lukas Park Kinderpark. Ramblas Santa Cruz, 106, 38004.
 • Wanneer moet je gaan: bij het boeken van kaartjes voor een feestje of kamp.
 • Prijs: elk kind betaalt ongeveer €15.
 • Openingstijden: De openingstijden zijn afhankelijk van de activiteit die in het park wordt gehouden.

10. Apenpark

Apenpark| ©Tibor M
Apenpark| ©Tibor M

Monkey Park is een dierentuin waar je veel apen van verschillende soorten vindt. De grootste attractie van dit park is dat je naar binnen kunt gaan en de lemuren en penseelaapjes kunt aaien. Kinderen vinden het geweldig om met deze nieuwsgierige diertjes om te gaan.

In dit park vind je verschillende aanraakzones waar je de kleinere apen kunt aanraken, die niet gevaarlijk zijn. Ik raad je aan om ze niet op te pakken of te aaien, want daar houden ze over het algemeen niet van. Als je gewoon naar binnen gaat en een tijdje naar ze kijkt of met ze praat, zullen ze geleidelijk aan dichter bij je komen, ze zullen zelfs op je schouder klimmen!

Voor meer interactie met de apen kun je ze eten aanbieden. Geef ze nooit brood of koekjes! In het park vind je bakken met speciale groenten en groen voor deze dieren. Houd in gedachten dat het verzorgen van hun dieet van vitaal belang is voor hun gezondheid. Bovendien, als je ze iets geeft wat ze lekker vinden, zullen ze zeker naar je toe rennen.

Je kunt dit park op elk moment van het jaar bezoeken. Kaartjes kosten gemiddeld 10 € en de openingstijden zijn van 9:30 's ochtends tot 4 uur 's middags. Je zult ongetwijfeld een aangename en rustige tijd hebben met interactie met en leren over de natuur en het dierenrijk.

Praktische informatie

 • Locatie: Calle Llano Azul, 17 - Arona, Santa Cruz de Tenerife.
 • Wanneer moet je gaan: Je kunt het park op elk moment van het jaar bezoeken.
 • Prijs: ongeveer €10 voor volwassenen en €5 voor kinderen.
 • Openingstijden: van 9.30 tot 16.00 uur.