Dagtochten naar Canterbury vanuit Londen

Canterbury is een zeer gewilde bestemming die vanuit Londen bereikbaar is. Ik vertel je over de verschillende tours door de middeleeuwse straten en ervaringen in combinatie met andere bestemmingen zoals Dover en Greenwich.

Ana Caballero

Ana Caballero

11 minuten lezen

Dagtochten naar Canterbury vanuit Londen

Canterbury | ©Phil Fiddyment

Een reis naar Canterbury kan een goede optie zijn als je van plan bent om ten minste 7 dagen in Londen door te brengen, omdat de steden goed met elkaar verbonden zijn. Je kunt er op eigen gelegenheid komen met de trein, bus of auto, wat tussen de een en twee uur duurt. Tijdens je vakantie raad ik je echter aan om het plannen aan professionals over te laten en je onder te dompelen in de ervaringen van de beste tours vanuit de hoofdstad van Engeland.

Een georganiseerde tour geeft je toegang tot iconische plekken, wat gewaardeerd wordt in een stad als Canterbury die uit heuvelachtige gebieden bestaat, die niet gemakkelijk op eigen houtje te bereiken zijn. Er zijn ook gecombineerde ervaringen met bezoeken aan Dover, de kustplaatsen van Kent en Greenwich. Of je kunt genieten van rondleidingen met een gids of audiogids, zodat je de route helemaal aan jouw wensen kunt aanpassen.

1. Geniet van een magisch bezoek aan Canterbury Town en Dover Castle vanuit Londen

Kasteel van Dover| ©Wojtek Janka
Kasteel van Dover| ©Wojtek Janka

Als je wilt ontsnappen naar de kathedraalstad, beter bekend als Canterbury, breng ik je een complete optie vanuit Londen die je niet onverschillig zal laten. Je hebt ongeveer 11 uur de tijd om te genieten van Canterbury en Dover, twee fantastische plaatsen in Engeland, die door hun nabijheid gemakkelijk in één dag te bezoeken zijn. Als je op vakantie bent in het Verenigd Koninkrijk kan het een geweldige manier zijn om geld te besparen, terwijl je de rijke geschiedenis en cultuur die deze Europese natie omringen verkent.

Wees voorbereid om meer te leren over de geschiedenis van deze steden, een landelijke omgeving te verkennen en indrukwekkende monumenten te zien. Houd er rekening mee dat Canterbury een grotendeels heuvelachtige regio is met slecht openbaar vervoer - maak je geen zorgen! De beste rondreizen vanuit Londen omvatten meestal interne reizen in een bus met airconditioning. Het grote voordeel is dat je geen vervoer vanuit de hoofdstad hoeft te plannen, want dat is meestal inbegrepen.

Tijdens deze interessante reis zul je waarschijnlijk genieten van het gezelschap van een gids, die je zal voorzien van relevante informatie over iconische plaatsen zoals:

 • Canterbury Cathedral waarvan de imposante gotische architectuur bestaat uit kleurrijke gebrandschilderde ramen die je sprakeloos zullen achterlaten.
 • Dover Castle is een van de meest verbazingwekkende stops, want je kunt het kasteel binnengaan en de Koninklijke Hofzaal van Henry II, een authentieke Saksische kerk, de Romaanse vuurtoren, de overblijfselen van een ondergronds ziekenhuis uit de Tweede Wereldoorlog en de tunnels van de middeleeuwse oorlogsvoering bekijken.
 • De kliffen van Dover zijn een bezienswaardigheid met een rijke geschiedenis, waar je kunt genieten van panoramische uitzichten over het beroemde Kanaal, kunt wandelen over de wandelpaden en je kunt losmaken van de drukte van de grote steden.

Interessante details

 • Prijs: vanaf €135.
 • Reistijd: De tour kan ongeveer 11 uur duren, met transfers tussen Canterbury en Londen van ongeveer twee uur.
 • Voordelen: Meestal inclusief rondleiding, toegang tot de kathedraal van Canterbury en Dover Castle.
 • Nadelen: Reizigers moeten een gemiddelde conditie hebben, want veel bezienswaardigheden liggen op heuvels of kliffen.

Boek een tour naar Canterbury en Dover

2. Ontsnap naar Canterbury en loop langs de kliffen van Dover.

Kliffen van Dover| ©UniversityBlogSpot
Kliffen van Dover| ©UniversityBlogSpot

Er zijn groepsreizen naar Canterbury vanuit Londen die anders zijn omdat ze de hulp van een professionele gids bieden met een bonus van vrije tijd. Dankzij deze combinatie kun je de stad op eigen houtje verkennen, zonder volledig afhankelijk te zijn van de groep. Bovendien heb je de mogelijkheid om alleen op deze prachtige locatie te blijven, of er op uit te trekken om de beroemde kliffen van Dover te bezoeken. Houd er rekening mee dat je om daar te komen een bus moet delen met andere reizigers en over de top van deze twee iconische Engelse bestemmingen moet rijden.

Canterbury is een stad met een geheel eigen charme, met als belangrijkste attractie de kathedraal van Canterbury, een van de oudste christelijke bezienswaardigheden in Engeland. Het interieur zal je sprakeloos achterlaten en ik raad je aan om de Trinity Chapel, de Chapter House en de grote kloostergang van dichtbij te bekijken. Tijdens je quality time alleen kun je stoppen bij St Augustine's Abbey, een minder druk alternatief voor de Londense Westminster Abbey.

Natuurlijk moet je ook stoppen bij Canterbury Castle, de Romeinse muren bekijken en de eigenzinnige Buttermarket bezoeken. Bij de kliffen raad ik je aan wat tijd te besteden aan het bewonderen van hun schoonheid en een wandeling te maken over de kronkelige paden. Het mooiste is dat je op heldere dagen de contouren van Frankrijk kunt zien. Hoewel dit type ervaring standaard geen bezoek aan Dover Castle omvat, heb je de optie om het aan de tour toe te voegen voor een completere ervaring.

Interessante details

 • Prijs: vanaf €88.
 • Reistijd: ongeveer twee uur.
 • Voordelen: kan vervoer in een comfortabele bus met airconditioning en het gezelschap van een deskundige lokale gids omvatten.
 • Nadelen: meestal geen toegang tot de kathedraal van Canterbury en Dover Castle - als je naar binnen wilt, moet je een extra budget boeken.

Boek een tour naar Canterbury en de kliffen van Dover

3. Bekijk de wonderen van Canterbury en Greenwich met een cruise op de Theems.

Canterbury| ©Hyspaosines
Canterbury| ©Hyspaosines

Hoewel de meeste tours naar Canterbury gericht zijn op het verkennen van de stad en een stop in Dover, zijn er ook andere interessante opties. Om je budget zo groot mogelijk te maken, raad ik je aan mee te doen aan een route langs de kust van Kent die begint in Canterbury, beroemd om zijn prachtige kathedraal die dateert uit de 597e eeuw na Christus. Je hebt tijd om te wandelen langs de pittoreske St Peter's Street, waar je kunt stoppen voor de lunch. Als je op zondag gaat, mag je de sunday roast niet missen, een gastronomische proeverij van vlees, Yorkshire pudding en Chipolata-worstjes.

Ook een bezoek waard is St Augustine's Abbey waar de koningen van Kent en de aartsbisschoppen van Canterbury begraven liggen. Trakteer jezelf later op een wandeling door Mercery Lane, een straatje bevroren in de tijd. De tour eindigt hier meestal niet, want op de terugweg kun je de pret voortzetten in Leeds Castle, een Tudor-paleis dat toebehoorde aan Henry VIII.

Je komt misschien door Greenwich waar je meer te weten komt over de maritieme geschiedenis van Engeland, voordat je geniet van een van de beste cruises op de Theems. Aan boord ziet u de Cutty Sark, een zeilschip dat oorspronkelijk werd gebruikt voor de productie van Chinese en Londense thee. Je komt ook langs St. Paul's Cathedral, die ik je aanraad te bezoeken als je wat extra tijd hebt.

Interessante details

 • Prijs: vanaf €125.
 • Reistijd: De tour duurt ongeveer tien uur, maar je komt in minder dan twee uur aan in Canterbury.
 • Voordelen: Meestal is een uitstapje naar Leeds Castle vanuit Londen inbegrepen, dat wordt beschouwd als het mooiste paleis ter wereld. Je kunt ook genieten van een cruise op de Theems, waar het uitzicht prachtig is.
 • Nadelen: Fooien zijn meestal niet inbegrepen, die zijn niet verplicht in Engeland, maar worden gegeven uit beleefdheid.

Boek een boottocht bij zonsondergang op de Theems

4. Ontdek het verhaal van Becket in de kathedraal van Canterbury vanuit Londen

Kathedraal van Canterbury| ©Gary Neave
Kathedraal van Canterbury| ©Gary Neave

Sommige rondleidingen in Canterbury vanuit Londen zijn gewijd aan het ontsluieren van de geheimen van de kathedraal. Naast de indrukwekkende gotische gevel zit deze plek vol geheimen die je zullen fascineren. De kathedraal staat niet voor niets in een van de meest bezochte steden van het Verenigd Koninkrijk en is een prominent icoon van de regio. Je kunt de gebrandschilderde ramen bewonderen, door de kapittelzaal met het ongelooflijke gebeeldhouwde plafond lopen, de Grote Kloostergang bezoeken die eeuwenlang het toevluchtsoord van monniken was en door de openbare tuinen naar een middeleeuws herbarium wandelen.

Het is vooral de thuisbasis van een groot aantal legendes over de moord die op het altaar van de kathedraal werd gepleegd. De martelaar was Thomas Becket, ook bekend als Thomas van Canterbury, een religieus man en politicus die vocht voor kerkelijke autonomie en weigerde koning Hendrik II te gehoorzamen, wat leidde tot zijn tragische lot. Later werd er een heiligdom ter zijner nagedachtenis gebouwd, dat het belangrijkste bedevaartsoord van Engeland werd. Hoewel het kort daarna werd verwoest, leeft zijn nalatenschap voort en zijn er nog steeds overblijfselen van zijn indrukwekkende geschiedenis te zien.

Bovendien, als je op zoek bent naar dingen om te doen in Londen met Kerstmis, kun je dit soort tours overwegen, waarmee je een kerstdienst in de kathedraal van Canterbury kunt bijwonen. Deze fascinerende ervaringen worden meestal uitgevoerd met een professionele gids of een audiogids, afhankelijk van je voorkeuren en budget. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over de toegangsprijs, want die is meestal inbegrepen in het pakket.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 98 €.
 • Reistijd: tussen een en twee uur.
 • Voordelen: Als je een hele dag in Canterbury Cathedral doorbrengt, kun je de charme ervan volledig ontdekken. Als je tijd over hebt, kun je er rustig rondwandelen en het uitzicht op het Engelse platteland bewonderen.
 • Nadelen: Het is een populaire bestemming waar het vaak erg druk is, vooral in het hoogseizoen en in het weekend.

5. Beleef een onvergetelijke reis naar Canterbury en de kust van Kent.

Rondreizen door Canterbury| ©. Ray in Manila
Rondreizen door Canterbury| ©. Ray in Manila

Voor een privé-ervaring raad ik je aan te kiezen voor een audiotour langs het beste van Canterbury, waarbij je helemaal niet afhankelijk bent van een gids of groep. In dit geval moet je misschien je eigen vervoer regelen. Neem gewoon een trein die je er in minder dan vijftig minuten naartoe brengt en als je van tevoren koopt, vind je goedkope kaartjes. South Eastern Trains Service biedt elk uur vertrektijden, zelfs in de vroege ochtenduren.

Er zijn ook tours vanuit Londen die privé- of onafhankelijke tours voor je regelen, zodat je met eigen vervoer door middeleeuwse dorpjes aan de kust van Kent kunt reizen, zoals Aylesford, Wye en Chilham. Als je in Canterbury aankomt, kun je de suggesties van de audiogids volgen, maar je bent vrij om je route aan te passen. Zo zie je de Westgate en zijn tuinen, bezoek je het moderne Marlowe Theatre en heb je tijd om aan de oever van de rivier de Stour te zitten of te genieten van de bohemienachtige King's Mile.

Interessante details

 • Prijs: Rondleidingen met eigen gids variëren van £25 tot £98 en je kunt kiezen uit een optie met of zonder vervoer. Als je alleen reist, kost de trein ongeveer €20 en de audiogids ongeveer €4.
 • Reistijd: Tussen een en twee uur, je kiest zelf hoe lang je in Canterbury wilt blijven.
 • Voordelen: Het is een meer onafhankelijke optie, maar je krijgt nog steeds suggesties met een gids.
 • Nadelen: audiotours kunnen duur zijn en geven niet altijd toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Canterbury.

Hoe boek je een tour naar Canterbury vanuit Londen

Boek online| ©Glenn Carstens-Peters
Boek online| ©Glenn Carstens-Peters

Tours naar Canterbury vanuit Londen zijn erg snel uitverkocht, dus ik raad aan om je aan te melden voor de tour van je keuze. Op internet kun je van tevoren de beschikbaarheid controleren en de data waarop deze excursies meestal vertrekken. Hier volgt een stap-voor-stap handleiding:

 • Eerste stap: selecteer de datum en het aantal reizigers.
 • Tweede stap: vul je persoonlijke gegevens in en selecteer de taal (in het geval van begeleide ervaringen of audiogidsen).
 • Derde stap: voeg je contactgegevens toe, zoals e-mail en telefoonnummer, en je ontvangt een bevestiging van je boeking.
 • Vierde stap: betaal en geniet van de ervaring.

Canterbury is een heel bijzondere stad die je niet onverschillig zal laten, dus ik raad je aan om van tevoren een tour te plannen. Je kunt er op eigen houtje op uit trekken met de bus of de trein, maar er is niets beter dan gewoon ontspannen en genieten. Met de beste tours vanuit Londen kun je je helemaal uitleven - je hoeft alleen maar je favoriete optie te kiezen en je plaats vast te leggen op de datum die je wilt.

Wat zijn de must-see plekken in Canterbury?

Abdij van St Augustinus| ©Malcolm Manners
Abdij van St Augustinus| ©Malcolm Manners

De plaatsen die je moet bezoeken hangen af van het individu, maar er zijn bepaalde speciale locaties die je niet mag missen, waaronder

 • Canterbury Cathedral: nadat je Londen buurt voor buurt hebt leren kennen, mag je deze gotische schoonheid niet missen, gelegen in het hart van Canterbury met unieke gebrandschilderde ramen en ruimtes.
 • St. Augustine's Abbey: na een bezoek aan Westminster Abbey in Londen moet je zeker een bezoek brengen aan deze minder drukke locatie. Het is een historische plek met interessante anekdotes.
 • Roman Walls: bewijs van het Romeinse Rijk in Engeland. De gevel is een kijkje waard, want je kunt er onherhaalbare foto's maken.

Tips voor een excursie naar Canterbury vanuit Londen

Comfortabele schoenen| ©Alexandra Tran
Comfortabele schoenen| ©Alexandra Tran
 • Als je van plan bent Londen in de zomer te bezoeken en een uitstapje naar Canterbury wilt maken, wees dan gewaarschuwd dat dit de drukste tijd van het jaar is voor toeristen. Als je de drukte liever vermijdt, kun je echter ook doordeweeks en van september tot november of maart tot april een bezoek brengen.
 • Draag comfortabele kleding die geschikt is voor het onvoorspelbare weer, want het is een bergachtig gebied waar je veel moet wandelen. Neem dus je meest comfortabele sportschoenen mee om ongemak onderweg te voorkomen, en vergeet een waterdichte jas niet.
 • Je kunt hier blijven zodat je genoeg tijd hebt om de meeste bezienswaardigheden te zien, en als je een budget hebt, zijn de prijzen betaalbaarder dan in de hoofdstad en het is gemakkelijk om je per trein te verplaatsen.

Waarom een dagtocht naar Canterbury?

Buiten de kathedraal| ©Craig Stanford
Buiten de kathedraal| ©Craig Stanford

Canterbury is een van de oudste steden van Engeland, met een uniek historisch erfgoed. Hoewel je er op eigen gelegenheid kunt komen, bieden de beste tours vanuit Londen alle faciliteiten om je vakantie aangenamer te maken. In sommige gevallen kun je de drukte overslaan, omdat de gidsen binnenwegen kennen of voorrang verlenen.

Daarnaast hebben ze vaak toegang tot de kathedraal van Canterbury, een must-see die je sprakeloos zal achterlaten. Deze middeleeuwse stad staat ook bekend om zijn overzichtelijke grootte, waardoor je de stad in korte tijd kunt bezichtigen en de ervaring kunt combineren met een uitstapje naar aangrenzende gebieden zoals Dover, de kust van Kent en Greenwich.

Wat zijn de voordelen van een rondleiding met gids versus een bezoek aan Canterbury op eigen gelegenheid?

Wandeling door Canterbury| ©University of Kent
Wandeling door Canterbury| ©University of Kent

Een rondleiding naar Canterbury vanuit Londen biedt veel voordelen, waaronder de mogelijkheid om je tijd en budget te optimaliseren. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over de planning, maar kun je gewoon genieten van de bezienswaardigheden en activiteiten die voor je zijn voorbereid. Voor waar voor je geld is het ook het meest aanbevolen alternatief, omdat vervoer, toegang tot bepaalde bezienswaardigheden en zelfs een ervaring op de beste cruises op de Theems inbegrepen kunnen zijn.

Dit soort tours zijn een van de beste dingen om te doen in Londen, maar als je niet afhankelijk wilt zijn van een gids kun je een self-guided ervaring boeken of alles zelf plannen. Het is een alternatief dat meer flexibiliteit biedt en de kans om te overnachten in het dorp Canterbury.