Beste fietstochten in Londen

Ontdek elke hoek van de Engelse hoofdstad op de fiets. Met deze tours leer je de must-see plekken in Londen kennen, maar ook de plekken die alleen een deskundige gids je kan laten zien.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

10 minuten lezen

Beste fietstochten in Londen

Buckingham Palace | ©Josh Stead

Fietsen door een grote stad is een unieke ervaring. Afhankelijk van de tour die u kiest, kunt u door het centrum van Londen fietsen, langs belangrijke koninklijke monumenten (zoals Buckingham Palace en Westminster Abbey), langs de rivier de Theems, of misschien bent u geïnteresseerd in het ontdekken van het beste van de Londense straatkunst. Welke optie u ook kiest, u zult zich zeker vermaken.

U zult zien dat er zoveel te zien en te doen is in Londen, dus er is niets beter dan de stad op twee wielen te verkennen, in uw eigen tempo en met een gespecialiseerde gids die u absoluut alles vertelt wat u moet weten over deze fascinerende stad. Bent u er klaar voor? Daar gaan we!

1. Centraal Londen fietstocht

Buckingham Palace per fiets| ©Yaffa Phillips
Buckingham Palace per fiets| ©Yaffa Phillips

Londen is een prachtige stad, vol geschiedenis en charme, waardoor het ideaal is om te fietsen. Tijdens deze rondleiding in het Engels maakt u kennis met enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van de Engelse hoofdstad, zoals Westminster Abbey, het Engelse parlement en de Big Ben, Buckingham Palace, Covent Garden en zijn straatartiesten, St. Paul's Cathedral en Trafalgar Square.

Deze tour is een van de top 10 tours en excursies in Londen, omdat hij echt uitgebreid is en u een algemeen idee geeft van de verschillende bezienswaardigheden en hun locatie. Je krijgt ook wat beweging terwijl je de hoogtepunten van deze geweldige stad ziet.

Je krijgt zelfs de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace te zien, een echt spektakel dat je niet mag missen. In hun traditionele zwarte en rode uniformen brengen de garde van de koningin enkele traditionele en minder traditionele liederen ten gehore. Gedurende ongeveer 45 minuten kunt u genieten van deze show die plaatsvindt bij de hoofdingang van Buckingham Palace.

Interessante details

 • Prijs: vanaf €44
 • Duur: ongeveer 3 uur 30 minuten
 • Vervoermiddel: fiets
 • Voordelen van deze optie: Het is ideaal om een idee te krijgen van elke attractie, waar het is en waar het over gaat, plus je krijgt een beetje lichaamsbeweging, en de gids spreekt Engels
 • Nadelen van deze optie: Helemaal niet aan te raden voor mensen die niet van lichaamsbeweging houden

Boek een fietstocht door de parken en tuinen van Londen

2. Londense straatkunst op de fiets

Shoreditch, Street Art.| ©Stephen Kelly
Shoreditch, Street Art.| ©Stephen Kelly

Als kunst uw ding is en u voor deze optie kiest, ziet u de hoogtepunten van Oost-Londen. Onder leiding van een kunstexpert fietst u langs de werken van kunstenaars als de ongelooflijke Banksy, Space Invader, ROA, Shepherd Fairey en nog veel meer.

Je bezoekt de gebieden die synoniem zijn geworden met straatkunst. Fiets wijk voor wijk door Londen, en geniet van plaatsen als Hackney, Brick Lane, Shoreditch of Hoxton, waar het lijkt alsof elke muur een doek is, en alles in kleur is aangekleed met het talent en de verbeelding van deze ongelooflijke kunstenaars.

Je wordt rondgeleid door een Londense straatkunstenaar, een actief onderdeel van de Londense straatkunstbeweging, zodat je een paar verhalen te horen krijgt die je geboeid zullen achterlaten. Bij sommige van deze tochten krijg je een paar bussen spuitverf mee, zodat je zelf kunt ervaren hoe het is om een kunstwerk te maken.

Zeker een aanrader voor kunstliefhebbers.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 35 €
 • Duur: 2 uur
 • Vervoermiddel: Fiets
 • Voordelen van deze optie: U ziet het beste van de Londense straatkunst uit de hand van een kunstenaar aan boord van uw fiets
 • Nadelen van deze optie: De gids spreekt alleen Engels.

Boek een London Parks fietstocht

3. Theems tour langs de rivier

Tower Bridge per fiets, Londen| ©Javier García Alfaro
Tower Bridge per fiets, Londen| ©Javier García Alfaro

Geniet van een van de meest ongelooflijke uitzichten op Londen. Aan de oevers van de Theems kunt u genieten van enkele van de meest traditionele en beroemde bezienswaardigheden van de stad. Van het legendarische Globe Theatre, waar William Shakespeare zijn stukken opvoerde, London Bridge, de imposante London Eye en het Engelse parlement, onder andere, zijn de oevers van de Theems door de eeuwen heen stille getuigen geweest van de Engelse cultuur en geschiedenis.

Tijdens deze rondleiding van 4 uur ontdekt u enkele plaatsen die u altijd al op de fiets hebt willen bezoeken. Uw gids vertelt u verhalen en legendes over de verschillende hoeken van de stad, voordat u stopt bij een van de oudste en grootste markten van Londen: Borough Market. Daar kunt u genieten van de meest typische Londense geuren en smaken, terwijl u uw benen rust geeft na al dat fietsen.

U zult zien dat deze tour alles heeft, u fietst zelfs over de London Bridge! Een unieke ervaring.

Details van het belang

 • Prijs: vanaf 39 €
 • Duur: 4 uur ongeveer
 • Vervoermiddel: Fiets
 • Voordelen van deze optie: U kunt de meest interessante plaatsen aan de oevers van de Theems bezoeken, u heeft een deskundige gids
 • Nadelen van deze optie: Niet geschikt voor mensen met een slechte lichamelijke conditie, vanwege de lengte van de tocht. Gids alleen in het Engels

Boek een fietstocht langs de Theems

4. Koninklijke hoogtepunten van Londen op de fiets

Westminster Abbey met de fiets| ©Garry Knight
Westminster Abbey met de fiets| ©Garry Knight

Engeland is een van de weinige landen die nog steeds een monarch heeft, in dit geval koningin Elizabeth. Als het koningschap u altijd al heeft geboeid, brengt deze tour u naar al die plaatsen die traditioneel met het koningschap verbonden zijn. Van Buckingham Palace en de Royal Gardens, tot Westminster Abbey en de klassieke en fotografeerbare Clock Tower, de thuisbasis van de beroemde Big Ben.

Uw deskundige gids vertelt u verhalen over de koningen, koninginnen, prinsen en prinsessen die deze ongelooflijke ruimtes hebben bezocht. Op uw comfortabele fiets rijdt u in uw eigen tempo en met gemak door alle hoeken en gaten van de Engelse hoofdstad. En je komt zeker langs de top 10 bezienswaardigheden van Londen.

Beleef deze ongelooflijke ervaring door de geheimen van het koninklijk huis, de Sussex, de Windsors en de Mountbattens en al hun geschiedenis van liefde en haat die een groot aantal fans en historici heeft veroverd.

De tour wordt afgesloten met een van de must-do's van elke tour door Londen: een bezoek aan een traditionele pub voor een ijskoude pul bier. Een toast op de roep van God save the Queen!

Interessante details

 • Prijs: vanaf 32 €
 • Duur: 4 uur ongeveer
 • Vervoermiddel: Fiets
 • Voordelen van deze optie: u leert in detail alles over de royals, terwijl u wat lichaamsbeweging krijgt
 • Nadelen van deze optie: de gids spreekt alleen Engels. Niet geschikt voor mensen met een slechte lichamelijke conditie.

Boek een fietstocht over de Theems

5. Traditionele Richmond Park fietstocht

Richmond Park, Londen| ©Andreas
Richmond Park, Londen| ©Andreas

Richmond Park, ongeveer 10 mijl van het centrum van Londen, is een droomlocatie. Het is moeilijk te geloven dat op zo'n korte afstand van de megastad Londen een plek als Richmond Park bestaat, waar nog herten leven.

Richmond Park, datin de 16e eeuw een traditioneel jachtgebied voor royalty's was, is nu een plek om te genieten van de natuur en van een fietstocht of een picknick op het gazon. Als u het geluk hebt een zonnige dag te krijgen in de mistige Engelse hoofdstad, aarzel dan niet, boek uw plaats op deze tour en geniet van een unieke plek.

Uw deskundige gids vertelt u verhalen over het koningschap en u kunt de overblijfselen van het paleis van Hendrik VII bezoeken, evenals andere geselecteerde plaatsen op deze prachtige plek. Lunch in een traditionele pub aan de Theems, terwijl u in de verte een deel van de stad Londen ziet liggen. Een zeer interessante rondleiding die je terug in de tijd brengt.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 109 €
 • Duur: 4 uur ongeveer
 • Vervoermiddel: Fiets
 • Voordelen van deze optie: u leert in detail alles over het koningschap en de geschiedenis van dit traditionele jachtgebied, terwijl u wat lichaamsbeweging krijgt
 • Nadelen van deze optie: de gids spreekt alleen Engels. Niet geschikt voor mensen met een slechte lichamelijke conditie.

6. Huur zelf een fiets en fiets door Londen

Fiets Londen| ©Jaanus Silla
Fiets Londen| ©Jaanus Silla

Een ander leuk idee is om een fiets te huren en onder andere door de top 10 parken van Londen te fietsen.

Bezoek het ongelooflijke Hyde Park, een van de mooiste parken van de stad, vol details en de thuisbasis van Kensington Gardens. Regent's Park en Primrose Hill, twee plaatsen vol charme. En mis Victoria's Park niet, met zijn grote meer. Dit zijn allemaal must-see plaatsen in de Engelse hoofdstad. Londen is onder meer beroemd om zijn ongelooflijke parken. Ze zijn ideaal om urenlang te fietsen, want de meeste hebben verschillende paden en speciale routes voor fietsen.

Er zijn veel plaatsen in Londen waar u fietsen voor een dag kunt huren, u kunt online zoeken op basis van uw budget en het type fiets dat u wilt. Veel plaatsen verhuren zelfs tandemfietsen als u met kinderen ouder dan 10 jaar reist, en fietsen met speciale zitjes als u met heel jonge kinderen reist.

Fietsen door een stad is een van de beste manieren om in contact te komen met het ritme van de stad en haar inwoners. U zult ervaringen opdoen die voor altijd in uw geheugen gegrift zullen blijven. Neem mijn advies aan, je zult er geen spijt van krijgen. Met een rondleiding of op eigen gelegenheid, Londen op twee wielen verkennen is onverslaanbaar.

Hoe boek ik een fietstocht door Londen?

Op een fietstocht door Londen| ©Jaanus Silla
Op een fietstocht door Londen| ©Jaanus Silla

Zoals u ziet, zijn er veel opties voor fietstochten en excursies in de stad Londen, het beste is om ze online te boeken , dat is de gemakkelijkste manier en u kunt ook het commentaar lezen van andere gebruikers die de tour voor u geboekt hebben. Aangezien dit type fietstocht erg populair is bij reizigers, raad ik u aan vooraf te reserveren om een plaats te garanderen. De meeste van deze tochten hebben gratis annulering, dus u hoeft zich geen zorgen te maken als het weer niet meezit.

Hoe lang duren de fietstochten in Londen?

Op de fiets in Londen| ©Jaanus Silla
Op de fiets in Londen| ©Jaanus Silla

Zoals ik in detail heb uiteengezet, duren de meeste van hen ongeveer 3 of 4 uur, omdat dit de tijd is die je nodig hebt om enkele van de bezienswaardigheden van de Engelse hoofdstad te kunnen zien, als het minder tijd was zou je nog veel plaatsen moeten bezoeken. Daarom moet je in goede fysieke conditie zijn, want de tochten hebben vaste routes die je moet volgen.

Wat zal ik zien op dit soort tour?

Londen fietstocht| ©Jaanus Silla
Londen fietstocht| ©Jaanus Silla

In principe zul je tijdens dit soort tochten veel fietsen, dat kan ik je garanderen. Maar bovenal bezoekt u de meest opvallende bezienswaardigheden van de Engelse hoofdstad. Vervolgens ziet u, afhankelijk van de tour die u kiest, de koninklijke hoogtepunten, de plaatsen waar de straatkunst bloeit, de beroemdste plekken langs de oevers van de Theems, of Richmond Park. Zoals u ziet zijn er tochten naar ieders smaak, u hoeft alleen maar de tijd te nemen om te kijken welke het beste bij u past.

Tips voor een fietstocht door Londen

Met een fiets naast de auto's| ©Jaanus Silla
Met een fiets naast de auto's| ©Jaanus Silla
 • Vergeet allereerst niet wat verfrissingen en een fles water in uw rugzak te stoppen. Houd er rekening mee dat u meerdere uren zult fietsen, en hoewel het niet continu is, kunt u soms moe worden.
 • Neem een lichte jas of poncho mee voor de regen, vergeet niet dat Londen een stad is die zijn reputatie heeft verdiend als regenachtige, grijze en bewolkte stad, hoewel ik u kan verzekeren dat als de zon tevoorschijn komt, het een genot is.
 • Draag comfortabele kleding en schoenen, behalve dat je er goed uit moet zien voor Instagramfoto's, moet je je ook comfortabel voelen en vrij kunnen bewegen.
 • Nog één ding, bedenk dat in Engeland auto's links rijden, dus je moet goed opletten op kruispunten. Gelukkig heeft de stad veel fietspaden, zodat u zich daar op uw gemak kunt verplaatsen.

Hoeveel kost een London Bike Tour?

Londen fietstocht| ©Jaanus Silla
Londen fietstocht| ©Jaanus Silla

Er zijn mogelijkheden voor alle budgetten, van een paar uur tot een halve dag. Ze variëren doorgaans van 32 tot 109 euro.

Waarom is het raadzaam om een fietstocht door Londen te maken?

Londen fietstocht| ©Jaanus Silla
Londen fietstocht| ©Jaanus Silla

Het is een geweldige manier om de stad te leren kennen, omdat je op kleine plaatsen kunt fietsen waar een bus niet past, plus de tocht heeft een veel beweeglijker en dynamischer tempo, ideaal voor jongeren (of mensen met een jonge geest). Ik garandeer u dat u op de fiets een andere stad leert kennen dan tijdens een traditionele tour.

Wat zijn de voordelen van een rondleiding met gids versus een bezoek aan de stad op eigen gelegenheid?

Street Art, Londen| ©junepurkiss
Street Art, Londen| ©junepurkiss

Een vraag die me altijd gesteld wordt, en ik word het antwoord nooit beu. Een rondleiding is de perfecte manier om een stad grondig te leren kennen. Wie beter dan een specialist kan ons alles vertellen over de plaats die we bezoeken. Of het nu gaat om een street art tour, een royalty tour, een tour langs de oevers van de Theems, een tour door Richmond Park of een tour door het centrum van de stad, u vindt de beste gidsen die u onderdompelen in de details die niemand anders u kan vertellen.

In je eentje een tour doen heeft de charme van de ontdekkingsreiziger, zeker, we hebben het allemaal gedaan, maar dan realiseer je je dat je een geweldige plek hebt gemist omdat je niet wist dat die er was. Rondleidingen en excursies met gids zijn altijd de beste optie, en soms zijn ze zelfs zeer interessant voor de plaatselijke bevolking, die uiteindelijk details van haar eigen stad ontdekt die ze niet kende.