Beste Londen tickets

Londen is een van de meest statige steden ter wereld, maar het aanbod aan attracties kan overweldigend zijn. In deze definitieve gids vertel ik je wat je het beste kunt doen tijdens je bezoek om de Engelse hoofdstad te ontdekken.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

13 minuten lezen

Beste Londen tickets

Puente de Londres |© Charles Postiaux

Londen is de stad van de Britse kroon, van adellijke gebouwen en een unieke stedelijke lay-out geregeerd door de zijrivier van de Theems, maar het is ook een van de toonaangevende steden van Europa, een internationaal onontkoombare politieke hoofdstad en de thuisbasis van enkele van 's werelds meest in het oog springende attracties. In deze definitieve gids presenteer ik de 22 beste dingen om te doen tijdens je bezoek om de geest van Londen te ontdekken.

Van de Tower of London tot Windsor Castle, Westminster Abbey, de London Eye, St Paul's Cathedral en het Harry Potter themapark, ik vertel je de beste tickets om het meeste uit Londen te halen met de leukste activiteiten. Ben jij klaar voor dit avontuur?

1. Toren van Londen tickets

Toren van Londen|©Maria Uvin
Toren van Londen|©Maria Uvin

De Tower of London, waarin het officiële Koninklijk Paleis is gevestigd, wordt beschouwd als het beroemdste gebouw van de stad, niet alleen vanwege zijn geschiedenis en omdat het de hoofdrolspeler is geweest van enkele van de beroemdste gebeurtenissen uit het verleden van Engeland, zoals de onthoofding van Anne Boleyn, maar ook omdat het de locatie is van de juwelen van de Britse monarchie, zoals de kroningstroon of de keizerlijke staatskroon.

Tijdens je bezoek aan de Tower of London kun je de verschillende gebouwen van het complex binnengaan en een rondleiding krijgen van een vertegenwoordiger van de Beefeater-wacht, tijdens een rondleiding waarin je de meest bizarre verhalen te weten komt over dit monument dat door Unesco wordt beschouwd als Werelderfgoed. Omdat het een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Londen is, kun je je tickets het beste van tevoren boeken.

Boek tickets voor de Tower of London

2. Tickets voor Westminster Abbey

Westminster Abdij|©Maria Victoria 83
Westminster Abdij|©Maria Victoria 83

Westminster Abbey is het belangrijkste en meest karakteristieke Anglicaanse gebouw in Engeland en ook een van de meest representatieve van Londen, omdat het de locatie is geweest van de meeste kroningen van Britse vorsten en koninklijke huwelijken, zoals dat van koningin Elizabeth II en prins Philip. Met deze tickets kunt u het interieur van de abdij bezoeken, dat opvalt door het centrale schip en de kapel.

Je kunt ook de graftombe van de abdij bezoeken, waar enkele van de belangrijkste figuren uit de geschiedenis van Engeland begraven liggen, zoals Isaac Newton, Charles Darwin, Stephen Hawking en Charles Dickens. Een bezoek aan Westminster Abbey is ongetwijfeld een avontuur dat lijkt op een reis terug in de tijd.

Boek tickets voor Westminster Abbey

3. Tickets voor Windsor Castle

Windsor Castle, Windsor.|©MANUEL SÁNCHEZ CANTÓN
Windsor Castle, Windsor.|©MANUEL SÁNCHEZ CANTÓN

Om een idee te krijgen van het historische belang van de Windsor residentie volstaat het te vermelden dat het een van de beroemdste kastelen ter wereld is en het oudste nog steeds bewoonde kasteel. Het is de thuisbasis van de koninklijke familie en herbergt ook de kroonmusea, die u tijdens uw bezoek kunt bezoeken om de kunstwerken in de Royal Collection te ontdekken.

Met deze tickets voor Windsor Castle kunt u ook een bezoek brengen aan St George's Chapel, de State Rooms, waar de monarch regelmatig de premier van Engeland ontmoet, en de State Apartments, waar u de vertrekken en kelders van de bedienden vindt.

Boek tickets voor Windsor Castle

4. Tickets voor de London Eye

London Eye|©Theo Crazzolara
London Eye|©Theo Crazzolara

Als u de skyline van de Engelse hoofdstad wilt zien, is een van de beste alternatieven een bezoek aan de London Eye, een modern observatiedek dat werkt als een reuzenrad. Met dit ticket van 30 minuten kunt u Londen van bovenaf bekijken in een van de glazen capsules met weids uitzicht. Vanaf hier kun je de Big Ben, Westminster Abbey, Buckingham Palace en de bruggen van de stad zien.

Voordat je de London Eye-capsules binnengaat, kun je ook een introductievideo bekijken waarin wordt getoond hoe het wiel is gebouwd, welke materialen zijn gebruikt en wat de inspiratie is achter een attractie die aanvankelijk door de Engelsen in twijfel werd getrokken, maar die dankzij zijn toeristische aantrekkingskracht zijn plaats in de Londense skyline al heeft verdiend.

Boek tickets voor het London Eye

5. Kaartjes voor St Paul's Cathedral

St Paul's Kathedraal|©Angel Alicarte
St Paul's Kathedraal|©Angel Alicarte

Christopher Wren was een van de beroemdste architecten in de geschiedenis van Engeland en zijn grootste nalatenschap was St Paul's Cathedral, een 5 verdiepingen tellend religieus gebouw met veel van de Britse heldenmonumenten, een Golden Gallery vol kunstwerken en een terras vanwaar u een van de beste panoramische uitzichten over de stad kunt ontdekken.

Tijdens uw bezoek kunt u het interieur van de kathedraal bezichtigen, het enige religieuze gebouw met een entreeportiek in barokstijl, en ook de buste zien van admiraal Lord Horatio Nelson, een van de belangrijkste figuren uit de Napoleontische oorlogen en begraven in St Paul's Cathedral.

Boek tickets voor een bezoek aan St. Paul's Cathedral

6. Harry Potter Studios Park tickets

Harry Potter Studio Tour|©Bill Bartlett
Harry Potter Studio Tour|©Bill Bartlett

Als je een fan bent van de Harry Potter saga kun je in Londen het Harry Potter Studios Theme Park bezoeken, waar je wordt ondergedompeld in de fantastische wereld van de jonge tovenaar gecreëerd door schrijfster J.K. Rowling. Vanaf het eerste moment zal de ervaring onvergetelijk zijn, want de transfer naar het park gebeurt met een bus die lijkt op die uit de fictie. Als je je tickets koopt op de website van Hellotickets heb je vervoer van en naar het park inbegrepen.

Daarnaast kun je in de studio's de authentieke sets ontdekken, de rekwisieten die in elk van de films zijn gebruikt en kun je de populaire Diagon Alley bezoeken. Je kunt ook stoppen bij de cadeauwinkel van het park en het boterbier proeven dat de personages in de saga drinken. Ben je klaar voor de magische reis van het Harry Potter themapark?

Boek tickets met transfers voor het Harry Potter themapark

7. Theems rondvaart tickets

Theems|©Alfonso
Theems|©Alfonso

Een van de beste manieren om een andere kant van Londen te zien is door te kiezen voor een cruise op de Theems, de waterweg die de Britse hoofdstad in tweeën deelt. Tijdens deze tocht kun je de stad vanuit verschillende perspectieven bekijken, terwijl je aan de horizon de silhouetten van de Big Ben, Trafalgar Square en Saint James Park ziet.

Tijdens deze tours, die meestal ongeveer anderhalf uur duren, word je begeleid door een audiogids in verschillende talen die je alles leert over de bezienswaardigheden van Londen en de geschiedenis van de stad. Je kunt deze Thames tours ook combineren met andere populaire activiteiten zoals hop-on-hop-off sightseeing bustours of uitzicht op de stad vanaf de top van het reuzenrad London Eye.

Boek een cruise over de Theems

8. Tickets om naar de top van het O2 Stadium te klimmen

O2 Arena|©mimmis.olsson
O2 Arena|©mimmis.olsson

Voor een andere ervaring in het hart van Londen kun je kiezen voor een rondleiding door de O2 Arena, een bekende multidisciplinaire locatie in de Britse hoofdstad waar verschillende artistieke en sportevenementen hebben plaatsgevonden. De belangrijkste attractie van de O2 is het beklimmen van de koepel, wat je kunt doen in een harnas en door het pad van een leuning te volgen.

Vanaf de top van de O2 heb je toegang tot een van de belangrijkste panoramische uitzichten van de stad, vanwaar je Greenwich Park en het Olympisch Park kunt zien. Bovendien krijg je een avontuurlijke ervaring met dit ticket, inclusief klimmen en een aantal van de mooiste foto's van Londen vanaf het 52 meter hoge stadion.

Boek tickets voor een bezoek aan de top van het O2 Stadium

9. Tickets voor Madame Tussauds Wassenbeeldenmuseum

Madame Tussauds|©Laura del Fresno
Madame Tussauds|©Laura del Fresno

Het Madame Tussauds Wax Museum is een traditie in grote steden over de hele wereld, maar het hoofdkantoor is gevestigd in Londen, dus als je de Britse hoofdstad bezoekt kun je een bezoek brengen aan wat het eerste wassenbeeldenmuseum ter wereld was en allerlei figuren ontdekken, van Madonna en James Dean tot Louis XVI, koningin Elizabeth II, David Beckham en Kim Kardashian.

Daarnaast biedt dit museum ook een meeslepende ervaring aan boord van een taxi in de tentoonstelling waardoor je meer te weten komt over de geschiedenis van Londen terwijl je door een galerij loopt vol wassen beelden van de belangrijkste figuren uit het verleden van Londen. Een must-see als je met kinderen naar Londen reist.

Boek tickets voor het Madame Tussauds Wassenbeeldenmuseum

10. Kaartjes voor de London Dungeon

Kerker in Londen|©Renee Neuschul
Kerker in Londen|©Renee Neuschul

Voor een alternatieve ervaring kun je kaartjes boeken voor de London Dungeon, een toneelstuk dat de meest angstaanjagende en ijzingwekkende gebeurtenissen uit de geschiedenis van de Britse hoofdstad herbeleeft, zoals het rotten van de Grote Pest of de Grote Brand van 1666.

Tijdens deze show, die ongeveer 2 uur duurt , kun je ook een boottocht maken door Traitors' Gate of uit eerste hand de achtervolgingen van Jack The Ripper meemaken, de populaire seriemoordenaar die Londen teisterde aan het einde van het Victoriaanse tijdperk en nooit werd ontdekt.

Boek tickets voor Madame Tussauds Wassenbeeldenmuseum

11. Tickets voor The Shard

De Shard vanaf de London Bridge|©neil_gerrard
De Shard vanaf de London Bridge|©neil_gerrard

Als het panoramische uitzicht van de London Eye of het O2-stadion niet genoeg voor je is, kun je ervoor kiezen om de top van The Shard te bereiken, het 310 meter hoge gebouw dat het hoogste van Engeland is en je de stad in al zijn pracht laat zien, vooral op een heldere Londense zomerdag.

Bij The Shard kun je naast het 360-graden panoramisch uitzicht ook gebruik maken van de interactieve telescopen in de observatoria op de 68e, 69e en 72e verdieping en als je wilt, kun je er ook voor kiezen om een glas champagne en een gids die je de geschiedenis van de plekken op de skyline vertelt bij je ticket te bestellen.

Boek tickets voor The Shard

12. Tickets voor Kew Gardens

Kew Gardens|©Ian Tear
Kew Gardens|©Ian Tear

Als je een andere ervaring wilt in Londen, weg van de historische gebouwen in het epicentrum van de Engelse hoofdstad, kun je tickets kopen voor een bezoek aan Kew Gardens. Het is een natuurlijke ruimte van meer dan 120 hectare landschappen vol exotische planten en soorten, waardoor je even kunt ontsnappen aan de drukte van Londen om je toevlucht te zoeken in dit bloemenparadijs dat door UNESCO werd uitgeroepen tot Werelderfgoed.

Tijdens de rondleiding door Kew Gardens kun je een bezoek brengen aan de vijf kassen, The Hive en het Palace, het hoofdgebouw van het natuurcomplex. Je kunt ook foto's nemen op de natuurlijke loopbrug die wordt gevormd door de bomen op de Treetop Walkway en de twee kunstgalerieën bezoeken. Als je een reis naar Londen met kinderen plant, kunnen ze genieten van de speeltuin Climbers & Creepers, met attracties voor de kleintjes.

Boek tickets voor een bezoek aan Kew Gardens

13. Kaartjes voor Shrek's Avonturen in Londen

Shrek's Avontuur: Londen|©Matthew Wells
Shrek's Avontuur: Londen|©Matthew Wells

Londen is een van de paradijzen van de kinderanimatie en Shrek's Adventures is een familie-ervaring in 's werelds beroemdste oger themapark waar je ook legendarische personages zoals de Gelaarsde Kat, Ezel, Assepoester en Fiona ontmoet en een wandeling maakt door Far Far Away, een 4D recreatie van het Shrek universum.

Naast andere attracties kun je ook een poging wagen in de schurkenbar, de Poison Apple, die wordt bemand door Doris, een ander personage uit de Shrek-saga die beroemd werd als Fiona's vriendin, en meer dan 10 verschillende live theatershows bijwonen, in wat een van de beste opties in Londen voor het hele gezin zal zijn om te bezoeken.

Boek tickets voor Shrek's Adventures Theme Park

14. Old Royal Naval College Painted Hall Tickets

Old Royal Naval College|©David Brown
Old Royal Naval College|©David Brown

De Painted Hall van het Old Royal Naval College wordt beschouwd als de Sixtijnse Kapel van Londen, omdat het bekend staat om zijn fresco's en muurdecoraties, die werden ontworpen door Christopher Wren, dezelfde architect die St Paul's Cathedral ontwierp. Aanvankelijk was deze hal van het gebouw bedoeld als ontmoetingsplaats voor de veteranen van het Royal Hospital, maar de schoonheid ervan maakte het tot een bezienswaardigheid.

Vanuit de Painted Hall kunt u ook genieten van een open uitzicht over de Theems, omdat het aan de oever van de rivier ligt. Met deze tickets kunt u ook de andere gebouwen in het Old Royal Naval College complex bekijken en heeft u vrije tijd om de tuinen en gemeenschappelijke ruimtes te bezoeken.

Boek tickets om de Painted Hall in Londen te zien

15. Greenwich Sterrenwacht tickets

Greenwich Sterrenwacht|©danissanti
Greenwich Sterrenwacht|©danissanti

Als je van wetenschappelijke ervaringen houdt tijdens je reizen in Londen, dan mag je tickets voor het Greenwich Observatorium niet missen. Hier kun je op de meridiaanlijn staan die de twee polen van de wereld scheidt en de verhalen ontdekken achter de eerste sterrenkaart, die tijdzones vaststelde en de navigatiemethoden op zee opnieuw ontwierp.

Deze fascinerende ervaring neemt je mee door het werk van de astronomen en natuurkundigen die begonnen met het vormgeven van de eerste GPS en vroege planetaire organisaties om de scheepsnavigatie te helpen en te zorgen voor een soepele handelsstroom die van Engeland een wereldmacht maakte. Tijdens de rondleiding krijg je ook het beste uitzicht over Londen vanuit de Great Equatorial Telescope.

Boek tickets voor Greenwich Observatory

16. Tickets voor Kensington Palace

Paleis van Kensington|©carmen164
Paleis van Kensington|©carmen164

Heb je er ooit over gefantaseerd om deel uit te maken van het koningshuis? Zo ja, dan is een bezoek aan Kensington Palace, het monumentale gebouw waar de Britse troonopvolgers wonen, een van de beste ervaringen die u kunt opdoen. Het bevat de vertrekken, kamers, bedkamers en galerijen van de koning, die bij deze ingangen open zijn voor het publiek om inzicht te geven in de koninklijke levensstijl.

Kensington Palace, dat al sinds 1690 een koninklijk landgoed is, was de geboorte- en opgroeiplaats van koningin Victoria en het woonhuis van prinses Lady Di. Tijdens de rondleiding kunt u ook de tuinen en wandelpaden verkennen die worden geflankeerd door beelden, sculpturen en fonteinen, en de historische tentoonstellingen bezoeken met sieraden, kostuums en foto's van het paleis en zijn bewoners.

Boek tickets voor een bezoek aan Kensington Palace

17. Tickets voor de ArcelorMittal Orbit

ArcelorMittal Orbit van beneden|©Istvan
ArcelorMittal Orbit van beneden|©Istvan

Een andere geweldige plek om Londen van bovenaf te zien is de ArcelorMittal Orbit, met 114 meter het hoogste punt in het Olympisch Park van de stad. Vanaf hier heb je een panoramisch uitzicht, kun je op de foto met de Olympische ringen en kun je de skyline van Oost-Londen zien, een van de meest iconische gebieden van de Britse hoofdstad.

De ArcelorMittal Orbit is het hoogste beeldhouwwerk in het Verenigd Koninkrijk, dus vanaf de catwalks die in de lucht hangen heb je een uitzicht van meer dan 30 kilometer en kun je gemakkelijk het legendarische Wembley Stadium, St Paul's Cathedral, de uitkijkplatforms van het O2 Stadium en zelfs de koepel van Westminster Abbey zien.

18. Tickets voor de Dare Skywalk ervaring

De Dare Skywalk|©Football Pictures
De Dare Skywalk|©Football Pictures

Tottenham Hotspur is een van de meest traditionele voetbalteams van Londen en sinds hun 62.000+ capaciteit stadion is gerenoveerd is het mogelijk om de uitkijkplatformen bovenaan te betreden om de skyline van Londen te completeren en ook om op de foto te gaan met de gouden haan, het embleem van de club.

De Dare Skywalk is een van de meest opvallende activiteiten in de stad, omdat het een panoramisch uitzicht combineert met een rondleiding door een van de beroemdste stadions van Engeland en een merkwaardige wandeling over de glazen loopbrug die zich ongeveer 50 meter boven de grond bevindt. Vanaf daar kun je ook het veld en de tribunes zien, die elk weekend vol zitten met toeschouwers.

Boek tickets voor de Dare Skywalk Experience

19. Kaartjes voor Kidzania

Kidzania in winkelcentrum Westfield|©Erwin
Kidzania in winkelcentrum Westfield|©Erwin

Reizen met kinderen is de uitdaging om volwassen ervaringen te combineren met kinderactiviteiten en in Londen is een van de beste mogelijkheden om te genieten van een rondleiding met de kleintjes een bezoek aan Kidzania. Met deze tickets kun je genieten van een interactieve stad met thema-attracties waar kinderen professionele rollen kunnen spelen, zich kunnen verkleden en kunnen doen alsof ze volwassen zijn.

Kidzania is erop gericht om kinderen een breed scala aan alternatieven te bieden zodat ze hun favoriete beroep kunnen spelen, dus ze krijgen de kans om brandweerman, danser, journalist, dokter, bankier, wetenschapper, kok of zelfs piloot voor een dag te zijn.

20. Kaartjes voor Sea Life Londen Aquarium

Aquarium|©Courtney Carson
Aquarium|©Courtney Carson

Sea Life London is een van de meest gerenommeerde aquaria van Europa, deels omdat je er meer dan 500 soorten zeeleven kunt ontdekken, waaronder haaien, octopussen, pinguïns en palingen, maar ook omdat je het kunt bezoeken op een locatie dicht bij het epicentrum van Londen, wat zeldzaam is in meer dichtbevolkte steden.

In totaal kun je 14 themazones bezoeken met verschillende mariene habitats en meer dan 50 exposities, waaronder de Shark Wall, een loopbrug waar je haaien onder je voeten in een glasbad kunt zien zwemmen. Sea Life London is een van de beste tickets voor een familie- of kindertour in Londen.

Boek tickets voor Sea Life Londen Aquarium

21. Kaartjes voor ZSL London Zoo

Tijgers ZSL Londen Dierentuin|©Heather Smithers
Tijgers ZSL Londen Dierentuin|©Heather Smithers

ZSL London Zoo is de ideale plek voor toeristen die houden van wilde dieren en de wonderen van wilde dieren, want in deze dierentuin vindt u gorilla's, giraffen, lemuren, tijgers, leeuwen en zelfs exotische of bedreigde diersoorten zoals Komodovaranen en pandaberen, zodat de ervaring compleet zal zijn.

Onder de speciale opties van de dierentuin kun je ook het vlinderhuis, het pinguïnstrand en het reptielenhuis bezoeken, waar je slangen, schildpadden en krokodillen vindt die samenleven in een thematische omgeving. Aan het einde van de tour heb je meer dan 17.000 verschillende dieren gezien.

Boek tickets voor een rondleiding door ZSL London Zoo

22. Ontdek elke hoek van de stad met de London Pass

Rivierboten in Londen|©Rjf pix
Rivierboten in Londen|©Rjf pix

Als je Londen grondig wilt leren kennen, kun je kiezen voor de London Explorer Pass, een elektronische pas waarmee je tijdens je reis tot 35% kunt besparen door kaartjes te kiezen uit meer dan 50 beschikbare attracties, waaronder de Tower of London, St Paul's Cathedral, het British Museum, The Shard en Wembley Stadium.

Deze pas is tot 60 dagen geldig en wordt geactiveerd bij het eerste gebruik. Vanaf dat moment heb je toegang tot het aantal attracties waarvoor je de Tourist Card hebt gekocht, met opties van 2, 3, 4, 5, 6 en 7 attracties. Daarnaast geeft deze kaart je ook toegang tot de Big Bus hop on-hop off sightseeing busdiensten en Thames riviercruises.

Koop de London Explorer Pass om elke hoek van de stad te zien