Maak een georganiseerde tour naar Stonehenge en Bath vanuit Londen

Het combineren van twee van de meest indrukwekkende toeristische attracties van Engeland in één tour is de beste optie als je in Londen bent.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

8 minuten lezen

Maak een georganiseerde tour naar Stonehenge en Bath vanuit Londen

Stonehenge | ©Ankit Sood

Een bezoek aan Stonehenge zou bovenaan je lijstje moeten staan van dingen die je in Londen wilt zien. Op iets meer dan 130 kilometer van de hoofdstad is een bezoek aan dit magische neolithische monument ongetwijfeld een van de meest verbazingwekkende ervaringen die je kunt hebben.

Als je het meeste uit je tijd wilt halen, kun je een bezoek aan Stonehenge combineren met een bezoek aan de nabijgelegen stad Bath. Deze stad, die heel anders is dan de hoofdstad, biedt bezienswaardigheden zoals de beroemde Romeinse baden en de schoonheid van de straten. Zodat je beide bezoeken op één dag comfortabel en zonder zorgen kunt doen, heb ik de tours die vanuit Londen vertrekken geanalyseerd, zodat je de tour kunt kiezen die het beste bij je past.

De beste optie

Stonehenge, Windsor en Bath dagtocht vanuit Londen

Bekijk Stonehenge, Windsor en Bath

De tour omvat bezoeken aan de megalieten van Stonehenge, het kuuroord Bath en Windsor Castle, begeleid door een professionele gids en reizend in een comfortabele luxe touringcar.

Stonehenge is een prehistorisch megalithisch complex dat een plaats van aanbidding was. De elementen zijn uitgelijnd om de zonsopgang en zonsondergang te markeren en er wordt zelfs gezegd dat er een Draconide regen in werd geproduceerd. Het is meer dan 5000 jaar oud en werd gebouwd in de neolithische periode. Bath wordt beschouwd als een kuuroord dat bekend staat om zijn natuurlijke warmwaterbronnen en de honingkleurige gebouwen en architectuur zijn het ontdekken waard.

Windsor ten slotte is een kleine stad gelegen in het graafschap Berkshire (Engeland) en is de thuisbasis van Windsor Castle, de officiële residentie van 40 vorsten, en heeft alle attracties van royalty en veel te ontdekken tijdens je bezoek.

Aanbevolen als... je de omgeving van Londen wat beter wilt leren kennen en meer wilt weten over de geschiedenis van zowel de monarchie, de architectuur en de indrukwekkende prehistorische gebouwen.

Optie 1: Tour naar Stonehenge, Windsor Castle en Bath

In Windsor Kasteel| ©Kevin Hutchinson
In Windsor Kasteel| ©Kevin Hutchinson

Een van de tours die je in Londen kunt boeken om Stonehenge en Bath te bezoeken, omvat een derde bezoek dat misschien ook in de smaak zal vallen: Windsor Castle.

Na het verlaten van de hoofdstad, en altijd reizend in een luxe touringcar en in het gezelschap van een deskundige gids die je alles uitlegt wat je nodig hebt om van het bezoek te genieten, gaat de tour naar Windsor Castle, al zo'n 900 jaar de thuisbasis van de Britse koninklijke familie, waarvoor je kaartjes kunt kopen.

Wat je te zien krijgt als je dit type tour kiest

 • Stonehenge: De eerste stop na aankomst bij Stonehenge is het bezoekerscentrum. Daar kun je niet alleen je audiogids ophalen, maar ook het museum en de tentoonstellingen bezoeken die de geschiedenis van het monument uitleggen en nog veel meer.
 • Bath: Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad Bath zijn de prachtige Pulteney Bridge, de Royal Crescent en enkele van de prachtige huizen, maar de stad is wereldberoemd om zijn oude Romeinse baden.
 • Windsor Castle: als residentie van de koninklijke familie is dit kasteel het langst ononderbroken bewoonde kasteel in Europa. Je kunt vooraf kaartjes kopen voor Windsor Castle en tijdens je bezoek kun je de majesteit ervan bewonderen.

Een andere ruimte die je kunt betreden is St George's Chapel. Deze herbergt de graven van enkele van de belangrijkste Britse koningen en was ook de plek waar prins Harry en Meghan Markle trouwden.

Praktische informatie

 • Prijs: vanaf €80
 • Duur: 11-12 uur

Waarom ik deze tour leuk vind: Omdat het zien van Stonehenge, Bath en Windsor Castle op één dag en zonder je ergens zorgen over te hoeven maken perfect is voor iedereen die Londen bezoekt en het maximale uit de ervaring wil halen.Aanbevolen als... je nieuwsgierig bent naar hoe Britse koningen leven en de dag wilt gebruiken om andere attracties in de buurt te bezoeken.

Boek je tour naar Stonehenge, Windsor en Bath

Optie 2: Tour naar Stonehenge en Bath

Baden in de zon bij Stonehenge| ©Michael Sutton
Baden in de zon bij Stonehenge| ©Michael Sutton

De Britse hoofdstad zelf heeft een overvloed aan plaatsen om meerdere dagen te bezoeken, maar binnen handbereik van de hoofdstad zijn twee sites die een must moeten zijn op je reis: Stonehenge en Bath.

De eerste is misschien wel 's werelds beroemdste megalithische monument. Stonehenge zit boordevol mysterie en is de moeite waard om Londen te verlaten en een tour naar Stonehenge te boeken om rond de stenen te lopen.

De nabijgelegen stad Bath wordt daarentegen beschouwd als een van de mooiste steden van het land en is de thuisbasis van de indrukwekkende Romeinse baden waar het zijn naam aan te danken heeft. Gezien de nabijheid van beide locaties is de beste manier om ze op één dag te zien en het meeste uit je tijd te halen een georganiseerde tour te boeken die de twee plaatsen combineert.

Wat u te zien krijgt als u dit type excursie kiest

 • Stonehenge: Het beste aan deze tour is dat je ruim de tijd hebt om rond te dwalen in het Stonehenge complex, inclusief het museum en het bezoekerscentrum. Dankzij de audiogids heb je altijd gedetailleerde informatie over wat je ziet, zodat het bezoek een nog completere ervaring wordt. Bij dit monument kun je de beroemde binnenste steencirkel zien, evenals vijf reconstructies van neolithische huizen. Je kunt ook genieten van twee interessante tentoonstellingen, zodat je als een expert op het gebied van Stonehenge kunt vertrekken.
 • Bath: In Bath kun je plaatsen bezichtigen zoals de prachtige Pulteney Bridge, de Royal Crescent en enkele van de prachtige huizen. Natuurlijk, als je hebt gekozen voor de optie met kaartjes voor de Romeinse baden, kun je ook naar binnen om ze te bekijken.

Nuttige informatie voor bezoekers aan de stad

 • Prijs: Vanaf €90
 • Duur: tussen 10,5 en 11 uur.

Waarom ik deze tour leuk vind: Het is de perfecte manier om twee van de meest indrukwekkende plekken van het land op één dag en zonder zorgen te zien.

Aanrader als... je het meeste uit je verblijf in Londen wilt halen en een aantal plaatsen in de buurt van de hoofdstad wilt bezoeken.

Wat zijn de voordelen van een rondleiding met gids vs. een bezoek aan Stonehenge en Bath op eigen gelegenheid?

Rondleiding door Bath| ©Pedro Szekely
Rondleiding door Bath| ©Pedro Szekely

Je twijfelt misschien tussen het huren van een georganiseerde tour vanuit Londen om Stonehenge en Bath te bezoeken (op de lijst van de beste tours vanuit Londen) of het op eigen houtje proberen te doen. Het laatste is natuurlijk altijd mogelijk, maar het eerste heeft twee grote voordelen: tijd en gemak.

Stonehenge en Bath in je eentje op één dag bezoeken kan lastig zijn. Het is waar dat het niet moeilijk is om beide plaatsen vanuit de hoofdstad te bereiken. In het geval van Stonehenge is het bijna onvermijdelijk om in Salisbury over te stappen, terwijl er rechtstreekse treinen en bussen naar Bath rijden. Het probleem komt als je beide bezoeken op dezelfde dag wilt combineren.

Hoewel er treinen van Bath naar Salisbury gaan, waar je een bus naar het monument moet nemen, kan het moeilijk zijn om de dienstregeling zo in te passen dat je tijd hebt om alles op je gemak te bekijken. Misschien is de beste optie als je dit wilt doen om de nacht in Bath door te brengen voordat je terugkeert naar Londen.

Als je de verschillende vervoerscombinaties en dienstregelingen van de sites die je wilt bezoeken moet onderzoeken, zodat je ze niet gesloten vindt, is het boeken van de georganiseerde tour naar Stonehenge en Bath veel handiger. Het is immers gewoon een kwestie van in de bus stappen en wegwezen naar zowel Stonehenge als Bath.

Hoe boek je de Stonehenge en Bath Tour

Bezoek Stonehenge met de rondleiding| ©Bryony Elena
Bezoek Stonehenge met de rondleiding| ©Bryony Elena

Je tour naar Stonehenge en Bath boeken is eenvoudig. Voer je data en gegevens in op de website en je ontvangt een bevestigingsmail. Ik raad je wel aan om aandacht te besteden aan de verschillende opties waaruit je kunt kiezen.

Als je op het ontmoetingspunt aankomt, hoef je alleen maar de voucher in de e-mail aan de gids te laten zien, je hoeft niets uit te printen.

Boek je tour naar Bath, Avebury en Lacock Village

Is het de moeite waard om vanuit Londen naar Stonehenge en Bath te gaan?

Bath| ©Aaron & Carol
Bath| ©Aaron & Carol

Het is onmogelijk om hier een antwoord op te geven, omdat het echt van je smaak afhangt. Dus als je een showbizzliefhebber bent, ga je misschien liever naar een van de musicals in Londen dan dat je een dag besteedt aan het bezoeken van deze plaatsen, of als je het beste eten in Londen wilt proeven, ga je misschien voor een foodtour in Londen. Wat ik bedoel is dat zo'n grote stad zoveel alternatieven biedt en dat deze tour een aanvulling kan zijn op een aantal van de hoofdactiviteiten van je reis.

Mijn advies is echter dat je moet proberen tijd vrij te maken voor deze tour. De magie en het mysterie van Stonehenge bieden bezoekers een ervaring die moeilijk te overtreffen is en als je hier de schoonheid van Bath aan toevoegt, is het een bijna essentieel bezoek voor elke reiziger.

Uiteraard hangt je keuze ook af van hoeveel tijd je in Londen gaat doorbrengen. Als je maar twee of drie dagen blijft, is het natuurlijk heel waarschijnlijk dat je elk moment zult kunnen gebruiken, of het nu om de musea gaat of gewoon om te ontdekken wat de verschillende wijken van Londen te bieden hebben. Maar als je ongeveer zes dagen in Londen blijft, raad ik je aan de stad uit te gaan en de wonderen van Stonehenge en Bath te ontdekken.

Plan je bezoek: enkele basistips

Winter bij Stonehenge| ©Fred Rockwood
Winter bij Stonehenge| ©Fred Rockwood
 • Wanneer moet je gaan: Hier kun je zien wat de beste tijden zijn om naar Stonehenge te gaan, wat ook geldt voor Bath. Normaal gesproken zult u onvermijdelijk veel bezoekers aantreffen, hoewel hun aantal in de herfst- of wintermaanden afneemt. Je kunt beide sites nog steeds beter bekijken als je niet in het weekend gaat.
 • Duur van het bezoek: Een bezoek aan Stonehenge kan 1 uur tot 1,5 uur duren. Hoewel dit misschien niet lang lijkt, is dit meer dan genoeg tijd om rond de stenen structuren te lopen en het museum te bezoeken. Aan de andere kant hangt de duur van het bezoek aan Bath af van de opties die je hebt gekozen, maar in totaal kan het ongeveer even lang duren als de stop bij Stonehenge.
 • Wat je moet dragen: zelfs als je in de zomer gaat, moet je nooit vergeten dat het Britse weer nogal veranderlijk kan zijn. Probeer altijd comfortabele kleding te dragen en, afhankelijk van de weersvoorspelling, kleding die warm genoeg is zodat je je niet oncomfortabel voelt. Schoenen moeten ook comfortabel zijn, want je zult vrij lang lopen en het oppervlak van Stonehenge is vrij oneffen. Vergeet tot slot niet om een mackintosh mee te nemen voor het geval dat.
 • Waar te eten: Als je de eetgelegenheden niet hebt geboekt, moet je een geschikte plek vinden om te eten. Je kunt altijd een snack meenemen of, zo niet, gebruikmaken van de plaatselijke bevolking die je vindt. Het Stonehenge Visitor Centre heeft een restaurant dat, hoewel het niet te vergelijken is met de beste in Londen, nog steeds een goede plek kan zijn om een hapje te eten. In Bath heb je geen moeite om een leuke plek te vinden.
 • Naar Stonehenge en Bath gaan met kinderen: beide plaatsen hebben genoeg attracties voor kinderen om zich niet te vervelen tijdens het bezoek. Natuurlijk worden ze eerder moe dan volwassenen, maar als ze worden afgeleid, kunnen ze een geweldig dagje uit hebben. Bij Stonehenge is het een goed idee om ze een audiogids te geven, zodat ze kunnen luisteren naar de verschillende verklaringen van wat ze zien.
 • Controleer het weer voordat je gaat: zoals ik al eerder zei, is het Britse weer vaak nogal onvoorspelbaar. Daarom raad ik aan om de weersvoorspelling een beetje van tevoren te checken, zodat je je kunt voorbereiden op je bezoek.

Boek je reis naar Bath, Avebury en Lacock Village