Alles wat u moet weten over One World Observatory Restaurant

Wil je blijven genieten van het uitzicht over Manhattan terwijl je nipt van een cocktail of dessert in One World Observatory? Mis dan het One Dine restaurant op de 101e verdieping niet.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minuten lezen

Alles wat u moet weten over One World Observatory Restaurant

De top van het One World Trade Center | ©Darian García

Manhattan Island zien vanaf het One World Observatory, het hoogste observatiedek van New York, is een ongelooflijke ervaring.

Het uitzicht vanaf de One World Observatories op de 100e en 102e verdieping is fantastisch, maar als je na je bezoek nog steeds de skyline van de Big Apple wilt bekijken, heb je met je ticket voor het One World Observatory ook toegang tot de 101e verdieping van het One World Trade Center, waar het One Dine restaurant is gevestigd. En naast een geweldig uitzicht is het eten er ook heerlijk! Ben je in voor een bezoek?

Hoe eet je bij het One Dine restaurant in One World Observatory?

Toegang tot het One Dine restaurant| ©Kai Brinker
Toegang tot het One Dine restaurant| ©Kai Brinker

Op de 101e verdieping van het One World Observatory bevindt zich het One Dine restaurant, een elegante gastronomische ruimte in het hart van de One World Trade Center wolkenkrabber die alleen toegankelijk is op vertoon van je ticket voor het observatorium.

Als je na je bezoek aan het One World Observatory wilt blijven lunchen bij One Dine, moet je reserveren via Open Table, wat je maximaal 30 dagen van tevoren kunt doen.

Reserveer je tickets voor One World Observatory zonder wachtrijen

Wat eten bij restaurant One Dine?

One Dine restaurant tafelgedeelte| ©OneWorldObservatory
One Dine restaurant tafelgedeelte| ©OneWorldObservatory

Het menu bij One Dine is niet erg uitgebreid, maar het is wel specifiek in zijn voorstellen, iets waar ik van houd, want op deze manier voelen gasten zich niet in de war als ze moeten kiezen uit een oneindige verscheidenheid aan gerechten.

Op het menu staat veel vers vlees en vis, zoals rundvlees, lamsvlees, varkensvlees, kip, tonijn en zalm. Er is echter ook ruimte voor salades, soepen en pasta. Dit wordt aangevuld met een drankenkaart met ambachtelijke cocktails, lokaal geproduceerde tapbieren en wijnen van kleine producenten.

In het One Dine restaurant raad ik je aan om van alles wat te proberen, om een beter idee te krijgen van de voorstellen van de prestigieuze chef-kok Michael Schmutzer, die meer dan 30 jaar ervaring heeft in de keuken. Bijvoorbeeld de aardappel- en preisoep, de varkensribbetjes met srirachasaus of het broodje gegrilde kip met een bijgerecht van rustieke aardappelen - je zult je vingers erbij aflikken!

Boek je tickets voor One World Observatory zonder in de rij te staan!

Hoeveel kost eten bij One Dine?

Beroemde One Dine varkensribbetjes| ©OneWorldObservatory
Beroemde One Dine varkensribbetjes| ©OneWorldObservatory

Afhankelijk van de gerechten die je bij One Dine bestelt, kan de ervaring je ongeveer 31 tot 50 dollar kosten.

Vergeleken met andere restaurants in de stad is lunchen bij One Dine niet goedkoop, maar als je het glas halfvol bekijkt, krijg je niet elke dag de kans om te genieten van een verfijnd dinermenu terwijl je geniet van het prachtige uitzicht over de stad vanaf zo'n bevoorrechte locatie als het hoogste restaurant van New York in het One World Trade Center. Daar hangt wel een prijskaartje aan!

Daarnaast biedt het One Dine restaurant bezoekers van One World Observatory nu de kans om vanaf 19.00 uur te genieten van een dinerervaring inclusief toegang tot het observatiedek. Deze eetervaringen kunnen ook worden geboekt via de Open Table website.

Wat zijn de One Dine eetervaringen?

 • Bar Bites: Ideaal om de zonsondergang te bekijken vanaf de One Dine bar. Inclusief een gereserveerde plaats aan de bar, twee drankjes en een voorgerecht van het menu. Prijs vanaf ** 80 dollar per persoon**.

 • Voorgerecht en dessertcombinatie: Deze optie omvat een gereserveerde tafel bij One Dine met twee drankjes, een voorgerecht en een dessert van het menu. Prijs vanaf $100 per persoon.

 • All Inclusive Dining Experience: Met deze optie heb je een tafel aan de ramen van het restaurant met het beste uitzicht over de stad terwijl je dineert. Inclusief twee drankjes, een voorgerecht, een hoofdgerecht met bijgerecht en een dessert. Prijs vanaf $140 per persoon.

Boek je tickets voor One World Observatory zonder wachtrijen

Hoe laat gaat het One Dine restaurant open?

Binnen in One World Observatory| ©Hellotickets
Binnen in One World Observatory| ©Hellotickets

Het One Dine restaurant in One World Observatory is geopend van 13.00 tot 21.00 uur van donderdag tot maandag. Het is gesloten op dinsdag en woensdag.

De laatste tafelreservering is om 18.00 uur en ze accepteren diners tot 19.30 uur.

Hoewel het observatiedek van het One World Trade Center om 19.00 uur sluit, kun je vanuit het restaurant op de 101e verdieping tot sluitingstijd blijven genieten van het uitzicht op de Big Apple. En New York 's nachts verlicht zien door duizenden kleine lichtjes is een speciaal moment dat je niet snel zult vergeten tijdens je reis.

Moet ik een tafel reserveren om bij One Dine te kunnen eten?

Als je wat tijd wilt doorbrengen in het restaurant van One World Observatory en wilt genieten van cocktails en hapjes, moet je reserveren via Open Table, wat je tot 30 dagen van tevoren kunt doen. Je moet ook je ticket voor het observatorium laten zien om het restaurant binnen te komen, dus vergeet niet om je ticket van tevoren online te kopen.

Wat gebeurt er als ik te laat kom bij het restaurant?

Meestal houden ze je reservering ongeveer 15 minuten vast als je nog niet in het restaurant bent aangekomen uit beleefdheid, maar vergeet niet om op tijd te zijn zodat je op de afgesproken tijd correct bediend en geholpen kunt worden.

Wanneer eten bij One Dine?

Rond 16.00 en 17.00 uur zijn de meeste mensen bij One World Observatory om naar de zonsondergang te kijken en de lichtjes van de stad te zien branden in de schemering. Vooral op vrijdag en in het weekend.

Als je het observatorium bezoekt met het idee om er ook te gaan eten, is mijn advies om eerst op een maandag of donderdag kaartjes te boeken voor One World Observatory om rond 14.00 of 15.00 uur van het uitzicht te genieten, en dan naar het restaurant te gaan voor de lunch als iedereen begint aan te komen bij het observatorium om een stoel te bemachtigen en naar de zonsondergang te kijken.

Voor andere goede tijden om het observatorium te bezoeken, raad ik je aan het bericht Beste tijd om naar One World Observatory te gaan te bekijken voor meer ideeën.

Boek je tickets voor One World Observatory zonder in de rij te staan!

Hoe is de sfeer en het uitzicht in het One Dine restaurant?

Uitzicht vanaf het One World Observatory| ©Hellotickets
Uitzicht vanaf het One World Observatory| ©Hellotickets

De sfeer in het One Dine restaurant is ontspannen en ongedwongen, ideaal voor een maaltijd met vrienden of een romantisch diner. De obers zijn altijd attent voor de gasten en de service die ze bieden is zeer efficiënt.

Wat betreft de inrichting van de eetzaal zijn de tinten en sobere lijnen van de muren en het meubilair zeer elegant. Bovendien dringt het zonlicht dankzij de enorme ramen van One Dine gemakkelijk door om de ruimte overdag op een natuurlijke manier te verlichten, wat de sfeer in het restaurant helder en vrolijk maakt.

Als je een tafel reserveert om te eten bij One Dine, raad ik je aan om aan te geven dat je een tafel bij het raam en met uitzicht wilt, want er zijn enkele ruimtes in het restaurant die door de structuur van het gebouw een obstakel kunnen vormen voor het uitzicht op het landschap. Binnen in het One Dine restaurant heb je een prachtig uitzicht op de skyline van New York en kun je toeristische attracties bekijken zoals:

 • Hudson River
 • East River
 • Brooklyn Bridge
 • Manhattanbrug
 • Williamsburg Bruid
 • Vrijheidsbeeld
 • Empire State Building

Boek je tickets voor het One World Observatory zonder wachtrijen

Waar kan ik nog meer iets te drinken krijgen in het One World Trade Center?

Portie ijs| ©Joy
Portie ijs| ©Joy

Naast One Dine, het beroemdste restaurant in de wolkenkrabber, kun je in het One World Trade Center ook op andere plekken een hapje eten om snel je trek te stillen, zoals One Mix en Illy Caffe & Gelateria.

 • One Mix is perfect als je zin hebt om onder het genot van een glas wijn, een cocktail of een biertje na te praten over je ervaringen op het observatiedek en een pauze in te lassen voordat je je rondreis door New York voortzet.

 • Illy Caffe & Gelateria is een goede plek om met het gezin heen te gaan na een bezoek aan One World Observatory als de kinderen zin hebben in een ijsje of een kop chocolade om bij te tanken.

Boek je tickets voor One World Observatory zonder in de rij te staan!

Hoe kom ik bij het One Dine restaurant?

New York metro| ©Hellotickets
New York metro| ©Hellotickets

De snelste manier om bij het One World Observatory te komen is met de metro. De belangrijkste metrolijnen die de wolkenkrabber One World Trade Center bereiken zijn:

 • World Trade Center (1, E)
 • Fulton Street Station (A, C, J, Z, 2, 3, 4, 5)
 • Park Place (2, 3)
 • Cortland Street (R, W)

Als je hier echter liever met andere vervoersmiddelen komt, raad ik je aan de post Hoe kom ik bij One World Observatory te lezen, waarin alle mogelijke reisalternatieven worden besproken.

En als je nog steeds niet overtuigd bent dat je hier wilt stoppen en eten, kun je altijd deze andere opties bekijken voor de beste plekken om te eten in New York.

Boek je tickets voor One World Observatory zonder in de rij te staan!