Beste cruises in Hanoi

Er zijn verschillende cruises die je vanuit Hanoi naar de kustgebieden van Vietnam kunt maken, waar je adembenemende landschappen kunt zien en unieke culturele ontmoetingen kunt beleven.

Lorena Morales

Lorena Morales

9 minuten lezen

Beste cruises in Hanoi

Vista de embarcaciones en Hanoi |©Enrica

Als je vanuit de Vietnamese hoofdstad Hanoi de kustwateren verkent, ontdek je de unieke schatten van de noordelijke regio van Vietnam. Hoewel Hanoi niet direct aan de kust ligt, is het een ideaal vertrekpunt om de wonderen van de zee te ontdekken, vooral bestemmingen zoals Halong.

Een van de beste dingen om te zien en te doen in Hanoi is aan boord gaan van een cruiseschip en genieten van het landschap vanaf het water. Opties variëren van luxe diensten tot meer intieme ervaringen, met transfers vanuit Hanoi inbegrepen om je reis te vergemakkelijken. Zo kun je jezelf onderdompelen in de natuurlijke schoonheid van Noord-Vietnam, waar unieke landschappen en boeiende activiteiten op je wachten. Om er zeker van te zijn dat je niets mist, is hier een lijst met de beste cruises vanuit Hanoi.

1. Halve dag cruise naar Halong Bay

Halong Baai|©Oliver Bransch
Halong Baai|©Oliver Bransch

Aan boord gaan van een cruise in Hanoi is een van de manieren om Halong Bay te bereiken, dat ongeveer 170 kilometer verderop ligt. Een van de meest aanbevolen opties zijn de cruises van een halve dag, die zijn ontworpen voor kleine groepen.

De ervaring begint meestal met een transfer vanaf je hotel of een ontmoetingspunt in de buurt. Later ga je aan boord van een cruise die je de prachtigeVietnamese eilandjes laat zien. Een andere plek die vaak wordt bezocht is de Thien Cung Grot, per kajak of op een pittoreske bamboeboot.

Daar zullen de stalactieten en stalagmieten je betoveren met hun unieke vormen en afmetingen. Op deze manier kun je Halong Bay ontdekken, dat door Unesco is uitgeroepen totWerelderfgoed. Aan de andere kant zijn dit soort activiteiten een heel goede optie als je alleen reist, want omdat ze in kleine groepen worden gedaan, heb je de kans om andere reizigers te ontmoeten.

Interessante details

 • Prijs: vanaf ongeveer €42 per persoon.
 • Duur: ongeveer 10 uur.
 • Vervoermiddel: kruiser.
 • Voordelen van deze optie: je kunt Halong Bay verkennen en de Thien Cung grotten bezoeken. Lunch is meestal inbegrepen.
 • Nadelen van deze optie: bij veel van deze tochten kost de professionele gids extra.

Boek een Halong Bay cruise

2. Zeil tussen de Tam Coc grotten

Tam Coc Grotten|©Chang Ju Wu
Tam Coc Grotten|©Chang Ju Wu

Het verkennen van de zuidoostelijke regio van Hanoi is een ervaring die geschiedenis, natuur en cultuur combineert.

Bovendien is de boottocht door de Tam Coc Caves het juweel van deze boeiende route vanuit de Vietnamese hoofdstad. De reis begint meestal met eentransfer vanuit Hanoi in een comfortabel voertuig voor kleine groepen. Je wordt meestal begeleid door een professionele gids die veel weet over de geschiedenis en cultuur van Hanoi. Tijdens de tour ontdek je de charmes van Hoa Lu, de oude hoofdstad van Vietnam in de 10e en 11e eeuw.

Historische tempels vermengen zich met natuurlijke landschappen die het fotograferen waard zijn. De tocht gaat meestal verder naar de prachtigeTam Coc grotten, die een integraal onderdeel zijn van het Trang An schilderachtige complex. De grotten zijn erkend als UNESCO Werelderfgoed.

Het is een grottenstelsel waar de grootsheid van de natuur zich in elke hoek ontvouwt. Bij sommige tochten van dit type is eenlunch met Vietnamese lekkernijen inbegrepen om je de Vietnamese cultuur te laten proeven. De dagtocht omvat meestal ook een fietstocht, waarbij je de omringende natuur kunt bewonderen en je nog meer kunt onderdompelen in de unieke sfeer van deze regio.

Interessante details

 • Prijs: vanaf ongeveer €41 per persoon.
 • Duur: ongeveer 12 uur.
 • Vervoermiddel: retourvervoer per bus en boottocht.
 • Voordelen van deze optie: Deze route omvat een breed scala aan activiteiten en stelt je in staat om de Tam Coc grotten op een comfortabele en leuke manier te leren kennen.
 • Nadelen van deze optie: Door de populariteit van de Tam Coc grotten en andere bestemmingen kan het druk zijn, vooral in het hoogseizoen.

Boek een tour naar Tam Coc, Hoa Lu & Mua

3. Geniet van een 2-daagse retraite in Halong Bay

Halong Baai|©Grace Rodriguez
Halong Baai|©Grace Rodriguez

Een van de meest uitgebreide opties om het betoverende Halong Bay te verkennen is de 2-daagse cruise met 1 overnachting vanuit Hanoi. Dit is het ideale plan als je van plan bent om 3 dagen of meer in Hanoi door te brengen.

Deze cruises beginnen meestal met een comfortabele bustransfer, voordat je je in de sereniteit van het water stort aan boord van een cruiseschip, vanwaar je het uitzonderlijke panoramische uitzicht kunt bewonderen. Deze reis omvat meestalalle maaltijden, van ontbijt tot diner, waardoor je een complete culinaire ervaring beleeft. Naast ontspannen zeilen bieden sommige pakketten je de kans om deel te nemen aan activiteiten zoals kajakken, tai chi-lessen en Vietnamese kookdemonstraties.

Daarnaast organiseren veel van deze tours, als de avond valt, vaak inktvisvisvisactiviteiten en zelfs een levendig feest aan boord. Enkele bezienswaardigheden die je aan boord van deze cruise zult bezoeken zijnTitop Island en het vissersdorp Ba Hang. Over het algemeen hebben deze tours professionele gidsen die je veel informatie geven over de plekken die je bezoekt en de activiteiten coördineren. Ongetwijfeld beloven deze ervaringen van minstens 2 dagen, die je niet alleen onderdompelen in de natuurlijke schoonheid van Halong maar ook in het leven aan boord van het cruiseschip, je een verrijkend avontuur in een van de natuurlijke wonderen van Vietnam.

Details

 • Prijs: vanaf ongeveer €146 per persoon.
 • Duur: 2 dagen en 1 nacht.
 • Vervoermiddel: bus met airconditioning en cruise.
 • Voordelen van deze optie: je kunt 2 dagen genieten van Halong Bay en deelnemen aan allerlei activiteiten aan boord van de cruise. Alle maaltijden zijn meestal inbegrepen en je wordt begeleid door een professionele gids.
 • Nadelen van deze optie: je moet een gemiddelde fysieke conditie hebben om alle activiteiten te kunnen doen die in deze tour worden voorgesteld.

Boek een 2-daagse cruise in Halong Bay

4. Vaar in één dag door Halong Bay op het cruiseschip

Halong Bay|©Marta Carnero
Halong Bay|©Marta Carnero

Een van de meest uitgebreide ervaringen in Halong Bay zijn de exclusieve 1-daagse cruises.

De reis begint meestal met een limousine busdienst die je direct ophaalt van je hotel in Hanoi om de ervaring op de meest comfortabele manier te beginnen. Deze cruises duren meestalongeveer 12 uur, dus ze zijn zo georganiseerd dat je het meeste uit elk moment van je avontuur in de baai haalt. Het personeel op deze cruises is altijd attent en de faciliteiten op de boot zijn van een zeer hoog niveau.

Lunchbuffet is meestal inbegrepen met een ruime keuze, inclusief vegetarische opties. Deze programma's omvatten meestal een bezoek aanSung Sot Cave en Titov Island, de belangrijkste natuurlijke attracties van de baai. De limousinebussen die je ophalen bij je hotel zijn geschikt voor kleine groepen, zodat de ervaring persoonlijker is en je optimaal kunt profiteren van het commentaar van de deskundige gids op elke bezienswaardigheid die je bezoekt.

Details

 • Prijs: vanaf ongeveer €46 per persoon.
 • Duur: ongeveer 12 uur.
 • Vervoermiddel: Limousine bus en luxe cruise.
 • Voordelen van deze optie: er is meestal een gevarieerd buffet, inclusief vegetarische opties.
 • Nadelen van deze optie: er zijn verschillende activiteiten gepland voor een halve dag, dus de excursie heeft een zeer actief tempo.

Boek een 1-daagse cruise in Halong Bay

5. Ervaar het zeilen op een privé cruise

cruise in Vietnam|©Marcoman blogmarcoman.blogspot.com
cruise in Vietnam|©Marcoman blogmarcoman.blogspot.com

Als je liever hebt dat je boottochten intiemer van opzet zijn, dan zijn privétours in Halong Bay een geweldige optie. Deze beginnen meestal met een pick-up vanaf je hotel of ontmoetingspunt, wat in het Oude Kwartier van Hanoi kan zijn, de meest aanbevolen plek in de stad.

Het leuke van deze privétours is dat je tijdens de reis meestal wordt vergezeld door een professionele gids, die je veel informatie kan geven over de plekken die je bezoekt. Zo leer je meer over de geschiedenis en cultuur van de regio, terwijl je een cruise maakt door de niet te missen Halong Bay.

Tijdens deze cruise op de kalme wateren van Halong krijg je ook de Thien Cung Grot met zijn fascinerende formaties te zien. Vaak bevatten deze tochten een verse vislunch die aan boord wordt geserveerd, zodat je een authentieke culinaire ervaring beleeft aan boord van de cruise.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer €234 per persoon
 • Duur: ongeveer 10 uur.
 • Vervoermiddel: privévoertuig en boot.
 • Voordelen van deze optie: je leert Halong Bay kennen aan boord van een exclusief cruiseschip.
 • Nadelen van deze optie: bij veel tours wordt je alleen opgehaald bij hotels in de oude wijk van Hanoi. Omdat dit een privétour is, zijn de kosten hoger.

Boek een privé cruise op Halong Bay

6. Bezoek de Parfum Pagode per boot

Vietnam - Parfum Pagode|©Maya-Anaïs Y.
Vietnam - Parfum Pagode|©Maya-Anaïs Y.

Als je nieuwsgierig bent naar een unieke plek, dan is de Pagode van het Parfum een ideale plek om te bezoeken. Het is zeker een van de beste excursies om te doen vanuit Hanoi.

De route is een volledige dagtocht, omdat je op verschillende vervoermiddelen moet stappen. Na de reis van ongeveer 2 uur en 60 kilometer vanuit Hanoi begint de tocht meestal met een bezoek aanBen Duc Village, dat aan de oevers van de Suoi Yen rivier ligt. De tocht gaat meestal verder met een boottocht naar de Ben Trong steiger, die het begin van je bezoek aan de Parfum Pagode markeert. Er zijn 2 opties om het heiligdom te bereiken: met de kabelbaan of te voet.

Tijdens deze ervaring verken je niet alleen de hoofdtempel, maar bezoek je ook de Thien Tru Pagode, zodat je jezelf kunt onderdompelen in de spiritualiteit en culturele rijkdom van deze heilige plek. Dit is zeker een geweldige optie voor je verblijf van minstens 2 dagen in Hanoi.

Details

 • Prijs: vanaf ongeveer €18 per persoon.
 • Duur: ongeveer 10 uur.
 • Vervoermiddel: bus en boot.
 • Voordelen van deze optie: biedt een verscheidenheid aan activiteiten om van te genieten en de mogelijkheid om in contact te komen met de natuur.
 • Nadelen van deze optie: lunch is meestal niet inbegrepen.

Wat zie ik tijdens deze cruise tours in Hanoi?

Vietnam Hanoi|©drinkgoodwine77
Vietnam Hanoi|©drinkgoodwine77

Een cruise vanuit Hanoi biedt landschappelijke schoonheid die het fotograferen waard is.

Terwijl je door de wateren van Ha Long Bay vaart, zul je getuige zijn van een uniek landschap waar duizenden kalkstenen eilandjes tevoorschijn komen en een surrealistisch panorama creëren dat je versteld zal doen staan. Deze cruise-excursies nemen je niet alleen mee om de natuurlijke wonderen van de regio te verkennen, maar bieden je ook de kans om meer te leren over de lokale geschiedenis. Sommige routes omvattenbezoeken aan oude tempels en forten waar je veel kunt leren over de Vietnamese geschiedenis.

Je kunt ook deelnemen aan culturele activiteiten aan boord, van traditionele kookdemonstraties tot tai chi-lessen. Tijdens deze cruises kun je ookmysterieuze grotten verkennen, genieten van de lokale keuken of gewoon ontspannen op het dek terwijl je het voorbijglijdende landschap bewondert. Een van de leukste dingen om te doen in Hanoi is zonder twijfel meevaren op een van deze cruises, waar levendige muziek en een attente bemanning je uitnodigen om mee te feesten onder de sterren.

Tips voor een cruise-excursie in Hanoi

mensen op het plein|©Jean Pierre 87
mensen op het plein|©Jean Pierre 87

Om het meeste uit een cruise-excursie vanuit Hanoi te halen, zijn er een paar belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden:

 • Zorg voor de zon: zorg dat je voordat je gaat varen de benodigdheden hebt om jezelf tegen de zon te beschermen. Het aanbrengen van een breedspectrum zonnebrandcrème, het dragen van een hoed en een donkere zonnebril zijn essentiële stappen om jezelf tegen de Vietnamese zon te beschermen en comfortabel van de reis te genieten.
 • Besteed aandacht aan de instructies: tijdens de excursie zal het personeel aan boord u instructies geven met betrekking tot de zorg voor het zeemilieu dat u gaat verkennen. Goed luisteren naar de veiligheidsinstructies is essentieel voor een vlotte en plezierige ervaring.
 • Wees je bewust van de weersomstandigheden in Hanoi wanneer je je excursie boekt. Hoewel het regenseizoen meestal van mei tot oktober loopt, kun je het hele jaar door in Hanoi varen.

Door je goed voor te bereiden op de weersomstandigheden en de instructies van het personeel op te volgen, ben je klaar om het meeste uit je cruise in Hanoi te halen.

Wat zijn de must-see dorpen in Hanoi?

Ninh Binh|©Paul248
Ninh Binh|©Paul248

Na een aantal van de beste stadstours in Hanoi mag je de charmante dorpjes rondom de stad niet missen. Een bijzondere bestemming is de Parfumpagode, die ongeveer 60 kilometer ten zuiden van Hanoi ligt. Dit heiligdom ligt verscholen tussen bergen en bossen en biedt een unieke bedevaartervaring.

De reis naar de pagode is op zich al een culturele reis met verschillende vervoermiddelen. Verder zuidwaarts kun je naar de regioNinh Binh. Hier maakt de natuur indruk met torenhoge kalkstenen pieken die boven rijstvelden uitsteken.

Je kunt ook Tam Coc verkennen en genieten van een unieke boottocht langs de meanderende rivieren omringd door rotsformaties. Ook een bezoek waard isHalong Bay, dat op ongeveer 170 kilometer van Hanoi ligt. De baai is beroemd om zijn duizenden kalkstenen eilandjes, verborgen grotten en turquoise water.

Halong is de ideale plek om aan boord te gaan van een cruise, waarvan de meeste activiteiten bevatten zoals kajakken, tai chi-lessen en Vietnamese kookdemonstraties. Tot slot is eenbezoek aan het dorp Sa Pa, met zijn terrasvormige rijstvelden en Fansipan Peak, de hoogste piek in Indochina, een must. Het dorp ligt genesteld in de bergen op een hoogte van 1.600 m en is een ideale plek om in contact te komen met de natuur en de tradities van de lokale bevolking, die vaak onderdak biedt aan reizigers.

Bezoek Sa Pa en Fansipan Peak