Beste dagtochten vanuit Hanoi

Een basis in de Vietnamese hoofdstad geeft je de mogelijkheid om mee te gaan op verschillende excursies om de regio te verkennen, waar fascinerende landschappen en unieke culturele ervaringen op je wachten.

Lorena Morales

Lorena Morales

9 minuten lezen

Beste dagtochten vanuit Hanoi

Bahía de Halong |©Marta Carnero

Er zijn veel dingen te zien en te doen in Hanoi, waaronder een reeks excursies die je uitnodigen om de geschiedenis en de natuur van de regio te ontdekken. Van het adembenemende Halong Bay tot Hoa Lu City in de oude hoofdstad van Vietnam, je zult diverse opties vinden om uit te kiezen op basis van je interesse.

Sommige van deze tours vanuit Hanoi zijn langer dan een dagtrip, waardoor je een completere ervaring krijgt en de kans om natuurlijke schoonheden en charmante dorpjes te ontdekken die iets verder weg liggen van de Vietnamese hoofdstad. Hier volgt een lijst met de belangrijkste tours die je vanuit Hanoi kunt doen en die je verblijf in de stad zeker zullen verrijken.

1. Wek je reislust op met een reis naar Sa Pa

Sa Pa|©yap0
Sa Pa|©yap0

Vietnam is veel meer dan de drukke straten van Hanoi. Een geweldige optie is om een excursie te maken naar het dorp Sa Pa, een bergdorp gelegen op een hoogte van 1.600 meter, met een prachtig uitzicht op de rijstvelden van de regio. Het ligt op ongeveer 5 uur van Hanoi, dus de meeste van deze tours duren 2 dagen en 1 nacht, ideaal als je minstens 3 dagen in Hanoi verblijft.

Iets heel speciaals dat meestal wordt aangeboden bij deze tours is de mogelijkheid om in het huis van een lokale familie te verblijven, om hun tradities te leren kennen en te delen. Ze worden meestal gedaan in kleine groepen onder begeleiding van een professionele gids, die je volledige informatie kan geven over de lokale cultuur en geschiedenis van deze mensen. Bij de meeste tourbedrijven is niet alleen de transfer van en naar het dorp inbegrepen, maar ook drie maaltijden per dag, wat erg handig is.

Sa Pa, met zijn rijstterrassen, is een dorp waar je kunt wandelen en verschillende kleinere dorpen kunt bezoeken, zoals Giang Ta Chai en Black Hmong, elk met hun eigen unieke gebruiken. Het is zeker een juweeltje dat je moet ontdekken, met een overvloed aan landschappen en authentieke culturele ervaringen met de lokale bevolking.

Interessante details

 • Prijs: vanaf ongeveer €122 per persoon.
 • Duur: 2 dagen en 1 nacht.
 • Vervoermiddel: bus of limousine.
 • Voordelen van deze optie: je kunt het dorp Sa Pa verkennen, een charmant dorp in de bergen, en tradities ontmoeten en delen met de lokale bevolking. Vervoer van en naar het dorp en maaltijden zijn meestal inbegrepen.
 • Nadelen van deze optie: Een reis van ongeveer 5 uur kan voor sommige reizigers als lang worden beschouwd.

Boek een 2-daagse reis naar Sa Pa

2. Bekijk de charmes van de regio Ninh Binh

Ninh Binh|©Alexander Büsgen
Ninh Binh|©Alexander Büsgen

In de regio Ninh Binh kun je betoverende natuurgebieden bezoeken, zoals Tam Coc Caves en Mua Hill, en de oude stad Hoa Lu, waar je tempels en historische gebouwen kunt bekijken. Een goede manier om ze te leren kennen is door deel te nemen aan een dagtour met gids, die je een dag vol ontdekkingen zal bezorgen.

Een groot voordeel van deze excursies is dat je meestal wordt vergezeld door een professionele gids, wiens historische en culturele verhalen je een dieper inzicht kunnen geven in de plaatsen die je bezoekt. Transfer van en naar Hanoi is meestal ook inbegrepen, zodat je de logistiek van de reis op orde hebt. Een lunch met typisch Vietnamese gerechten is meestal ook inbegrepen.

Wat betreft de dorpen die meestal worden bezocht tijdens deze tours, deze omvatten Tam Coc, beroemd om zijn grotten die je per boot kunt verkennen; Hoa Lu, de oude Vietnamese hoofdstad met zijn historische tempels; en Mua Hill die het beste panoramische uitzicht op Tam Coc biedt. Je moet zo'n 200 treden beklimmen om er te komen, maar de inspanning wordt meer dan beloond.

Interessante details

 • Prijs: vanaf ongeveer €41 per persoon.
 • Duur: ongeveer 12 uur.
 • Vervoermiddel: busvervoer heen en terug en boottocht.
 • Voordelen van deze optie: je ziet de belangrijkste bezienswaardigheden van de regio Ninh Binh, zoals Tam Coc Caves, Mu Hill en het oude dorp Hoa Lu, op een comfortabele manier en onder begeleiding van een lokale deskundige gids.
 • Nadelen van deze optie: Tam Coc Caves hebben de neiging om veel bezoekers te ontvangen, vooral in het hoogseizoen.

Boek een tour naar Tam Coc, Hoa Lu en Mua

3. Maak de tocht naar Perfume Pagode

Vietnam - Parfum Pagode|©Maya-Anaïs Y.
Vietnam - Parfum Pagode|©Maya-Anaïs Y.

Na de beste stadstours in Hanoi is een van de must-do tours in de omgeving een dagtocht naar de Parfum Pagode of Chua Huong. Het avontuur begint meestal met een reis van ongeveer 2 uur van Hanoi naar het pittoreske dorpje Ben Duc, dat aan de oevers van de Suoi Yen rivier ligt.

In Ben Duc gaat de reis meestal verder met een boottocht naar de pittoreske Ben Trong steiger, waar je kunt genieten van het majestueuze landschap van de regio, totdat je de Parfum Pagode bereikt, een boeddhistisch tempelcomplex dat je zal betoveren met zijn schoonheid. De Parfumpagode ligt in het midden van het complex, in de Huong Tich grotten.

Er zijn 2 manieren om de Parfumpagode te bereiken: met de kabelbaan, waar het panoramische uitzicht de belangrijkste attractie zal zijn, of te voet, wat de ideale optie is voor wie op zoek is naar een intiemere band met de natuur.

Sommige tours bieden een lunch en vervoer van en naar je hotel, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over eten en logistiek. Ze omvatten ook vaak de begeleiding van een lokale gids, die de tour kan verrijken met interessante informatie over de sites die je bezoekt. De terugkeer naar Hanoi is meestal bij zonsondergang, zodat het einde van de tocht wordt gekleurd door de kleuren van de zonsondergang vanaf het water.

Interessante details

 • Prijs: vanaf ongeveer €18 per persoon.
 • Duur: ongeveer 10 uur.
 • Vervoermiddel: bus en boot.
 • Voordelen van deze optie: je ziet de Parfum Pagode en Ben Duc dorp, die in een prachtige natuurlijke omgeving liggen.
 • Nadelen van deze optie: hoewel bij sommige tours maaltijden zijn inbegrepen, worden andere kosten, zoals fooien of extra activiteiten, mogelijk niet gedekt.

4. Zet koers naar het prachtige Halong Bay

Halong Baai|©Amparo Tornell
Halong Baai|©Amparo Tornell

Een cruise van Hanoi naar Halong Bay is een van de must-do opties om de natuurlijke schoonheid van Vietnam te ontdekken als je in Hanoi verblijft. Er zijn veel cruise-opties beschikbaar, zoals de 2-daagse tour met 1 overnachting, die een complete ervaring biedt in zowel natuur als cultuur.

De beste cruises in Hanoi zijn inclusief transfer van en naar het hotel, wat erg handig is omdat de cruise vertrekt in een gebied vrij ver van Hanoi. Alle maaltijden zijn meestal inbegrepen met lokale gerechten waarvan je kunt genieten terwijl je langs de prachtige rotsformaties in de baai vaart.

s Avonds zijn er vaak levendige feesten en 's ochtends tai chi-lessen op het dek. Deze ochtendoefening heeft veel voordelen, zodat je de dag in volledige harmonie kunt beginnen. Andere activiteiten op deze tochten zijn kajakken en bezoeken aan vissersdorpjes en eilanden in de baai. Zonder twijfel is dit een zintuiglijke reis die je omhult in het wonder van Vietnam vanuit elke hoek van de zee.

Details

 • Prijs: vanaf ongeveer €116 per persoon.
 • Duur: 2 dagen en 1 nacht.
 • Vervoermiddel: bus en boot.
 • Voordelen van deze optie: je kunt Halong Bay en de belangrijkste bezienswaardigheden volledig verkennen.
 • Nadelen van deze optie: sommige optionele activiteiten zijn mogelijk niet bij de prijs van de tour inbegrepen.

Boek een 2-daagse cruise in Halong Bay

5. Ontdek Halong Bay tijdens een privéboottocht

Zonsondergang in Halong Bay|©Grace Rodriguez
Zonsondergang in Halong Bay|©Grace Rodriguez

Als je op zoek bent naar een eersteklas ervaring, dan mag je een privétour door Halong Bay zeker niet missen. Bij dit type tour krijg je meestal een retourtje van de oude wijk van Hanoi in een privévoertuig dat je comfortabel naar de cruisehaven brengt.

De meeste van deze tours zijn inclusief de begeleiding van een professionele gids, die de ervaring zeker zal verrijken met zijn kennis van geschiedenis en cultuur, en de verschillende activiteiten die hij tijdens de trip zal voorstellen. Je zult ook kunnen genieten van de gastronomische hoogstandjes die je tijdens de tour zult proeven en die meestal inbegrepen zijn.

Een van de meest typische activiteiten die tijdens deze cruises worden aangeboden zijn de kajak- of boottochten naar de grotten van Thien Cung, waar je je kunt vergapen aan de vormen van de stalactieten en stalagmieten die je daar zult zien. Het lijdt geen twijfel dat het verkennen van Halong Bay, dat wordt omringd door fotogenieke rotsformaties, een van de must-do activiteiten in Hanoi en Vietnam is.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer €234 per persoon
 • Duur: ongeveer 10 uur.
 • Vervoermiddel: privévoertuig en boot.
 • Voordelen van deze optie: Ideaal voor wie Halong Bay privé wil verkennen.
 • Nadelen van deze optie: Sommige touroperators hebben alleen een ophaalservice voor hotels in de oude wijk van Hanoi.

Leer Halong Bay kennen op een privé cruise

6. Maak een uitstapje naar Sa Pa en Fansipan Peak

Hanoi-Sapa trip / Fansipan|©Wisawin Chewangkul
Hanoi-Sapa trip / Fansipan|©Wisawin Chewangkul

Een van de beste manieren om Sa Pa te bereiken vanuit Hanoi is door deel te nemen aan een tour met een bezoek aan Fansipan Peak, de hoogste piek in Indochina. Dit zijn meestal 2-daagse excursies die je verschillende perspectieven geven van Noord-Vietnam en zijn natuurlijke wonderen.

De meeste van deze tours worden meestal begeleid door lokale experts en worden uitgevoerd in kleine groepen, zodat de ervaring meer persoonlijk is. De boeking omvat meestal de transfer van en naar Hanoi, samen met volledige maaltijden van lunch tot diner, zodat je in elke fase van de reis comfortabel zit. Ze beginnen vroeg in de ochtend om het meeste uit de dag te halen.

De klim naar Fansipan Peak is per kabelbaan, maar je moet voorbereid zijn op wandelen in Sa Pa, vooral de rijstterrassen. Wat accommodatie betreft, kun je bij veel van deze tours kiezen uit verschillende opties, maar je kunt ook zelf op zoek gaan naar accommodatie. Wat je keuze ook is, het zien van de torenhoge bergen van Vietnam is een van de beste ervaringen voor je verblijf van 2+ dagen in Hanoi.

Interessante details

 • Prijs: vanaf €185 per persoon.
 • Duur: 2 dagen en 1 nacht.
 • Vervoermiddel: minibus.
 • Voordelen van deze optie: Je ervaart Sa Pa en het adembenemende uitzicht vanaf Fansipan Peak, de hoogste piek in Indochina, in een tour met een kleine groep.
 • Nadelen van deze optie: Bij sommige tours zijn bepaalde diensten niet inbegrepen, zoals accommodatie of maaltijden.

Boek een 2-daagse tour naar Sa Pa

8. Maak een dagtocht naar Bai Dinh, Trang An en Mua Cave

Mua Grot Ninh Binh|©AZ Local Trip
Mua Grot Ninh Binh|©AZ Local Trip

Het verkennen van de wonderen van Vietnam wordt nog bijzonderder met dagtours naar Bai Dinh, Trang An en Mua Cave vanuit Hanoi. Deze 10-12 uur durende tours bieden een probleemloze ervaring omdat ze meestal een ophaalservice bevatten, zodat je jezelf kunt onderdompelen in de schoonheid van de regio zonder je zorgen te maken over de logistiek.

Een van de activiteiten die meestal worden aangeboden op deze tours is de kans om het Bai Dinh complex te bezoeken, een heilige bestemming waarvan de structuur je versteld zal doen staan. Je kunt ook een panoramische boottocht maken om de Trang An grotten te bezoeken, een van de meest typische en niet te missen bezoeken die deze tours aanbieden.

De dag, die vroeg in de ochtend begint, eindigt meestal met een klim naar de top van Mua Cave, vanwaar je het onvergetelijke uitzicht op Tam Coc kunt bewonderen. Sommige van deze tours zijn inclusief transfers van en naar Hanoi en toegangsprijzen voor de sites die je bezoekt, evenals het gezelschap van een deskundige gids, die je reis zal verrijken met waardevolle informatie.

Interessante details

 • Prijs: vanaf €46 per persoon.
 • Duur: ongeveer 10 tot 12 uur.
 • Vervoermiddel: minibus/bus.
 • Voordelen van deze optie: je leert de natuurlijke wonderen van Bai Dinh, Trang An en Mua Cave op een comfortabele manier en onder begeleiding van een expert kennen.
 • Nadelen van deze optie: Afhankelijk van het seizoen kan het druk zijn op de toeristische trekpleisters.

9. Beleef een dag vol wonderen vanuit Hanoi

Sung Sot Grot|©shankar s.
Sung Sot Grot|©shankar s.

Als je je afvraagt hoe je Halong Bay kunt bereiken en een meer persoonlijke ervaring verkiest, kun je een van deze unieke dagcruises boeken. Deze tochten zijn meestal inclusief een ophaalservice van en naar je hotel in een limousinebus, zodat je vanaf het begin verzekerd bent van een comfortabele ervaring.

Deze tochten duren meestal een hele dag, waarbij de route tot in detail is gepland om ervoor te zorgen dat je het meeste haalt uit elk moment van je avontuur in de baai. Het attente personeel en de eersteklas faciliteiten aan boord zullen er zeker voor zorgen dat je een onvergetelijke ervaring beleeft.

De excursie omvat meestal een lunchbuffet met een grote verscheidenheid aan typisch Vietnamees eten dat je aan boord kunt nuttigen. Deze excursies zijn een gelegenheid om de natuurlijke charmes van de baai te ontdekken, waaronder een bezoek aan Sung Sot Cave en Titov Island, twee natuurlijke bestemmingen die je niet mag missen in de buurt van Hanoi.

Details

 • Prijs: vanaf ongeveer €46 per persoon.
 • Duur: ongeveer 12 uur.
 • Vervoermiddel: Limousine bus en luxe cruise.
 • Voordelen van deze optie: je leert Halong Bay kennen aan boord van een cruiseschip met eersteklas services.
 • Nadelen van deze optie: bij veel tours zijn maaltijden en/of drankjes aan boord van de cruise niet inbegrepen, dus die kosten extra.

Boek een Halong Bay cruise