Beste Stade de France rondleidingen in Parijs

De tour die geen enkele voetbalfan of sportfan in het algemeen mag missen. Ga mee op deze complete en exclusieve rondleiding door een van de belangrijkste stadions ter wereld.

Verónica Álvarez

Verónica Álvarez

9 minuten lezen

Beste Stade de France rondleidingen in Parijs

Stade de France in Parijs | ©Nabil Molinari

Als u deze prachtige stad bezoekt en een van de meest gewilde attracties van Parijs voor sportliefhebbers wilt bezoeken, mag u het wereldberoemde Stade de France niet missen.

Het Stade de France in Parijs was een van de locaties van het WK 1998 en Euro 2016 en is een van de modernste stadions in Europa. Naast de aantrekkelijke bouwstijl maken de technologie en de voorzieningen dit stadion tot een referentie op zowel Europees als wereldniveau.

De meest complete optie

Parijs Stade de France rondleiding

De meest complete rondleiding inclusief toegang tot het museum

U bezoekt het Stade de France in zijn geheel, met toegang tot exclusieve locaties achter de schermen en het museum met een professionele gids die u alle details vertelt die u wilt weten.

Een aanrader als... je een sportliefhebber bent.

In deze supercomplete rondleiding gaat u onder begeleiding van een gespecialiseerde gids door het hele stadion, die u ook meeneemt achter de schermen, die niet toegankelijk zijn voor het grote publiek, waardoor deze rondleiding een unieke kans is.

U krijgt ook exclusieve toegang tot het Stade de France Museum in Parijs waar u een uitgebreide collectie voorwerpen kunt zien die deel uitmaken van de geschiedenis van dit stadion en van de Franse sportgeschiedenis.

Boek een rondleiding door het Stade de France

Hoe boek ik een rondleiding door het Stade de France in Parijs?

Uw rondleiding boeken| ©Vlada Karpovich
Uw rondleiding boeken| ©Vlada Karpovich

Je kunt rondleidingen in het Stade de France boeken bij het stadion of online bij Hellotickets.

Naar mijn mening is het online boeken bij een gespecialiseerd bedrijf het handigst, omdat je meer opties hebt om de datum te vinden die je wilt en bovendien zijn er meestal aanzienlijke kortingen op de prijzen van tickets voor verschillende attracties, waaronder het Stade de France.

Een andere optie is om uw rondleidingsticket persoonlijk te kopen bij de kassa van het Stade de France, maar dit is de minst aanbevolen manier van allemaal, omdat dit betekent dat u het tot het laatste moment heeft overgelaten om uw tickets te kopen en u vrijwel zeker geen plaats zult vinden, in ieder geval in het hoogseizoen.

Boek een rondleiding in het Stade de France

Hoe ziet een rondleiding door het Stade de France eruit?

In het Stade de France| ©Guilhem Vellut
In het Stade de France| ©Guilhem Vellut

Het startpunt van deze rondleiding is de tent van het Stade de France waar u uw gids en de rest van de groep ontmoet. Vanaf daar loopt u rond door het stadion en vertelt uw gids u alle details over de architectuur, de kenmerken en de evenementen die er in de loop der jaren hebben plaatsgevonden.

De rondleiding omvat ook een kijkje achter de schermen in de privézones van het stadion, die niet toegankelijk zijn voor het grote publiek en alleen kunnen worden bezocht tijdens dit type privérondleiding.

Na uw rondleiding door het stadion en de privézones gaat u naar de tweede fase van uw rondleiding, het museum. In het museum, waarvan de toegang is inbegrepen in de prijs van de rondleiding, kunt u een grote hoeveelheid voorwerpen zien die verband houden met de geschiedenis van het stadion en de belangrijkste sporten die er worden gespeeld, voetbal en rugby. Het Stade de France is de thuisbasis van het Franse nationale rugbyteam, een van de beste ter wereld en alle internationale rugbywedstrijden van het nationale team worden er gespeeld, wanneer Frankrijk gastheer is.

Nadat u klaar bent met het bezoek aan het museum, is de rondleiding afgelopen, maar voordat u vertrekt kunt u nog even langs de winkel gaan om wat souvenirs mee te nemen.

Interessante details over deze tour

 • Prijs: vanaf ongeveer 17 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer anderhalf uur.
 • Vervoermiddel: u moet op eigen gelegenheid komen, metro, bus, auto of taxi.
 • Voordelen van deze optie: ook toegang tot het Stade de France Museum en een rondleiding achter de schermen in de prijs inbegrepen.
 • Nadelen van deze optie: alleen beschikbaar in twee talen, Frans en Engels.

Boek een rondleiding in het Stade de France

Wat krijg ik te zien tijdens de rondleiding door het Stade de France?

Binnen in het Stade de France| ©Sylvain
Binnen in het Stade de France| ©Sylvain

Het Stade de France met zijn indrukwekkende hedendaagse bouwstijl biedt plaats aan 80.000 mensen en organiseert de belangrijkste nationale en internationale voetbal- en rugbywedstrijden. Het biedt ook onderdak aan de grootste shows, zoals concerten van Madonna, de Rolling Stones, ACDC en Beyoncé. De [kalender van shows in het Stade de France](Official Stade de France ticket office: concerts (stadefrance.com)){target="_blank" rel="noopener"} is zeer gevarieerd en misschien kunt u er wel een bijwonen tijdens uw reis naar Parijs.

Tijdens uw bezoek ziet u niet alleen het speelveld, maar ook de kleedkamers, de privéboxen, de banken waar de wisselspelers en de technische staf van de verschillende teams zitten, onder andere.

In het museum ziet u een complete collectie van de trofeeën die Frankrijk voornamelijk in het voetbal heeft gewonnen en voorwerpen met betrekking tot de sportieve en culturele evenementen die hebben plaatsgevonden in het Stade de France sinds de opening in 1998, ter gelegenheid van het WK dat Frankrijk organiseerde. Als u met kinderen reist, zullen ze echt genieten van deze tour, u kunt zich ook vermaken met hen in een aantal van de activiteiten om te doen met kinderen in Parijs, er is voor elk wat wils.

Boek een rondleiding door het Stade de France

Diversen van het Stade de France in Parijs

Hier zijn enkele historische feiten die van het Stade de France een must-see maken voor sport- en cultuurliefhebbers:

 • Op 2 juli 1992 selecteerde de Fédération Internationale de Football Association (FIFA) Frankrijk als gastheer voor het WK 1998.
 • Op dat moment was er in Parijs geen stadion dat een evenement van meer dan 45.000 mensen kon herbergen en dus nam de Franse regering het op zich om een stadion met 80.000 zitplaatsen te bouwen dat de populairste internationale sportevenementen kon herbergen.
 • Na 31 maanden bouwwerkzaamheden werd het Stade de France ingehuldigd met een vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen Frankrijk en Spanje
  .
 • De volgende evenementen hebben in het Stade de France plaatsgevonden: het wereldkampioenschap voetbal 1998, het wereldkampioenschap atletiek 2003, het wereldkampioenschap rugby 2007, drie Champions League-finales, de finale van de Heineken Cup 2010 (nu de Europese Rugby Champions Cup genoemd) en het.
 • UEFA Euro 2016.
 • Het Stade de France zal ook tien wedstrijden organiseren tijdens de Rugby World Cup 2023 (die in Frankrijk wordt gehouden) en zal enkele evenementen organiseren tijdens de Olympische en Paralympische Spelen van 2024 (die ook in Frankrijk worden gehouden). Tickets voor het rugbytoernooi- zijn nu te koop
  .- Het Stade de France is het stadion met het grootste aantal prestigieuze sportevenementen ter wereld.
 • Sinds de opening heeft het Stade de France meer dan 500 speciale evenementen en ongeveer 35 miljoen toeschouwers
  ontvangen.

Boek een rondleiding door het Stade de France

Hoe kom ik bij het Stade de France?

Parijs Metro| ©QbiT
Parijs Metro| ©QbiT

Naar het Stade de France komen is vrij eenvoudig omdat al het openbaar vervoer in de buurt van het stadion stopt. Het adres van het Stade de France is Stade de France 93200 Saint Denis, Frankrijk GPS : Breedtegraad : 48.918 / Lengtegraad : 2.351.

Hoe bereik ik het Stade de France met de voorstedelijke trein?

Er zijn twee metrohaltes in de buurt van het Stade de France, lijn B en lijn D.

 • Als u met lijn B reist: u moet uitstappen bij station La Plaine Stade de France. De reis naar de halte duurt 4 minuten vanaf Gare du Nord en 8 minuten vanaf Châtelet. De frequentie van de treinen is één trein per drie minuten, maar dit kan variëren afhankelijk van de evenementen die plaatsvinden en de dag van de week, dus u kunt dit het beste op de dag van uw bezoek navragen bij de treinmaatschappij. De laatste trein vertrekt om 12.41 uur, maar het is ook raadzaam om deze informatie op de dag van uw bezoek te controleren.

 • Als u reist met lijn D: u moet uitstappen bij de halte Stade de France - St Denis. De reis duurt 5 minuten vanaf Gare du Nord en 9 minuten vanaf Châtelet. Er zou elke 6 minuten een trein moeten rijden, afhankelijk van de evenementen die plaatsvinden, maar ik blijf erbij dat het beter is om deze informatie te controleren bij de maatschappij op de dag dat u van plan bent te gaan, omdat deze kan variëren. De vertrektijd van de laatste trein is 12:31 uur. Controleer alle details over [treintijden en prijzen in Parijs](SNCF – Timetables, Trains, Traffic, Services, International | SNCF){target="_blank" rel="noopener"}, zodat u uw route kunt organiseren.

Hoe kom ik met de metro bij het Stade de France?

U kunt de metrolijnen 12 en 13 als volgt gebruiken.

 • Als u lijn 13 gebruikt, stapt u uit bij station St Denis - Porte de Paris. De reis duurt 16 minuten vanaf station Saint-Lazare, 20 minuten vanaf Invalides en 25 minuten vanaf Montparnasse. Er gaat elke 3 minuten een trein, afhankelijk van de evenementen, en de laatste trein vertrekt om 1:40 op vrijdag en zaterdag, en om 12:40 op andere dagen van de week.

 • Als u lijn 12 gebruikt, moet u uitstappen in het station Aubervilliers - Saint-Denis Front Populaire. De trein doet er 15 minuten over vanaf het station Saint-Lazare en 30 minuten vanaf Montparnasse. De geplande frequentie is één trein om de 5 minuten, afhankelijk van de evenementen, en de laatste trein vertrekt om 12:35

Het is raadzaam om zowel de frequentie als de vertrektijden op de dag dat u deze reis maakt rechtstreeks bij het metrobedrijf te controleren.

Als dit uw eerste bezoek aan Parijs is en u weet nog steeds niet hoe u zich in de stad moet verplaatsen, bekijk dan de manieren om u in Parijs te verplaatsen en u zult zien dat het heel gemakkelijk is om bij alle bezienswaardigheden te komen.

Het is heel gemakkelijk om met de metro te reizen, er zijn gedetailleerde kaarten van de metrolijnen. Als u nog steeds twijfelt, leer dan hoe u de Parijse metro op de eenvoudigste manier kunt gebruiken.

Boek een rondleiding door het Stade de France

Zijn tickets voor de rondleiding door het Stade de France inbegrepen in een toeristenpas?

Tickets voor het Stade de France zijn inbegrepen in de Paris Pass, die u naast gratis toegang tot het Stade de France nog vele andere voordelen biedt.

De Paris Pass maakt het veel gemakkelijker om uw route bij een bezoek aan Parijs te organiseren, omdat u gratis toegang krijgt tot vele bezienswaardigheden zoals musea en monumenten.

In de musea waar u geen gratis toegang krijgt met de kaart, krijgt u bijna zeker een soort korting of voordeel. U krijgt ook korting in winkels, restaurants, vervoer en sommige shows.

Boek uw Paris Pass

Voordelen van een rondleiding door het Stade de France in Parijs versus een rondleiding op eigen houtje

Concert in het Stade de France| ©Pascal
Concert in het Stade de France| ©Pascal

De enige tours die beschikbaar zijn in het Stade de France zijn rondleidingen, het is niet mogelijk om het stadion op eigen houtje te bezoeken, tenzij u naar een evenement gaat, maar in dat geval zou het geen volledige stadion tour zijn maar alleen toegang tot de wedstrijd of show.

Als u van plan bent om naar een wedstrijd of show in het Stade de France in Parijs te gaan tijdens uw verblijf in de stad moet u weten dat u niet in staat zult zijn om de achter de schermen van het stadion of het museum te zien tenzij u een ticket voor de rondleiding koopt.

De rondleiding door het Stade de France in Parijs is zeer de moeite waard als u een fan bent van sport en sportgeschiedenis, omdat u dan op plaatsen kunt komen waar het normale publiek niet kan komen en u een uitgebreide uitleg krijgt over alles wat met het stadion te maken heeft, van de architectuur tot historisch interessante feiten.

Welke andere activiteiten kan ik doen in de buurt van het Stade de France?

Blekers| ©Sylvain
Blekers| ©Sylvain

Het Stade de France ligt in de regio Plaine Commune. Naast het Stade de France kunt u in de Plaine Commune de markt van Saint-Ouen bezoeken, de grootste vlooienmarkt ter wereld.

De markt beslaat meer dan 7 hectare, met ongeveer 2.200 kramen en boetieks die een uniek schouwspel bieden dat koopjesjagers en bezoekers in het algemeen verleidt.

U vindt er onder meer al het traditionele antiek, zoals meubels, bronzen beelden, lampen, serviesgoed, sieraden, speelgoed, boeken, tijdschriften en kleding. U kunt ook op zoek gaan naar meer ongewone stukken, zoals wetenschappelijke apparaten, zeevoorwerpen en verzamelobjecten van de meest uiteenlopende herkomst.

Een andere bezienswaardigheid die u in de Plaine Commune kunt bezoeken is de Basiliek van Saint Denis, gewijd aan de eerste bisschop van Parijs die in de 2e eeuw na Christus werd gemarteld en onthoofd. Deze basiliek heeft prachtige gebrandschilderde ramen en de crypten kunnen ook worden bezocht.

U kunt ook genieten van de andere kanten van de stad tijdens een van de beste rondleidingen door Parijs.

Boek een rondleiding door Parijs

Tips voor uw bezoek aan het Stade de France

Zonsondergang bij het Stade de France| ©Christian LEMÂLE
Zonsondergang bij het Stade de France| ©Christian LEMÂLE

Hier zijn enkele tips voor uw reis naar Parijs om alles gemakkelijker te organiseren.

 • Reserveer uw tickets op voorhand.

 • Kom een paar minuten voor aanvang van de rondleiding aan, zodat u dicht bij de gids kunt zijn en naar alle uitleg kunt luisteren.

 • Draag comfortabele kleding en schoenen omdat u veel zult lopen.

 • Als je de tour in de zomer doet, draag dan zonnebrandcrème omdat je op de buitenspeelplaats rondloopt.

 • Probeer het openbaar vervoer te gebruiken, dat is sneller en gemakkelijker dan de auto.