Fiumicino Luchthaven Transfers

Hier zijn de beste opties om naar uw hotel te gaan vanaf de luchthaven van Rome als u op Fiumicino landt.

Alex Grande

Alex Grande

5 minuten lezen

Fiumicino Luchthaven Transfers

Wachten op de transfer op de luchthaven | ©Atoms

De stad heeft twee luchthavens, Fiumicino, de belangrijkste luchthaven, en Ciampino. Als u naar Fiumicino vliegt, is dit artikel er om uw leven gemakkelijker te maken zodra u landt.

Er gaat niets boven een slechte ervaring op het vliegveld om je zin in een reis om zeep te helpen, dus lees verder om uit te vinden hoe je zo gemakkelijk mogelijk van het vliegveld Fiumicino naar Rome komt.

Opties om Rome te bereiken vanaf de luchthaven Fiumicino

Hier zijn de beste opties om bij uw hotel te komen zodra u uit het vliegtuig stapt. U kunt de reis delen met andere reizigers of kiezen voor een privéreis, afhankelijk van wat u het beste uitkomt. Of als u zoveel mogelijk wilt besparen, kiest u voor de busoptie, die u ook voor de terugreis kunt boeken.

Gedeelde transfers tussen Fiumicino en Rome

Op de luchthaven| ©Dan Gold
Op de luchthaven| ©Dan Gold

Gedeelde transfers zijn een van de beste opties om comfortabel naar uw hotel te komen wanneer u op de luchthaven landt. Ze werken op een heel eenvoudige manier: je boekt ze van tevoren, bij aankomst op Fiumicino staat er een minibusje klaar om jou en andere passagiers op te halen tot het aantal zitplaatsen, en de chauffeur vertrekt naar Rome om je bij je hotel af te zetten.

Voor alle voordelen die ze bieden, zijn gedeelde aankomsttransfers van Fiumicino naar Romasoneen zeer redelijk geprijsde optie en vermijdt u dat u een ticket voor een bus of trein moet kopen en uw koffers door het drukke openbaar vervoer moet slepen.

Er is ook de mogelijkheid om een gedeelde vertrektransfer van Rome naar Fiumicino te boeken, waardoor uw laatste dag in Rome veel rustiger en draaglijker wordt, zodat u op uw gemak afscheid kunt nemen van de grote schoonheid van de Eeuwige Stad.

Privé transfers tussen Fiumicino en Rome

Op de luchthaven, aankomsthal| ©Richard Lee
Op de luchthaven, aankomsthal| ©Richard Lee

De beste optie om Rome te bereiken vanaf het vliegveld. Een privé aankomst transfer van Fiumicino naar Rome werkt ongeveer hetzelfde als een gedeelde transfer, maar alleen u en uw gezelschap zitten in het voertuig. Als u met een gezin of een grote groep vrienden reist, is dit de beste optie als u de 6 zitplaatsen in een voertuig gaat vullen, omdat het u een vergelijkbare prijs kost als een gedeelde transfer en u in gezelschap kunt reizen.

Als u echter op verschillende plaatsen verblijft, bedenk dan dat deze transfer slechts op één bestemming stopt.

Net als bij gedeelde transfers kunt u een privétransfer van Rome naar Fiumicino boeken en zonder gedoe of stress van uw laatste dag in Rome genieten.

Boek een privé transfer vanaf de luchthavens van Rome

Wat u moet weten voordat u een luchthaven-/stadstransfer boekt

Boek online| ©Charles Deluvio
Boek online| ©Charles Deluvio
  • Er zal u om enige informatie over uw vlucht worden gevraagd, zoals de identificatiecode van de vlucht en de geschatte landingstijd (bij aankomsttransfers) of de vertrektijd (bij vertrektransfers). Zo kan de luchtvaartmaatschappij de chauffeur informeren over eventuele vertragingen, bij welke uitgang hij op u moet wachten en, voor de terugreis naar de luchthaven, weten hoe laat hij u moet ophalen en afzetten op de luchthaven, zodat u geen problemen ondervindt.
  • U dient ook uw telefoonnummer op te geven zodat de chauffeur contact met u kan opnemen om u op de hoogte te brengen van eventuele wijzigingen in de dienst waarvan u op de hoogte moet zijn.
  • Hoe lang duurt het om van de luchthaven naar Rome te komen? Ongeveer 45 minuten als je geluk hebt, en kan iets vertraagd zijn als er verkeer is.
  • Uw chauffeur wacht maximaal 30 minuten****op u. Haast u dus niet uit het vliegtuig, er is geen haast: de chauffeur heeft uw vluchtgegevens en weet ongeveer hoe lang het duurt voordat u bij het ontmoetingspunt bent.
  • U mag één koffer en één handtas meenemen en de chauffeur zal u helpen uw bagage in het bagageruim te plaatsen. Als u reist met speciale bagage, zoals een instrument, een fiets of een gadget, raad ik u aan vóór de boeking contact op te nemen met het vervoersbureau of, indien mogelijk, dit te melden in de opmerkingen bij de boeking.
  • De transfers bestrijken gewoonlijk alleen het centrale deel van Rome, dus als u buiten het centrum verblijft, kan deze transfer voor u niet werken. Bij twijfel kunt u het beste bij de boeking controleren of uw hotel is inbegrepen, en als dat niet het geval is, kunt u de boeking gemakkelijk terugdraaien.

Hoe kom ik in Rome vanaf Fiumicino: andere transportmethoden

Roma Termini treinstation| ©Dan Visan
Roma Termini treinstation| ©Dan Visan

Als u geen transfer wilt boeken omwille van de prijs of als u gewoon naar Rome wilt zoals een plaatselijke bewoner dat zou doen, zijn hier enkele andere opties om van Fiumicino airport naar de stad te komen.

Wat u in ieder geval moet vermijden, zijn privé-auto's die aanbieden u naar Rome te rijden voor een ogenschijnlijk zeer lage prijs. Als je erover nadenkt, zal het niet veel goedkoper zijn dan een transfer, en je weet nooit wat er kan gebeuren, ook al is Rome een zeer veilige stad om in te reizen. Kies in plaats daarvan een van deze alternatieven:

Met de bus van Fiumicino naar Rome

De retourbus tussen Rome en Fiumicino is een zeer goedkope optie en het mooie is dat u in dit geval uw ticket vooraf kunt boeken. Sommige bussen stoppen bij station Termini en andere op verschillende punten in het stadscentrum, afhankelijk van de vervoersmaatschappij.

De reis duurt ongeveer 45 minuten, met bussen die elke 30-40 minuten vertrekken vanaf de luchthaven Fiumicino. U hebt ruimte om uw tassen en eventuele bagage achter te laten, want er zijn hier geen beperkingen.

U kunt ook de bus terug naar de luchthaven nemen vanuit het centrum van Rome, met haltes bij Termini, het Vaticaan en Via Aurelia.

Met de trein van Fiumicino naar Rome

U kunt Rome op twee manieren per trein bereiken. Een daarvan is de Leonardo Express naar het station Termini, die 55 minuten duurt en 15 euro kost. De andere optie is de FL-1 trein, die er iets langer over doet om in Rome te komen (ongeveer 1 uur en 15 minuten), maar met €8 iets goedkoper is.

U kunt deze treinen ook gebruiken om vanuit Rome terug te keren naar de luchthaven. In het Termini station kunt u een kaartje kopen en op de trein stappen.

Met de taxi naar Rome vanaf Fiumicino

Een optie die ik niet echt aanbeveel, want je betaalt een vergelijkbare prijs als de transfers, maar zonder alle voordelen van het vooraf boeken. Hoe dan ook, als u van plan was het openbaar vervoer te nemen maar daar op het laatste moment spijt van krijgt, bedenk dan dat de officiële prijs die door het stadsbestuur van Rome is vastgesteld om per taxi van Fiumicino naar Rome te komen 48 € bedraagt.

Mijn advies is om voordat u in de trein stapt, te controleren of de machinist u dit tarief in rekening brengt, en om te onderhandelen voor het geval zij u extra kosten in rekening willen brengen voor een nachtrit of bagagevrijstelling.

Naar Rome vanuit Fiumicino met een huurauto

Een laatste optie die niet al te populair is, maar u wellicht een idee geeft van de organisatie van uw reis, is het huren van een auto op de luchthaven. Dit is vooral handig als u tijdens uw verblijf in Rome verschillende excursies naar andere steden wilt maken, omdat u dan bespaart op transfers en tegelijkertijd uw vervoermiddel veiligstelt.

Als u ervoor kiest om een auto te huren, hebt u verschillende mogelijkheden om dat te doen op de luchthaven, bij de balies van de verschillende autoverhuurbedrijven.

Boek uw bagageopslag in Termini