Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Prijs van een bezoek aan de Wieliczka zoutmijnen Kosten van de tickets en rondleidingen

Ben je van plan om de Wieliczka zoutmijnen te bezoeken en weet je niet hoeveel budget je nodig hebt? Lees dan verder!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

3 minuten lezen

Prijs van een bezoek aan de Wieliczka zoutmijnen Kosten van de tickets en rondleidingen

Daniłowicza Bron | ©Aleksandr Zykov

Een bezoek aan de Wieliczka Zoutmijnen is een must tijdens een vakantie in Polen.

In deze post vertel ik je hoeveel het kost om de Wieliczka zoutmijnen te bezoeken, of je nu op eigen houtje gaat of met een georganiseerde tour mee.

Hoeveel kost een bezoek aan de Wieliczka zoutmijn vanuit Krakau?

St. Kinga's Kapel| ©Aleksandr Zykov
St. Kinga's Kapel| ©Aleksandr Zykov

Het boeken van een georganiseerde tour naar de Wieliczka zoutmijnen vanuit Krakau kost rond de € 50,-. Dit is een zeer goede optie omdat je wordt begeleid door een gids en je bij de poort van het monument aankomt zonder onnodig wachten en in de rij te staan bij de kassa.

Bovendien kun je de tour in geval van onvoorziene omstandigheden kosteloos annuleren. In totaal duurt de tour ongeveer 4 uur en het vervoer vindt plaats in een goed uitgeruste auto met airconditioning. En natuurlijk zijn de entreegelden voor de mijnen inbegrepen.

Het is ook mogelijk om een excursie naar de zoutmijnen en Auschwitz te boeken, zodat je beide plaatsen op dezelfde dag kunt zien. In dit geval begint de prijs bij €106.

Boek een excursie naar de zoutmijnen

Wieliczka zoutmijnen ticket prijs

Machines om de mijn te bewerken| ©Dennis Jarvis
Machines om de mijn te bewerken| ©Dennis Jarvis

Ticketprijzen voor rondleidingen in andere talen dan Pools zijn als volgt:

  • Standaard enkeltje: 100 PLN (21,59 Euro)
  • Gereduceerd enkeltje voor kinderen en jongeren: 80 PLN (17,27 Euro)
  • Gereduceerd enkeltje voor studenten en senioren: 90 PLN ('19,43)
  • Gezinsticket (2 volwassenen + 2 kinderen van 4-16 jaar): 280 PLN (60,45 Euro)
  • Kinderen tot 4 jaar: gratis

Je kunt zelf kaartjes kopen voor de Wieliczka Zoutmijn bij de kassa van het monument, maar dan loop je het risico dat je ruimte tekort komt, dus ik raad je aan om het online te doen.

Kaartjes bij de kassa zijn verkrijgbaar in het Pools en Engels, maar als je deze tour in een andere taal wilt doen, dan moet je ze online kopen en ruim voor je reisdatum naar Krakau, want er zijn maar weinig tours in andere talen , maar er is veel vraag naar.

Boek een tour naar de zoutmijnen

Hoeveel kost het om vanuit Krakau op eigen houtje naar de Wieliczka zoutmijn te gaan?

Trap naar beneden naar de mijn| ©Aleksandr Zykov
Trap naar beneden naar de mijn| ©Aleksandr Zykov

Als de georganiseerde tour rond de €50 per persoon kost, zal de tour op eigen gelegenheid iets goedkoper zijn, omdat je alleen geld hoeft uit te geven aan entreegelden en vervoer van en naar de zoutmijnen. Vanwege de kenmerken van de Wieliczka Zoutmijnen en om conserverings- en veiligheidsredenen word je tijdens de rondleiding in het monument altijd begeleid door een professionele gids.

Om je bezoek aan de Wieliczka Zoutmijnen op eigen houtje te plannen, raad ik je aan om eerst de openingstijden te controleren en dan de kaartjes te kopen.

In het bericht Hoe kun je de Wieliczka Zoutmijnen op eigen houtje bezoeken vind je meer informatie, dus ik raad je aan om daar eens een kijkje te nemen.

Boek een excursie naar de zoutmijnen

Hoeveel kost een bezoek aan de Wieliczka zoutmijnen en Auschwitz?

Entree tot kamp Auschwitz II| ©Magdalena Smolnicka
Entree tot kamp Auschwitz II| ©Magdalena Smolnicka

Een tripnaar Auschwitz en de Wieliczka zoutmijnen vanuit Krakau kost ongeveer £97 en is een van de populairste ervaringen in de omgeving van Krakau.

Met dit pakket haal je het meeste uit je trip naar de stad als je maar een paar dagen in Krakau verblijft en bespaar je ook tijd (doordat je niet in de rij hoeft te staan bij de kassa) en geld (doordat je niet apart kaartjes hoeft te kopen).

Het bezoek aan beide sites vindt op dezelfde dag plaats en een privévoertuig brengt je van en naar Krakau, Auschwitz en de Zoutmijnen. Als je meer wilt weten over dit bezoek, mis dan niet het bericht Excursies naar Auschwitz en Wieliczka zoutmijnen vanuit Krakau.

Boek een tour naar de zoutmijnen

Transportprijs van Krakau naar Wieliczka zoutmijnen

Sukiennice, Krakau| ©Angelo Romano
Sukiennice, Krakau| ©Angelo Romano

Als je niet geïnteresseerd bent in een georganiseerde tour naar de Wieliczka zoutmijnen met vervoer inbegrepen, zijn de beste opties de trein en de bus, twee snelle, comfortabele en goedkope vervoermiddelen die je in ongeveer 30 minuten bij het monument brengen.

Het buskaartje naar de Wieliczka zoutmijnen vanuit Krakau kost ongeveer 4 PLN enkele reis (ongeveer 1 euro), terwijl je de prijs van het treinkaartje kunt controleren bij het loket op het station of online.

In het bericht Hoe kom ik bij de Wieliczka zoutmijnen vanuit Krakau vertel ik je meer details en alle alternatieven die er zijn.

Boek een excursie naar de zoutmijn