Openingstijden Londen Eye

Voordat u uw kaartjes voor de London Eye koopt, raad ik u aan de openingstijden van de London Eye te weten te komen, zodat u uw activiteit beter kunt plannen!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuten lezen

Openingstijden Londen Eye

Een bezoek aan London Eye | © Chait Goli

De London Eye is een van de must-see attracties tijdens uw stedentrip naar Londen, maar weet u wat de openingstijden zijn, hoe lang de ervaring duurt, en de beste tijd om omhoog te gaan?

Maak je geen zorgen, zodat je dit bezoek tot in de puntjes kunt organiseren, in deze post vertel ik je alles over de openingstijden van het London Eye. Lees snel verder!

1. Wat zijn de openingstijden van het London Eye?

Naar boven in de London Eye| ©Images Alight
Naar boven in de London Eye| ©Images Alight

De London Eye is open van maandag tot zondag. De openingsuren van het reuzenrad kunnen echter variëren naargelang het winter- of zomerseizoen - bekijk het in detail!

London Eye winteropeningstijden

Tijdens de wintermaanden is het reuzenrad normaal open van 11.00 tot 18.00 uur. Er zijn echter enkele uitzonderingen. Tijdens Kerstmis in Londen is de London Eye bijvoorbeeld tot 17.30 uur open op kerstavond (24 december), terwijl de openingstijden op oudejaarsavond (31 december) nog korter zijn en dan tot 15.00 uur open zijn.

Als u van plan bent in de winter naar Londen te reizen en deze attractie in uw route wilt opnemen, houd hier dan rekening mee om uw sightseeing-dag te organiseren.

London Eye zomer openingstijden

Tijdens de zomermaanden is het reuzenrad open van 10.00 tot 20.30 uur.

Met flexibelere openingstijden kunt u, als u Londen in de zomer bezoekt, overdag meer activiteiten plannen en het bezoek aan de London Eye tot het eind van de dag uitstellen als u 's avonds van de zonsondergang en het vogelperspectief van Londen wilt genieten.

Koop een rondleiding door Londen en kaartjes voor de London Eye

2. Hoe lang is de rondleiding?

Uitzicht vanaf de basis van de London Eye| ©Andres Urena
Uitzicht vanaf de basis van de London Eye| ©Andres Urena

De London Eye-ervaring duurt ongeveer 30 minuten. Het lijkt misschien kort, maar het is eigenlijk genoeg tijd om van het panoramische uitzicht te genieten en veel foto's te maken van de skyline van de stad en de omliggende toeristische attracties zoals de rivier de Theems, de Big Ben en het Palace of Westminster.

Bovendien heeft het reuzenrad interactieve schermen om u te helpen elke bezienswaardigheid gemakkelijker terug te vinden als dat nodig is.

Koop een rondleiding door Londen en kaartjes voor de London Eye

3. Wanneer sluit het London Eye?

Foto met de London Eye op de achtergrond| ©Juliana Dacoregio
Foto met de London Eye op de achtergrond| ©Juliana Dacoregio

Het reuzenrad is elke dag van het jaar open, behalve op eerste kerstdag (25 december) en tijdens de onderhoudsperiode van de attractie, die meestal loopt van 7 tot 22 januari.

Helaas kunt u tijdens deze uren niet in de London Eye, maar als u wilt, kunt u naar de London Eye gaan om wat foto's te nemen van het landschap met het spectaculaire wiel op de achtergrond en een cruise maken op de rivier de Theems ernaast.

Hoe laat kan ik mijn laatste bezoek aan het London Eye brengen?

Afhankelijk van het seizoen van het jaar waarin u de London Eye bezoekt, is de laatste toegang tot de London Eye 30 minuten voor sluitingstijd.

Als u op het laatste moment besluit het London Eye te gaan bekijken, is een goed plan om daarna een dinercruise op de Theems te doen. Klinkt goed, nietwaar?

Koop een rondleiding door Londen en kaartjes voor de London Eye

4. Wat is de beste tijd om in de London Eye te gaan en wat is de beste dag?

Het London Eye van veraf| ©Martie Swart
Het London Eye van veraf| ©Martie Swart

Beste tijd

De beste tijd om in de London Eye te stappen is 's morgens vroeg, zodra de attractie opengaat, d.w.z. in de winter om 11 uur en in de zomer om 10 uur (de kassa's gaan 30 minuten eerder open).

Het London Eye is een van de populairste attracties in de Britse hoofdstad. Het trekt elke dag duizenden bezoekers die staan te popelen om het adembenemende uitzicht over Londen vanuit het 135 meter hoge reuzenrad te zien, dus het is niet ongewoon dat er lange rijen ontstaan. Als je ze wilt vermijden, zoals ik al eerder zei, moet je vroeg opstaan!

Als u 's ochtends niet kunt gaan omdat u die dag een andere activiteit op het programma hebt staan, kunt u in de buurt van de London Eye gaan lunchen en net na lunchtijd naar binnen gaan, rond 15.00 uur, wanneer er ook weinig mensen zijn.

Beste dag

Het London Eye ontvangt maar liefst 10.000 bezoekers per dag, dat is verbazingwekkend! Zo kunt u zich een idee vormen van de lange rijen die zich aan de voet van het rad vormen om binnen te komen.

Als u wilt voorkomen dat u lang in de rij moet staan, is mijn advies om uw tickets voor de London Eye zo mogelijk op een doordeweekse dag te boeken en weekenden en feestdagen ten koste van alles te vermijden.

Anderzijds is het uitzicht vanuit het reuzenrad het mooist op een zonnige, wolkenloze dag, maar het weer in Londen is onvoorspelbaar.

Hier is een tip! Koop je tickets voor de London Eye niet te ver van tevoren. Wacht met het kopen ervan 1 of 2 weken voor uw uitstapje en zo kunt u de weersvoorspellingen voor Londen nauwkeuriger bekijken om een dag met heldere hemel te kiezen.

Koop een rondleiding door Londen en kaartjes voor de London Eye

5. Hoe lang zijn de rijen om in de London Eye te komen?

In de rij voor de London Eye| ©Images Alight
In de rij voor de London Eye| ©Images Alight

Er zijn twee rijen om in de London Eye te komen: één voor degenen met een standaard ticket en één voor degenen met een ticket zonder wachtrijen met voorrangstoegang.

De wachttijd in de rij voor het standaardbiljet bedraagt gemiddeld 30 minuten. Maar op dagen dat er een lawine van bezoekers is kan het wel een uur duren. Anderzijds is de wachtrij voor het ticket met prioritaire toegang zeer kort, slechts enkele minuten.

En afhankelijk van hoe u in de London Eye wilt stappen, zult u geduld moeten hebben want er zijn verschillende wachtrijen!

Hoe kun je de wachtrijen voor de London Eye overslaan?

U kunt de eerste rij bij de kassa overslaan als u uw kaartjes vooraf en online via Hellotickets koopt.

Om aan de wachtrij te ontsnappen en tijd te besparen, kunt u online een skip-the-line ticket kopen voor de London Eye, waarmee u met voorrang toegang krijgt tot de attractie. U kunt de prijzen van deze en andere tickets in detail bekijken in het bericht London Eye prijzen.

Het enige wat u niet zult kunnen vermijden is de rij voor de veiligheidscontrole, maar deze is noodzakelijk voor het welzijn van alle bezoekers tijdens het bezoek en moet door iedereen worden gepasseerd.

Koop een rondleiding door Londen en kaartjes voor de London Eye

6. Wanneer is de beste tijd om de zonsondergang te zien vanuit de London Eye?

Zonsondergang en de London Eye| ©Peter Toporowski
Zonsondergang en de London Eye| ©Peter Toporowski

Zonsondergang is een van de mooiste tijden om in de London Eye te gaan. Als u zeker weet dat u de attractie op dat tijdstip wilt bezoeken, raad ik u aan eerst te weten wanneer de zon in Londen ondergaat, aangezien dit fenomeen varieert naargelang de tijd van het jaar en de maand.

Als je dat eenmaal weet, vereist het bezoek een beetje planning om daar op dat moment te zijn. Als u kiest voor een skip-the-line ticket voor de London Eye hoeft u alleen maar door de rij voor de veiligheidscontrole, dus probeer er op die dag ongeveer 30 minuten voor zonsondergang te zijn.

Toekijken hoe de hemel veelkleurig wordt als de zon ondergaat en de stadslichten langzaam oplichten is een magische ervaring die u niet mag missen.

Koop een rondleiding door Londen en kaartjes voor de London Eye

7. Openingstijden van attracties in de buurt van de London Eye

Westminster Abbey| ©Justin Horton
Westminster Abbey| ©Justin Horton

Na een ritje in de London Eye wilt u misschien andere toeristische attracties in de omgeving bezoeken. Hieronder ziet u de openingstijden van een aantal van de meest populaire attracties in de buurt van het reuzenrad, zoals Westminster Abbey ofde National Gallery.

  • Openingstijden Westminster Abbey: Geopend van maandag tot vrijdag van 9.30 tot 15.30 uur. Op zaterdag van 9 tot 13 uur. Zondags open voor religieuze diensten.
  • National Gallery: Dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Vrijdag tot 21.00 uur. Gesloten op 24 en 26 december en op 1 januari.