Beste koetstochten in Central Park

Een koetsrit om de charme van het iconische park van New York vanuit een nog aangenamer en romantischer perspectief te bekijken is een geweldig plan.

Camilla Graciano

Camilla Graciano

10 minuten lezen

Beste koetstochten in Central Park

Central Park Koetsritten | ©Vivienne Gucwa

Central Park is een van de vele plaatsen die u moet bezoeken als u naar New York reist. Het zit vol geschiedenis en dromerige hoekjes die je kunt bereiken in een pittoreske koets. Terwijl u luistert naar het geluid van galopperende paarden en wielen, is de chauffeur uw gids. Hij vertelt u over de geschiedenis van het park en de belangrijkste bezienswaardigheden en stopt om foto's te maken bij de vastgestelde fotostops.

Deze ervaring is gepland om u de must-see sites van het park te laten zien vanuit het comfort van de koets en u kunt de tour kiezen die het beste past bij uw behoeften. Er is een langere tour die u verschillende delen van het park en de stad laat zien, een kortere optie die u de belangrijkste attracties laat zien en u kunt ook van de gelegenheid gebruik maken om speciale data te vieren met een meer romantische optie en zelfs een huwelijksaanzoek doen!

Een koetstocht door Central Park en de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad

Central Park Koetsrit| ©Wally Gobetz
Central Park Koetsrit| ©Wally Gobetz

New York is vol met plaatsen die je verliefd zullen maken op de stad en vele daarvan kun je zien met een panoramisch uitzicht vanuit de koets.

In de loop van iets minder dan een uur wandelt u door het park en ontdekt u vele historische bezienswaardigheden in de richting van het Rockefeller-gebied.

Na de lichtjes wordt u verblind door Times Square, met zijn onstuitbare feestelijke sfeer op elk uur van de dag.

U kunt deze optie kiezen om de stad overdag of 's nachts te bezichtigen en beide zijn werkelijk verbazingwekkend. Central Park heeft geen dienstregeling, het is de hele dag geweldig, en 's nachts krijgt het een absoluut magische uitstraling. De keuze is aan u.

Bovendien doet het rijtuig de hele ervaring tijdloos lijken en contrasteert het met de chaos van de stad.

Interessante details

 • Prijs: U kunt van deze tocht genieten vanaf 263 € per rijtuig, niet per persoon.
 • Duur: 50 minuten.
 • Maximum aantal passagiers: Dit rijtuig heeft een capaciteit van maximaal 4 personen.
 • Hoogtepunten van deze tour: U zult niet alleen het iconische Central Park bezoeken, de ervaring omvat ook epische plaatsen in de stad waar u verliefd op zult worden.

Boek een koetstocht door Central Park, Rockefeller en Times Square

Een korte rit door Central Park

Korte rit met de koets in Central Park| ©Em and Dick
Korte rit met de koets in Central Park| ©Em and Dick

Deze koetsrit is de perfecte manier om het park en zijn meest emblematische plaatsen te leren kennen.

Central Park zal u ongetwijfeld versteld doen staan en vanuit de koets kunt u de magie ervan waarderen op het ritme van de galopperende paarden, alsof u wordt ondergedompeld in het New Yorkse decor van een film, maar dan wel met allerlei merkwaardige feiten over de geschiedenis van het park.

Tijdens de hele tour krijgt u de kans om foto's te maken om de beste herinneringen aan Central Park en het prachtige uitzicht op de skyline, waar de wolkenkrabbers van de stad zich vermengen met het groen van het park, mee naar huis te nemen.

Deze ervaring is ideaal om te ontsnappen aan de drukte die de stad op alle uren vult en u onder te dompelen in de rust van het park. Het is een korte, ontspannende en leuke excursie, een prima plan!

Details van het belang

 • Prijs: U kunt van deze tocht genieten voor een prijs vanaf 87 € per rijtuig, niet per persoon.
 • Duur: 20 minuten.
 • Maximum aantal passagiers: Dit rijtuig heeft een capaciteit voor maximaal 4 personen.
 • Voordelen van deze rondleiding: In korte tijd leert u de meest emblematische plaatsen van het park kennen, ondergedompeld in een sfeer van rust, onder begeleiding van een deskundige gids.

Boek een koetsrit in Central Park

Een romantisch aanzoek voor een koetsrit door Central Park.

Bow Bridge, Central Pak| ©Vivienne Gucwa
Bow Bridge, Central Pak| ©Vivienne Gucwa

Central Park is een plek om alleen al verliefd op te worden, maar als je de koets, een glas champagne en een boeket rozen toevoegt, wordt de ervaring ongekend romantisch en perfect voor een wandeling met z'n tweeën of om een speciale datum te vieren en het park grondig te leren kennen.

Naast de langere duur van ongeveer 50 minuten, omvat deze tour meestal een fles champagne, een boeket rozen en de mogelijkheid om een foto te laten maken, zodat u de rit nooit zult vergeten.

Veel koppels kiezen Central Park om hun liefde in te wijden en een filmaanzoek te doen. Deze wandeling is de ideale gelegenheid.

Als u overweegt dat huwelijksaanzoek te doen, kunt u dat op veel plaatsen doen, maar ik wil u er twee aanbevelen die het meest traditioneel en passend zijn voor de gelegenheid:

 • Bow Bridge: Het is de meest romantische brug in New York, gekozen door New Yorkers in 2010. Het is ongetwijfeld een van de beste plekken om foto's te maken in Central Park en de perfecte plek om het beste huwelijksaanzoek in je koets te doen.
 • Bethesda Fontaine: Het is een van de meest bezochte en bekende plekken in Central Park, en het ligt in Bethesda Terrace. De mythische Bethesda Fontein is een van de beroemdste fonteinen ter wereld en een andere ideale plek voor uw aanzoek.

Details van het belang

 • Prijs: U kunt van deze tocht genieten voor een prijs vanaf 349 € per rijtuig, niet per persoon.
 • Duur: 50 minuten.
 • Maximum aantal passagiers: Dit rijtuig heeft een capaciteit voor maximaal 4 personen.
 • De ervaring is zeer compleet, inclusief een fles champagne en een emmer rozen, waardoor een zeer speciaal moment ontstaat.

Duur van de koetsritten in Central Park

Winter koetsritten| ©Edward Kammerer
Winter koetsritten| ©Edward Kammerer

De lengte van de rit hangt af van het type rit dat u kiest. Houd er echter rekening mee dat de kortste rit ongeveer 20 minuten duurt en de langere ritten ongeveer 50 minuten.

Aangezien deze tocht niet langer dan een uur duurt, kunt u deze paardrijtocht aanvullen met vele andere activiteiten die u in Central Park kunt doen en zien.

Hoeveel kost een koetsrit in Central Park?

Geld in euro's| ©Pixabay
Geld in euro's| ©Pixabay

Let op: alle prijzen zijn per rijtuig, met een maximale capaciteit van 4 personen. Nu ik dit heb opgehelderd, kan ik u vertellen dat dit type attractie een prijs heeft van ongeveer 87 tot 350 euro, maar dat dit voornamelijk afhangt van de ervaringen en attracties die inbegrepen zijn. De duur zal ook een bepalende factor zijn.

Waarom is het raadzaam om een koetsrit door Central Park te maken en wanneer niet?

Central Park Koetsrit| ©Cliff Dix
Central Park Koetsrit| ©Cliff Dix

Het park bezoeken is een van de must-do activiteiten als u in New York bent, maar het is zo uitgestrekt dat u misschien niet weet waar u moet beginnen, dat u uw tijd niet optimaal kunt benutten en dat u veel van de belangrijkste attracties mist.

Daarom zijn koetsritten perfect om de meest emblematische plaatsen te bezoeken, iets meer te weten te komen over hun geschiedenis dankzij de gids die u begeleidt en te genieten van een unieke, andere en originele ervaring.

Het is ook een plan dat zich aanpast aan verschillende situaties, want het is ideaal om het park te verkennen als u met uw gezin bent (in feite is het perfect om het op te nemen in de activiteiten om te doen met kinderen in New York), met vrienden of om een speciaal moment te delen met uw partner.

Wanneer geen koetsrit in Central Park?

Als u van plan bent de stad alleen te bezoeken en Central Park wilt zien, is een koetsrit om twee redenen misschien niet uw beste optie.

Ten eerste is de prijs vastgelegd per rijtuig en het kunnen maximaal 4 personen zijn, ik denk niet dat het veel zin heeft om het te betalen als je alleen gaat. Aan de andere kant kan het zijn dat je er niet genoeg aan hebt, omdat het een leuke activiteit is voor groepen of koppels en daarvoor is ontworpen.

Tips voor een koetstocht door Central Park

Start van de tour| ©anfin
Start van de tour| ©anfin

Het is heel belangrijk om bij deze tocht op het weer te letten. New York City schrijft voor dat koetsritten worden opgeschort op dagen met temperaturen onder -7°C, temperaturen boven 32°C of in geval van zware sneeuwval of regen.

Bovendien raad ik u aan kleding te dragen die geschikt is voor het weer van de tijd van het jaar waarin u deze tocht gaat maken. Houd er rekening mee dat de temperaturen in New York in de zomer meestal erg hoog zijn en dat u in de winter extra warme kleren nodig hebt, omdat de temperaturen tot onder het vriespunt kunnen dalen.

Vergeet ten slotte niet om altijd zonnebrandcrème en insectenspray mee te nemen, want dit is een excursie in de open lucht en u zult deze twee bondgenoten zeker nodig hebben.

De beste tijd voor een koetsrit in Central Park

Middag koetsrit| ©Mary Fundy
Middag koetsrit| ©Mary Fundy

Hoewel het bijna onmogelijk is om de weersomstandigheden op een bepaalde dag te raden, kan ik u wel vertellen wat de beste maanden zijn om New York en dus ook Central Park te bezoeken.

Over het algemeen is het beste weer voor sightseeing in mei, juni, september en oktober. In deze tijd van het jaar zijn de temperaturen aangenaam en niet te extreem.

Ik raad u aan uw reis naar New York te plannen voor mei of oktober, als de late lente en vroege herfsttemperaturen zeer aangenaam zijn voor sightseeing en bezichtigingen.

Hier is een gids voor wat te doen in New York tijdens deze maanden: New York in oktober: het beste van de stad en New York in mei.

Voordelen van een koetstocht door Central Park versus een tocht op eigen gelegenheid.

Wachten op de rondleiding| ©mail2scot
Wachten op de rondleiding| ©mail2scot

Central Park is enorm. Om u een idee te geven van de omvang: het is 320 hectare groot, twee keer zo groot als Monaco en acht keer zo groot als Vaticaanstad.

Daarom kunt u met een rondleiding niet alleen de belangrijkste en meest symbolische punten van het park bezoeken, maar ook waardevolle informatie krijgen van de gids*.

Door de omvang van het park is het heel gemakkelijk om te verdwalen en uiteindelijk de dag te verspillen omdat u zich niet kunt organiseren om de essentiële plaatsen te zien en te leren over de geschiedenis achter veel ervan. Bovendien krijgt u een bonus omdat u niet hoeft te lopen, een bijzonder moment beleeft en geniet van de unieke ervaring die deze pittoreske koetsen bieden.*

Hoe dan ook, het is ook een goede optie om het alleen te lopen, ik raad het u zelfs aan als u van plan bent Central Park alleen of met z'n tweeën te bezoeken, zonder speciale afspraak tussendoor.

Maar er is iets waar u rekening mee moet houden: u zou een fundamenteel kruid missen, en dat is precies wat er schuilgaat achter elk van de hoeken en bijna alles wat u ziet als u er doorheen loopt.

Daarom raad ik u aan om, als u ervoor kiest om op eigen houtje door Central Park te wandelen, van tevoren een lijst te maken van alle plaatsen die u wilt zien en uw tocht te organiseren, zodat u uw tijd optimaal kunt benutten en niets hoeft te missen.

Enkele plaatsen die u kunt zien tijdens een koetsrit door Central Park

Het meer| ©Jeannie
Het meer| ©Jeannie

Central Park biedt een verscheidenheid aan dromerige landschappen en plaatsen vol geschiedenis en vele daarvan zullen worden opgenomen in uw koetsrit. Natuurlijk hangt alles af van de route die u kiest en het soort rit dat u wilt maken. Hier is een gids met de meest emblematische plaatsen die u zult zien:

 • Literary Walk: het is de enige wandeling in rechte lijn in het hele park en u vindt er verschillende standbeelden van Engelse dichters en schrijvers die het pad begeleiden, zoals Fitz-Greene Halleck, Walter Scott, Robert Burns en natuurlijk William Shakespeare. Zorg ervoor dat u de borden leest en bereid bent de beste foto's van deze beelden te maken.
 • The Children's District: in dit deel van de wandeling kunt u historische plaatsen zien zoals Dairy, een huisje waar kinderen en hun verzorgers oorspronkelijk verse melk en eten kregen, Chess and Checkers House, een charmant huis omgeven door een rustieke pergola en schaaktafels, Heckscher Playground, de grootste en oudste speeltuin in Central Park en de Carousel, met zijn 57 prachtige paarden, die ooit echte paarden waren.
 • Cherry Hill: is een natuurlijk wonderland, een heuvel vol roze en witte kersenbloesems die in het voorjaar het landschap beschilderen en een van de beste uitzichten op het meer. Op de top van de heuvel staat de Cherry Hill Fountain, vroeger een drinkfontein voor paarden, gelegen op een plek waar ruiters konden stoppen, uitrusten en genieten van het uitzicht op het meer.
 • Het meer: is het tweede grootste meer in het park en het eerste landschap in Central Park dat voor het publiek werd geopend, in de winter van 1858. Het is imposant aanwezig, omringd door kleurrijke bomen en de indrukwekkende skyline van Manhattan.
 • Strawberry Fields: Dit monument werd gebouwd om de muzikant John Lennon te herdenken en is genoemd naar het liedje Strawberry Fields Forever van The Beatles. Het is een zeer populaire toeristische attractie en u kunt er zelfs een artiest aantreffen die liedjes van Lennon of The Beatles zingt.
 • Sheep Meadow: het is een van de beroemdste en indrukwekkendste landschappen van Central Park, met een verbazingwekkend contrast tussen het groen van de vegetatie en de skyline van Manhattan vol enorme wolkenkrabbers. Een interessante curiositeit over dit park is de oorsprong van de naam: deze is te danken aan het feit dat er vroeger een kudde schapen graasde, waardoor het park zijn landelijke esthetiek en goed onderhouden gazons behield.
 • Dakota Building: een paar meter van het gedenkteken van John Lennon vindt u dit gebouw waar hij de laatste jaren van zijn leven woonde en waar Yoko Ono nog steeds woont. Het is echt een indrukwekkend gebouw, omgeven door geschiedenis en mythen die de chauffeur u zeker zal vertellen als u er langs komt.
 • The Plaza: dit is het meest iconische hotel van New York, het decor voor films als Home Alone 2, Bride Wars en The Great Gatsby, onder andere die in dit legendarische hotel zijn opgenomen. Het Plaza werd opgericht in 1907, telt in totaal 19 verdiepingen, is een van de meest erkende wolkenkrabbers van de stad en wordt beschouwd als een van de elegantste hotels ter wereld.
 • Columbus Circle: deze emblematische rotonde is herkenbaar aan het Christoffel Columbus-monument in het midden, waaraan de naam ontleend is.

Nu hebt u alle informatie over deze nieuwe optie om het emblematische Central Park op een andere manier te verkennen, vanuit het comfort van de koets, door de belangrijkste attracties en de geschiedenis ervan grondigte leren kennen.