Washington Sightseeing-pas

Met de Sightseeing Pass krijg je tot 60% korting op meer dan vijftien attracties in de Amerikaanse hoofdstad.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuten lezen

Washington Sightseeing-pas

Washington DC | © Thomas Lin

Als je je reis naar de Amerikaanse hoofdstad van tevoren wilt organiseren, maar nog niet weet welke attracties je wilt bezoeken, dan biedt de Washington Sightseeing Pass uitkomst.

Afhankelijk van de optie die je kiest, geeft deze sightseeing pass je toegang tot meer dan vijftien verschillende attracties met kortingen tot 60%, zodat je zelf kunt bepalen wat je tijdens je verblijf in Washington DC wilt zien en doen.

De handigste optie

Washington DC Flex Pass

Beveiligde toegang tot de beste tours in de stad met de beste kortingen

Met deze toeristenkaart kun je musea, monumenten en bezienswaardigheden bezoeken en op de meest efficiënte manier reizen met de Hop-on, Hop-off Express bus terwijl je geld bespaart.

Met prijzen vanaf 52 euro is de Washington Sightseeing Pass een toeristenkaart die je toegang geeft tot de belangrijkste punten van de stad en waarmee je geld en tijd kunt besparen, omdat je lange wachtrijen voor kaartjes voor een bezoek aan de Amerikaanse hoofdstad, een van de belangrijkste steden ter wereld, kunt vermijden.

Met de Sightseeing Pass kun je je reis beter organiseren, vooral in een stad als Washington DC met veel bezienswaardigheden. De kaart bespaart je ook veel geld met kortingen in winkels en restaurants.

Je kunt kiezen uit een pas voor één, twee of vier attracties en ze zijn allemaal inclusief 24 uur per dag toegang tot een bus met gratis haltes. Let op: de pas wordt de eerste keer dat je hem gebruikt geactiveerd en vanaf dan heb je zestig dagen de tijd om gebruik te maken van de rest van de opties en kortingen die de toeristenkaart biedt.

 • Aanrader als... Je maar een paar dagen in Washington DC bent of als je je tour door de stad wilt organiseren voordat je aankomt.

Hoeveel kost de Washington Sightseeing Pass?

Sightseeing Pass| ©MolaViajar
Sightseeing Pass| ©MolaViajar

Je kunt kiezen uit verschillende opties vanaf 52 euro. Met dit eerste tarief krijg je 24 uur toegang tot een van de sightseeingbussen van Washington en een pas voor een van de meer dan vijftien beschikbare attracties.

Voor 61 euro krijg je toegang tot de bus en twee attracties en voor 85 euro kun je kiezen voor vier tours, plus de 24-uurs transfer op de Express Hop-on, Hop-off.

Door de pas met toegang tot vier attracties te kopen, betaal je het vaste tarief voor de tours en bespaar je tot 60%. Welke optie past het beste bij uw behoeften?

Boek de Washington DC Flex Pass

Hoe werkt de Flex Pass?

Sightseeingbus door de straten van Washington| ©Elvert Barnes
Sightseeingbus door de straten van Washington| ©Elvert Barnes

De pas kan voorafgaand aan je bezoek aan Washington DC worden gekocht en wordt geactiveerd op het moment dat je hem voor het eerst gebruikt, waarna je 60 dagen toegang hebt tot de rest van de attracties en kortingen. Vanaf dat moment heb je 60 dagen toegang tot de rest van de attracties en kortingen op de lijst.

Je kunt ook vooraf reserveren voor de attracties en musea in Washington die in de pas zijn opgenomen, dus je bespaart niet alleen tijd doordat je niet in lange rijen hoeft te wachten om je kaartje te kopen, maar je kunt ook precies op het tijdstip van je reservering aankomen.

Sommige attracties hebben hun eigen openingstijden en met de pas heb je 24 uur per dag toegang tot de bus, die je van maandag tot en met zondag van 6.00 tot 21.00 uur kunt gebruiken.

Als het je lukt om je transfers te organiseren, kun je veel geld besparen om tussen de bezienswaardigheden te reizen door gebruik te maken van deze service die bij de pas is inbegrepen.

Boek de Washington DC Flex Pass

Welke attracties zijn inbegrepen in de Washington Sightseeing Pass?

Nationaal winkelcentrum| ©Sebastian Bassi
Nationaal winkelcentrum| ©Sebastian Bassi

Er zijn verschillende opties beschikbaar met de Washington Sightseeing Pass. Hier zijn de opties waaruit u kunt kiezen met uw Washington Sightseeing Pass.

Boottocht op de rivier de Potomac

Een van de beste manieren om Washington DC te ontdekken is vanaf de rivier en deze tour geeft u een ander perspectief van de stad.

Als je de beste bezienswaardigheden van Washington vanaf het water bekijkt, krijg je een onvergetelijk panoramisch uitzicht. Deze tour begint aan de waterkant, wat ook een druk deel van de stad is, met winkelcentra en de beste restaurants in Washington.

 • Prijs... Buiten de Tourist Card begint deze tour bij 27 euro.
 • Duur... De tour duurt ongeveer een uur en vergeet niet je ticket te valideren bij de kassa.
 • Dienstregeling.... Van maandag tot vrijdag beginnen de rondleidingen om zes uur 's ochtends en in het weekend vertrekken de rondvaarten tot elf uur 's avonds.

National Mall en Capitol Hill fietstocht

De National Mall is de hoofdlus van de Amerikaanse hoofdstad. Deze tour omvat ook een rondleiding door het Capitol Hill gebied met een deskundige lokale gids die je voorziet van alle nodige informatie over de te bezoeken bezienswaardigheden.

De tour omvat ook de monumenten en oorlogsmonumenten van Washington DC Dit is de beste manier om het hart van de stad te leren kennen.

 • Prijs... Buiten de Tourist Card begint deze tour bij 40 euro inclusief gids.
 • Duur... De tour duurt ongeveer drie uur.
 • Rooster.... Elke dag vanaf 10 uur.

Toegang tot het internationale spionagemuseum

Internationaal Spionnenmuseum| ©John Goucher
Internationaal Spionnenmuseum| ©John Goucher

Washington DC was tijdens de Koude Oorlog het toneel van allerlei samenzweringstheorieën over spionage. De nabijheid van het Pentagon en het Witte Huis en hun geheimen trokken de aandacht van spionnen.

Tijdens deze tour kun je in het leven van een dubbelspion stappen, codes ontcijferen, je naam veranderen en nog veel meer. Het wordt beschouwd als een van de beste musea in de stad.

 • Prijs... Afgezien van de toeristenkaart kost deze tour 25 euro voor volwassenen en 15 euro voor kinderen.
 • Duur... De rondleiding door het museum duurt ongeveer twee uur en de toegang moet worden gevalideerd bij de kassa.
 • Openingstijden... In de lente en zomer is het museum geopend van negen uur 's ochtends tot zeven uur 's avonds. In de herfst en winter is het museum geopend van tien uur 's ochtends tot zes uur 's avonds.

Rondleiding door Mount Vernon en het huis van George Washington

Deze tour gaat naar Mount Vernon en het huis van George Washington, maar omvat ook een aangename en ontspannende tocht op de Spirit Cruise.

De Sightseeing Pass geeft je recht op deze service, die ook een drie uur durende rondleiding door het landhuis en de omgeving omvat.

 • Prijs... Buiten de Sightseeing Pass begint deze tour bij 44 euro inclusief gids. De rondvaart biedt een buffetservice tegen een toeslag.
 • Duur... De tour duurt tussen de drie en vier uur.
 • Dienstregeling.... Afhankelijk van de tijd van het jaar, dus het is raadzaam om de officiële website te raadplegen voordat je voor deze optie kiest.

Andere attracties inbegrepen in de Washington Sightseeing Pass

 • Fietstocht langs monumenten
 • Fietshuur voor een hele dag voor een rondleiding op eigen gelegenheid
 • Bustour naar Mount Vernon en het huis van George Washington
 • Hop on-hop offsightseeing bus tour door de stad
 • Interactieve speurtocht door Washington DC

Boek de Washington DC Flex Pass

Wanneer moet ik de Washington Sightseeing Pass kopen?

Zonsondergang bij het Capitool| ©Anthony Quintano
Zonsondergang bij het Capitool| ©Anthony Quintano

Hoe eerder u uw sightseeingpas koopt, hoe eerder u kunt beginnen met het plannen van uw reis en u kunt dit tot een jaar voor de activering doen.

Vergeet niet dat als u eenmaal hebt gekozen welke van de opties het beste bij uw rondreis past, u de attracties van uw voorkeur van tevoren kunt boeken en tijd kunt besparen, niet alleen door de rijen te vermijden om uw kaartje te kopen, maar ook door op het juiste moment aan te komen.

Deze kaart is erg handig voor degenen die een kort verblijf in de stad hebben en tijd moeten inkorten.

De Washington Sightseeing Pass is de beste optie voor je reis als je van plan bent om slechts een paar belangrijke bezienswaardigheden in de stad te bezoeken, dus hoe eerder je ervoor zorgt dat de attracties die je kiest beschikbaar zijn, hoe beter je ervaring zal zijn. Deze sightseeing pass geeft je toegang tot de meest bezochte attracties in de Amerikaanse hoofdstad.

Boek de Washington DC Flex Pass

Tips om het meeste uit de Washington Sightseeing Pass te halen?

Pentagon Memorial| ©Geoff Livingston
Pentagon Memorial| ©Geoff Livingston

Als je er de voorkeur aan geeft om je tijd in de stad optimaal te benutten en zoveel mogelijk plaatsen te bezoeken, raad ik je aan om je route te organiseren, en als je de pas voor vier attracties koopt, probeer deze dan dicht bij elkaar te gebruiken.

Met de toeristenpas kunt u besparen op excursies die u toch al zou hebben geboekt en houdt u ook tijd over voor andere activiteiten in Washington, dat duizenden alternatieven biedt.

Hier vind je ook informatie over de tours die je in Washington kunt doen om de stad beter te leren kennen en die je ideeën geven over de verschillende voorgestelde tours.

Ik raad je ook aan om voordat je de Washington Sightseeing Pass koopt te beslissen welke plaatsen je interesseren en op basis daarvan de optie te kiezen die het beste bij je reisplan past, aangezien het aantal dagen dat je in de stad doorbrengt van invloed is op het aantal excursies dat je kunt bezoeken.

Tot slot, als je geïnteresseerd bent in het zien van de monumenten en gebouwen op de National Mall, kun je kiezen voor een van de beste fietstours met gids en vervolgens de bus nemen om de meer afgelegen plekken in Washington DC te zien.

Boek de Washington DC Flex Pass

Andere stadbezichtigingspassen

Washington Autoshow| ©Medill DC
Washington Autoshow| ©Medill DC

Je kunt ook de Sightseeing Day Pass kopen, die dezelfde lijst met bezienswaardigheden heeft, maar in een ander formaat.

Met deze kaart koop je geen pas voor een specifiek aantal rondleidingen (één, twee of vier), maar koop je een pas voor één, twee of drie dagen en in die tijd kun je zoveel attracties bezoeken als je wilt.

De Sightseeing Day Pass kan tot een jaar voor de activering worden gekocht en de gekozen termijn begint te lopen vanaf de eerste keer dat je hem gebruikt, dus als je bijvoorbeeld op maandag voor het eerst een driedaagse pas koopt, verloopt hij op woensdag om middernacht.

Deze pas is ook ontworpen om bezoekers in staat te stellen de wachtrijen voor kaartjes over te slaan en korting te krijgen op hun tours.

Met de Sightseeing Day Pass kunt u rondleidingen boeken en voor sommige van de aangeboden attracties, zoals de sightseeingcruise op de Potomac River of het International Spy Museum, moet de houder van de Sightseeing Day Pass naar de kassa om de tickets te valideren.

De prijzen voor de Sightseeing Day Pass beginnen bij 58 euro voor een eendaagse pas, 97 euro voor een tweedaagse pas en 130 euro voor een driedaagse pas.