Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Dingen om te doen in Parijs in 15 Dagen

Parijs is een stad van dromen. 15 dagen om alle wonderen van deze magische plek te ontdekken, stellen u niet alleen in staat om de monumenten, pleinen en musea grondig te leren kennen, maar ook om enkele schatten buiten de grenzen van de hoofdstad te ontdekken.

Katherine Betances

Katherine Betances

13 minuten lezen

Dingen om te doen in Parijs in 15 Dagen

Uitzicht op de Notre Dame in Parijs | ©Pedro Lastra

Parijs staat bekend als een favoriete bestemming voor reizigers over de hele wereld en is een van die plaatsen die je minstens één keer in je leven zou moeten bezoeken, maar waar je helaas nooit genoeg van krijgt. Hoe vaak u ook in de Lichtstad bent geweest, u vindt altijd wel iets nieuws om te zien, te doen of te beleven in Parijs

Een 15-daagse route door Parijs is echter een once-in-a-lifetime kans. Met deze tijd kunt u echt genieten van de meest populaire attracties, minder toeristische gebieden verkennen en de Parijse cultuur opsnuiven; daarnaast raad ik u aan om buiten de grenzen van Parijs te gaan en enkele magische plaatsen te zien zoals: de tuinen van Monet of het bos van Fontainebleau, ik hoop dat u geniet van de gids die ik voor u heb voorbereid!

DAG 1: Ontmoet La Monalisa en de dames van het Louvre.

De Mona Lisa| ©Matthias Mueller
De Mona Lisa| ©Matthias Mueller

Neem de sightseeing bus in Parijs

Ik raad u aan de ochtend van uw eerste dag te beginnen met de sightseeingbus van Parijs voor een snelle rondrit door de stad. Het is een open bus die door de stad toert langs de belangrijkste toeristische plekken. U krijgt een snelle blik op de schoonheid van Parijs met de bezienswaardigheden die u later uitgebreid zult zien: De Eiffeltoren, Opera Garnier, Musée du Louvre, Champs-Élysées en nog veel meer.

 • Dienstregeling: Dit type dienst is meestal beschikbaar van 9.30 tot 17.00 uur. Een nieuwe bus vertrekt gemiddeld elke 40 minuten.
 • Ticketprijs: Vanaf € 36 per persoon.
 • Duur van het bezoek: Het volledige bezoek duurt ongeveer 2 uur.

Boek een toeristenbus

Louvre Museum

De collectie kunstwerken van het Louvre is indrukwekkend; niet voor niets wordt het beschouwd als een van de mooiste musea ter wereld. Met een totaal van 30.000 tentoongestelde stukken is het vrijwel onmogelijk om alles in één dag te bekijken. Koop uw tickets voor het Louvre van tevoren en neem de hele dag zoveel mogelijk in u op. Bezoek zeker de drie Grande Dames van het Louvre: de Venus van Milo, de Gevleugelde Overwinning van Samothraki en de Mona Lisa.

 • Openingstijden: Van 9.00 tot 18.00 uur.
 • Toegangsprijs: De toegangsprijs bedraagt ongeveer 15 euro voor volwassenen.
 • Duur van het bezoek: Om de belangrijkste werken te zien moet u minstens twee uur uittrekken.

Boek een rondleiding door het Louvre Museum

DAG 2: Maak prachtige foto's van de Eiffeltoren

Verbazingwekkende Eiffeltoren| ©Pedro Szekely
Verbazingwekkende Eiffeltoren| ©Pedro Szekely

Bekijk de Rue Cler markt

Begin de ochtend van uw tweede dag op de beroemdste markt van Parijs. Rue Cler ligt in het hart van het 7e arrondissement, een wijk van Parijs die vaak wordt geassocieerd met de Franse adel en vol staat met historische herenhuizen. Het ligt dicht bij belangrijke Parijse monumenten en musea zoals het Musée d'Orsay, het Musée Rodin of Les Invalides. Trek een paar uur uit van uw ochtend om de kraampjes te bekijken en stop bij sommige kraampjes voor de lunch.

 • Openingstijden: Van 9.00 tot 19.00 uur van dinsdag tot zondag met een pauze op maandag.
 • Toegangsprijs: Het is een gratis straatmarkt en open voor het publiek.
 • Duur van het bezoek: Hangt af van wat u wilt doen en of u stopt voor de lunch of een kopje koffie. Reken op 30 minuten om de kraampjes te bekijken en over de markt te lopen.

Bezoek de Eiffeltoren en het Trocadero-plein

Het meest iconische symbool van de Parijse hoofdstad ligt op 30 minuten lopen langs de linkeroever van de Seine. U kunt naar de top van de Eiffeltoren klimmen enprachtige foto's maken van de stad vanaf de top van Parijs. In de toren vindt u toprestaurants, als u een reservering maakt voor de lunch of uw Eiffeltorenkaartje van tevoren koopt, kunt u de rij voor de ingang overslaan.

Place du Trocadero

De Eiffeltoren achterlatend en de Seine overstekend via de Pont d'Iéna vindt u Place du Trocadero, gerangschikt als de beste plek om foto's te maken van de Eiffeltoren bij zonsondergang.

 • Openingstijden: Van 9.30 tot 23.45 uur.
 • Toegangsprijs: Vanaf €10,7. De prijs stijgt als u naar de top wilt klimmen en gebruik wilt maken van de liften.
 • Duur van het bezoek: Reken op ongeveer 1,5 uur voor een bezoek aan de eerste verdieping en 2,5 uur als u naar de top wilt klimmen.

Boek uw ticket voor de Eiffeltoren

DAG 3: Geniet van de kunst van Versailles

Binnen in Versailles| ©Marko Kudjerski
Binnen in Versailles| ©Marko Kudjerski

Neem de dag om de stad Versailles te leren kennen

Bezoek de stad Versailles en haar belangrijkste toeristische attractie: het Paleis en de Tuinen van Versailles. Het wordt beschouwd als het meest illustere en weelderige kasteel van heel Frankrijk en is een uitstekend voorbeeld van de beste prestaties van de Franse kunst in de 17e eeuw. Tot de val van de monarchie diende het een tijdlang als huis van de Franse koningen, maar tegenwoordig vertelt het het verhaal van het verleden van het land als een indrukwekkend historisch museum. Bezoek zeker de luxueuze Spiegelzaal, de slaapkamer van de koningin, de appartementen van de koning en de kapellen.

Boek uw rondleiding door het Paleis van Versailles

DAG 4: Bekijk het complex Les Invalides

Kanaal Saint-Martin| ©Atlant
Kanaal Saint-Martin| ©Atlant

Kanaal Saint-Martin

Begin de ochtend van uw vierde dag met een ontspannen wandeling langs het prachtige landschap rond het Canal Saint-Martin; geniet van het uitzicht, ontspan met een koffie en neem een snack in een nabijgelegen café.

Om naar uw volgende bestemming te gaan, neemt u metrolijn 8vanaf het station Metro République en stapt u uit bij het station Invalides.

Rodin Museum

Vanaf het station Invalides is het 10 minuten lopen naar het Musée Rodin. Volledig gewijd aan het leven en werk van de beroemde Franse beeldhouwer Auguste Rodin; u heeft niet alleen toegang tot zijn belangrijkste werken, maar ook tot de atelierruimtes waar hij zoveel van zijn creaties tot leven bracht.

 • Openingstijden: Het Rodin Museum is geopend van 10.00 tot 16.00 uur.
 • Toegangsprijs: Het basistarief voor volwassenen begint bij € 12 per kaartje.
 • Duur van het bezoek: Reserveer een uur om het hele museum te bezoeken.

Complex Les Invalides

Vervolg uw rondleiding in het 7e arrondissement van Parijs. Recht tegenover het Rodin Museum ligt het Invalides Complex. Bezoek het Hôtel des Invalides, het graf van Napoleon Bonaparte, de Esplanade des Invalides en de andere musea in het complex.

 • Openingstijden: Van 10.00 tot 18.00 uur.
 • Toegangsprijs: Vanaf 14 euro per volwassene.
 • Duur van het bezoek: Ongeveer 2 uur om het complex en het museumgedeelte te verkennen.

DAG 5: Ontdek de Loire streek.

Valleien van de Loire| ©Pedro Szekely
Valleien van de Loire| ©Pedro Szekely

Dagtocht naar de valleien van de Loire

Het wordt beschouwd als een van de meest betoverende regio's in heel Frankrijk en is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed.

De Loire-vallei ligt op 2,5 uur van Parijs en dagelijks vertrekken er tours met kleine groepen toeristen op avontuur naar de beroemdste kastelen van de vallei. Vanwege de lengte van de reis duurt een excursievanuit Parijs naarde kastelen van de Loire in totaal minstens 12 uur, wat genoeg tijd is om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien. Hoewel de route kan variëren afhankelijk van het bedrijf dat u inhuurt voor de tour, omvatten de meeste meestal de beroemdste en indrukwekkendste kastelen:

 • Château de Chenonceau
 • Kasteel van Cheverny
 • Kasteel van Chambord

Boek uw tocht naar de kastelen van de Loire

DAG 6: Ontdek de kastelen net buiten Parijs.

Toegang tot het Chateau Cheverny| ©amanderson2
Toegang tot het Chateau Cheverny| ©amanderson2

Kasteel van Fontainebleau

Het kasteel van Fontainebleau is een minder bezochte bestemming, maar net zo mooi als Versailles. Het ligt slechts 1 uur buiten Parijs en is een favoriete weekendbestemming voor Parijzenaars.

Zeven eeuwen lang woonden Franse koningen en keizers in de kamers, en een reeks van hen werkte aan het opknappen en verfraaien van de ruimtes. Breng de ochtend door met een bezoek aan het kasteel en maak 's middags een bergtocht naar de bossen van Fontainebleau.

 • Openingstijden: Van 9 tot 17 uur.
 • Toegangsprijs: Het toegangskaartje is vanaf 12€ voor volwassenen.
 • Duur van het bezoek: Een rondleiding van twee uur door het kasteel en de omgeving.

Boek uw bezoek aan Chateaux de Fontainebleau

Maak een tocht over de Seine

De Seine is de ziel van Parijs. Bij uw terugkeer in de stad, als de avond valt, kunt u een nachtelijke boottocht op de Seine maken om te genieten van het spektakel van de nachtverlichting die de belangrijkste Parijse monumenten verlicht.

Boek uw cruise op de Seine

DAG 7: Leer de chicste wijk van Parijs kennen

De wijk Marais| ©Elsa Pereira
De wijk Marais| ©Elsa Pereira

Ontdek Le Marais Quartier

Le Marais Quartier ligt in het 3e arrondissement van de stad. Het was ooit de Joodse wijk van Parijs, maar tegenwoordig zijn hier de hipste kunstgaleries gevestigd in verschillende architectonisch belangrijke gebouwen.

In deze wijk kunt u lunchen in een alternatief restaurant, winkelen in een avant-garde mode-atelier, en tegelijkertijd de hedendaagse kunst bewonderen in de vele musea die verspreid liggen. Hier zijn mijn topfavorieten, maar ik nodig u uit om Le Marais zelf te verkennen - er kunnen de afgelopen dagen nieuwe kunsthoekjes zijn opgedoken!

Boek een rondleiding door Le Marais

DAG 8: Ontdek Maison Monet aan de rand van Parijs

Bezoek aan Giverny| ©Aaron Perkins
Bezoek aan Giverny| ©Aaron Perkins

Excursie naar Giverny en het Maison Monet

Giverny ligt op minder dan een uur rijden van de hoofdstad; dagtochten naar deze bestemming vertrekken vanuit Parijs. Daarom is een bezoek aan het dorp Giverny, de Stichting Claude Monet, het huis van de beroemde kunstenaar en de bijbehorende tuinen een ervaring die u zult waarderen als u meerdere dagen in Parijs bent. Tijdens een rondleiding door het huis ziet u Monets persoonlijke collectie van meer dan 200 Japanse houtsneden en kunstwerken van zijn favoriete impressionistische tijdgenoten.

Maar de tuin is ongetwijfeld de ruimte waarin Monet de meeste tijd en moeite heeft geïnvesteerd. Verdeeld in verschillende percelen, gescheiden door lage hagen, heeft elk zijn eigen thema, harmonie en kleurenpalet. Let op de Japanse brug die de kunstenaar liet installeren, en als u deze oversteekt, bewonder dan de waterlelies die vredig rusten op het water van de vijver.

 • Openingstijden: Van 9.30 tot 18.00 uur.
 • Toegangsprijs: Een toegangskaartje voor volwassenen kost € 9,50.
 • Duur van het bezoek: Een bezoek vanuit Parijs duurt minstens 5 uur, inclusief de terugreis.

DAG 9: Bekijk de Parijse tuinen en catacomben

Catacomben van Parijs| ©MykReeve
Catacomben van Parijs| ©MykReeve

Breng de ochtend door in Les Jardins des Luxembourg

De Jardins des Luxembourg vormen het hart van de linkeroever van Parijs; door velen beschouwd als het meest betoverende park van de hele stad vanwege de weelderige tuinen die in verschillende fasen zijn aangelegd en waarin zoveel stijlen zijn geïntegreerd als u zich maar kunt voorstellen.

 • Openingstijden: Van 10.00 tot 19.00 uur.
 • Toegangsprijs: Ongeveer 14 euro voor volwassenen.
 • Duur van het bezoek: Een rondleiding door de tuinen en het bewonderen van de beelden duurt 30-40 minuten.

Mouffetard markt

Als u de Luxemburgse tuinen verlaat langs de Boulevard Saint-Michelle, op 15 minuten loopafstand, vindt u de Mouffetardmarkt. Een permanente openluchtmarkt met wortels die teruggaan tot het neolithicum. Het is een van de oudste en levendigste winkelstraten van Parijs en wordt bezocht door de plaatselijke bevolking voor de dagelijkse boodschappen.

De catacomben van Parijs

Vanaf de Mouffetard Markt kunt u in 20 minuten naar de ingang van de Catacomben lopen of dezelfde route afleggen met bus 59 vanaf station Les Gobelins.Een bezoek aan de Parijse Catacomben is een van de meest verbazingwekkende ervaringen die u in de Franse hoofdstad kunt opdoen. Hier liggen de overblijfselen van ongeveer 6 miljoen mensen.

 • Openingstijden: Rondleidingen beginnen om 10.00 uur, de Catacomben sluiten om 20.30 uur.
 • Toegangsprijs: De toegangsprijs voor de Catacomben begint bij €29 per volwassene.
 • Duur van het bezoek: De route van twee kilometer duurt ongeveer een uur.

Boek uw rondleiding door de Catacomben van Parijs

DAG 10: Rondleiding door de gotische architectuur van Parijs.

Place de la Bastille| ©Pierre Blaché
Place de la Bastille| ©Pierre Blaché

Ile Saint-Louis en Île de la Cité

Parijs bestaat uit twee natuurlijke eilanden, gelegen aan de rivier de Seine. Begin de ochtend van uw tiende dag met een bezoek aan de belangrijke historische monumenten die hier zijn gebouwd.

Ile Saint-Louis: het kleinste van de twee en voornamelijk residentieel, de smalle straatjes geven het gevoel te zijn getransporteerd naar een 17e eeuws Frans dorp.
Île de la Cité: Hier bevinden zich de meest imposante gotische gebouwen van Parijs, zoals de kathedraal Notre-Dame, de basiliek Sainte-Chapelle en de gevangenis Conciergerie, waar Marie-Antoinette haar laatste dagen tot haar dood doorbracht.

 • Openingstijden: De Sainte Chapelle is voor het publiek geopend van 9.00 tot 17.00 uur.
 • Toegangsprijs: De toegangsprijs is vanaf 11,50€.
 • Duur van het bezoek: De rondleiding in de Sainte-Chapelle om het interieur te bekijken duurt ongeveer 30 minuten.

Place de la Bastille

De wandeling van het Ile Saint-Louis naar de Place de la Bastille duurt slechts 13 minuten, waarbij u de Seine oversteekt via de Pont de Sully. Dit plein is een belangrijk Parijse icoon, de inname ervan door het gewapende volk tijdens de eerste dagen van de opstand was een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van de Franse Revolutie.

DAG 11: Verken Montmartre, de artistieke wijk van Parijs.

Sacre-Coeur basiliek| ©Superchilum
Sacre-Coeur basiliek| ©Superchilum

Breng de dag door met het verkennen van Montmartre

Ga op uw laatste dag naar het 18e arrondissement om te zien wat in het begin van de 20e eeuw het centrum was van een bloeiende artistieke gemeenschap. In deze wijk van Parijs woonden impressionistische en abstracte kunstgenieën als Van Gohg, Picasso, Duchamp, Dali en Monet. Tegenwoordig wordt Montmartre gekenmerkt door een bloeiend nachtleven. Enkele van de historische en culturele iconen die u op uw verkenningstocht moet bezoeken zijn:

Boek uw ticket voor de Moulin Rouge

DAG 12: Verken de Champs Elysées en omgeving

Champs Elysées| ©PCA Stream
Champs Elysées| ©PCA Stream

Breng de ochtend door in het Musee Jacquemart-André.

Dit museum, gevestigd in een voormalig 19e-eeuws herenhuis en ingericht in antieke stijl, toont schilderijen, beeldhouwwerken, meubels en allerlei antiquiteiten die zijn verzameld door Édouard André en Nélie Jacquemart.

 • Openingstijden: Van 10.00 tot 18.00 uur.
 • Toegangsprijs: Het basiskaartje voor volwassenen is verkrijgbaar vanaf 15€.
 • Duur van het bezoek: Reserveer minstens een uur om het museum in zijn geheel te verkennen.

Arc de Triomphe

Op slechts 15 minuten lopen van het Jacquemart-Andre Museum ligt een van de meest iconische monumenten van Parijs (samen met de Eiffeltoren en de Notre-Dame): De Arc de Triomphe van Parijs. Het werd gebouwd in opdracht van Napoleon zelf, ter ere van de soldaten die stierven tijdens de Franse Revolutionaire en Napoleontische oorlogen. Dit monument bevat het Graf van de Anonieme Soldaat.

 • Openingstijden: Van 10 tot 23 uur.
 • Toegangsprijs: Gratis toegang tot het plein. Toegang tot het museum kost ongeveer 13 euro.
 • Duur van het bezoek: Ongeveer 45 tot 1.30 minuten.

Geniet van een middagje winkelen in Parijs

Profiteer van uw bevoorrechte locatie om een middagje te winkelen in de meest commerciële Parijse straten. De luxe Parijse winkelstraten zijn als volgt: Champs Elysées, Avenue Montaigne en Rue Royale; als u van mode houdt zult u een bezoek aan het winkelcentrum Galeries Lafayette gelegen aan de Boulevard Haussman op prijs stellen.

DAG 13: Verken de beroemdste abdij en begraafplaats van Parijs.

Abdij Saint-Germain-des-Prés| ©DXR
Abdij Saint-Germain-des-Prés| ©DXR

Breng de ochtend door in Saint-Germain-des-Prés

De wijk Saint-Germain-des-Prés, gelegen aan de Seine, was het voormalige centrum van de Franse existentialistische beweging, historisch geassocieerd met figuren als Simon de Beauvoir en Jean-Paul Sartre. Tegenwoordig is het een van de meest elegante luxewijken van Parijs, het is ook een artistiek centrum met veel prestigieuze musea en kunstgaleries.

Daaronder de beroemde abdij van Saint-Germain-des-Pres; gebouwd in 990 en gedeeltelijk verwoest tijdens de Franse Revolutie, herbergt het een van de oudste klokkentorens van Frankrijk.

 • Openingstijden: Van 8.00 tot 19.45 uur.
 • Toegangsprijs: De abdij is gratis toegankelijk voor het publiek.
 • Duur van het bezoek: schat 30 minuten om de kerk en de omgeving te bezichtigen.

Begraafplaats Montparnasse

Op 20 minuten lopen van Saint-Germain-des-Prés vindt u een andere mythische Parijse plek die het ontdekken waard is. De begraafplaats van Montparnasse is niet alleen prachtig ontworpen, maar herbergt ook de overblijfselen van belangrijke historische figuren, met prachtige, sculpturale graven overal waar u kijkt.

 • Openingstijden: Van 8.00 tot 17.30 of 18.00 uur, afhankelijk van het seizoen.
 • Toegangsprijs: De toegang is gratis.
 • Duur van het bezoek: Als u een kaart van Montparnasse bij u heeft waarop de exacte locatie van de graftombes is aangegeven, kunt u de hele rondleiding in minder dan 2 uur doen.

DAG 14: Leer de universiteitswijk van Parijs kennen

Pantheon van Parijs| ©Moonik
Pantheon van Parijs| ©Moonik

Breng de dag door in het Quartier Latin

Tussen het 5e en 6e arrondissement van Parijs ligt het Quartier Latin. Het staat wereldwijd bekend om zijn jeugdige uitstraling en herbergt de beroemdste centra voor hoger onderwijs van Parijs: De Sorbonne en de École Normale Supérieure, de École des Mines de Paris, de Panthéon-Assas Universiteit, de Schola Cantorum en de universiteitscampus Jussieu.

U kunt een hele dag doorbrengen met het verkennen van de monumenten en tuinen of met het proeven van het eten; hiervoor is een gastronomische rondleiding door het Quartier Latin zeer nuttig. Enkele bezienswaardigheden zijn het Musée De Cluny en het Panthéon de Paris.

Boek uw rondleiding door het Quartier Latin

DAG 15: Laat u meeslepen door de magie van Disney

Rondleiding door Disney| ©Lyle Hastie
Rondleiding door Disney| ©Lyle Hastie

Plan een reis naar Disneyland vanuit Parijs

Beleef een onvergetelijke ervaring door tijdens uw vakantie Disneyland Parijs te bezoeken. Sinds de opening in de jaren negentig is dit pretpark uitgegroeid tot een van de favoriete weekendjes weg van de Parijzenaars. Besteed een hele dag aan deze excursie en maak van de gelegenheid gebruik om de beste attracties van Disneyland Parijs te bezoeken en natuurlijk de beste Disneyland restaurants in het complex.

 • Openingstijden: Van 10u tot 18u. In de zomer tot 22u.
 • Ticketprijs: Een dagkaart met toegang tot alle attracties (beide parken) is verkrijgbaar vanaf 74€.
 • Duur van het bezoek: U moet de hele dag boeken om van deze excursie te kunnen genieten.

Koop uw tickets voor Disneyland