ConciergerieMuseum Parijs tickets: hoe te kopen en prijzen

Bezoek het Musée Conciergerie in Parijs, dat dienst deed als koninklijke residentie en een beruchte 18e-eeuwse gevangenis was. Je leert over de omstandigheden waarin gevangenen leefden voordat ze werden geguillotineerd.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minuten lezen

ConciergerieMuseum Parijs tickets: hoe te kopen en prijzen

Vista del museo | ©Bruno Abatti

Parijs is een Europese stad die wordt beschouwd als een centrum van wereldkunst, dankzij de verscheidenheid aan architectuur en historische gebouwen. Er zijn ook talloze musea met grote kunstwerken en iconische monumenten van de Parijse stad, zoals het Conciergeriepaleis, dat bekend staat als een belangrijke 18e-eeuwse gevangenis. Zo is er het Conciergeriepaleis, dat bekend staat als een belangrijke 18e-eeuwse gevangenis.

Je kunt dit tot paleis omgetoverde museum bezoeken door algemene of groepstickets te kopen. Je kunt alle architectonische details van de gevel, gewelven, pilaren, zuilen, deuren, ramen en andere ruimtes bewonderen. Je zult ook de hoofdcellen zien en de trappen oplopen die de gevangenen vroeger liepen voordat ze naar de guillotine gingen. Zonder twijfel is het Musée conciergerie een must-see bestemming voor liefhebbers van Franse geschiedenis die zich afvragen wat er te zien en te doen is in Parijs.

Wat kosten kaartjes voor het Musée Conciergerie?

tickets in handen van mensen| © Christian Dubovan
tickets in handen van mensen| © Christian Dubovan

Tickets voor het Musée Conciergerie kosten gemiddeld 11,5 euro. Voor deze prijs heb je toegang tot het hele monument, dat wil zeggen de verschillende kamers, de binnenplaatsen, de hoofdcellen, de keukens, de kapel en andere delen van het paleis.

Er zijn ook kaartjes voor groepen van ongeveer 20 personen, die gemiddeld 9,5 euro per persoon kosten. Tickets voor schoolgroepen kosten 40 euro en zijn geldig voor in totaal 40 personen: 35 leerlingen en 5 volwassenen.

Voor elk van deze opties moet je reserveren via [email protected]. Ze omvatten ook een gespecialiseerde gids die de groep historische en architecturale informatie geeft over elk van de bezochte kamers en ruimtes. Op deze manier is het bezoek interessanter en leerzamer.

Hoe koop ik kaartjes voor het Musée Conciergerie de Paris?

vrouw betalen bij de kassa| ©Екатерина С
vrouw betalen bij de kassa| ©Екатерина С

Kaartjes kopen voor het Musée Conciergerie is eenvoudig en je hebt een paar opties. Je kunt je kaartje direct bij de kassa kopen voordat je aan de rondleiding begint.

In het eerste geval moet je naar het Conciergeriemuseum gaan en in de rij gaan staan bij de kassa. Afhankelijk van het aantal mensen kun je een paar minuten moeten wachten voordat je je aankoop kunt doen, die overigens contant of met creditcard moet worden gedaan. Je krijgt dan je uitgeprinte ticket waarmee je eindelijk aan je tour kunt beginnen.

Maar als je je tickets online wilt kopen, heb je alleen je mobiele telefoon nodig. Ga dan naar de website van het Conciergeriemuseum en volg de stappen die worden aangegeven in het gedeelte voor het kopen van tickets.

Wat betreft groepstickets, of u deze nu aan de kassa of online koopt, u moet uw reservering ten minste 24 uur van tevoren maken. Als je vragen hebt, kun je contact opnemen met het museum via e-mail op [email protected] of bel 01 53 40 60 80.

Welke soorten kaartjes zijn er beschikbaar? Zijn er skip-the-line kaartjes voor het Musée Conciergerie de Paris?

Een groep mensen loopt door het museum| ©Екатерина С
Een groep mensen loopt door het museum| ©Екатерина С

Het Musée Conciergerie de Paris biedt algemene toegangskaartjes waarmee je het paleis in je eigen tempo kunt bezichtigen en groepskaartjes met een gespecialiseerde gids van het paleis zelf.

Er is ook gratis toegang tot het Musée Conciergerie op de eerste zondag van de maanden november, december, januari, februari en maart.

Je hoeft op geen enkele dag van het jaar te betalen voor de toegang als je een identiteitsbewijs kunt tonen dat aan de volgende eisen voldoet:

  • jonger dan 18 jaar (behalve als je op groepsbezoek komt).
  • Burger van de Europese Unie tussen 18 en 25 jaar.
  • Universiteitsstudent niet ouder dan 30 jaar.
  • Docent gespecialiseerd in kunstgeschiedenis, grafische kunsten, architectuur, landschapsarchitectuur, design, film, fotografie, archeologie en mode.
  • Journalist.
  • Gehandicapte persoon (in dit geval mag de begeleider ook gratis naar binnen, ongeacht leeftijd, nationaliteit of beroep).

Het museum biedt geen skip-the-line tickets aan tegen betaling van een speciaal ticket. Je hebt echter minder kans om te moeten wachten als je op minder drukke dagen van de week, d.w.z. dinsdag en woensdag, naar de Conciergerie gaat.

De openingstijden spelen ook een rol, dus je zult minder mensen aantreffen om 9:00 uur, wat de openingstijd is, of om 17:00 uur, slechts 60 minuten voor sluitingstijd.** Je hebt ook de optie om aan te sluiten op een **rondleiding of om een toeristenpas te gebruiken om er meteen doorheen te gaan.

Zijn kaartjes voor het Musée Conciergerie de Paris inbegrepen bij een van de toeristische passen van de stad?

Parijs Pas| ©ViajandoDescubre
Parijs Pas| ©ViajandoDescubre

Ja, toegang tot het Musée Conciergerie de Paris is inbegrepen bij sommige toeristische passen van de stad. Dit is het geval bij de Paris Museum Pass, Paris Pass of Go City Pass.

Het enige wat u hoeft te doen is de betreffende applicatie downloaden op uw mobiele telefoon, de aangeboden opties bekijken, de prijs van de gekozen pas elektronisch betalen en uw reservering maken.

Vervolgens kunt u naar de Conciergerie gaan en direct naar de kassa gaan zonder in de rij te staan, de QR-code scannen en het paleis binnengaan om van de rondleiding te genieten.

Koop de Paris Pass

Zijn er tickets met een rondleiding door het Conciergeriemuseum in Parijs en is het de moeite waard?

mensen in het museum| ©bageltam
mensen in het museum| ©bageltam

Ja, het Conciergeriemuseum biedt een rondleiding aan voor groepen van 20-40 personen, wat zeker de moeite waard is omdat de gids die de rondleiding verzorgt u zal vertellen over de geschiedenis van het paleis en een aantal interessante feiten.

Deze gidsservice is echter niet beschikbaar als u het paleis gratis betreedt of algemene toegang betaalt.

Zijn er kaartjes met korting voor het Musée Conciergerie de Paris?

toegang tot het museum| ©didimouman
toegang tot het museum| ©didimouman

Ja, het Musée Conciergerie de Paris biedt tickets met korting voor grote groepen van maar liefst 20 personen. Je bespaart ongeveer 2,5 euro ten opzichte van de algemene prijs van 11,5 euro per persoon.

Zijn er speciale kaartjes voor kinderen in het Musée Conciergerie de Paris?

lachend kind| ©drizdan
lachend kind| ©drizdan

Kinderen kunnen **elke dag van de week gratis naar binnen **in het Musée Conciergerie de Paris **, tenzij ze **in een grote groep op een schoolexcursie zijn ** In dat geval moeten ze 40 euro betalen, oftewel 1 euro per persoon.

Waarom is het de moeite waard om online kaartjes te kopen in plaats van aan de kassa van Musée Conciergerie de Paris?

persoon met laptop en kaart| © rupixen.com
persoon met laptop en kaart| © rupixen.com

Online kaartjes kopen voor het Musée Conciergerie de Paris is vooral in het hoogseizoen de moeite waard, omdat je dan van tevoren betaalt en je zo verzekerd bent van toegang tot het monument.

Als je rechtstreeks naar de kassa van het Conciergerie gaat, kun je voor een last-minute verrassing komen te staan en niet op de gewenste dag naar binnen kunnen vanwege de drukte veroorzaakt door privérondleidingen, schoolgroepen of toeristen.

Openingstijden van het Conciergerie Museum in Parijs

museumklok| ©Raúl Alejandro Rodríguez
museumklok| ©Raúl Alejandro Rodríguez

Het Musée Conciergerie de Paris is elke dag van het jaar geopend voor het publiek , behalve op 1 januari, 1 mei en 25 december.

Je kunt het gebouw betreden vanaf **9:00 uur tot ongeveer **45 minuten voor sluitingstijd om 18:00 uur **.

Hoeveel tijd heb je nodig om Musée Conciergerie de Paris te bezoeken?

groep mensen bij elkaar| ©Katie
groep mensen bij elkaar| ©Katie

Je kunt het Musée Conciergerie de Paris bezoeken in ongeveer 1 uur en 30 minuten. Veel mensen hebben echter iets meer tijd nodig om dit legendarische middeleeuwse paleis in hun eigen tempo te verkennen.

Het is belangrijk om uw aankomsttijd bij het Musée Conciergerie te plannen, omdat de toegang niet direct is. Alle bezoekers moeten door de veiligheidszone, een perimeter rond het gebouw. Daarna worden er bij de ingang weer enkele controles uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de regels van het museum worden nageleefd.

In elk geval duurt het niet langer dan drie uur om het paleis binnen te gaan en het te bezichtigen, dus je hebt genoeg tijd om andere toeristische activiteiten te doen. Bezoek bijvoorbeeld de gotische kapel Sainte Chapelle, die op slechts 40 meter van het Conciergeriemuseum ligt.

Beste tijd om het Musée Conciergerie in Parijs te bezoeken

Lege ruimte in het museum| ©Gilles Messian
Lege ruimte in het museum| ©Gilles Messian

Als je een bezoek aan het Musée Conciergerie overweegt, moet je rekening houden met het weerseizoen in de stad, omdat dit een bepalende factor is voor het aantal mensen in het paleis.

De dag van de week is ook belangrijk, want het monument is bijvoorbeeld het drukst op maandag, donderdag en zaterdag na 15.00 uur.

Parijs in de winter wordt bijvoorbeeld beschouwd als laagseizoen vanwege de karakteristieke kou van deze maanden. Daarom vind je niet veel toeristen die wachten om het Conciergeriemuseum binnen te gaan.

Het tegenovergestelde zal gebeuren als je in de zomer naar Parijs gaat, wanneer je veel mensen op straat zult zien en in het bijzonder in dit middeleeuwse paleis.

Aan de andere kant hebben de herfst- en lentemaanden een gematigde toestroom van mensen, wat kan worden gedefinieerd als een tussenvorm tussen winter en zomer. In die zin zul je niet veel problemen hebben om in de rij te staan.

Hoe dan ook, als je van je bezoek wilt genieten zonder al te veel mensen tegen te komen, moet je 's ochtends vroeg (tussen 9:00 en 10:00) of een uur voor sluitingstijd (17:00) naar de Conciergerie gaan.

Hoe kom ik bij het Conciergeriemuseum in Parijs?

uitzicht op het museum vanaf het meer| ©Gilles Letang
uitzicht op het museum vanaf het meer| ©Gilles Letang

Het Musée Conciergerie ligt naast de gotische Sainte Chapelle tempel op Île de Cité. Om precies te zijn, het paleis bevindt zich op 2 Boulevard du Palais, 75001 in Parijs - Frankrijk.

Om bij het Musée Conciergerie de Paris te komen kun je verschillende vervoersmiddelen gebruiken:

  • Bus via lijn 96, 85, 81, 58, 38, 27, 24 of 21.
  • Metro met lijn 14, 11, 7 en 1 vanaf station Châtelet of lijn 4 vanaf station Cité.
  • Trein op lijn B of C bij station Saint-Michel.

Het beste is dat dit museum dicht bij verschillende bezienswaardigheden ligt. Dus aan het eind van je bezoek kun je de stad verder verkennen. Je hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan een van de beste rondleidingen door het Quartier Latin van Parijs, of om de kathedraal Notre-Dame te bezoeken, want deze plekken liggen op respectievelijk 342 en 453 meter afstand.

Boek een rondleiding door het Quartier Latin in Parijs

Wat je niet mag missen in het Conciergeriemuseum in Parijs

voorwerpen uit de gevangenis van het museum| ©Gilles Messian
voorwerpen uit de gevangenis van het museum| ©Gilles Messian

In het Musée Conciergerie is elk detail belangrijk vanaf het moment dat je aankomt bij het paleis. Je ziet de imposante gevel met zijn middeleeuwse cilindrische torens en enkele neogotische elementen die in de 19e eeuw zijn toegevoegd.

De eerste van de middeleeuwse zalen die je bij binnenkomst aantreft is de Zaal van de Wapenstrijd, bestaande uit in totaal negen secties en vier beuken, die werden gescheiden door stevige pilaren en zijdelingse kolommen. Je ziet ook de dichtgemetselde ramen, waardoor er ooit licht in de zaal kwam.

Daarna kun je door enkele cellen lopen en je verbazen over de recreatie. Je vindt echt stro op de vloer, antieke vaten en jergonen, matrassen gemaakt van gedroogd plantenafval.

Je ziet ook een reeks etalagepoppen die de bewakers en gevangenen voorstellen. Je waant je in de spookachtige Conciergerie van de 18e eeuw.

Er zijn ook andere kamers die je niet mag missen in het Conciergeriemuseum:

  • De paleiskeukens. Dit zijn middeleeuwse kamers gebouwd in de 14e eeuw. Helaas is het niet altijd mogelijk om deze ruimte te betreden, maar je hebt waarschijnlijk geluk tijdens je bezoek.
  • De vertrekken van de wachters.
  • Kapel van de Girondijnen.
  • Toegangspoort tot de gevangenis, waar Marie-Antoinette doorheen liep op weg naar haar executie.
  • De cel van Marie-Antoinette, met een complete installatie van het meubilair dat ze gebruikte. Je kunt hier ook een levensgrote figuur van de eerder genoemde koningin van Frankrijk bewonderen.

Tips voor een bezoek aan het Musée Conciergerie in Parijs

vrouw achter de tralies| ©Katie
vrouw achter de tralies| ©Katie

Er zijn een paar tips die je moet volgen als je het Musée Conciergerie de Paris bezoekt. Zo voorkom je dat je een slechte tijd hebt en help je mee om de goede staat van dit historische erfgoed te behouden.

Onder de aanbevelingen zijn de volgende:

  • Vermijd het gebruik van grote tassen of koffers tijdens je bezoek aan de Conciergerie, want die zijn niet toegestaan.
  • Als je de tour maakt met kleine kinderen die nog een auto gebruiken, moet je ervoor zorgen dat de auto klein en opvouwbaar is. Op die manier heb je geen ongemak wanneer je door het röntgenapparaat gaat.
  • Neem geen scherpe voorwerpen (messen, scharen, glazen flessen, enz.) mee in je tas.
  • Als je met een segway of fiets naar het museum komt, kun je je helm of veiligheidselementen die je voor het rijden gebruikt niet meenemen, omdat er geen speciale ruimte is om ze op te bergen.
  • Respecteer de volgorde van de borden in het paleis voor de rondleiding.
  • Hoewel fotograferen is toegestaan voor elke toerist, is het gebruik van statieven of stabilisatoren dat niet. Ook als je fotograaf bent, zijn er enkele andere regels waaraan je moet voldoen, zoals bepaald door het Franse ministerie van Cultuur, met betrekking tot het vastleggen van beelden om cultuur te delen in het zogenaamde digitale tijdperk.