Yves Saint Laurent Museum Parijs tickets: hoe te kopen en prijzen

Leer meer over de nalatenschap van een van de meest invloedrijke couturiers van de 20e eeuw. Ontdek Yves Saint Laurent's belangrijke bijdragen aan de wereld van de damesmode.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

Yves Saint Laurent Museum Parijs tickets: hoe te kopen en prijzen

Iniciales del museo en la pared | ©Ekrulila

Parijs is een geweldige toeristische bestemming, die een verscheidenheid aan culturele activiteiten biedt door middel van bezoeken aan haar monumenten en talrijke musea. U kunt er niet alleen de architectonische erfenis van de gebouwen bewonderen, picturale werken en beeldhouwwerken van grote auteurs uit de geschiedenis ontdekken, maar ook musea bezoeken die gespecialiseerd zijn in het thema mode.

In die zin, als u niet weet wat u moet zien en doen in Parijs en u houdt van de wereld van de mode, is mijn advies om kaartjes te kopen voor het Yves Saint Laurent Museum. U kunt genieten van een reeks schetsen en haute couture modellen van de beroemde couturier Yves Henri Donat Mathieu Saint Laurent.

De beste optie

Parijs Yves Saint Laurent Museum tickets

Boek uw bezoek aan het Yves Saint Laurent Museum in Parijs

U bezoekt het atelier van de couturier Yves Saint Laurent, waar hij het leven schonk aan talloze ontwerpen die een revolutie in de modewereld teweegbrachten. U ziet zijn schetsen, prototypes en de iconische jurken van zijn merk.

De emblematische couturier Yves Saint Laurent heeft niet alleen een bijzondere plaats verworven in de modewereld, maar ook in de straten van Parijs. Het bewijs hiervan is het museum dat zijn naam draagt en 30 jaar geschiedenis herbergt. Dit is de periode waarin de ontwerper onafgebroken werkte in zijn atelier, een plek die u kunt bezoeken als u uw ticket maanden van tevoren reserveert. Zo maakt u kennis met een deel van het erfgoed van dit prestigieuze modehuis.

Het Yves Saint Laurent Museum biedt ook rondleidingen aan , uitsluitend voor groepen. Deze rondleidingen vinden plaats van dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 11.00 uur, twee uur voor de officiële opening. U ontdekt de geschiedenis achter de belangrijke collectie iconische kledingstukken, prototypes, accessoires, patronen, schetsen en andere voorwerpen die in de zalen worden tentoongesteld. Dit alles in detail, dankzij de begeleiding van het gespecialiseerde personeel van het museum.

Aanbevolen als... u de nalatenschap van de legendarische couturier Yves Saint Laurent wilt leren kennen en bewonderen, die met zijn vindingrijkheid en talent de geschiedenis van de haute couture mode wist te veranderen.

Hoeveel kosten kaartjes voor het Yves Saint Laurent Museum in Parijs?

Eurobiljetten op een houten tafel| ©Markus Spiske
Eurobiljetten op een houten tafel| ©Markus Spiske

Kaartjes voor het Yves Saint Laurent Museum in Parijs kosten gemiddeld 10 euro per persoon. Dit is een enkel ticket, dat toegang geeft tot een gratis rondleiding door alle zalen van het gebouw.

Dit ticket omvat niet het gezelschap van een gespecialiseerde gids, zodat u de zalen in uw eigen tempo kunt verkennen. Op dezelfde manier ziet u voor elk van de tentoonstellingen een informatiekaart met specifieke informatie over de tentoongestelde haute couture kledingstukken, accessoires, foto's, patronen en ander materiaal.

Boek uw rondleiding naar het Yves Saint Laurent Museum

Welke soorten tickets zijn er beschikbaar? Zijn er skip-the-line tickets voor het Yves Saint Laurent Museum in Parijs?

ingang van het museum met mensen in de rij| ©taigatrommelchen
ingang van het museum met mensen in de rij| ©taigatrommelchen

Het Yves Saint Laurent Museum in Parijs biedt verschillende soorten tickets voor bezoekers, zodat u kunt kiezen welke het beste bij uw behoeften past. Het gaat om losse, gezamenlijke, groeps- en begeleide tickets.

Het losse ticket kan door iedereen worden gekocht, aan de kassa of via de officiële website van het Yves Saint Laurent Museum in Parijs. Het groepsticket is voor openbare bedrijven en heeft een speciale prijs, die bij de reservering wordt aangegeven.

Er zijn twee opties voor het groepsticket:

 • Rondleiding met een museumgids, die u vertelt over de geschiedenis van het modehuis Yves Saint Laurent en over elk van de tentoonstellingen in de zalen.
 • Rondleiding met een privé-gids, voor wie meer wil weten over het museum en wil genieten van een meer gepersonaliseerd bezoek.

Deze laatste twee rondleidingen duren ongeveer een uur en zijn beschikbaar van dinsdag tot zaterdag, maar alleen 's ochtends (om 9.00 en 11.00 uur).

In beide gevallen moet ten minste 24 uur van tevoren worden gereserveerd.

Boek uw rondleiding in het Yves Saint Laurent Museum

Zijn kaartjes voor de Yves Saint Laurent in Parijs inbegrepen in een van de toeristische passen van de stad?

man die poseert in het museumsymbool| ©Aymane mellouki
man die poseert in het museumsymbool| ©Aymane mellouki

Nee, helaas zijn tickets voor het Yves Saint Laurent Museum in Parijs niet beschikbaar als onderdeel van de toeristische passen van de stad. Daarom zult u uw kaartje online of aan het loket moeten kopen.

Op de belangrijkste toeristische passen, zoals City Passes, Go City en Paris Pass, staat echter een bezoek aan andere bezienswaardigheden waar u aan het eind van de Yves Saint Laurent tour van kunt genieten.

Dat is het geval met enkele van de 17 beste musea in Parijs, zoals het Louvre Museum en het Orangerie Museum, dat op slechts 39 minuten afstand van het Yves Saint Laurent Museum ligt.

Boek uw Parijs Pass

Zijn er tickets met een rondleiding in het Yves Saint Laurent Museum in Parijs en is dat de moeite waard?

etalagepop met juwelen en hoed| ©Albyn Davis
etalagepop met juwelen en hoed| ©Albyn Davis

Ja, met sommige kaartjes voor het Yves Saint Laurent Museum in Parijs kunt u een rondleiding door alle zalen krijgen. Dit is het geval voor de kaartjes die worden aangeboden voor groepen tot 15 personen van openbare en zakelijke organisaties, die ook een speciale prijs krijgen.

Zo zal een ervaren gids van het personeel van het museum u onder meer de gedetailleerde geschiedenis van de tentoonstellingen vertellen en enkele anekdotes die de couturier tijdens zijn professionele loopbaan heeft meegemaakt.

Het is zonder twijfel de moeite waard om deze tickets te kopen, want voor een goede prijs geniet uw groep van een complete rondleiding, waarin ze leren over het belang van Yves Saint Laurent's bijdrage aan de evolutie van de mode.

Boek uw rondleiding in het Yves Saint Laurent Museum

##Zijn er tickets met korting voor het Yves Saint Laurent Museum in Parijs? Ja, het Yves Saint Laurent Museum heeft een aantal tickets met korting, zodat u aan de kassa 7 euro kunt betalen, waarmee u 3 euro per persoon bespaart ten opzichte van de algemene prijs.

Niet alle bezoekers komen echter in aanmerking voor deze korting op het enkele ticket, omdat u aan bepaalde eisen moet voldoen die kunnen worden gecontroleerd aan de hand van een ID-kaart. Je moet bijvoorbeeld tussen 10 en 18 jaar oud zijn en student of universitair docent mode of kunstgeschiedenis zijn.

Er is ook de mogelijkheid van gratis toegang tot het Yves Saint Laurent Museum in Parijs. Hiervoor moet u:

 • jonger zijn dan 10 jaar.
 • journalist zijn en een geldig legitimatiebewijs hebben.
 • lid zijn van de "International Organisation of Museums and Museum Professionals" (ICOM).
 • een lichamelijke handicap hebben (in dit geval krijgt de begeleider ook de korting).
 • een werkloze bezoeker zijn.

Boek uw rondleiding in het Yves Saint Laurent Museum

Zijn er speciale kaartjes voor kinderen?

gelukkig kind| © Patricia Prudente
gelukkig kind| © Patricia Prudente

In het Yves Saint Laurent Museum in Parijs betalen kinderen onder de 10 jaar geen toegang, wat betekent dat zij het gebouw volledig gratis kunnen betreden. Het is dus een goede optie als u met kinderen in Parijs bent en bij hen de liefde voor haute couture mode wilt kweken.

Ondertussen krijgt het kind, als het tussen de 11 en 18 jaar oud is, een speciaal gereduceerd kaartje van 3 euro. In dat geval betalen zij slechts 7 euro om het museum binnen te komen.

Boek uw rondleiding in het Yves Saint Laurent Museum

Waarom is het de moeite waard om online tickets te kopen in plaats van aan de kassa?

persoon met smartphone in de hand| ©Priscilla du preez
persoon met smartphone in de hand| ©Priscilla du preez

Als u online tickets koopt , kunt u vooraf en elektronisch betalen, zodat u gegarandeerd toegang krijgt tot het Yves Saint Laurent Museum op de dag en het tijdstip die u het beste uitkomen.

In feite is het alsof u een reservering maakt en daarom loopt u bij aankomst in het gebouw niet het risico dat u er niet in komt omdat er een grote toeloop is. Deze optie is dus handiger dan rechtstreeks naar het loket gaan.

Openingstijden van het Yves Saint Laurent Museum in Parijs

mensen die in het museum lopen| ©adrienblanc
mensen die in het museum lopen| ©adrienblanc

De openingstijden van het Yves Saint Laurent Museum in Parijs zijn dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag biedt het gebouw echter een nachtelijke opening en houdt het zijn deuren drie uur langer open dan normaal, d.w.z. tot 21.00 uur.

Ook moet u er rekening mee houden dat de laatste dagelijkse toegang 45 minuten voor sluitingstijd is. Daarom heeft u overdag tot 17.15 uur en 's avonds tot 20.15 uur toegang tot de galerijen .

Op 24 en 31 december heeft het Yves Saint Laurent Museum in Parijs speciale openingstijden met vervroegde sluiting om 16.30 uur, met de laatste toegang om 15.45 uur.

Voor meer informatie kunt u de officiële website van het Yves Saint Laurent Museum bezoeken.

Hoeveel tijd heb je nodig om het Yves Saint Laurent Museum in Parijs te bezoeken?

welkomstbord| ©Matt Kieffer
welkomstbord| ©Matt Kieffer

De standaard tijd om het Yves Saint Laurent Museum in Parijs te bezoeken is meestal een uur. Dit is in feite de lengte van de rondleiding die de gidsen van het gebouw tijdens groepsbezoeken aanbieden.

Het tempo waarin mensen de zalen bezoeken verschilt echter vaak, zodat sommige bezoekers minstens 30 minuten extra nodig hebben om de rondleiding te voltooien, d.w.z. anderhalf uur.

Andere bezoekers doen er slechts 45 minuten over, omdat ze het museum bij de laatste ingang voor sluitingstijd binnengaan.

Hoe dan ook, een bezoek aan het Yves Saint Laurent Museum in Parijs kost weinig tijd, zodat u andere activiteiten in uw schema kunt inpassen. Neem bijvoorbeeld een van de fietstochten door Parijs of stap aan boord van een van de beste sightseeingbussen van de stad om de stad te leren kennen.

Boek uw rondleiding naar het Yves Saint Laurent Museum

Beste tijd om het Yves Saint Laurent Museum in Parijs te bezoeken

etalagepop in een jurk| ©José D...
etalagepop in een jurk| ©José D...

De beste tijd om het Yves Saint Laurent Museum te bezoeken is wanneer er minder toeristen zijn, omdat de wachttijd bij de kassa om binnen te komen dan korter is.

U kunt het Yves Saint Laurent Museum bijvoorbeeld het beste elke dag om 17:00 uur bezoeken, omdat er dan weinig mensen zijn. Ondertussen is het op zaterdag het minst druk om 19:00 en 20:00 uur.

Bovendien is klimatologisch gezien elke maand van het jaar goed om het Yves Saint Laurent Museum te bezoeken, omdat het om een gesloten ruimte gaat en de karakteristieke weersveranderingen de rondleiding niet beïnvloeden.

In feite houdt het gebouw een lage temperatuur aan om de goede staat van de tentoonstellingen te behouden, wat in uw voordeel is als u in de zomer in Parijs bent, omdat u zich dan geen zorgen hoeft te maken over de zinderende hitte.

Hoe kom ik bij het Yves Saint Laurent Museum in Parijs?

mensen op een bus| © Ash Gerlach
mensen op een bus| © Ash Gerlach

Als u niet weet hoe u zich in Parijs moet verplaatsen om het Yves Saint Laurent Museum te bezoeken, gelegen aan 5 Av. Marceau, 75116 in het 16e arrondissement, moet u weten dat hiervoor verschillende vervoermiddelen beschikbaar zijn. U kunt de bus, de trein, de metro of het Vélib fietsdeelsysteem nemen.

In het eerste geval, d.w.z. met de bus , kunt u bij de halte Alma-Marceau de 92, 80, 71, 63 of 42 nemen. U kunt ook de N, L of J treinlijnen gebruiken , maar als u met de Parijse metro wilt reizen, dan is lijn 9 bij het station Alma-Maceau de beste optie.

Wie zich liever op twee wielen door de stad verplaatst, kan gebruik maken van de Vélib' fietsen, waarvan de stations zich bevinden op 3, Avenue Montaigne en 2, Avenue Marceau.

Niet te missen dingen in het Yves Saint Laurent Museum in Parijs

etalagepop in rode, witte en zwarte jurken| ©Larry Syverson
etalagepop in rode, witte en zwarte jurken| ©Larry Syverson

Het Yves Saint Laurent Museum in Parijs is een ruimte gewijd aan haute couture mode. Hier kunt u genieten van verbazingwekkende tentoonstellingen van kledingstukken en accessoires. Allemaal representatieve elementen van het werk van de couturier Yves Saint Laurent gedurende ongeveer 30 jaar.

In de zalen van het museum ziet u in totaal 5.000 jurken, verdeeld over verschillende tentoonstellingen, volgens de periode waarin ze zijn gemaakt. U vindt er ook ongeveer 15.000 accessoires, prototypes en talloze schetsen, foto's van zijn modeshows en enkele schermen met films over zijn leven.

Tijdens de rondleiding krijgt u de gelegenheid om het atelier van Yves Saint Laurent te zien, de plaats waar hij al zijn ideeën mogelijk maakte en ze van papier tot stof bracht, om op duizelingwekkende wijze te innoveren in de modewereld.

Bovendien biedt het 450 vierkante meter grote herenhuis van het Yves Saint Laurent Museum een blik op het architectonische verleden van de stad, dankzij de gevel en het interieur in de stijl van Napoleon III.

Tips voor een bezoek aan het Yves Saint Laurent Museum in Parijs

mensen die rond de jurk lopen| ©Laurence Gras
mensen die rond de jurk lopen| ©Laurence Gras

Op toeristische plaatsen zijn er meestal enkele regels waaraan je je als bezoeker moet houden, en het Yves Saint Laurent Museum in Parijs vormt daarop geen uitzondering. Zo kunt u optimaal van uw bezoek genieten en elk ongemak vermijden.

Hier volgen enkele praktische tips:

 • Als u het Yves Saint Laurent Museum in Parijs in de winter bezoekt, moet u zich tijdens uw bezoek warm houden, want de temperatuur in het gebouw wordt vrij laag gehouden om achteruitgang van de tentoonstellingen te voorkomen.
 • Neem geen enkel huisdier mee, tenzij het een hulphond is.
 • Reserveer uw tickets ten minste 24 uur van tevoren.
 • Gebruik geen grote tassen of koffers, want die zijn niet toegestaan in het museum.
 • Probeer ruim op tijd bij het museum aan te komen, want het kan even duren voordat u door de interne veiligheidscontroles van het museum bent.
 • Houd er rekening mee dat als u eenmaal in de galerijen bent, u niet kunt vertrekken en opnieuw naar binnen kunt, tenzij u een ander kaartje koopt.