Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Prijzen van de Capitolijnse Musea

Wil je de Capitolijnse Musea bezoeken tijdens je verblijf in Rome? In deze post vertel ik je hoeveel kaartjes kosten, of er gereduceerde kaartjes zijn en zelfs of je het gratis kunt bezoeken. Mis het niet!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuten lezen

Prijzen van de Capitolijnse Musea

Capitolijnse Musea | ©Edoardo Romiti

De Capitolijnse Musea bevinden zich op het Piazza del Campidoglio en werden in de 15e eeuw opgericht door paus Sixtus IV door middel van een schenking van een collectie bronzen beelden. Geleidelijk aan werden de kunstwerken die in de opgravingen van de stad waren gevonden en door de pausen waren geschonken, hierheen gebracht.

Enkele van de beste werken in de Capitolijnse Musea zijn de Capitolijnse wolvin, het ruiterstandbeeld van Marcus Aurelius en de buste van Medusa. Om deze en vele andere werken te zien moet je tickets kopen voor de Capitolijnse Musea. Laten we hieronder eens kijken hoeveel ze kosten, zodat je je budget in detail kunt indelen.

Hoeveel kosten tickets voor de Capitolijnse Musea?

Gevel van het Capitolijns Museum| ©Erik Drost
Gevel van het Capitolijns Museum| ©Erik Drost

Vanaf 34 ¤ kunt u bij Hellotickets een skip the line ticket krijgen voor de Capitolijnse Musea waarmee u de collecties van het belangrijkste stedelijke museum van Rome kunt bezoeken, dat tevens het oudste museum ter wereld is.

Dit is een van de beroemdste musea van de stad, waar altijd lange rijen staan. Als je je kaartjes voor het Capitolijns Museum van tevoren online koopt, bespaar je jezelf niet alleen deze wachttijd bij de kassa (die soms eeuwig kan duren), maar weet je ook zeker dat je naar binnen kunt.

Boek tickets voor de Capitolijnse Musea

Wat zijn de openingstijden van de Capitolijnse Musea?

De openingstijden van de Capitolijnse Musea zijn enigszins eigenaardig. Gezien het grote aantal bezoekers aan deze toeristische attractie, verdeelt het museum tickets aan bezoekers in verschillende tijdslots, zodat je een vaste toegangstijd krijgt toegewezen. Als je wacht met het kopen van tickets bij de kassa tot het laatste moment, is er geen garantie dat je ze krijgt op het tijdstip dat je wilt en verspil je veel tijd met wachten in de rij.

Waarom tickets kopen voor de Capitolijnse Musea?

Dit type skip-the-line ticket voor de Capitolijnse Musea is perfect als je de geschiedenis van Rome goed kent en de culturele bezoeken graag alleen doet, zodat je op je gemak van de ene naar de andere zaal kunt gaan of zo lang in de gebouwen van de Capitolijnse Musea kunt blijven als je wilt.

Wat is inbegrepen in dit ticket?

 • Toegang tot de Capitolijnse Musea (toegangsticket met reservering).
 • Gegarandeerde skip-the-line toegang.
 • Toegang tot tijdelijke tentoonstellingen (indien beschikbaar).
 • Digitale plattegrond van de stad inbegrepen.
 • Mogelijkheid tot annulering ten minste 24 uur voor de startdatum van de activiteit.

Boek tickets voor de Capitolijnse Musea

En hoeveel kosten rondleidingen door de Capitolijnse Musea?

Hal Capitolijnse Musea| ©Mike Steele
Hal Capitolijnse Musea| ©Mike Steele

Vanaf40 ¤ kun je bij Hellotickets een ticket krijgen voor een rondleiding door de Capitolijnse Musea, waarbij je door de verschillende zalen loopt onder begeleiding van een professionele gids die je de nodige context zal geven over de geschiedenis van het oude Rome om je te helpen de achtergrond van de kunstwerken die er tentoongesteld worden te begrijpen.

Na de activiteit heb je ook tijd om het museum op je eigen tempo te verkennen als je zin hebt om een van de collecties van de Capitolijnse Musea van dichterbij te bekijken.

Boek een rondleiding door de Capitolijnse Musea

Waarom een rondleiding boeken?

Een ander voordeel van dit ticket voor een rondleiding door de Capitolijnse Musea is dat je gegarandeerd de wachtrijen bij de ingang kunt overslaan.

Ook heb je, omdat het een kleine groep is, nauwer contact met de gids om eventuele vragen te stellen tijdens de activiteit. Het is ook veel comfortabeler omdat je geen massa toeristen om je heen hebt.

Wat is bij dit ticket inbegrepen?

 • Gegarandeerde skip-the-line toegang
 • Professionele gids met blauwe badge
 • 3-uur durende rondleiding voor kleine groepen

Boek een rondleiding door de Capitolijnse Musea

Hoeveel kosten de kaartjes voor het Capitool aan de kassa?

Toegangsfontein museum| ©Marco Verch
Toegangsfontein museum| ©Marco Verch

Het algemene toegangskaartje kost 15 ¤ aan de kassa, terwijl het gereduceerde toegangskaartje voor senioren (ouder dan 65 jaar) of jongeren (6 tot 25 jaar) 13 ¤ kost.

Je vindt de kassa van de Capitolijnse Musea op de begane grond van het Palazzo dei Conservatori. Zoals ik al zei, trekken de tentoonstellingen in deze musea veel toeristen, dus om er zeker van te zijn dat je je kaartjes krijgt op de dag dat je ze wilt en om tijd te besparen met wachten bij de kassa, raad ik je aan om ze van tevoren online te kopen.

Het enige voordeel van kaartjes kopen bij de kassa is dat je kunt improviseren en dit bezoek kunt uitstellen tot het moment van je reis wanneer je daar zin in hebt. Maar nogmaals, er is geen garantie dat je ze kunt krijgen op het moment dat jij wilt.

Boek tickets voor de Capitolijnse Musea

Hoeveel kost het om de Capitolijnse Musea te bezoeken met een toeristenkaart?

Rome Pas| ©Hellotickets
Rome Pas| ©Hellotickets

Vanaf €149 kun je de 72-urige Omnia Card krijgen die ook de Roma Pass bevat, twee toeristenkaarten in één zodat je het meeste uit je verblijf in Rome kunt halen en de Capitolijnse Musea kunt bezoeken, naast vele andere toeristische attracties.

Beide toeristenpassen bestaan afzonderlijk met hun respectieve voordelen waarover je kunt lezen in de posts over de Roma Pass en de Omnia Card, maar mijn advies is om beide kaarten te combineren omdat je dan meer uit je sightseeingtours haalt:

 • Je haalt meer uit je routes door de stad.
 • Het geeft je skip-the-line toegang tot verschillende bezienswaardigheden.
 • Je kunt de kaart 3 dagen gebruiken op de sightseeingbus in Rome.
 • Je profiteert van het gratis vervoer.

Boek de Roma Pass en Omnia Card

Hoe gebruik ik de Rome Sightseeing Cards?

Bij aankoop ontvangt u een code in uw e-mail die u moet inwisselen voor de kaart bij een van de Omnia Card afhaalpunten in heel Rome (bij de kassa's van de toeristische attracties die zijn opgenomen in de Omnia Card en bij de metrostations).

Omdat het twee kaarten in één zijn, kunt u ze afzonderlijk activeren. Dat wil zeggen, gebruik eerst de Omnia Card om Vaticaanstad te zien en daarna de Roma Pass om Rome te zien.

Boek de Roma Pass en Omnia Card

Zijn er gereduceerde tickets om de Capitolijnse Musea te bezoeken?

Enkele werken van de Capitolijnse Musea| ©Richard Mortel
Enkele werken van de Capitolijnse Musea| ©Richard Mortel

Dat klopt! Je kunt de Capitolijnse Musea bezoeken door gebruik te maken van de gereduceerde toegangsprijs van het instituut, waarvoor je een speciaal ticket nodig hebt op vertoon van de relevante officiële documenten bij de kassa's van het museum. Groepen die in aanmerking komen voor gereduceerde toegang zijn onder andere

 • Niet-ingezetenen tussen 6 en 25 jaar.
 • Houders van de jaarlijkse ATAC-buskaart en de jaarlijkse Metrebus Card.
 • Bezoekersgroepen van minstens 20 personen.
 • Elke woensdag kunnen niet-ingezetenen profiteren van een gereduceerd tarief van 50% tijdens de laatste twee openingsuren van het museum.

Kan ik gratis naar binnen in de Capitolijnse Musea en moeten kinderen entree betalen?

Rondleiding door het museum| ©Ana Rey
Rondleiding door het museum| ©Ana Rey

Ja, dat is mogelijk! Op de eerste zondag van elke maand is het gratis voor alle bezoekers. En kinderen onder de 6 jaar mogen gratis naar binnen.

De rest van de tijd kunnen sommige groepen gratis naar binnen om van de spectaculaire kunstcollecties te genieten als ze de relevante officiële documenten bij de kassa laten zien om een speciaal ticket te krijgen waarmee ze gratis naar binnen kunnen. Dit zijn:

 • Toeristische gidsen uit de Europese Unie.
 • Docenten of studenten Beeldende Kunst.
 • Gehandicapten en hun begeleider.
 • Journalisten, onder andere.

Boek tickets voor de Capitolijnse Musea

Hoeveel kost het om bij de Capitolijnse Musea te komen?

Wachten op de metro in Rome| ©Mauricio Artieda
Wachten op de metro in Rome| ©Mauricio Artieda

Als je met het openbaar vervoer naar de Capitolijnse Musea wilt, kost een metro- of busticket in Rome maar rond de €1,50- supergoedkoop!

Als je echter van plan bent om meerdere dagen in de Eeuwige Stad te blijven sightseeën, dan raad ik je aan om een vervoerspas voor een week te kopen ter waarde van ongeveer €24 die je kunt gebruiken op zowel het metro- als busnetwerk van Rome. Kinderen onder de 10 jaar kunnen gratis gebruik maken van het openbaar vervoer onder begeleiding van een volwassene.

De goedkoopste optie van allemaal om op Piazza del Campidoglio te komen, waar deze musea zich bevinden, is echter om een aangename wandeling door het stadscentrum te maken terwijl je de prachtige monumenten en pleinen bekijkt die Rome wereldberoemd hebben gemaakt.

Boek tickets voor de Capitolijnse Musea