Openingstijden van de Capitolijnse Musea

Bekijk voordat je naar de Capitolijnse Musea in Rome gaat hun openingstijden om je bezoek te plannen.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

3 minuten lezen

Openingstijden van de Capitolijnse Musea

Capitolijnse Musea | ©Leon Reed

De Capitolijnse Musea in Rome zijn een van de interessantste en belangrijkste culturele instellingen in de stad. Ze worden zelfs beschouwd als het oudste museum ter wereld en er worden stukken tentoongesteld van grote historische en artistieke waarde.

Het is zonder twijfel een van de toeristische bezoeken die je moet doen tijdens je reis naar Rome, maar weet je wanneer ze hun deuren openen en hoe lang het duurt voordat je ze kunt bezoeken? En wat de beste tijd is om te gaan? Ik vertel je dit en nog veel meer hieronder!

Wat zijn de openingstijden van de Capitolijnse Musea?

Hal Capitolijnse Musea| ©Mike Steele
Hal Capitolijnse Musea| ©Mike Steele

De Capitolijnse Musea zijn elke dag van de week geopend van 9:30 tot 19:30 uur.

Daarnaast zijn deze musea ook geopend op speciale data zoals kerstavond (4 december) en oudejaarsavond (31 december), maar dan met kortere openingstijden, van 9:30 tot 14:00 uur.

Wat is de laatste tijd om de Capitolijnse Musea te bezoeken?

De laatste toegang voor bezoekers van de Capitolijnse Musea is 1 uur voor sluitingstijd, d.w.z. 18:30 uur.

Ik raad je echter niet aan om deze musea zo kort voor sluitingstijd te bezoeken, want als je het meeste uit je bezoek wilt halen en de prijs die je hebt betaald voor de tickets voor de Capitolijnse Musea wilt terugverdienen, moet je meer dan 45 minuten binnen zijn om een algemeen en volledig beeld te krijgen van alle collecties die deze instelling binnen haar muren herbergt.

Als je geïnteresseerd bent in een bezoek aan de Capitolijnse Musea, kun je het beste een deel van de dag uittrekken om ze rustig en op je gemak te bezoeken, anders is het niet de moeite waard om een kaartje te kopen omdat je dan bijna niets te zien krijgt.

Boek je tickets voor de Capitolijnse Musea

Wanneer sluiten de Capitolijnse Musea?

Mensen bezoeken het museum| ©Mike Steele
Mensen bezoeken het museum| ©Mike Steele

De Capitolijnse Musea zijn elke dag van het jaar geopend, behalve op Eerste Kerstdag (25 december), Nieuwjaarsdag (1 januari) en Dag van de Arbeiders (1 mei).

Houd rekening met deze feestdagen bij het plannen van je reis naar Rome als je van plan bent deze musea tijdens je vakantie te bezoeken. Als je Rome echter bezoekt met Kerstmis, zijn er genoeg andere dingen te doen op 25 december en 1 januari.

Boek tickets voor de Capitolijnse Musea

Hoe lang duren de rondleidingen en hoe lang kan ik in de Capitolijnse Musea blijven?

Standbeeld van de Capitoolse wolvin in het museum| ©Malditofriki
Standbeeld van de Capitoolse wolvin in het museum| ©Malditofriki

Gemiddeld duurt een bezoek aan de Capitolijnse Musea ongeveer 2 uur, maar afhankelijk van hoeveel je geïnteresseerd bent in de kunstcollecties van het Capitolijns Museum kun je langer blijven.

Het ticket is 4 uur geldig en je kunt niet naar binnen als de tijd voorbij is, maar als je eenmaal binnen bent kun je zo lang binnen blijven als je wilt.

Boek je tickets voor de Capitolijnse Musea

Wanneer is de beste tijd om de Capitolijnse Musea te bezoeken?

Uitzicht vanuit het museum| ©Rodney
Uitzicht vanuit het museum| ©Rodney

De beste tijd om de Capitolijnse Musea te bezoeken is vroeg in de ochtend of tijdens lunchtijd op een doordeweekse dag als je niet wilt overlappen met de drukte in de musea.

De Capitolijnse Musea zijn op hun volst in het weekend, vooral tijdens het hoogseizoen. Tijdens het midden- of laagseizoen in Rome is de drukte meestal geen probleem.

Is er een dag die gratis is om deze musea te bezoeken?

Als je de Capitolijnse Musea wilt bezoeken zonder je portemonnee te openen, dan is de eerste zondag van elke maand gratis voor alle bezoekers.

Dus als je de Capitolijnse Musea op deze dag gratis wilt bezoeken, raad ik je aan om vroeg op te staan en heel vroeg in de ochtend te gaan, want de plaatsen worden toegewezen op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt, anders sta je misschien langer in de rij dan je zou willen!

Dienstregelingen van toeristische attracties in de buurt van de Capitolijnse Musea

Piazza Venezia met het Vittoriano Monument| ©Renata Rodrigues
Piazza Venezia met het Vittoriano Monument| ©Renata Rodrigues

Na het verkennen van de Capitolijnse Musea wil je misschien nog een wandeling maken door de omgeving om andere bezienswaardigheden in de buurt te bekijken. Bekijk hieronder de openingstijden van enkele van de populairste bezienswaardigheden naast de musea.

  • Basiliek van Santa Maria in Aracoeli: dagelijks geopend van 9.00 tot 12.30 uur en van 15.00 tot 18.30 uur.
  • Monument van Victor Emmanuel II: dagelijks geopend van 9.30 tot 19.30 uur.
  • Palazzo Venezia: geopend van maandag tot zaterdag van 10.00 tot 13.00 en van 14.00 tot 18.00.
  • Forum Romanum: dagelijks geopend van 8.30 tot 19.00 uur. Gesloten op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag.

Boek tickets voor de Capitolijnse Musea