Ciampino Luchthaven Transfers

Hier zijn de beste opties om het centrum van Rome te bereiken vanaf het vliegveld Ciampino.

Alex Grande

Alex Grande

5 minuten lezen

Ciampino Luchthaven Transfers

Aankomst in Rome vanaf het vliegveld | ©Dan Gold

Ciampino is de goedkope luchthaven van Rome, perfect voor een weekendje weg. In tegenstelling tot luchthavens van goedkope luchtvaartmaatschappijen in andere steden, ligt Ciampino op dezelfde afstand van Rome als Fiumicino, de belangrijkste luchthaven van de stad.

En dat is niet het enige goede nieuws! Er zijn drie verschillende manieren om de stad te bereiken, en als u verder leest vertel ik u welke ik persoonlijk de beste vind, plus een paar tips om het ergste deel van de reis, de reis naar het hotel, heel gemakkelijk en comfortabel te maken. Zonder verder oponthoud, hier is hoe je van Ciampino vliegveld naar Rome komt.

Opties om van de luchthaven Ciampino naar Rome te komen

Hier zijn de beste opties om bij uw hotel te komen zodra u landt op de luchthaven Ciampino:

Gedeelde luchthaventransfers tussen Ciampino en Rome

Aankomsthal| ©Jorgen Berglund
Aankomsthal| ©Jorgen Berglund

Door deze transfer van tevoren te boeken, neemt u alle zorgen weg om bij uw hotel te komen zodra u in Rome landt. De gedeelde transfers werken als volgt: er wacht een chauffeur op u bij de uitgang van de luchthaven om u en 5 andere passagiers naar uw respectieve bestemmingen te brengen.

Als u in gezelschap naar Rome reist, kunt u een gedeelde transfer aanvragen om als groep naar het hotel te gaan. De voertuigen hebben meestal maximaal 6 zitplaatsen, en als u met vier of meer personen bent kan het de moeite waard zijn een privétransfer te boeken, waarover ik u hieronder alle informatie geef.

En ook voor als u aan het eind van uw reis terug moet naar het vliegveld, kunt u een gedeelde transfer van Rome naar Ciampino boeken. Zo kunt u in alle rust genieten van de laatste minuten van uw reis, wetende dat u een chauffeur heeft die u ophaalt op het exacte tijdstip waarop u van tevoren op de luchthaven moet zijn.

Boek een gedeelde transfer van Ciampino

Privé transfers tussen Ciampino en Rome

Op weg naar Rome| ©Why Kei
Op weg naar Rome| ©Why Kei

Dit zijn de VIP transfers, de premium ervaring, de manier om met meer klasse naar Rome te gaan. Of gewoon de goedkoopste manier om van het vliegveld naar de stad te komen als je met een groep van zes personen bent.

De privé aankomsttransfer van Ciampino naar Rome werkt op dezelfde manier als de gedeelde transfers, alleen deelt u het voertuig niet met vreemden. Als u met zijn tweeën bent, is het niet de meest kosteneffectieve optie, maar het zal zijn alsof u een taxi naar het hotel neemt, met het extra voordeel dat de chauffeur op de luchthaven op u wacht en u helpt met uw bagage.

Net als bij gedeelde transfers kunt u een privétransfer van Rome naar Ciampino boeken en de laatste minuut uit uw dag in Rome halen.

Wat u moet weten voordat u een transfer boekt tussen de luchthaven en de stad

Online boeken| ©Charles Deluvio
Online boeken| ©Charles Deluvio
  • Boek uw transfer nadat u uw vliegticket heeft geboekt! U moet enkele belangrijke gegevens over uw vlucht opgeven, zoals de identificatiecode van de vlucht en het geschatte tijdstip van landing (om een aankomsttransfer te boeken) of het tijdstip van opstijgen (in het geval van een vertrektransfer). Zo weet de shuttlechauffeur of uw vlucht vertraagd is, bij welk vertrek hij u moet opwachten om u het leven gemakkelijker te maken en, in het geval van retourtransfers, haalt hij u op het exacte tijdstip op om u tijdig op de luchthaven af te zetten.
  • U wordt ook om een telefoonnummer gevraagd, zodat de chauffeur u kan bellen in geval van problemen.
  • De dienst rijdt van maandag tot zondag op elk moment.
  • Hoe lang duurt het om van Ciampino naar Rome te komen? Ongeveer een half uur, misschien maximaal 40 minuten op een drukke dag
  • Uw chauffeur wacht maximaal 30 minuten****op u. Maar maak je geen zorgen, hij heeft je vluchtgegevens en weet ongeveer hoe lang het duurt van vertrek tot het ontmoetingspunt.
  • De toegestane bagage op de transfer is één koffer en één handtas, en u krijgt hulp van de chauffeur om deze in het bagageruim te plaatsen. Als u met extra bagage reist, zoals een instrument of een grote tas, raad ik u aan dit bij de boeking te bespreken of vóór de dag van uw vlucht contact op te nemen met het vervoersbureau.
  • De transfers bestrijken het gebied van het centrum van Rome, en u kunt vragen om afgezet te worden bij uw hotel of waar u maar wilt, maar het is goed mogelijk dat de chauffeur u niet buiten het stadsgebied brengt.
  • Over het algemeen wordt aanbevolen de terugreis 3,5 uur voor uw geplande vluchttijd te maken. Het vervoersbureau zal u een tijdstip aanbevelen waarop u vrij bent om over te stappen. Kinder- en babyzitjes zijn beschikbaar. Gelieve deze bij de reservering aan te vragen.

Boek een bustransfer vanuit Ciampino

Hoe kom ik van Ciampino naar Rome met het openbaar vervoer?

Termini treinstation| ©Dan Visan
Termini treinstation| ©Dan Visan

U weet al wat de beste manier is om in Rome te komen als u op de luchthaven landt, maar voor het geval de transfers u niet hebben overtuigd, hebt u nog twee andere opties om bij uw hotel te komen: de bus nemen of een taxi boeken.

Met de bus van Ciampino naar Rome

Het beste alternatief voor het boeken van een transfer, want de trein gaat niet naar Ciampino. De goedkoopste optie zijn de ATRAL-bussen die de luchthaven Ciampino verbinden met de metrolijn A van Rome (bij station Anagnina). Daar aangekomen moet u de metro of een andere vorm van vervoer nemen om bij uw hotel te komen, wat een beetje een gedoe kan zijn.

Er zijn ook bussen tussen de luchthaven Ciampino en het centrum van Romedie rechtstreeks naar het centrum van Rome gaan. Ze hebben verschillende haltes, zodat u kunt uitstappen bij de halte die het dichtst bij uw hotel ligt. Een voordeel van deze vorm van vervoer is dat je je ticket ook vooraf online kunt kopen, wat ik aanraad als je voor deze optie kiest om je plaats veilig te stellen. Voor vervoer terug naar de luchthaven kunt u uw kaartje kopen in het Termini station.

Bussen vanaf Ciampino doen er ongeveer 45 minuten over om in Rome te komen, en vertrekken ongeveer elk half uur.

Met de taxi van Ciampino naar Rome

Met transfers van de luchthaven naar uw hotel is het nemen van een taxi van Ciampino naar Rome niet echt de moeite waard. De prijs kan duurder zijn dan een transfer: het tarief is door de gemeenteraad vastgesteld op 30 euro, waaraan de chauffeur een toeslag voor overnachting of bagage kan toevoegen.

Het enige voordeel is dat u niets van tevoren hoeft te reserveren, maar u moet wel oppassen dat u geen onofficiële taxi neemt (zoek naar witte auto's met een bordje 'taxi' op het dak en een duidelijk zichtbaar licentienummer) en voor de zekerheid een prijs afspreken met de chauffeur voordat u naar Rome vertrekt.