Dagtochten naar Tatra-gebergte vanuit Krakau

Houdt u van een bergklimaat en de schoonheid van sneeuw? Dan moet het Tatragebergte in Polen uw bestemming zijn. Ontdek dorpen, activiteiten en nieuw eten waar u van zult houden.

Ana Caballero

Ana Caballero

11 minuten lezen

Dagtochten naar Tatra-gebergte vanuit Krakau

Tatragebergte | Wojciech Then

Als je je nog steeds afvraagt wat er te zien en te doen is in Krakau, dan heb ik het antwoord. Krakau, die kleine stad in Polen, ligt relatief dicht bij het Tatragebergte. Voor zowel de plaatselijke bevolking als toeristen is reizen daarheen synoniem met fysieke en spirituele ontspanning.

Naast eten, sightseeing en spelen kun je in de bergen genieten van ontspannende warmwaterbronnen. Ik nodig u uit voor een all-inclusive reis en vergeet het gedoe in de bergen, zodat het alleen u is in verbinding met de natuur terwijl u het hart van Europa leert kennen.

1. Dagtocht naar Zakopane

Zakopane, Polen| ©Yevhenii Dubrovskyi
Zakopane, Polen| ©Yevhenii Dubrovskyi

Als u naar Krakau gaat, raad ik u aan de kans niet te missen om Zakopane te bezoeken. Deze stad staat bekend als de winterhoofdstad van Polen en ligt aan de voet van het Tatragebergte.

Tijdens een dagtocht kunt u de schoonheid ervan waarderen en van een professionele gids meer over het gebied te weten komen. De ervaring duurt ongeveer 8 uur en kost gemiddeld €80.

Tijdens deze tour hoeft u zich geen zorgen te maken over het nemen van openbaar vervoer, want de transfer vanaf het hotel waar u verblijft in Krakau is inbegrepen. Het voertuig is privé, voorzien van bergwarming en uitgerust om kleine groepen mensen te vervoeren.

Nadat u bij uw hotel bent opgehaald, brengt het voertuig u naar uw eerste stop in Wielka Krokiew, waar u de Ski Jumping Hill ziet, het skischansgebied van Zakopane.

U rijdt ook langs de hoofdstraat, Krupówki Straat, om de leuke winkeltjes en restaurants in de omgeving te zien. Deze tours zijn zeker een van de beste dingen om te doen rond Kraków

Terwijl u door het gebied loopt, zal uw gids u interessante feiten vertellen over Zakopane en de bergen. Vanaf deze straat kunt u het Tatragebergte bewonderen. Als u wilt, kunt u de kabelbaan nemen naar de Gubałówka heuvel.

Vanaf daar heeft u een beter uitzicht op de bergen. Deze tocht is echter niet bij de rondleiding inbegrepen en kost gemiddeld 5 euro.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 80 €.
 • Duur: ongeveer 8 uur.
 • Vervoermiddel: privé-voertuig.
 • Voordelen van deze optie: het voertuig heeft airconditioning voor bergtemperaturen en haalt u op bij uw hotel.
 • Nadelen van deze optie: u kunt alleen een sightseeingtour doen, zonder andere activiteiten in het Tatragebergte.

Boek een excursie naar Zakopane vanuit Krakau

2. Dagtocht naar Zakopane met stops bij het kuuroord Bukowina Tatrzańska

Zakopane, Polen| ©Michal Lis
Zakopane, Polen| ©Michal Lis

Als u een duik wilt nemen in de warmwaterbronnen die verborgen liggen in het Tatragebergte, dan is deze tour iets voor u. Het is ongeveer 12 uur rijden van Krakau naar deze beroemde bergen.

De reis heeft een gemiddelde prijs van €80 en is inclusief transfer en een tour met stops bij de warmwaterbronnen.

Nadat het privévoertuig je bij je hotel heeft opgehaald, ga je op weg naar het kuuroord Bukowina Tatrzańska. Deze plaats ligt op ongeveer 16 kilometer van Zakopane.

Als je aankomt, maak dan optimaal gebruik van je tijd en ontspan hier minstens 2 uur. Dit is een van de meest gerenommeerde plaatsen voor ontspanning en rust in het hele Tatragebergte.

Daarna gaat u met hetzelfde voertuig naar Zakopane om verder te genieten van de excursie. Daar aangekomen kunt u de kabelbaan nemen naar de Gubalowka berg en wandelen door de Krupówki straat, de hoofdstraat van dit gebied in Zakopane.

Daar vindt u restaurants met typische gerechten en kunt u de gerookte kaas en wodka van de regio proeven. Als u geïnteresseerd bent in lokaal eten, nodig ik u uit om uit te zoeken wat de beste restaurants in Krakau zijn, maar u kunt ook van dit eten genieten in Zakopane.

Bij elke stop en activiteit heeft u een paar uur om van elke ervaring te genieten, gecombineerd met rust en beweging. U zult op geen enkel moment verdwalen want het voertuig houdt zijn WiFi geactiveerd zodat uw smartphone altijd een signaal heeft.

Maak van de gelegenheid gebruik om een paar foto's te nemen en post ze in real time op uw sociale netwerken. Het idee van deze tour is om ontspanning te combineren met sightseeing en shopping.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 80 euro.
 • Duur: ongeveer 12 uur.
 • Vervoermiddel: eigen voertuig.
 • Voordelen van deze optie: deze excursie omvat verschillende activiteiten die, hoewel ze meer tijd in beslag nemen, de prijs van het hele pakket waard zijn.
 • Nadelen van deze optie: u moet een volledige dag besteden aan deze excursie, want ze duurt ongeveer 12 uur.

Boek een tour naar Zakopane vanuit Krakau

3. Bachlekda Treetop Walk, wandeling door het Nationaal Park van Pienins en thermaalbad

Pieken van het Tatragebergte| ©Eelco Böhtlingk
Pieken van het Tatragebergte| ©Eelco Böhtlingk

Als u in contact wilt komen met de natuur van het Tatragebergte, moet u deze excursie maken. U reist in een bus met airconditioning naar het Nationaal Park Pienins om onder de indruk te raken van een hele tocht vol leuke activiteiten. De reis duurt gemiddeld 12 uur en kost ongeveer 150 euro.

In de bus reis je door het Poolse platteland op weg naar de Bachlekda vallei in Slowakije. De eerste stop op de tour is de Bachlekda Treetop Trail. Dit beroemde toeristische pad ligt 24 meter boven de grond- durf het maar eens over te steken, ik raad u aan niet naar beneden te kijken!

Aan het einde van het pad vindt u een uitkijktoren van meer dan 30 meter hoog. Van daaruit kunt u de omvang van de bossen van het Nationaal Park Pieniny overzien. Ik raad u aan deze wandeling op te nemen als een van uw zomerdingen om te doen in Krakau, omdat het weer warmer is en u meer zult genieten van de wandeling.

Uw gids neemt u vervolgens mee naar de Belianske Tatras, een bergketen van de Oostelijke Tatras in het noordoosten van Slowakije. Deze bergen maken op hun beurt deel uit van het Nationaal Park Tatra, dat ook in Slowakije aanwezig is.

In dit gebied leert u meer over de fauna en flora, u kunt lunchen in een restaurant aan de Krupówki-straat. Tot slot sluit u de dag goed af met een duik in de warmwaterbronnen van de Chochołow Thermal Spa.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 150 ¤.
 • Duur: ongeveer 12 uur.
 • Vervoermiddel: privébus met airconditioning.
 • Voordelen van deze optie: diverse activiteiten om een volle dag in de bergen optimaal te benutten.
 • Nadelen van deze optie: omvat geen lunch of andere snacks voor de wandeling. Dit moet op eigen kosten.

Boek een tour naar Zakopane en Tatra vanuit Krakau

4. Excursie naar Tatra Nationaal Park, wandeling in de Vijf Meren Vallei en bezoek aan het dorp Chochołów

Vijf Meren Vallei| ©Piotr Guzik
Vijf Meren Vallei| ©Piotr Guzik

Als je graag kleine dorpjes ontdekt, dan raad ik je een van de beste dagtochten vanuit Krakau aan. Tijdens deze dagtocht kun je naar het Nationaal Park Tatra reizen en de omliggende dorpen en valleien verkennen. De tocht duurt ongeveer 5 uur en kost gemiddeld €70.

Tijdens de tocht ga je door de Vijf Meren Vallei naar het Morskie Oko meer. Onderweg wordt u verblind door het adembenemende uitzicht op deze majestueuze plek.

De wandeling naar het Morskie Oko meer duurt ongeveer 2 uur. Het is een rustig pad dat u samen met uw gids kunt bewandelen.

Daarna kunt u genieten van ongeveer 5 uur vrije tijd in het Tatra Nationaal Park. Deze excursie is een van de dingen die je met kinderen kunt doen in Krakau. Ik raad u aan om wat leuke spelletjes voor te bereiden of een bal mee te nemen waarmee ze kunnen spelen.

Op de terugweg naar Krakau rijden uw chauffeur en gids door Chochołów. Dit is een klein middeleeuws dorp in de omgeving dat nog steeds bewoond is. U kunt het een uurtje verkennen om wat foto's te maken en daarna uw weg terug naar Krakau vervolgen.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 70 ¤.
 • Duur: ongeveer 5 uur.
 • Vervoermiddel: bus.
 • Voordelen van deze optie: het is een korte tour die u de rest van de dag in Krakau laat genieten.
 • Nadelen van deze optie: u kunt niet het hele gebied verkennen omdat de activiteiten zeer punctueel en eenvoudig zijn.

Boek een tour naar Zakopane en Tatra vanuit Krakau

5. Excursie naar Zakopane en kabelbaanrit naar Kasprowy Wierch Peak

Polana Strążyska, Zakopane, Polen| ©Maksym Harbar
Polana Strążyska, Zakopane, Polen| ©Maksym Harbar

Als u een hoogte-ervaring wilt, raad ik u aan een tour te kiezen waarbij een kabelbaanrit is inbegrepen. Reis met privé-vervoer van Krakau naar Zakopane voor een reis van 5 uur voor de prijs van ongeveer €70 voor een totaal andere dag in het Tatragebergte.

De eerste stop is de kabelbaanrit naar de Kasprowy Wierch-piek, het hoogste en meest centrale punt in het Tatragebergte. Van daaruit kunt u de schoonheid van de bergen en de nabijgelegen dorpen bewonderen. Op dit punt kunt u minstens een uur wandelen voordat u teruggaat.

Na de afdaling met de kabelbaan bezoekt u de Krupówki-straat. Daar heeft u minstens 2 uur de tijd om te verkennen, te eten en te drinken zoveel u wilt. De laatste stop is de ontspannende thermale baden in de buurt.

Daarna brengt het vervoer u naar uw hotel in Krakau. Aangezien dit een korte tour is, kunt u deze opnemen in uw lijst van dingen die u in 2 dagen in Krakau kunt doen.

Details van belang

 • Prijs: ongeveer 70 €.
 • Duur: ongeveer 5 uur.
 • Vervoermiddel: bus.
 • Voordelen van deze optie: omvat twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van het Tatragebergte en is een leuke ervaring die slechts 5 uur van uw dag in beslag neemt.
 • Nadelen van deze optie: u wilt misschien meer van het gebied verkennen. Ook zijn er geen lunch of snacks inbegrepen.

Boek een tour naar Zakopane en Tatra vanuit Krakau

6. Skiën, snowboarden en thermale baden in het Tatragebergte

Meer in het Tatragebergte| ©Piotr Guzik
Meer in het Tatragebergte| ©Piotr Guzik

Een van de dingen die je in de winter in Krakau kunt doen is een skitocht naar het Tatragebergte. Deze leuke excursie voor het hele gezin omvat ook een bezoek aan de thermale baden aan de voet van de helling.

De excursie begint wanneer de buschauffeur u en de rest van de groep ophaalt en u naar het skicentrum in Zakopane brengt. Deze geeft u een skipas en een ticket waarmee u de warmwaterbronnen kunt betreden. De hele ervaring duurt meestal ongeveer 12 uur en kost gemiddeld €85.

Zowel beginners als experts kunnen de ideale piste voor elkaar vinden. Ik raad je in ieder geval aan om een beginnersgids over skiën te lezen voordat je gaat.

Je hoeft je eigen uitrusting niet mee te nemen, want bij de pistes kun je skimateriaal huren. Aan het einde van de activiteit kunt u gaan ontspannen in de thermale baden.

Het thermale badcentrum heeft jacuzzi's, sauna's, kunstmatige golven, binnen- en buitenbaden. Na het ontspannen op de plek van uw keuze kunt u in de plaatselijke cafés, restaurants of tavernes lunchen en een warme drank nuttigen. Aan het einde van uw tijd brengt de chauffeur u terug naar uw hotel.

Interessante details

 • Prijs: 85 € meer of minder.
 • Duur: ongeveer 12 uur.
 • Vervoermiddel: bus.
 • Voordelen van deze optie: omvat een leuke activiteit voor het hele gezin, perfect als u in de winter reist. Ook snacks en flessen water zijn inbegrepen.
 • Nadelen van deze optie: niet aanbevolen voor mensen met rugproblemen, hartkwalen of mensen die niet minstens een gemiddelde conditie hebben.

Boek een tour naar Zakopane en Tatra vanuit Krakau

7. Excursie van Krakau naar Chochołów Spa in het Tatragebergte

Krakau, Polen| ©Dawid Labno
Krakau, Polen| ©Dawid Labno

Wilt u echt ontspannen? Dan raad ik u aan een uitstapje naar de warmwaterbronnen in het Tat ragebergte en specifiek naar de Chochołów Spa niet te missen. U vindt er een van de mooiste thermale baden ter wereld.

Tijdens deze tour neemt uw gids u mee naar het kuuroord van Chochołów. Hiervoor moet u minstens twee uur reizen in het privé-vervoer dat wordt aangeboden door het bedrijf dat u huurt. Vergeet niet dat, hoewel het hier om warmwaterbronnen gaat, de temperatuur buiten in de winter erg koud kan zijn.

Op deze site vindt u binnen- en buitenbaden waarvan het water tussen 30 °C en 38 °C ligt. U kunt ervoor kiezen u onder te dompelen in dit water of een stoombad te nemen, de sauna in te gaan of te genieten van een hydromassage. Geniet van 8 tot 11 uur in dit kuuroord voordat u terugkeert naar uw hotel in Krakau.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 40 €.
 • Duur: ongeveer 8 tot 11 uur.
 • Vervoermiddel: bus.
 • Voordelen van deze optie: u kunt een hele dag ontspannen en zorgeloos doorbrengen in de thermale baden.
 • Nadelen van deze optie: ze richt zich alleen op de warmwaterbronnen van Chochołów en niet op de andere attracties die dit gebied te bieden heeft.

Tips voor een reis naar het Tatragebergte en zijn warmwaterbronnen vanuit Krakau

Bezienswaardigheden in het Tatragebergte| ©Katarzyna Pe
Bezienswaardigheden in het Tatragebergte| ©Katarzyna Pe

Zoals je misschien al gemerkt hebt, is het Tatragebergte een ideale plek om op vakantie te gaan, vooral als je in de winter gaat. Als u in de winter gaat, zorg dan dat u warme kleding meeneemt om u warm te houden. Vergeet niet dat veel van de bezienswaardigheden veel lopen vereisen.

In dit verband kunt u het beste goede, comfortabele schoenen dragen. Zo kunt u op uw gemak lopen. Als u een sneeuwsport wilt beoefenen, kunt u het beste handschoenen en wat persoonlijke spullen meenemen. Sommige plaatsen bieden de nodige uitrusting om de sport te beoefenen, maar het is beter om voorbereid te gaan.

Als u de dag gaat doorbrengen in de warmwaterbronnen, raad ik u aan badkleding mee te nemen. Neem ook wat handdoeken mee om u af te drogen als u klaar bent met baden. Ik raad u aan een grote handdoek mee te nemen om u af te drogen, zo kunt u die gebruiken om u warm te wikkelen als u uit het water komt, want de kou kan u een beetje aantasten.

Wees tenslotte zeer stipt als de bus of het privévoertuig u ophaalt bij het hotel. Als je je niet graag aan een bepaald schema houdt, raad ik je aan een auto te huren in Krakau. Een dag huren kost ongeveer 20 €. Het is echter aan u om parkeerplaatsen te vinden.

Wat zijn de voordelen van een rondleiding met gids versus een bezoek aan het Tatragebergte op eigen gelegenheid?

Wandelen in het Tatragebergte| ©Michal Hejmann
Wandelen in het Tatragebergte| ©Michal Hejmann

Op eigen houtje naar het Tatragebergte reizen vergt veel planning en investering. Een van de opties die je bij de hand hebt is het huren van een auto of het bestellen van een taxi op een app. Als het hoogseizoen is, kan het moeilijk zijn om een taxi te krijgen, tenzij je er van tevoren een huurt.

Ook moet je, als je bij de bergen aankomt, Google Maps of een fysieke kaart gebruiken als leidraad. Dit kan lastig zijn als je geen internetsignaal hebt, wat in sommige gebieden slecht kan zijn. Het kan nog ingewikkelder zijn als je geen Pools kent. Ook moet je voor alle activiteiten die je doet apart betalen. Dit kan leiden tot extra kosten.

Daarentegen is bij een georganiseerde rondreis alles in één prijs inbegrepen. Meestal betaal je ook voor je vervoer vanaf het hotel waar je in Krakau verblijft.

Opmerkelijk is dat de excursies worden georganiseerd volgens het seizoen. Als u op eigen gelegenheid wilt reizen, moet u onderzoeken wat de beste tijd van het jaar is om naar Krakau te reizen.

Laten we de opties vergelijken

Bergbeklimmen in het Tatragebergte| ©Sylwia Bartyzel
Bergbeklimmen in het Tatragebergte| ©Sylwia Bartyzel
 • Dagtocht naar Zakopane, naar het Tatragebergte
 • Prijs: ongeveer 80 €.
 • Duur: ongeveer 8 uur.
 • Vervoermiddel: privé-voertuig.
 • Dagtocht naar Zakopane met stops bij het kuuroord Bukowina Tatrzańska.
 • Prijs: ongeveer 80 €.
 • Duur: ongeveer 12 uur.
 • Vervoermiddel: privé-voertuig
 • Excursie vanuit Krakau: tocht over de Bachlekda Treetop Walk, wandeling in Zakopane en kuuroord
 • Prijs: ongeveer 150 €.
 • Duur: ongeveer 12 uur.
 • Vervoermiddel: privébus met airconditioning.
 • Excursie naar het Nationaal Park Tatra, wandeling in de vallei van de Vijf Meren en bezoek aan het dorp Chochołów.
 • Prijs: ongeveer 70 €.
 • Duur: ongeveer 5 uur.
 • Vervoermiddel: bus.
 • Excursie naar Zakopane en kabelbaanrit naar de Kasprowy Wierch piek.
 • Prijs: ongeveer 70 €.
 • Duur: ongeveer 5 uur.
 • Vervoermiddel: bus.
 • Skiën, snowboarden en thermale baden in het Tatragebergte
 • Prijs: ongeveer 85 €.
 • Duur: ongeveer 12 uur.
 • Vervoermiddel: bus.
 • Voordelen van deze optie: omvat een leuke activiteit voor het hele gezin, perfect als u in de winter reist. Snacks en flessen water zijn ook inbegrepen.
 • Excursie van Krakau naar het kuuroord van Chochołów in het Tatragebergte.
 • Prijs: ongeveer €40.
 • Duur: ongeveer 8 tot 11 uur.
 • Vervoermiddel: bus.