Dagtochten naar Wadowice vanuit Krakau

Vanwege de nabijheid en het historisch belang is een bezoek aan Wadowice vanuit Krakau een uitstekende manier om het meeste uit uw vakantie in Polen te halen.

Katherine Betances

Katherine Betances

7 minuten lezen

Dagtochten naar Wadowice vanuit Krakau

Krakau, Polen | ©Jacek Dylag

Wadowice is een stad gelegen in de Kleine Regio van Polen op slechts 52 km ten zuidwesten van Krakau. Wereldwijd bekend om zijn middeleeuwse monumenten, houten kerken en berglandschap, is een bezoek aan Wadowice een van de beste dingen om te doen in Krakau als u andere delen van Polen wilt verkennen.

Hier zijn de bezienswaardigheden van Wadowice in de stad Krakau, de attracties die je niet mag missen en waarom het een bezoek waard is.

1. Excursie van een halve dag naar Wadowice vanuit Krakau.

Wadowice, Polen| ©Grzegorz
Wadowice, Polen| ©Grzegorz

Wadowice is een kleine stad die beroemd is als de geboorteplaats van paus Johannes Paulus II. Het is een van de populairste bezoeken voor pelgrims die Polen bezoeken, maar ook voor nieuwsgierige toeristen die de geschiedenis en de religieuze traditie van de Midden-Europese gebieden willen leren kennen.

Daardoor is het een van de beste tours en excursies vanuit Krakau geworden. De belangrijkste bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar en een tour van een paar uur is meestal voldoende om alle belangrijke bezienswaardigheden te zien.

Merk op dat de reisroute kan variëren, afhankelijk van het bedrijf dat u inhuurt voor de ervaring.

Enkele van de hoogtepunten die u kunt verwachten zijn het familiehuis van paus Johannes Paulus, dat als museum fungeert en door bezoekers kan worden bezocht, het centrale plein van de stad dat ter ere van de paus het Johannes Paulus II-plein wordt genoemd, de Kleine Basiliek, het heiligdom van de goddelijke barmhartigheid en het heiligdom Kalwaria Zebrzydowska.

De meeste organiserende bedrijven bieden een directe hotelophaaldienst aan. De tochten worden georganiseerd in kleine groepen reizigers en vertrekken vroeg in de ochtend uit Krakau, zodat de dag optimaal kan worden benut.

Nuttige informatie

 • Prijs: Dit type ervaring is beschikbaar vanaf 80 euro per reiziger.
 • Duur van de tour: Dit is de kortste tour in vergelijking met andere alternatieven, dus u moet een halve dag of 6 uur reserveren om deze ervaring te voltooien.
 • Aanbevolen indien... U bent op een korte 3-daagse reis naar Krakau of minder en wilt profiteren van enkele van de meest opvallende bezienswaardigheden. Deze tour kan worden gedaan in een halve dag en kan gemakkelijk worden gecombineerd met andere ervaringen.

Boek uw halve dag tour naar Wadowice

2. Een dagtour naar Wadowice en Czestochowa vanuit Krakau

Krakowska 18, 42-202 Częstochowa, Polen, Częstochowa| ©Anton Mentii
Krakowska 18, 42-202 Częstochowa, Polen, Częstochowa| ©Anton Mentii

Een andere interessante alternatieve tour vanuit Krakau is een dagtocht naar Wadowice en Czestochowa.

Zoals u ziet, is dit een heel bijzondere tocht met een diepe spirituele betekenis, bedoeld voor reizigers die geïnteresseerd zijn in de katholieke religie.

Hoewel beide steden in verschillende richtingen van Krakau liggen, is het duidelijk dat ze van groot belang zijn voor de religie en de geschiedenis van het katholieke geloof in Europa.

Enerzijds is Wadowice beroemd als de geboorteplaats van paus Johannes Paulus II, terwijl Czestochowa wordt beschouwd als de religieuze hoofdstad van Polen.

Deze tours vertrekken vroeg in de ochtend vanuit de stad, en daarom bieden de meeste bedrijven in Polen een directe pick-up van uw hotel in het centrum van Krakau.

Als u er zin in hebt, kunt u de bovengenoemde dorpen bezoeken om belangrijke plaatsen te zien, zoals het huis van paus Johannes Paulus II, de wonderbaarlijke Zwarte Madonna en vele andere bezienswaardigheden.

Tot slot zult u merken dat de tour, vanwege zijn populariteit, wordt uitgevoerd met gidsen in verschillende talen, waaronder Spaans, Engels, Italiaans en Frans.

Nuttige informatie

 • Prijs: De prijs varieert enigszins afhankelijk van het aantal reizigers; rondleidingen voor grote groepen zijn beschikbaar vanaf 90 euro en voor kleinere groepen vanaf 140 euro.
 • Duur van de tour: Vanwege de route duurt het ongeveer 10-12 uur om deze tour te voltooien, dus je moet minstens 1 volle dag reserveren voor deze ervaring.
 • Aanbevolen als... U het meeste uit uw tijd in Krakau wilt halen en de omgeving wilt verkennen.

Boek uw tour naar Wadowice en Czestochowa

3. Dagtocht naar Wadowice en Kalwaria vanuit Krakau.

Kalwaria Pacławska, Polen| ©NISZOgen
Kalwaria Pacławska, Polen| ©NISZOgen

Een bezoek aan Wadowice en Kalwaria vanuit Krakau is een andere interessante alternatieve excursie om te doen tijdens uw bezoek aan de stad.

De tour staat bij lokale bedrijven bekend als "De Paus Johannes Paulus II Route", omdat hij twee plaatsen in Polen omvat die het leven en de jeugd van de belangrijke religieuze leider markeerden.

Eerst krijgt u de gelegenheid om Wadowice te bezoeken, de stad ten zuidwesten van Krakau die bekend staat als de geboorteplaats van de paus.

Vervolgens bezoekt u Kalwaria Zebrzydowska, een van de meest interessante gebieden van Midden-Europa, dat in 1999 door de UNESCO tot werelderfgoed werd uitgeroepen.

Deze stad staat bekend als de plaats waar Johannes Paulus II zijn religieuze opleiding kreeg en ligt op slechts 20 minuten rijden van Wadowice.

Hoewel de specifieke details van de tourroute enigszins kunnen verschillen afhankelijk van het bedrijf dat u inhuurt voor de ervaring, vindt u in Krakau bedrijven die zowel groeps- als privétours aanbieden, waarbij privétours duurder zijn dan traditionele tours.

Tours vertrekken vrij vroeg in de ochtend om de tijd optimaal te benutten. Tot slot bieden de meeste bedrijven deze tour in het Engels aan, maar u kunt bedrijven vinden die de ervaring in meerdere talen aanbieden.

Nuttige informatie

 • Prijs: De goedkoopste tour kost ongeveer 70 euro per reiziger. Dit is voor groepen van ongeveer 20 reizigers of meer. De privétour kan tot €330 kosten voor twee reizigers in een privévoertuig.
 • Duur van de tour: Het kan enigszins variëren afhankelijk van het bedrijf dat je inhuurt voor de ervaring, maar je moet ongeveer 5 tot 7 uur boeken.
 • Aanbevolen indien... Uw voornaamste interesse om dit deel van Polen te bezoeken is niet alleen vanwege de religieuze achtergrond, maar ook vanwege het leven en de geschiedenis van paus Johannes Paulus II zelf. U zult deze tour die geheel gericht is op zijn leven in Polen zeer interessant vinden.

Boek uw excursie naar Wadowice vanuit Krakau

4. Dagtocht naar Wadowice, Kalwaria en Łagiewniki vanuit Krakau.

Krakau, Polen| ©Dawid Labno
Krakau, Polen| ©Dawid Labno

Deze tour combineert de Wadowice ervaringen die beschikbaar zijn vanuit Krakau in één tour. Zo kunt u drie van de plaatsen rond Krakau bezoeken die van het grootste belang zijn voor de geschiedenis van het katholicisme in Midden-Europa: Wadowice, Kalwaria en Łagiewniki.

Wadowice staat bekend als de geboorteplaats van paus Johannes Paulus II, terwijl Kalwaria zijn plaats van vorming was. In het district Łagiewniki ten slotte kunt u het heiligdom van de goddelijke barmhartigheid bezoeken, dat jaarlijks door miljoenen pelgrims uit de hele wereld wordt bezocht.

Łagiewniki ligt ten noordoosten van Wadowice op een afstand van ongeveer 45 km.

De specifieke details van de ervaring kunnen variëren afhankelijk van het bedrijf dat u inhuurt voor de tour. Ze beginnen het avontuur echter allemaal vroeg in de ochtend om de tijd van de tocht optimaal te benutten.

Enkele extra aspecten die vaak niet bij de prijs zijn inbegrepen, zijn de begeleiding van een gids op historische plaatsen, eten en tips.

Nuttige informatie

 • Prijs: Vanaf 100€ voor groepsreizen.
 • Duur van de tour: Afhankelijk van het bedrijf waarbij u boekt, moet u rekening houden met 08 tot 10 uur voor de ervaring.
 • Aanbevolen als... Je de meest populaire sightseeing tours in Krakau hebt gedaan, inclusief een bezoek aan de Wieliczka zoutmijn of een Auschwitz tour vanuit Krakau.

Boek uw tour naar Wadowice vanuit Krakau

Wat zie ik tijdens deze tour?

Krakau, Polen| ©Lucas Albuquerque
Krakau, Polen| ©Lucas Albuquerque

Wadowice en omgeving staan er wereldwijd om bekend de reiziger een indrukwekkende culturele omgeving van grote spirituele betekenis te bieden.

Sinds het begin van de 17e eeuw zijn in het gebied een aantal symbolische gebedsplaatsen ingericht die verband houden met het lijdensverhaal van Jezus Christus en de Maagd Maria. Deze plaatsen zijn in de loop der tijd vrijwel onveranderd gebleven en vormen vandaag de dag een belangrijk bedevaartsoord voor liefhebbers van het katholicisme.

Ten slotte is Wadowice, ondanks zijn geringe omvang, beroemd als de geboorteplaats van paus Johannes Paulus II. Bezoekers komen naar het gebied om hun eigen geloof te onderzoeken en te leren over het leven van de hoogste paus tijdens zijn eerste jaren.

Boek uw excursie naar Wadowice vanuit Krakau

Tips voor een excursie naar Wadowice vanuit Krakau

Krakau, Polen| ©Severinus Dewantara
Krakau, Polen| ©Severinus Dewantara

Als u een dergelijke ervaring wilt ondernemen, zijn er een paar tips om te overwegen voor uw reis. Overweeg ze naast andere belangrijke Krakau reistips en bereid je voor op de meest geweldige vakantie.

Draag comfortabele wandelschoenen

Hoewel je zult merken dat Wadowice en de omliggende gebieden eigenlijk kleine steden zijn, zul je als je er eenmaal bent behoorlijk wat moeten lopen van het ene naar het andere punt.

Mijn aanbeveling is om zo comfortabel mogelijke schoenen te dragen, zodat je de hele dag kunt lopen zonder pijnlijke voeten te krijgen. Draag ook water bij u, zodat u altijd gehydrateerd blijft.

Reserveer indien mogelijk vooraf.

Bij het organiseren van je vakantie in Krakau kun je de meeste tours online boeken. Dit is een hulpmiddel van onschatbare waarde als je graag je reisschema volledig georganiseerd hebt en ook als je besluit Polen te bezoeken tijdens het toeristische hoogseizoen, zoals de zomermaanden in Krakau.

Geniet van het lokale eten

Of je nu de mogelijkheid hebt om Wadowice te bezoeken of andere nabijgelegen steden te verkennen, ik raad je ten zeerste aan om het lokale eten te proeven. Dit hele gebied van Polen staat bekend om zijn gehechtheid aan oude gebruiken en de wens om de Poolse cultuur in stand te houden via de keuken.

Als je echter geen gelegenheid of zin hebt om traditionele recepten uit te proberen tijdens je reis naar Wadowice, is een uitstekend alternatief om de beste restaurants in Krakau te verkennen voor heerlijke gerechten.

Boek uw excursie naar Wadowice vanuit Krakau

Wat zijn de voordelen van een rondleiding met gids versus een bezoek aan Wadowice vanuit Krakau op eigen gelegenheid?

Krakau, Polen| ©Ostap Senyuk
Krakau, Polen| ©Ostap Senyuk

Wadowice bezoeken vanuit Krakau met een rondleiding is de slimste beslissing en wordt aanbevolen in verschillende scenario's: ten eerste als het je eerste bezoek aan Polen is en je niet veel ervaring hebt met rondreizen.

Ten tweede kun je een georganiseerde rondleiding overwegen als je geen vloeiend Pools of Engels spreekt, behalve eenvoudige basisuitdrukkingen...

Deze talen worden gebruikt om met de plaatselijke bevolking te communiceren, maar bij reisorganisaties vind je opgeleid personeel dat ook andere talen spreekt, zoals Spaans, Frans, Duits en Italiaans.

Ten slotte is de georganiseerde rondreis het perfecte alternatief voor wie zijn vakantieplanning zoveel mogelijk wil vereenvoudigen.

Door een reisorganisatie in te huren zijn essentiële aspecten zoals het vervoer van en naar Wadowice, de te volgen route en de routebeschrijving volledig geregeld, zodat uw enige zorg is om op de afgesproken datum en tijd op uw bestemming te verschijnen.

Boek uw tour naar Wadowice vanuit Krakau