Dagtochten naar Zakopane vanuit Krakau

Als u van plan bent Zakopane te bezoeken tijdens uw reis naar Krakau, moet u kennis nemen van de volgende excursies en activiteiten waarmee u optimaal van deze bergachtige regio kunt genieten.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

Dagtochten naar Zakopane vanuit Krakau

Zakopane, Polen | ©Elijah G

Op een paar uur rijden van Krakau ligt Zakopane, een stad met een prachtig berglandschap, thermale bronnen, skipistes en heerlijk traditioneel eten. Het is een populaire bestemming, die door veel toeristen als een must wordt beschouwd.

Dus als u niet weet wat u in Krakau moet zien en doen, is een excursie naar Zakopane een goede optie. U kunt er wandelen langs een kilometerslange voetgangersstraat, het streekmuseum en de nationale begraafplaats bezoeken, de top van de berg Gubalowka beklimmen met de kabelbaan of via een trekkingroute, naast andere activiteiten.

1. Neem een busreis naar Zakopane vanuit Krakau met een trekkingactiviteit op de Gubalowka berg

Tatrzański Narodowy Park, Zakopane, Polen| ©Wojciech Portnicki
Tatrzański Narodowy Park, Zakopane, Polen| ©Wojciech Portnicki

Als u een liefhebber bent van buiten wandelen en berglandschappen, dan moet u tijdens uw bezoek aan Krakau een korte busrit van twee uur maken naar de regio Zakopane. Daar gaat u onder begeleiding van een gespecialiseerde gids de Gubalowka berg op en vervolgens wandelt u langs de hoofdstraat van de stad.

Om deze activiteit te beginnen ontmoet u uw gids op een vooraf afgesproken plaats in het centrum van Krakau. Daarna gaat de hele groep aan boord van een comfortabele bus en terwijl de chauffeur naar Zakopane rijdt, zal de gids u iets vertellen over de geschiedenis van de regio waar u naartoe gaat.

Eenmaal in Zakopane is de eerste stop bij het Gubalowka kabelbaanstation, dat aan het einde van de Krupówki-straat ligt. Daar vindt u een pad om de berg te beklimmen.

Het kan 45 minuten duren om omhoog te gaan en 30 minuten om naar beneden te komen, afhankelijk van uw fysieke conditie. Het is ongeveer 2 kilometer en minstens 300 meter verticaal.

Behalve dat u vanaf de top het panoramische uitzicht over de stad en het Tatragebergte kunt bewonderen, kunt u in de restaurants in de omgeving eten, drinken en wat rusten. U ziet ook enkele kleine heuvels die ideaal zijn om te skiën.

Vervolgens daalt u af naar de tweede halte van de tocht, de Krupówki voetgangersstraat, waar u langs een kilometer winkels, restaurants, cafés en bars vindt. U kunt dit gebied in uw eigen tempo gedurende ongeveer twee uur verkennen voordat u terugkeert naar Krakau.

Interessante details

 • Prijs: De gemiddelde prijs van deze excursie is 80 euro per persoon.
 • Duur: 10 uur (ongeveer)
 • Vervoermiddel: De excursie vindt plaats in een bus met airconditioning.
 • Voordelen van deze optie: U zult genieten van een echte bergervaring, dankzij de ingebouwde trekkingactiviteit.
 • Nadelen van deze optie: Deze excursie omvat geen deur-tot-deur service. U zult dus uw eigen regelingen moeten treffen om van het hotel naar het ontmoetingspunt en terug te komen.

Boek uw tour naar Zakopane en Tatra vanuit Krakau

2. Geniet van de stad Zakopane en de Chocholowskie thermale baden tijdens een excursie vanuit Krakau

Zakopane, Polen| ©Michal Lis
Zakopane, Polen| ©Michal Lis

Een geweldige optie om op te nemen in uw 2-daagse sightseeingroute is een trip naar de stad Zakopane en de Chocholowskie Thermale baden.

U zult genieten van een comfortabele busrit van twee uur, een prachtig berglandschap en het heetste water in de regio van 82ºC om in te ontspannen.

Bij aankomst in Zakopane maakt u uw eerste stop bij het kabelbaanstation Gubalowka om de gelijknamige berg te beklimmen.

Dit is een leuke ervaring, met uitzicht op de stad vanuit verschillende hoeken. Voordat u afdaalt, ziet u ook de skipiste en enkele restaurants op de top.

De tour gaat verder met de tweede stop bij Krupowki Street, een voetgangersgebied met een lengte van ongeveer een kilometer, dat wordt beschouwd als de hoofdstraat van Zakopane.

Hier vindt u tal van winkels voor souvenirs en bergkleding. U vindt er ook restaurants en eetkraampjes, waar u kunt genieten van traditionele gerechten, bars en cafés voor warme dranken en snacks.

Daarna stapt u weer in de bus om terug te keren naar Krakau, maar onderweg maakt de chauffeur een laatste stop bij de thermale baden van Chocholowskie, die op 23 minuten afstand van Zakopane liggen.

In dit kuuroord kunt u drie uur lang weken in water dat rijk is aan micro-elementen (magnesium, zwavel, natrium). U kunt kiezen uit sportbaden, kinderbaden of baden met massagestralen. Zeker een ervaring om toe te voegen aan je lijst van dingen om te doen in Krakau met kinderen.

Interessante details

 • Prijs: De gemiddelde prijs van deze tour is 199 euro.
 • Duur: 10 uur (ongeveer)
 • Vervoermiddel: De tour vindt plaats in een luxe bus en is inclusief hotel pick-up en drop-off.
 • Voordelen van deze optie: Met deze tour leer je niet alleen de stad Zakopane kennen, maar kun je ook ontspannen in een rustig resort.
 • Nadelen van deze optie: Deze tour laat geen enkele vorm van huisdieren toe, ook geen huisdieren.

Boek uw tour naar Zakopane en warmwaterbronnen

3. Ga mee met een tour naar het historische centrum van Zakopane vanuit Krakau

Hala Gąsienicowa, Szlak pieszy niebieski, Zakopane, Polska| ©Mateusz Bajdak
Hala Gąsienicowa, Szlak pieszy niebieski, Zakopane, Polska| ©Mateusz Bajdak

Als u nog steeds niet weet wat u moet zien en doen rond Krakau, dan is dit uitstapje naar Zakopane een goede optie.

Het is een toeristisch stadje op ongeveer 2 uur en 30 minuten van de stad, waar een prachtig berglandschap en veel historische bezienswaardigheden op je wachten.

Eenmaal in Zakopane stap je uit de bus om samen met je gids de route te volgen. Het begint met de beklimming van de Gubałówkam berg per kabelbaan, vanwaar u een mooi uitzicht krijgt op de bergketen en de stad in het algemeen.

Op de top van de berg heeft u een geweldig uitzicht en kunt u de restaurants en eetstalletjes bezoeken. Er is ook een skiheuvel, die interessant zal zijn voor skiliefhebbers.

Na de afdaling is het tijd om het historische centrum van Zakopane te bezoeken. U ziet:

Voordat u terugkeert naar Krakau, heeft u wat vrije tijd om te wandelen langs de beroemde Krupówki voetgangersstraat. U kunt er souvenirs kopen, de plaatselijke keuken proeven (gerookte kaas, kalfskotelet, forel, eend, soepen), iets drinken in een bar of in een café gaan zitten en u ontspannen.

Interessante details

 • Prijs: De gemiddelde prijs van deze tour is 74 euro.
 • Duur: 8 uur en 30 minuten (ongeveer)
 • Vervoermiddel: U wordt vervoerd in een ruime, comfortabele bus met airconditioning.
 • Voordelen van deze optie: Ondanks het feit dat u een gids aan uw zijde heeft om u te begeleiden, heeft u wat vrije tijd om te winkelen, te eten en enkele wijken van de stad te bezoeken.
 • Nadelen van deze optie: De tour is niet inclusief toegang tot de skiheuvel op de top van de Gubałówkam berg, dus daar zul je apart voor moeten betalen.

Boek uw tour naar Zakopane vanuit Krakau

4. Halve dag tour naar Zakopane vanuit Krakau

Tatrzański Park Narodowy, Zakopane, Polen| ©Wojciech Portnicki
Tatrzański Park Narodowy, Zakopane, Polen| ©Wojciech Portnicki

Deze halve dag tour naar Zakopane is ideaal voor wie twee dagen in Krakau heeft, maar de meest aantrekkelijke toeristische bestemmingen niet wil missen.

Ga mee op dit avontuur en geniet van een geweldig uitzicht vanaf de top van de Gubalowka berg. U kunt ook lokale gerechten proeven, wat souvenirs kopen en terugkeren naar Krakau om op een sightseeing bus te springen, deel te nemen aan een van de beste food tours of een andere activiteit op uw route te doen.

Zodra u wordt opgehaald bij uw hotel, begint u aan een 2 uur en 20 minuten durende rit naar de stad Zakopane. Tijdens deze transfer kunt u het landschap bekijken door het raam van de bus en luisteren naar het commentaar van de chauffeur over de geschiedenis van de stad waar u naartoe gaat.

Bij aankomst in Zakopane heeft u ongeveer twee uur de tijd om de stad te verkennen en te genieten van het landschap. U kunt:

 • Wandelen door de beroemde "Krupowki" straat. Dit is een voetgangersstraat met een lengte van een kilometer, waar u veel commerciële activiteit vindt: winkels met souvenirs, kleding, schoenen en bergaccessoires. Er zijn ook restaurants, bars, cafés en nog veel meer.
 • Neem de kabelbaan de Gubalowka berg op. Dit is een rit die slechts enkele minuten duurt, maar u een bevoorrecht uitzicht over Zakopane biedt. Eenmaal op de top kunt u nog even de tijd nemen om het landschap te bewonderen en een paar geweldige foto's te maken voordat u weer afdaalt.

Na dit korte maar onvergetelijke avontuur door Zakopane zal iedereen op de tour weer in de bus moeten stappen. De chauffeur zal dan vertrekken naar Krakau.

Interessante details

 • Prijs: De gemiddelde prijs van deze tour is 143 euro per persoon.
 • Duur: De tour door Zakopane duurt 2 uur (ongeveer)
 • Vervoermiddel: De transfer van en naar het hotel vindt plaats in een comfortabele bus met airconditioning.
 • Voordelen van deze optie: U kunt Zakopane zien en genieten van het landschap ondanks de korte beschikbare tijd.
 • Nadelen van deze optie: U wordt niet begeleid door een gespecialiseerde gids.

Boek uw excursie naar Zakopane vanuit Krakau

5. Bezoek het meer Morskie Oko en de stad Zakopane vanuit Krakau

Morskie Oko, Polen| ©Lasma Artmane
Morskie Oko, Polen| ©Lasma Artmane

Onder de beste tours en excursies vanuit Krakau, neemt deze tour u mee naar het meer Morskie Oko en vervolgens naar de stad Zakopane, aan de voet van het Tatragebergte. U ontdekt een prachtig natuurschoon en een vredige sfeer om te ontspannen.

Deze tour duurt meestal maximaal 12 uur. Vanuit Krakau reist u in een comfortabele bus met een professionele chauffeur. Het duurt ongeveer twee uur om de omgeving van Zakopane te bereiken.

Onderweg zal de chauffeur u enkele verhalen vertellen over de magische bestemmingen die u gaat bezoeken.

Wanneer u aankomt op de parkeerplaats stapt u uit de bus en begint u te wandelen richting het Morski Oko meer. Dit is een twee uur durende wandeling door dichte bossen.

U zult genieten van het adembenemende berglandschap en het kalme blauwe water van het meer. U zult ook de gelegenheid hebben om foto's te maken of zelfs, zoals ik deed, enkele indrukwekkende herten te zien.

Nadat u het meer heeft gezien, brengt de bus u naar de stad Zakopane. Afhankelijk van de tour kunt u een kabelbaan nemen naar de top van de Gubalowka berg voor een prachtig uitzicht op het Tatragebergte.

Daarna daalt u weer af en voordat u terugkeert naar Krakau wandelt u door de kilometerslange voetgangers- en winkelstraat Krupowki, waar u een groot aantal souvenirwinkels, restaurants, cafés en bars vindt.

Interessante details

 • Prijs: De gemiddelde prijs van deze tour is 107,17 euro per persoon.
 • Duur: 11 tot 12 uur vanaf het moment van ophalen in het hotel.
 • Vervoermiddel: bus met airconditioning.
 • Voordelen van deze optie: Tickets voor de kabelbaan en de Morskie Oko Lagune zijn inbegrepen in de tour.
 • Nadelen van deze optie: De tour is niet inclusief eten en drinken, dus u zult zelf eten moeten kopen.

Boek uw tour naar Zakopane en Tatra vanuit Krakau

6. Bezoek Zakopane vanuit Krakau en ontdek deze prachtige regio in uw eigen tempo

Zakopane, Polen| ©Yevhenii Dubrovskyi
Zakopane, Polen| ©Yevhenii Dubrovskyi

Deze tour naar Zakopane vanuit Krakau is gericht op mensen die graag in hun eigen tempo nieuwe plaatsen verkennen zonder gids of grote groep mensen. Je kunt de stad en prachtige landschappen ontdekken, traditioneel eten proeven, de lokale architectuur bekijken, ontspannen in warmwaterbronnen en nog veel meer.

Het avontuur begint voor de deur van je hotel in Krakau, waar je in een minibusje stapt en naar het toeristische stadje Zakopane wordt gebracht. Daar hebt u alle tijd om door de straten van de stad te dwalen en te stoppen bij de winkels om te winkelen, te ontbijten of te lunchen in een van de restaurants, in een café te zitten en te genieten van een warm drankje, en nog veel meer.

Meestal biedt dit type gratis tour tickets voor enkele extra bezoeken in Zakopane, dus als u meer wilt ontdekken van deze populaire winterbestemming, mag u deze activiteiten niet missen:

 • Maak een ritje met de kabelbaan, die u de Gubalowka berg op brengt. Dit geeft u een bevoorrecht uitzicht op Zakopane.
 • Ga ongeveer drie uurweken in een thermaal zwembad in Chocholow en geniet van de weldaden van het water voor uw huid terwijl u ontspant.
 • Bezoek het Nationaal Tatra Museum en leer interessante feiten over de unieke houten bouwstijl van de regio.
 • Ganaar de Wielka Krokiew heuvel, een beroemde skipiste die gebruikt wordt voor wereldberoemde wedstrijden.

Tot slot ontmoet u de chauffeur van de minibus op een vooraf afgesproken tijd en plaats. Vervolgens wordt u teruggereden naar uw hotel in Krakau en gaat u verder met de activiteiten op uw 1-daagse sightseeingroute door Krakau.

Interessante details

 • Prijs: De gemiddelde prijs van deze tour is 48 euro per persoon.
 • Duur: Maximaal 24 uur.
 • Vervoermiddel: De tour biedt een minibus met airconditioning en comfortabele stoelen.
 • Voordelen van deze optie: U kunt Zakopane in uw eigen tempo bezoeken en, als u dat wilt, genieten van enkele extra activiteiten.
 • Nadelen van deze optie: De tour is niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Boek uw excursie naar Zakopane vanuit Krakau

Tips voor een excursie naar Zakopane vanuit Krakau

Morskie Oko, Zakopane, Polen| ©Emilia Niedzwiedzka
Morskie Oko, Zakopane, Polen| ©Emilia Niedzwiedzka

Als u een reis naar Zakopane vanuit Krakau plant, zijn er een paar basistips om u te helpen het meeste uit uw reis te halen:

 • Draagwarme kleding. Houd er rekening mee dat de temperatuur in Zakopane lager is dan in Krakau, vooral op de top van de berg.
 • Draag comfortabele schoenen, want je zult tijdens de wandeling een flinke afstand moeten afleggen en je wilt niet moe worden.
 • Neem voor elke activiteit de juiste accessoires mee. Zo mag u voor een trektocht uw wandelstok, wandelschoenen en vocht niet vergeten, terwijl u voor het baden in de warmwaterbronnen een zwempak en handdoeken nodig hebt.
 • Als u de tocht op eigen gelegenheid doet, moet u een kleine routebeschrijving maken van de attracties die u wilt bezoeken en ervoor zorgen dat u de dienstregeling en de wijze van aankoop van tickets kent.

Wat zijn de voordelen van een rondleiding met gids versus een bezoek aan Zakopane vanuit Krakau op eigen gelegenheid?

Polana Strążyska, Zakopane, Polen| ©Maksym Harbar
Polana Strążyska, Zakopane, Polen| ©Maksym Harbar

Als je vanuit Krakau Zakopane bezoekt met een gids , bespaar je tijd en geld. Bijvoorbeeld:

 • U krijgt vervoer van en naar uw hotel of een ontmoetingspunt in de stad Krakau.
 • Tijdens de tour wordt u begeleid door een ervaren persoon, die u direct naar de bezienswaardigheden brengt en u vertelt over de geschiedenis van de plaats.
 • U hoeft niet bang te zijn dat tickets voor een bepaalde attractie op het laatste moment uitverkocht raken, want deze tours zijn meestal inclusief.

Het tegenovergestelde is waar als u Zakopane op eigen gelegenheid bezoekt, want dan moet u met de openbare bus of taxi reizen, wat leidt tot een toename van de reistijd en het budget. Ook kunt u zich bij aankomst in de stad een beetje gedesoriënteerd voelen over waar u uw tour moet beginnen.