Beste Krakau tickets

Krakau is een van de toplocaties van Polen en in deze definitieve gids vind je een aantal van de beste dingen om te doen in de stad, van een bezoek aan Auschwitz tot het bijwonen van een Joods muziekconcert.

Beste Krakau tickets

Krakow edificio blanco |©Kerttu

Krakau is een van de bekendste en mooiste steden van Polen. Hoewel het niet zo beroemd is als Warschau, de hoofdstad van het land, is het wel een van de culturele en religieuze epicentra van Oost-Europa. Er zijn tal van activiteiten te ontdekken tijdens je bezoek en je kunt het verleden van de stad verkennen, dat nauw verbonden is met de geschiedenis van de Poolse zelfverbetering.

Van een bezoek aan het vernietigingskamp Auschwitz tot het bijwonen van een Joods muziekconcert, traditionele folkloreshows inclusief diner, attracties in de dierentuin van Krakau en Energylandia, een van de bekendste pretparken van Polen, Krakau biedt tickets voor activiteiten voor alle leeftijden.

1. Tickets voor het vernietigingskamp Auschwitz

Concentratiekamp Krakau|©Pixabay
Concentratiekamp Krakau|©Pixabay

De Tweede Wereldoorlog was een van de donkerste periodes in de geschiedenis van de mensheid en Polen was een van de landen die het meest te lijden hadden onder het conflict. Naast vervolging en bombardementen werd Auschwitz-Birkenau gebouwd op het grondgebied van Polen. Het was het beroemdste vernietigingskamp in nazi-Duitsland en werd bekend om zijn barakken, crematoria en vuurpelotons.

Tijdens je reis naar Krakau kun je deze locatie aan de rand van de stad bezoeken, het kamp bezichtigen, de barakken binnengaan en door de interne musea dwalen, die de ruwste aspecten laten zien van de locatie waar meer dan een miljoen mensen werden vermoord en slechts enkelen overleefden.

Auschwitz is volledig bewegwijzerd, dus je kunt op eigen houtje door de ruimtes dwalen en je tijd indelen om deze plek, die nu wordt beschouwd als een historisch eerbetoon aan de slachtoffers van de Holocaust, grondig te leren kennen. De beste optie is om te kiezen voor skip-the-line tickets om vertragingen en drukte te vermijden.

Boek een tour naar Auschwitz met ticket

2. Tickets voor een folkloreshow met diner in Krakau

ballet 'Krakau Dans|©ilvic
ballet 'Krakau Dans|©ilvic

De beste manier om de Poolse folklore te ervaren is om naar een typisch restaurant in het centrum van Krakau te gaan om naar een folkband te luisteren terwijl je dineert van een typisch lokaal menu, dat meestal bestaat uit Poolse pasta met kool en paddenstoelen. Met je ticket kun je traditionele pierogi en knoedels gevuld met kaas, vlees en groenten proberen, die allemaal worden beschouwd als een delicatesse in de regionale keuken.

Tijdens deze ervaringen kun je kennismaken met Poolse dansen, klederdracht en traditionele Poolse gerechten tijdens een magische avond in 15e-eeuwse gebouwen, die je meenemen op een reis terug in de tijd. Je kunt ook deelnemen aan folkloredansen, meedoen aan de activiteiten en op de foto gaan met de artiesten, wier kostuums en make-up je zullen opvallen.

Boek tickets voor een folkloreshow met diner

3. Kaartjes voor Energylandia

EnergyLandia|©Łukasz Miska
EnergyLandia|©Łukasz Miska

Energylandia is een themapark op ongeveer 50 kilometer van Krakau dat je de mogelijkheid biedt om tijdens je reis een ander plan te trekken en kennis te maken met meer dan 60 attracties in 5 thematische zones, die opvallen door hun diversiteit voor het hele gezin en door hun duizelingwekkende spelen. Sprookjesland, Familiezone, Extreme Zone, Dragone Zone en Waterpark zijn de hoogtepunten van dit park, dat een van de grootste in Polen is.

Het is ook een ideaal alternatief als je van plan bent Krakau met kinderen te bezoeken of als je de geschiedenis van de stad wilt leren kennen via de fantastische verhalen van het Drakenkasteel, het epicentrum van het park waar je ook de belangrijkste achtbaan vindt. Deze attractie is gebouwd van zadrahout en wordt beschouwd als een van de hoogste van Europa. Ben jij klaar voor de uitdaging? Boek je tickets van tevoren zodat je niets mist.

Boek tickets voor het pretpark Energyland

4. Kaartjes voor de dierentuin van Krakau

Dierentuin Krakau|©ragnebl
Dierentuin Krakau|©ragnebl

Beschermde dierentuinen zijn vaak de beste plekken om te bezoeken met kinderen als je van plan bent een stad te bezoeken met het gezin en Krakau is daarop geen uitzondering, want je kunt er de plaatselijke dierentuin bezoeken. Dit complex ligt aan de rand van de stad en hoewel het niet erg groot is, is het een dierenparadijs waar je een aantal exotische dieren kunt tegenkomen, zoals de Amurtijger of de manenwolf.

Tijdens de rondleiding kom je ook andere dieren tegen die zeldzaam zijn in andere Europese dierentuinen, zoals pandaberen, Rothschild-giraffen, dwergnijlpaarden of lemuren, maar ook meer gewone soorten zoals pinguïns, antilopen, paarden, luipaarden en olifanten.

Met je tickets voor de dierentuin van Krakau heb je ook toegang tot een recreatiegebied waar je kunt genieten van meeslepende ervaringen of kunt ontspannen in het restaurant, waar je drankjes en maaltijden kunt krijgen.

Boek tickets voor de dierentuin van Krakau

5. Tickets voor een Joods muziekconcert

Traditionele Joodse dans|©Universidad de Guadalajara / Feria Internacional del Libro de Guadalajara
Traditionele Joodse dans|©Universidad de Guadalajara / Feria Internacional del Libro de Guadalajara

Als u een van degenen bent die liever de lokale cultuur ervaart wanneer u een plaats bezoekt, dan mag u de tickets voor deze 1 uur durende concerten van klezmer muziek, een typisch Oost-Europees muziekgenre, niet missen. Deze stijl staat bekend om zijn dansmelodieën, die worden uitgevoerd door professionele muzikanten en gezongen in het Jiddisch, de taal die wordt gesproken door de meeste Joden van Slavische afkomst.

De traditie van dit genre is ontstaan onder orthodoxe Joden, en daarom worden veel van de melodieën tegenwoordig gebruikt op bruiloften of religieuze vieringen, maar het is ook een feestelijke muziekstijl die de grenzen van het Jodendom overstijgt en in veel gevallen, zoals in Krakau, kun je het horen uitvoeren door seculiere muzikanten, waardoor het een culturele ervaring wordt die onafhankelijk is van welke religie dan ook.