Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Wieliczka Zoutmijnen tickets: hoe koop je ze, prijzen en kortingen

Om de Wieliczka zoutmijnen persoonlijk te zien heb je een kaartje nodig. In dit bericht vertel ik je hoeveel ze kosten en hoe je ze kunt kopen.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuten lezen

Wieliczka Zoutmijnen tickets: hoe koop je ze, prijzen en kortingen

Tunnel der Mijnen | ©Lars Plougmann

De Wieliczka Zoutmijnen bezoeken en meer dan 100 meter onder de grond gaan is een unieke ervaring die je minstens één keer in je leven moet hebben. Wat is een beter moment dan tijdens je reis naar Krakau? Dit was een van de eerste monumenten die tot UNESCO Werelderfgoed werd uitgeroepen, en in dit bericht vind je nuttige informatie over de prijzen van de kaartjes en hoe je ze kunt kopen.

In dit bericht vind je nuttige informatie over de prijs van kaartjes voor de Wieliczka Zoutmijnen en hoe je ze kunt kopen. Mis het niet!

De beste optie

Wieliczka zoutmijn dagtocht vanuit Krakau

Bezoek de Wieliczka zoutmijnen tijdens een excursie inclusief transfers vanuit Krakau.

De beste manier om de indrukwekkende zoutmijnen van Polen te bezoeken zonder in de rij te staan dankzij de kaartjes die bij dit pakket met professionele gids zijn inbegrepen.

Een bezoek aan de Zoutmijnen is een van de essentiële plannen die je moet maken voor je reis naar Krakau. De beste manier om het gedoe van vervoer, tickets en meer te vermijden is om een excursie te nemen die transfers vanuit Krakau, toegang tot het complex en een 4-uur durende rondleiding omvat om de geschiedenis van deze unieke ondergrondse stad te leren kennen.

 • Aanbevolen als... U de lange rijen bij de kassa wilt vermijden en op de meest comfortabele en voordelige manier naar de mijnen wilt.

Hoe koop ik tickets om de Wieliczka Zoutmijnen te zien?

Detail van St. Kinga's kapel| ©puffin11k
Detail van St. Kinga's kapel| ©puffin11k

De Wieliczka Zoutmijn is een van de populairste toeristische attracties in Krakau, het is zelfs de op een na meest bezochte in Polen.

Er zijn verschillende manieren om aan tickets voor de Wieliczka Zoutmijn te komen. Als je de mijn op eigen gelegenheid wilt bezoeken, kun je bij de kassa van het monument tickets kopen voor rondleidingen in het Pools en Engels, maar als je de enorme rijen wilt vermijden en een rondleiding in je eigen taal wilt volgen, dan kun je deze Wieliczka Salt Mines tour vanuit Krakau online boeken.

Welke plaats je ook kiest om kaartjes voor de Wieliczka Zoutmijnen te kopen, zorg ervoor dat je de openingstijden controleert en ruim voor je reisdatum boekt, want het is een zeer populaire attractie en rondleidingen in andere talen zijn klein maar erg gewild - kaartjes raken uitverkocht!

Boek een bezoek aan de zoutmijnen

Wieliczka Zoutmijn ticket prijzen

Trap naar beneden naar de mijn| ©Aleksandr Zykov
Trap naar beneden naar de mijn| ©Aleksandr Zykov

U kunt zelf kaartjes voor de Wieliczka Zoutmijn boeken als u zoveel mogelijk wilt besparen op uw bezoek. De prijs van kaartjes voor het monument aan de kassa voor rondleidingen in andere talen dan Pools is als volgt:

 • Standaard enkel ticket: 100 PLN (21,59 Euro)
 • Enkel ticket met korting voor kinderen en jongeren: 80 PLN (17,27 Euro)
 • Enkel ticket met korting voor studenten en senioren: 90 PLN (19,43 Euro)
 • Familieticket (2 volwassenen + 2 kinderen van 4-16 jaar): 280 PLN (60,45 Euro)
 • Kinderen tot 4 jaar: gratis.

Als u uw kaartjes aan de kassa koopt, heeft u echter het nadeel dat u bij de ingang in lange rijen moet wachten. Het loont dus niet altijd om wat geld te besparen als je het meeste uit je tijd in Krakau wilt halen.

De prijs van de activiteit is een belangrijke factor bij het plannen van je budget voor een activiteit tijdens je reis. Als je er meer over wilt weten, raad ik je aan de post Hoeveel kost het om de Zoutmijnen te bezoeken te lezen.

Boek een excursie naar de zoutmijnen

Is de toegang tot de Wieliczka zoutmijnen gratis of met korting?

Zoutmijn tunnel| ©James Antrobus
Zoutmijn tunnel| ©James Antrobus

Nee, het is over het algemeen niet mogelijk om de Wieliczka Zoutmijn gratis te betreden, alleen kinderen tot 4 jaar mogen naar binnen. Alle andere bezoekers moeten een kaartje kopen om het hele monument te zien.

Om de mis bij te wonen die elke zondag om 7.30 uur in de prachtige kapel van St. Kinga wordt gehouden, kunt u echter wel gratis naar binnen, maar alleen bij deze gelegenheid en alleen ter gelegenheid van het bijwonen van de eucharistie.

Wat kortingen of promoties betreft, die bestaan niet als zodanig, maar er zijn wel gereduceerde tarieven aan de kassa voor bepaalde groepen zoals kinderen, studenten, jongeren en gepensioneerden.

Boek een excursie naar de zoutmijnen

Hoeveel kost de Wieliczka Salt Mine Tour?

Zoutbeelden van de mijnwerkers| ©Davis Staedtler
Zoutbeelden van de mijnwerkers| ©Davis Staedtler

Als u een van die mensen bent die er de voorkeur aan geeft om op reis te gaan zonder ingewikkeld te doen over een vreemde taal, het zoeken naar vervoer, tickets of de diensten van een gids, dan is mijn advies om te kiezen voor een georganiseerde tour naar de Zoutmijnen van Wieliczka vanuit Krakau om dit prachtige monument dat tot werelderfgoed is verklaard te ontdekken.

Als u via Hellotickets boekt zijn er verschillende alternatieven voor een georganiseerde tour naar de Zoutmijnen van Wieliczka, afhankelijk van of u geïnteresseerd bent in een privé-excursie (126 €), een all-inclusive tour (44 €) of alleen de transfer met rondleiding (43 €), hoewel bij deze laatste optie de entreegelden voor eigen rekening zijn en niet bij de prijs van de tour zijn inbegrepen.

Daarom raad ik u aan bij het boeken van uw tickets goed te lezen wat wel en wat niet bij de tour is inbegrepen, zodat u de tour kunt kiezen die het beste bij uw wensen en smaak past.

Wat is meestal inbegrepen bij georganiseerde excursies

 • Retourvervoer per bus met airconditioning
 • Professionele gids
 • Toegangsprijzen voor de Wieliczka Zoutmijnen

Wat de excursies gewoonlijk niet omvatten

 • Fooien
 • Eten en drinken
 • De excursie omvat niet de lift naar de bodem van de mijn.

Boek een tour naar de zoutmijnen

Moeten kinderen toegang betalen tot de Wieliczka Zoutmijnen?

Kinderen bezoeken de zoutmijnen| ©Lars Plougmann
Kinderen bezoeken de zoutmijnen| ©Lars Plougmann

Als we denken aan dingen om met het gezin te doen, denken we meestal aan een plek in de buitenlucht waar kinderen kunnen spelen, rennen en springen. In eerste instantie lijkt een mijn misschien niet de ideale plek voor een uitstapje met kinderen, maar niets is minder waar.

In feite is een bezoek aan de Wieliczka Zoutmijn, omdat het zo'n atypische en andere plek is, iets wat ze zich voor altijd zullen herinneren. Je krijgt niet elke dag de kans om diep onder de grond te gaan!

Bovendien is de Wieliczka Zoutmijn Tour toegankelijk voor kinderen van alle leeftijden en de toegang is gratis voor kinderen tot 4 jaar. Alle andere kinderen moeten een eigen kaartje hebben.

Geloof me, ze zullen zich net als Tadeo Jones een dag lang in een zeer oude middeleeuwse mijn wanen en luisteren naar alle legendes die er de ronde doen. Ze zullen veel ondergrondse kamers en galerijen zien, merkwaardige rotsformaties, prachtige zoutmeren, verbazingwekkende beelden en leren over het harde werk van de mijnwerkers. Ze zullen het geweldig vinden!

Als je meer wilt weten over het familiebezoek aan dit bijzondere monument raad ik je aan de post Bezoek aan de Zoutmijnen met kinderen te lezen.

Boek een excursie naar de zoutmijnen

Wat kost het vervoer naar de Wieliczka zoutmijnen vanuit Krakau?

Sukiennice, Krakau| ©Jorge Láscar
Sukiennice, Krakau| ©Jorge Láscar

Omdat de Wieliczka zoutmijnen zo'n toeristische plaats zijn in de buurt van Krakau, zijn ze zeer goed verbonden met de stad en er zijn verschillende transportmiddelen beschikbaar om er op eigen houtje te komen als je de optie van een georganiseerde tour naar de Wieliczka zoutmijnen met transport inbegrepen uitsluit .

Bij het plannen van je budget om de Wieliczka zoutmijnen te bezoeken, is transport ook iets waar we bijzondere aandacht aan moeten besteden.

Gelukkig is vervoer in Krakau niet erg duur en kunt u betaalbare manieren vinden om bij het monument te komen zonder een fortuin uit te geven. In die zin zijn de beste opties de trein en de bus, twee snelle en goedkope vervoermiddelen die u in ongeveer 30 minuten naar het monument brengen.

Het busticket naar de Wieliczka Zoutmijnen vanuit Krakau kost ongeveer PLN 4 per enkele reis (ongeveer €1), terwijl het treinkaartje ongeveer PLN 4 per enkele reis (ongeveer €1) kost. U kunt dit online of aan het loket op het treinstation controleren.

In de post Hoe kom ik bij de Wieliczka Zoutmijnen vanuit Krakau vertel ik u echter meer over dit onderwerp.

Boek een excursie naar de zoutmijnen