Wieliczka Zoutmijnen tickets: hoe koop je ze, prijzen en kortingen

Om de Wieliczka zoutmijnen in levenden lijve te zien, heb je een kaartje nodig. In deze post vertel ik je hoeveel ze kosten en hoe je ze kunt kopen.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minuten lezen

Wieliczka Zoutmijnen tickets: hoe koop je ze, prijzen en kortingen

Mijntunnel | ©Lars Plougmann

De Wieliczka zoutmijnen bezoeken en meer dan 100 meter onder de grond gaan is een unieke ervaring die je minstens één keer in je leven moet meemaken. Wat is een beter moment dan tijdens je reis naar Krakau? Dit was een van de eerste monumenten die door UNESCO tot werelderfgoed werd uitgeroepen en in dit bericht vind je nuttige informatie over de prijzen van de kaartjes en hoe je ze kunt kopen.

In dit bericht vind je nuttige informatie over de prijs van kaartjes voor de Wieliczka zoutmijnen en hoe je ze kunt kopen. Mis het niet!

De beste optie

Wieliczka zoutmijn dagtocht vanuit Krakau

Bezoek de Wieliczka zoutmijnen tijdens een excursie inclusief transfers vanuit Krakau.

De beste manier om de indrukwekkende zoutmijnen van Polen te bezoeken zonder in de rij te hoeven staan, dankzij de kaartjes in dit pakket met professionele gids.

Duur: 4 uren

Een bezoek aan de zoutmijnen is een van de essentiële plannen die je moet maken voor je reis naar Krakau. De beste manier om het gedoe van vervoer, kaartjes en nog veel meer te vermijden, is een excursie met transfers vanuit Krakau, toegang tot het complex en een 4-uur durende rond leiding om meer te weten te komen over de geschiedenis van deze unieke ondergrondse stad.

Geniet van deze ervaring op 135 meter onder de grond, waar je ondergrondse meren, galerijen, versierde kamers en zelfs een reusachtige kapel ziet. Deze mijnen, die sinds 1978 op de Werelderfgoedlijst staan, worden al sinds de middeleeuwen geëxploiteerd en zijn perfect bewaard gebleven. Dus als je de kans hebt, kan een bezoek aan de Wieliczka Zoutmijnen je ervaring van sightseeing in Polen veranderen.

Aanbevolen als... Je de lange rijen bij de kassa's wilt vermijden en op de meest comfortabele en voordelige manier naar de zoutmijnen wilt gaan.


De meest complete optie

Auschwitz en Wieliczka zoutmijn dagtocht vanuit Krakau

Tour Wieliczka zoutmijn en Auschwitz in één dag

Bezoek beide monumenten van de Poolse geschiedenis tijdens dezelfde excursie vanuit Krakau. Leer de kenmerken van elke plaats diepgaand kennen, onder begeleiding van een professionele gids die je tijdens de hele excursie begeleidt.

Duur: 11 uren

Deze tour neemt je bijna een hele dag in beslag, maar het is de moeite waard als je je verblijf in Krakau wilt benutten om twee van de belangrijkste plaatsen te bezoeken die Polen zijn bezoekers te bieden heeft.

Je eerste stop is het Auschwitz-Birkenau Staatsmuseum, waar je kunt zien wat ooit het beroemdste concentratiekamp uit de geschiedenis was. Je kunt er alle plaatsen bezoeken die de geschiedenis van het Joodse volk tijdens het nazi-tijdperk markeerden en een eerbetoon brengen aan degenen die er het leven lieten. Houd er rekening mee dat je een identificatiebewijs moet meenemen en foto's zijn over het algemeen toegestaan, met enkele uitzonderingen.

Vervolgens brengt de tour je naar de Wieliczka Zoutmijnen, waar je beelden, kapellen en gebeeldhouwde werken kunt zien, die dit ondergrondse complex tot een waar wonder maken.

Het mooie van deze gecombineerde tour is dat er ook transfers zijn tussen de sites en van en naar Krakau. Je wordt altijd begeleid door een deskundige gids en de toegangsprijzen voor beide sites zijn inbegrepen.

Aanbevolen als... je een vrije dag hebt om de stad uit te gaan en deze indrukwekkende, spannende en historische sites te bezoeken. Je hoeft je geen zorgen te maken over de logistiek en je kunt de ervaring intenser beleven.

Hoe koop ik kaartjes voor de Wieliczka zoutmijnen?

Detail van de kapel van St. Kinga| ©puffin11k
Detail van de kapel van St. Kinga| ©puffin11k

De Wieliczka Zoutmijn is een van de populairste toeristische attracties in Krakau, het is zelfs de op een na meest bezochte in Polen.

Er zijn verschillende manieren om aan kaartjes voor de Wieliczka Zoutmijn te komen. Als je de mijn op eigen houtje wilt bezoeken, kun je kaartjes kopen bij de kassa van het monument voor rondleidingen in het Pools en Engels, maar als je de enorme rijen wilt vermijden en een rondleiding in je eigen taal wilt, kun je deze Wieliczka Salt Mines tour vanuit Krakau online boeken.

Welke plek je ook kiest om kaartjes te kopen voor de Wieliczka zoutmijnen, zorg ervoor dat je de openingstijden controleert en ruim van tevoren boekt, want het is een zeer populaire attractie en rondleidingen in andere talen zijn klein maar erg gewild - kaartjes raken uitverkocht!

Boek een bezoek aan de Zoutmijnen

Wieliczka zoutmijn ticket prijzen

Trap naar beneden naar de mijn| ©Aleksandr Zykov
Trap naar beneden naar de mijn| ©Aleksandr Zykov

Je kunt zelf kaartjes voor de Wieliczka Zoutmijn boeken als je zoveel mogelijk wilt besparen op je bezoek. De prijs van tickets voor het monument aan de kassa voor rondleidingen in andere talen dan Pools is als volgt:

 • Standaard enkeltje: 100 PLN (21,59 euro).
 • Gereduceerd enkeltje voor kinderen en jongeren: 80 PLN ('17,27)
 • Gereduceerd enkeltje voor studenten en senioren: 90 PLN ('19,43)
 • Gezinsticket (2 volwassenen + 2 kinderen van 4-16 jaar): 280 PLN (60,45 euro)
 • Kinderen tot 4 jaar: gratis

Als je echter je kaartjes aan de kassa koopt, heb je het nadeel dat je in lange rijen bij de ingang moet wachten. Het loont dus niet altijd om wat geld te besparen als je het meeste uit je tijd in Krakau wilt halen.

De prijs van de activiteit is een belangrijke factor bij het plannen van je budget voor een activiteit tijdens je reis. Als je hier meer over wilt weten, raad ik je aan het bericht Hoeveel kost een bezoek aan de Zoutmijn?

Boek een excursie naar de zoutmijnen

Zijn de Wieliczka zoutmijnen gratis of met korting te bezoeken?

Zoutmijn tunnel| ©James Antrobus
Zoutmijn tunnel| ©James Antrobus

Nee, het is over het algemeen niet mogelijk om de Wieliczka Zoutmijn gratis te betreden, alleen kinderen tot 4 jaar kunnen naar binnen. Alle andere bezoekers moeten een kaartje kopen om het hele monument te kunnen zien.

Voor het bijwonen van de mis die elke zondag om 7:30 uur wordt gehouden in de prachtige kapel van St. Kinga kun je echter wel gratis naar binnen, maar alleen bij deze gelegenheid en alleen ter gelegenheid van het bijwonen van de eucharistieviering.

Wat betreft kortingen of promoties, die bestaan niet als zodanig, maar er zijn wel gereduceerde tarieven bij de kassa voor bepaalde groepen zoals kinderen, studenten, jongeren en gepensioneerden.

Boek een excursie naar de zoutmijnen

Hoeveel kost de Wieliczka zoutmijn tour?

Zout standbeelden van de mijnwerkers| ©Davis Staedtler
Zout standbeelden van de mijnwerkers| ©Davis Staedtler

Als jij een van die mensen bent die op reis liever geen ingewikkelde dingen doet met het omgaan met een vreemde taal, het zoeken naar vervoer, tickets of de diensten van een gids, dan is mijn advies om te kiezen voor een georganiseerde tour naar de Zoutmijnen van Wieliczka vanuit Krakau om dit prachtige monument, dat tot werelderfgoed is verklaard, te ontdekken.

Als je boekt bij Hellotickets zijn er verschillende alternatieven voor een georganiseerde tour naar de Zoutmijnen van Wieliczka, afhankelijk van of je geïnteresseerd bent in een privé-excursie (126 €), een all-inclusive tour (44 €) of alleen de transfer met rondleiding (43 €), hoewel bij deze laatste optie de entreegelden voor eigen rekening zijn en niet zijn inbegrepen in de prijs van de tour.

Daarom raad ik je aan om bij het boeken van je tickets goed te lezen wat wel en niet bij de tour is inbegrepen, zodat je de tour kunt kiezen die het beste bij je wensen en smaak past.

Wat is meestal inbegrepen bij georganiseerde excursies

 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Professionele gids
 • Toegangsprijzen voor Wieliczka zoutmijnen

Wat de excursies meestal niet omvatten

 • Fooien
 • Eten en drinken
 • De lift naar de bodem van de mijn is niet bij de excursie inbegrepen.

Boek een tour naar de zoutmijnen

Moeten kinderen entree betalen voor de Wieliczka zoutmijn?

Kinderen bezoeken de mijnen| ©Lars Plougmann
Kinderen bezoeken de mijnen| ©Lars Plougmann

Op het eerste gezicht lijkt een zoutmijn misschien niet de ideale plek voor een uitstapje met kinderen. Maar omdat het zo ongewoon en anders is, is een bezoek aan de Wieliczka Zoutmijn iets dat ze zich voor altijd zullen herinneren. Je krijgt niet elke dag de kans om diep onder de grond te gaan!

Bovendien is de Wieliczka Zoutmijn Tour toegankelijk voor kinderen van alle leeftijden en is de toegang gratis voor kinderen tot 4 jaar. Alle andere kinderen moeten een eigen kaartje hebben.

Ze zullen het geweldig vinden om het binnenste van een oude middeleeuwse mijn te verkennen en te luisteren naar alle legendes die er de ronde doen. Ze zien veel ondergrondse kamers en galerijen, merkwaardige rotsformaties, prachtige zoutmeren, verbazingwekkende beelden en leren over het harde werk van de mijnwerkers.

Als je meer wilt weten over het bezoeken van dit bijzondere monument met je gezin, raad ik je aan het bericht De zoutmijnen bezoeken met kinderen te lezen.

Boek een excursie naar de zoutmijnen

Wat kost vervoer naar de Wieliczka zoutmijnen vanuit Krakau?

Sukiennice, Krakau| ©Jorge Láscar
Sukiennice, Krakau| ©Jorge Láscar

Omdat het zo'n toeristische plek is in de buurt van Krakau, zijn de Wieliczka zoutmijnen zeer goed verbonden met de stad en er zijn verschillende vervoersmiddelen beschikbaar om er op eigen gelegenheid te komen als je de optie van een georganiseerde tour naar de Wieliczka zoutmijnen met vervoer inbegrepen uitsluit .

Bij het plannen van je budget voor een bezoek aan de Wieliczka zoutmijnen is vervoer ook iets waar we goed op moeten letten.

Gelukkig is vervoer in Krakau niet erg duur en kun je betaalbare manieren vinden om bij het monument te komen zonder een fortuin uit te geven. De beste opties zijn de trein en de bus, twee snelle en goedkope vervoersmiddelen die je in ongeveer 30 minuten naar het monument brengen.

Het buskaartje naar de Wieliczka zoutmijnen vanuit Krakau kost ongeveer PLN 4 per enkele reis (ongeveer €1), terwijl het treinkaartje ongeveer PLN 4 per enkele reis (ongeveer €1) kost. Je kunt dit online controleren of aan het loket op het treinstation.

In het bericht Hoe kom ik bij de Wieliczka zoutmijnen vanuit Krakau vertel ik je echter meer over dit onderwerp.

Boek een excursie naar de zoutmijnen