Beste architectuur tours in NYC

Samen met Barcelona is New York City een van de favoriete bestemmingen van architecten en architectuurliefhebbers, met zijn imposante en originele wolkenkrabbers en bizarre gebouwen.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

11 minuten lezen

Beste architectuur tours in NYC

New York | ©Jon Flobrant

Een bezoek aan New York City is altijd een goed idee, met zoveel mogelijkheden om van te genieten en een charme die nooit verveelt, is de Big Apple een van mijn favoriete plaatsen ter wereld. Van zijn artistieke kant en ongelooflijke geschiedenis, tot zijn parken en bruggen, shows en musea, alles hier is een bezoek waard. Als u zich afvraagt wat er te zien en te doen is in New York, is de lijst werkelijk eindeloos.

Een van de grootste attracties zijn ongetwijfeld de wolkenkrabbers en atypische gebouwen. De architectuur in New York lijkt zich niet aan dezelfde wetten te houden als in andere steden. Wie het imposante The Vessel of het nieuwe World Trade Center bekijkt, begrijpt waarom New York wordt bezocht door architectuurliefhebbers uit de hele wereld. In dit artikel heb ik de beste architectuurrondleidingen in de Big Apple op een rijtje gezet.

1. Manhattan Architectuur Cruise

New York City Veerboot| ©Jana Markova
New York City Veerboot| ©Jana Markova

Geniet van een van de meest ongelooflijke tochten over de Hudson, Harlem en East River aan boord van een jacht dat die van de jaren 1920 nabootst. Dit is een rondleiding voor liefhebbers van de architectuur van New York, met een door het AIA (American Institute of Architects) opgeleide gids, die u alles vertelt over de verschillende wolkenkrabbers en architectonische werken die vanaf het water te zien zijn.

U komt onder de 18 bruggen door die het eiland met het vasteland verbinden, en u kunt ook genieten van een glas wijn, champagne of bier met een aperitief, terwijl u over het verwarmde dek wandelt. Het is een 3 uur durende luxe cruise die u niet snel zult vergeten.

Deze cruise brengt u naar bezienswaardigheden zoals het Vrijheidsbeeld, de Lower East Side, de Brooklyn Bridge, de Upper West Side, Roosevelt Island, en nog veel meer. Ideaal om van te genieten bij warme temperaturen en op een zonnige dag, dit is een van de beste dingen om te doen in New York in de zomer.

Details van het belang

 • Prijs: vanaf 106 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 2 uur en 45 minuten.
 • Vervoermiddel: comfortabel semi-privé jacht.
 • Voordelen van deze optie: u krijgt de kans om van de architectuur van Manhattan te genieten vanaf het water. Het maximum aantal personen op deze tocht is 6, dus het is bijna een privétocht.
 • Nadelen van deze optie: niet aan te raden als u last heeft van zeeziekte of als u niet van boottochten houdt.

2. Een rondleiding langs de monumenten van de art deco architectuur in de Big Apple

Rockefeller Center met Kerstmis| ©Michael Vadon
Rockefeller Center met Kerstmis| ©Michael Vadon

Ontdek alle charme van de Art Deco tijdens deze rondleiding door de wijk Midtown, een van de rijkste Art Deco gebouwen en wolkenkrabbers. Uw deskundige gids neemt u mee naar enkele van de meest opvallende en interessante gebouwen in de Big Apple.

U bezoekt Rockefeller Center, het Chrysler Building en Grand Central Station, iconische monumenten van de New Yorkse architectuur. Tijdens deze tour loopt u ook door het prachtige Bryant Park, met daarnaast de New York Public Library, een must-see voor architectuurliefhebbers.

Omdat u te voet bent, kunt u tijdens deze tour genieten van de echte New Yorkse sfeer, waarbij u het gevoel heeft dat u er eerder bent geweest, dankzij alle keren dat u het op het scherm hebt gezien. Als het uw eerste keer in New York is, is deze tour ideaal, omdat u tegelijkertijd kunt wandelen en leren. En als u een van degenen bent die geen enkele serie of film mag missen die zich in deze stad afspeelt, moet u de top 10 van series en filmlocaties in New York bezoeken.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 35 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 2 uur en 30 minuten.
 • Vervoermiddel: deze rondleiding is te voet.
 • Voordelen van deze optie: u kunt de sfeer van de stad opsnuiven in een van de interessantste wijken met de meeste art deco-gebouwen van Manhattan.
 • Nadelen van deze optie: omdat het te voet is, is het niet aanbevolen voor jonge kinderen.

3. Wandeling door Tribeca's architectuur en geschiedenis

In Tribeca| ©ajay_suresh
In Tribeca| ©ajay_suresh

Geniet van een ander soort architectuur tour. Met uw gids bezoekt u de meest interessante delen van Tribeca. Ver van de oriëntatiepunten van de klassieke architectuur van New York, zoals het Empire State Building of het Chrysler Building, heeft Tribeca een unieke charme en geschiedenis die een belangrijke rol heeft gespeeld bij het ontstaan van Manhattan.

Met meer dan 300 jaar geschiedenis is dit een van de meest karaktervolle wijken in heel Manhattan. Tribeca , gelegen in het zuiden, tussen Chinatown, Soho en Battery Park, tegenover de Hudson, is een plaats met een ander soort architectuur, een bezoek meer dan waard.

Van landbouwgrond tot kunst-hotspot in een van de belangrijkste en meest doordachte steden ter wereld, de geschiedenis van Tribeca is werkelijk verbazingwekkend. Tijdens deze wandeling langs de schatten van de wijk leert u haar best bewaarde geheimen kennen.

Tot slot omvat de tocht een bezoek aan de brandweerkazerne die gebruikt werd in de film Ghostbusters, een plek die veel meer is dan een filmset, zult u zien.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 45 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 2 uur en 30 minuten.
 • Vervoermiddel: wandeltocht.
 • Voordelen van deze optie: u krijgt andere hoeken van Manhattan te zien, met een prachtig type architectuur, anders dan de klassieke.
 • Nadelen van deze optie: als u de bezienswaardigheden van de architectuur van New York City wilt bezoeken, moet u op zoek naar een extra tour.

4. Rockefeller Center Art and Architecture Walking Tour

Rockefeller Center| ©Hellotickets
Rockefeller Center| ©Hellotickets

Rockefeller Center, symbool van een van 's werelds grootste en meest gedroomde fortuinen, ligt in het hart van de Big Apple. Tijdens deze rondleiding van 1 uur en 15 minuten ontdekt u de ongelooflijke art deco architectuur, de bas-reliëfs en het lijstwerk, het gedetailleerde werk van de muurschilderingen en nog veel meer.

Neem de tijd om alle schoonheid van deze klassieker in Manhattan te waarderen. Het complex bestaat uit niet minder dan 19 gebouwen en werd gebouwd in opdracht van de familie Rockefeller in de wijk Midtown. Naast de rijkdom van de architectuur kunt u genieten van het openluchtkunstwerk.

Afhankelijk van de tijd van het jaar waarin u New York bezoekt, kunt u een uniek schouwspel meemaken. Een bezoek aan Rockefeller Center in de kersttijd is een unieke ervaring, met zijn versieringen en schaatsbaan is er geen plek waar de kerstsfeer meer voelbaar is dan hier.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 32 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 1 uur en 15 minuten.
 • Vervoermiddel: de rondleiding is te voet.
 • Voordelen van deze optie: u kunt genieten van de art deco architectuur op een van de meest karakteristieke plekken van New York. Aangezien het een korte rondleiding is, kunt u ook van de gelegenheid gebruik maken om langs 5th Avenue te lopen en te gaan winkelen.
 • Nadelen van deze optie: de rondleiding is beperkt tot Rockefeller Center.

Boek uw tickets voor het Top of the Rock observatiedek

5. Privéwandeling door de geschiedenis en architectuur van Midtown

Madison Square Park| ©Hellotickets
Madison Square Park| ©Hellotickets

Maak je klaar om alles te leren over de belangrijkste architectonische monumenten van Manhattan. Tijdens deze wandeling door Midtown bezoekt u plaatsen als de New York Public Library, het Flatiron Building, het Chrysler Building en het MetLife Building, maar ook Tin Pan Alley, vereeuwigd in zoveel liedjes, Madison Square Park, het imposante Grand Central Station en het Empire State Building.

U kunt genieten van de rijkdom van de skyline van New York tijdens een tour langs het beste van de architectuur. In 2 uur en 30 minuten wandelt u met uw gids door een groot deel van de wijk Midtown, en leert u ook over de geschiedenis van enkele van de beroemdste wolkenkrabbers ter wereld.

Midtown is de ideale plek om te genieten van de architectuur van de Big Apple, want hier vindt u enkele van de meest iconische wolkenkrabbers. Dit is een tour die je niet zult vergeten.

Details van het belang

 • Prijs: vanaf 84 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 2 uur en 30 minuten.
 • Vervoermiddel: wandeling.
 • Voordelen van deze optie: u kunt in minder dan 3 uur een groot aantal beroemde wolkenkrabbers zien, allemaal geconcentreerd in de wijk Midtown.
 • Nadelen van deze optie: u moet alle gebouwen bezoeken die zich niet in deze wijk bevinden.

Boek uw tickets voor het Empire State Building

6. Architectuur van het centrum van New York met audiogids op de app

World Trade Center waar Fashion Access plaatsvindt| ©Imre Solt
World Trade Center waar Fashion Access plaatsvindt| ©Imre Solt

Bekijk de beste plekken van New York met een slimme audiogids. Je kunt in je eigen tempo rondlopen, want er is geen fysieke gids, maar in plaats daarvan download je een app op je smartphone, die je begeleidt en je de hoogtepunten van de klassieke architectuur van New York voorstelt, met zijn art deco wolkenkrabbers, maar ook het beste van de moderne architectuur.

De tour is ontworpen om u kennis te laten maken met Lower Manhattan, van Battery Park en het Wall Street gebied , tot het nieuwe World Trade Center en het Ground Zero monument, waarnaast u de Oculus kunt bezoeken, met zijn ontwerp dat doet denken aan de enorme ribbenkast van een prehistorisch wezen.

Van begin tot eind neemt deze tour u mee door het beste van de architectuur en kunst in de open lucht van het Downtown Manhattan gebied. U kunt de audiogids zo lang pauzeren als u wilt, maar de rondleiding duurt naar schatting ongeveer 2 uur en 30 minuten.

Details van het belang

 • Prijs: vanaf 16 euro per persoon
 • Duur: tussen 2 uur en 2 uur en 30 minuten ongeveer.
 • Vervoermiddel: te voet.
 • Voordelen van deze optie: u kunt op uw eigen tempo verkennen, want er is geen fysieke gids.
 • Nadelen van deze optie: aangezien er geen fysieke gids is, kunt u geen vragen stellen over sommige zaken die niet in de audiogids zijn opgenomen.

Boek uw tickets om naar One World Observatory te gaan

7. Fotografische rondleiding door de architectuur van Manhattan

Empire State Building in New York bij nacht| ©George Bakos
Empire State Building in New York bij nacht| ©George Bakos

Er gaat niets boven Manhattan voor geweldige architectuur en als u een liefhebber van fotografie bent, heeft deze tour het allemaal. Als u een liefhebber bent van fotografie, heeft deze tour alles voor u. Samen met uw gids komt u langs enkele van de meest emblematische plaatsen in de Big Apple, zoals het Chrysler Building, Grand Central Station en het Empire State Building.

U zult niet nalaten foto's te maken van deze juweeltjes van art deco architectuur, noch zult u de schoonheid kunnen geloven van plaatsen als Bryant Park, de New York Public Library of de altijd drukke Times Square Greenmarket, met zijn honderden schermen die op alle uren verlicht zijn.

U gaat op fotosafari, op jacht naar de meest verbazingwekkende plekken in deze betonnen jungle. U zult zien dat de stad vol kunst zit, van het dak van Grand Central Station tot de muurschilderingen in Rockefeller Center en de Red Cube. Alles in New York is ontworpen als een artistieke expressie in perfecte harmonie met de hartslag van de stad (die nooit stopt).

Interessante details

 • Prijs: vanaf 126 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 3 uur.
 • Vervoermiddel: te voet.
 • Voordelen van deze optie: u bezoekt de architectonische bezienswaardigheden van de Big Apple en u kunt de beste foto's van de stad en haar inwoners maken.
 • Nadelen van deze optie: de route is gesloten.

8. Privé Flatiron Eten, Geschiedenis & Architectuur Tour

Flatiron Building| ©Domenico Convertini
Flatiron Building| ©Domenico Convertini

Geniet van een van mijn favoriete delen van Manhattan. Rond dit reusachtige, slanke en imposante gebouw vindt u tal van mogelijkheden om rond te hangen. Tijdens deze tour ziet u niet alleen het Flatiron Building, maar krijgt u ook een rondleiding door de gastronomische markt Eataly, waar het begrip smaak een geheel nieuwe betekenis krijgt.

U wandelt door de wijken Union Square en Flatiron en proeft het beste van elke plaats. Vervolgens komt u in Madison Square Park meer te weten over de geschiedenis van dit park en het belang ervan voor het ontstaan van Manhattan.

Tot slot krijgt u de kans om de Union Square Greenmarket te bezoeken, een markt met natuurlijke producten waar New Yorkers fruit, groenten en allerlei andere dingen komen inslaan. U vindt er ook straatartiesten en een zeer diverse mix van mensen.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 235 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 3 uur.
 • Vervoermiddel: te voet.
 • Voordelen van deze optie: inclusief lunch.
 • Nadelen van deze optie: kan een beetje vermoeiend zijn op een warme dag.

9. Architectuurwandeling in New York City in East 42nd Street

New York Openbare Bibliotheek| ©Jeffrey Zeldman
New York Openbare Bibliotheek| ©Jeffrey Zeldman

Tijdens deze tour neemt u de architectonische hoogtepunten van de beroemde 42nd Street in u op. Met een mix van periodes en stijlen vindt u langs 42nd Street architectonische juweeltjes die een bezoek waard zijn.

Met uw deskundige gids ontdekt u de schoonheid van plaatsen als de New York Public Library, het Chanin Building, One Vanderbilt en het Chrysler Building. Maar u maakt ook kennis met plaatsen als het Graybar Electric Building, en zijn merkwaardige decoratie van... ratten! Dat klopt. Een punt voor originaliteit kun je het niet ontzeggen.

42nd Street, beroemd om zijn theaters, heeft eindeloze attracties voor architectuurliefhebbers. Tijdens deze tour leer je zijn best bewaarde geheimen kennen.

Details van het belang

 • Prijs: vanaf 35 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 2 uur.
 • Vervoermiddel: te voet.
 • Voordelen van deze optie: u maakt in detail kennis met een van de belangrijkste straten van Manhattan, met zijn art deco, moderne en beaux-art gebouwen.
 • Nadelen van deze optie: de route is beperkt tot 42nd Street.

10. Architectuur en kunst tour door Chelsea met de bekroonde New York City gids

Chelsea Market ingang| ©Hellotickets
Chelsea Market ingang| ©Hellotickets

Met deze rondleiding bezoekt u de wijken Chelsea en Hudson Yards. Uw gids neemt u mee naar de populaire High Line, een verhoogde ruimte gebouwd over wat vroeger het spoor was. Ideaal om te wandelen en te genieten van deze loopbrug met exclusief uitzicht op de Hudson River en enkele van de meest oneerbiedige architectonische werken, zoals The Vessel, met zijn eindeloze trappen en zijn honingraatvorm, of het niet te missen Whitney Museum.

Als u wilt weten wat er te zien en te doen is in Hudson Yards, is deze tour perfect voor u, omdat u het beste uit dit deel van Manhattan kunt halen en alles kunt zien terwijl u de straatkunst langs de High Line bekijkt.

De tour gaat vervolgens verder naar de wijk Chelsea, een van de meest galerierijke gebieden van New York. Afhankelijk van het tijdstip van uw reis, kan de rondleiding een bezoek aan een galerie of kunstvoorstelling omvatten.

En na de tour raad ik je aan om een van de beroemdste markten van de stad te bezoeken, Chelsea Market natuurlijk, waar je alles kunt vinden wat je nodig hebt.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 49 euro per persoon
 • Duur: 2 uur ongeveer
 • Vervoermiddel: wandeling.
 • Voordelen van deze optie: u kunt genieten van de vele voorbeelden van straatkunst, terwijl u de meest innovatieve architectuur van de Big Apple bekijkt.
 • Nadelen van deze optie: als u niet geïnteresseerd bent in de kunstwereld, is deze tour misschien niet de meest geschikte voor u.