Civitavecchia Haventransfers

Als u aan boord van een cruiseschip in de haven van Rome ontscheept, leest u hier hoe u snel de stad kunt bereiken om het meeste uit uw dag te halen.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuten lezen

Civitavecchia Haventransfers

Haven van Civitavecchia | ©Mario Sánchez Prada

Het is waar dat de meest gebruikelijke manier om in Rome te landen het vliegtuig is, maar als u voor de boot kiest om de Middellandse Zee over te steken, hoeft u zich geen zorgen te maken, want u zult snel in de Eeuwige Stad aankomen. De dichtstbijzijnde haven ligt in Civitavecchia, op 80 kilometer van de Italiaanse hoofdstad.

Of je nu moe bent na een lange boottocht en geen zin hebt om rond te rennen op zoek naar een gratis taxi in een overvolle haven, of je bent niet bekend met het openbaar vervoersnetwerk en een beetje huiverig bent om te verdwalen met bagage, de snelste en meest comfortabele manier om in het centrum van Rome te komen is het boeken van een transfer, gedeeld of privé.


De premie-optie

Privétransfer van Rome Luchthaven Ciampino, Fiumicino of de haven van Civitavecchia naar hotels in Rome

Reis tussen Civitavecchia en Rome in luxe en comfort.

Een volledig gepersonaliseerde service om u op de snelste en meest comfortabele manier van de haven of luchthaven naar de stad te brengen, zonder dat u het voertuig hoeft te delen met iemand anders dan uw begeleider(s).

Ik zal je vertellen hoe! Geldig ook voor het ophalen van de luchthaven, in dit geval hoef je de reis niet te delen met iemand anders dan je eigen begeleider en hoef je geen tussenstops te maken om iemand anders bij hun hotel af te zetten. Op de dag van uw aankomst in Civitavecchia zal de chauffeur van uw privé transfer naar Romeu opwachten in de haven en een bordje met uw naam erop vasthouden zodat u hem gemakkelijk kunt herkennen in de menigte.

Daarna zal de chauffeur u helpen zich in het voertuig te installeren en uw bagage op te bergen. Vervolgens geniet u van een professionele service onderweg, terwijl u ontspant en geniet van het landschap of zelfs een dutje doet.

Ik hou ervan omdat .... de meest comfortabele en snelste manier is om het centrum van Rome te bereiken na het ontschepen in Civitavecchia. U geniet van een vlotte rit in een luxe voertuig met een professionele chauffeur die de route tussen de haven en Rome perfect kent.

Bovendien bent u ervan verzekerd dat u vooraf een vast bedrag betaalt en dat de ritprijs niet afhangt van het verkeer bij aankomst in Rome.Aanbevolen als... u op zoek bent naar de snelste, meest comfortabele en exclusieve optie en het niet erg vindt om iets meer te betalen. Het is vergelijkbaar met een taxidienst, maar met meer persoonlijke aandacht, een vaste prijs (geen verrassingen) en meer comfort aan boord.


Veelgestelde vragen over de transferdienst tussen de haven van Civitavecchia en Rome

Grote capaciteit| ©Kārlis Dambrāns
Grote capaciteit| ©Kārlis Dambrāns

Met of zonder tour, transfers van de haven naar de luchthaven zijn een zeer praktische manier om van het ene punt naar het andere te komen, en vooraf boeken bespaart u hoofdpijn bij aankomst in Civitavecchia. Laat me enkele vragen beantwoorden:

Wat omvatten de transfers?

Het eerste voorstel omvat de exclusieve transfer van de haven naar uw hotel. Het tweede voorstel omvat, naast de privérondleiding door Rome met een deskundige gids in geschiedenis, de transfers van en naar de haven van Civitavecchia.

Hoe lang duurt de reis?

Als u alleen de transfer nodig heeft om Rome op eigen gelegenheid te bezoeken, duurt het ongeveer 45 minuten. De duur van de tour is 8 tot 9 uur, rekening houdend met het feit dat u wordt opgehaald en teruggebracht naar de haven, zodra de rondleiding is afgelopen.

Is het toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit?

Beide transfers zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Kunnen baby's en kleine kinderen meereizen?

Beide transfers hebben kinderwagens beschikbaar.

Boek een privé transfer van Civitavecchia naar Rome

Hoe boekt u een privé of gedeelde transfer?

Cruises die voor anker liggen in de haven| ©Mike McBey
Cruises die voor anker liggen in de haven| ©Mike McBey

Het is heel eenvoudig, ik leg het stap voor stap uit:

  • Reserveer uw plaats online. Selecteer daarvoor de datum en het aantal passagiers.
  • Bij de boeking moet u de vereiste informatie verstrekken (adres en naam van het hotel, tijd van afhalen, naam van het schip, tijd van aanmeren, tijd van ontschepen en weer ontschepen) en u kunt eventuele opmerkingen voor de dienstverlener toevoegen over het gebruik van rolstoelen, kinderwagens, kinderzitjes of hulpdieren (indien u geen specifiek tijdstip voor de transfer opgeeft, wordt verwezen naar het tijdstip van ontscheping).
  • Ontvang de boekingsbevestiging: wanneer uw boeking is bevestigd, ontvangt u een voucher waarop staat aangegeven waar en hoe de chauffeur u ophaalt in de haven van Civitavecchia of in Rome. U krijgt de contactgegevens van het bedrijf dat u ophaalt in geval van ongemak.
  • Wanneer uw schip aankomt in de haven van Civitavecchia zal uw transfer chauffeur u daar opwachten.
  • U stapt in de gedeelde transfer met de rest van de passagiers (er zijn 7 zitplaatsen) of in de privé transfer (maximaal 8 zitplaatsen maar alleen voor u en uw reisgenoten) naar Rome.
  • Indien u reist met meer bagage of omvangrijke bagage, gelieve ons hiervan op de hoogte te brengen bij uw reservering aangezien dit extra kosten met zich mee kan brengen.

Boek een privé transfer van Civitavecchia naar Rome

Verschillen tussen privé vs. gedeelde transfers

Privé transfer| ©Dan Gold
Privé transfer| ©Dan Gold
  • Als u met een grote groep reist (maximaal 8 personen) kan het voordeliger zijn om te kiezen voor een privétransfer, omdat deze goedkoper is dan een gedeelde transfer, omdat u de kosten van de reis samen betaalt.
  • De chauffeur van de privétransfer staat alleen voor u klaar en wacht u op bij de pier met een bordje met uw naam erop, zodat u hem kunt herkennen in de menigte.
  • Met een privé transfer van de haven van Civitavecchia naar Rome kost het u minder tijd om bij uw hotel te komen, omdat het voertuig waarin u reist uitsluitend voor u is en geen stops maakt om andere reizigers bij hun hotel af te zetten.
  • Als u een grote hoeveelheid bagage meeneemt heeft u meer faciliteiten en comfort in een privé transfer, omdat u de bagageruimte niet hoeft te delen met andere passagiers.

Boek een privé transfer van Civitavecchia naar Rome

Andere manieren om van Civitavecchia naar Rome te komen: de trein

Trein van Civitavecchia naar Termini| ©Erik Pitti
Trein van Civitavecchia naar Termini| ©Erik Pitti

Dit is de goedkoopste optie, maar ook de optie die ik het minst aanbeveel, want zodra u van boord gaat bij de pier moet u een taxi nemen of met bagage naar het treinstation lopen, bij het loket controleren of er kaartjes beschikbaar zijn voor de dienstregeling die u wilt en een reis van meer dan een uur maken naar het treinstation in Rome (meestal Termini, het belangrijkste en drukste in de Italiaanse hoofdstad).

Daar komt nog bij dat u bij aankomst in Termini een ander vervoermiddel moet vinden om u naar uw hotel te brengen en dat kan verschillende vermoeiende transfers met de metro of de bus inhouden, terwijl u veel tijd en moeite zou kunnen besparen door een transfer met chauffeur te huren die u snel en rechtstreeks van de haven van Civitavecchi naar uw hotel in Rome brengt, zonder gedoe en gedoe.

Boek een privé transfer van Civitavecchia naar Rome

Wat gaat u zien en doen als u in Rome bent?

Gedeelde transfer, al in Rome| ©Stefano Costantini
Gedeelde transfer, al in Rome| ©Stefano Costantini

Na het afronden van uw reisplanning door het boeken van uw boottickets en transfer naar de Eeuwige Stad, is het tijd om uw bezoeken aan de belangrijkste toeristische attracties te organiseren. Je weet al dat je de optie hebt van de tour inbegrepen in de transfer, een zeer compleet pakket voor degenen die niet veel tijd hebben in Rome.

Maar als u meer tijd hebt en de stad op eigen houtje wilt bekijken, volgt hier een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden. Rome is een van de mooiste Europese steden met een ongelooflijk historisch en cultureel erfgoed.

Als u niet weet waar u uw bezoek moet beginnen, raad ik u aan een kijkje te nemen in het artikel de beste dingen om te zien en te doen in Rome. U zult meteen zien datRome als een enorm openluchtmuseum is. De beste manier om de stad in detail te leren kennen is met een rondleiding.

Omdat het aanbod overweldigend kan zijn, vindt u in het artikel de beste rondleidingen in Rome de meest interessante en opmerkelijke, zodat u optimaal kunt genieten van de Italiaanse hoofdstad. Tijdens uw uitje krijgt u de kans om de Vaticaanse Musea persoonlijk te bezoeken, een van de meest bezochte musea ter wereld. Hieronder vindt u in dit artikel alles wat u moet weten omtickets voor de Vaticaanse Musea te bemachtigen.

Boek een privé transfer van Civitavecchia naar Rome