Florence daguitstappen vanuit Rome

Florence is de hoofdstad van de kunst en is een goede keuze voor een dagtocht naar Rome.

Alex Grande

Alex Grande

6 minuten lezen

Florence daguitstappen vanuit Rome

Beeld van de Ponte Vecchio over de rivier de Arno | ©Faruk Kaymak

Florence is een essentiële stop op die lang beloofde reis naar Italië. Slenteren door de kathedraal, pleinen, markten en andere charmante hoekjes die je in Rome niet vindt, maakt deze excursie tot een geweldig plan. Als u een georganiseerde tour wilt zodat u niet hoeft te wachten op het openbaar vervoer, lees dan verder:

De beste optie

Dagtocht Florence en Pisa vanuit Rome

Bezoek Florence en Pisa tijdens een georganiseerde tour.

Perfect als u deze emblematische Italiaanse steden wilt bezoeken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de organisatie van de reis. U wordt te allen tijde begeleid door een gespecialiseerde gids.

Deze tour naar Florence en Pisa neemt u niet alleen mee naar de meest onvergetelijke bezienswaardigheden van Florence, maar gaat ook door Pisa om de iconische scheve toren te zien die de stad zo beroemd heeft gemaakt.

Een lokale gids, een expert in de geschiedenis van beide steden, neemt u mee naar alle bezienswaardigheden die u moet zien: het Duomo plein in Florence, het Palazzo Strozzi, de Ponte Vecchio, die natuurrampen en oorlogen heeft overleefd en daarom een van de symbolen van de stad is, de Galleria dell'Accademia, waar Michelangelo's beroemde David staat, en bij het bezoek aan Pisa, de beroemde toren.

Voor een bezoek aan de Galleria dell'Accademia moet u de optie kiezen waarbij toegangskaarten zijn inbegrepen. Anders is de terugreis in een bus met airconditioning inbegrepen, maar niet de lunch.


Hoe boekt u de excursie naar Florence?

Uitzicht op de rivier de Arno| ©Maxime Steckle
Uitzicht op de rivier de Arno| ©Maxime Steckle

Zodra u uw reservering heeft gemaakt, ontvangt u een bevestigingsmail op het door u opgegeven adres. U hoeft niets af te drukken, u komt gewoon naar het ontmoetingspunt, begroet uw gids en laat hem/haar de voucher zien die in de e-mail van uw mobiele telefoon staat.

De gidsen zullen het verhaal tweetalig doen, d.w.z. tegelijkertijd in het Engels en het Spaans. Het belangrijkste is dat de gids ervoor zorgt dat u geen enkel hoogtepunt van de stad mist.

Boek een rondreis naar Florence en Pisa

Tips voor uw tour naar Florence vanuit Rome

Straten in het centrum van Florence| ©Maxime Steckle
Straten in het centrum van Florence| ©Maxime Steckle

Geniet van de bezienswaardigheden onderweg

Welk vervoermiddel u ook kiest om van Rome naar Florence te reizen, het uitzicht dat u zult hebben is ongeëvenaard. U zult de Toscaanse bergen kunnen zien en door enkele belangrijke steden van de regio komen, zoals Assisi en Orvieto.

Beklim de Koepel van de Duomo als je de tijd hebt

Als u de kans krijgt, raad ik u aan de koepel van de kathedraal van Florence te beklimmen. Niet alleen het uitzicht vanaf de top is adembenemend, maar u komt onderweg naar boven ook prachtige fresco's en schilderingen tegen, wat een zeer complete ervaring oplevert.

Proef de lokale keuken

Florence verheft ook de gastronomie tot kunst, dus houd uw ogen open als u langs de markten en restaurants van de stad loopt. Florentijns brood, en in het bijzonder Schiacciata, een soort focaccia, is een echte traktatie. En u heeft vast wel eens gehoord van de Florentijnse biefstuk, een gerecht dat u niet wilt missen bij een goede Toscaanse wijn.

Proef de beste koffie in Florence

Als u na de lunch of bij zonsondergang een kopje koffie wilt drinken, bezoek dan de Caffetteria delle Oblate: het is een café op het dak van een openbare bibliotheek met een prachtig uitzicht op de kathedraal.

Te voet verplaatsen

Doe geen moeite om het openbaar vervoer te gebruiken: Florence is een perfecte stad om te wandelen, vooral als uw wandeling eindigt bij de Ponte Vecchio, waar u een prachtige zonsondergang over de Arno kunt zien. Aangezien u gaat lopen, moet u comfortabele schoenen dragen: u zult dankbaar zijn dat u sportschoenen heeft gedragen.

Bezoek het Palazzo Pitti en de Boboli-tuinen

Als u tijd over heeft in Florence, raad ik u een bezoek aan het Palazzo Pitti en de Boboli-tuinen achter het paleis aan, waar u een openluchttheater, een aan Neptunus gewijde fontein en talrijke beelden ziet.

Draag warme kleren in de winter

Ik raad aan warme lagen te dragen, vooral als u Florence in de winter bezoekt (tussen november en april) en hoewel het in de zomer erg warm is, kan het 's avonds een beetje fris worden. In het algemeen is de temperatuur in de stad niet erg veranderlijk.

Boek een excursie naar Florence en Pisa

Bewonder de Cattedrale di Santa Maria del Fiore (de Duomo)

De majestueuze Duomo van Florence| ©Moka
De majestueuze Duomo van Florence| ©Moka

De grote kathedraal van Florence is een trots symbool van de stad en de koepel is een bewijs van de artistieke en technische grootsheid van Brunelleschi, die een nieuwe architectonische structuur bedacht om een dubbel gewelf te creëren, dat kan worden bezocht tijdens een rondleiding door de Duomo.

Het interieur van de kathedraal is een plek als geen ander, en geeft een gevoel van oneindigheid als je naar de indrukwekkende koepel met fresco's staart.

De Duomo in zijn geheel is het belangrijkste bezoek dat u in Florence moet brengen, om de kathedraal, het baptisterium en de klokkentoren in hun geheel te bewonderen.

Adem de geschiedenis in bij het Palazzo en de Ponte Vecchio

Ponte Vecchio 's nachts verlicht| ©Xavier Mejorada
Ponte Vecchio 's nachts verlicht| ©Xavier Mejorada

Een bezoek aan het Palazzo Vecchio is alleen de moeite waard voor de beroemde Salone dei Cinquecento, een spectaculaire fotogalerij waar schilderijen van Vasari worden bewaard en waar u de grandeur van Florence in de Medici tijd kunt bewonderen. In deze salon zetelde het hof van hertog Cosimo I, zijn Raad, bestaande uit vijfhonderd leden.

Niet alleen in de Salone dei Cinquecento vindt u verbluffende kunstwerken, het hele Palazzo bevat een overweldigende kunstcollectie en zalen van groot belang, zoals de zaal van geografische kaarten, en u kunt er artefacten vinden die uniek zijn in de wereld, zoals het dodenmasker van de dichter Dante Alighieri.

Natuurlijk zorgen de buitenkant van het Palazzo Vecchio en zijn omgeving voor een onvergetelijke wandeling, vooral langs de Ponte Vecchio, een middeleeuwse brug die in de loop van zijn geschiedenis een belangrijk commercieel centrum van de stad Florence is geweest, en die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitse artillerie intact werd gelaten, volgens de legende op uitdrukkelijk bevel van Adolf Hitler.

Boek een excursie naar Florence en Pisa

Bezoek de David in de Galleria dell'Accademia

Michelangelo's David| ©Zenda Libros
Michelangelo's David| ©Zenda Libros

Ik ken niemand die naar Florence is gereisd zonder Michelangelo's David te bezoeken. Het is niet alleen een van de belangrijkste beeldhouwwerken van de Renaissance, het is ook een heel goed excuus om een indrukwekkend museum te bezoeken dat aan deze historische periode is gewijd. Daarom kunt u vanuit Rome een excursie naar Florence en Pisa boeken met tickets voor de Galleria dell'Accademia inbegrepen.

In deze galerij kunt u talrijke kunstwerken bekijken, zoals religieuze triptieken, een weelderige beeldenzaal vol bustes en zelfs originele muziekinstrumenten uit die tijd bewonderen.

Boek een rondleiding door Florence en Pisa

Slenteren over het Piazza della Signoria

Palazzo Vecchio op het Piazza della Signoria| ©Bianca Ackermann
Palazzo Vecchio op het Piazza della Signoria| ©Bianca Ackermann

Dit is het belangrijkste plein van Florence, het centrum van het openbare leven van de stad, waar u tal van winkels, bars en restaurants vindt, en beeldhouwwerken (waaronder een kopie van Michelangelo's David, precies op de plek waar het oorspronkelijke beeld stond).

De fontein van Neptunus is een ander architectonisch hoogstandje op het plein, samen met belangrijke gebouwen als het Koopmanshof, het Palazzo Uguccioni en de Loggia della Signoria, een portiek in gotische stijl die nu dienst doet als openluchtmuseum waar de beelden op het plein zijn ondergebracht.

Breng zeker een bezoek aan Santa Maria Novella

Santa Maria Novella| ©MCAD Library
Santa Maria Novella| ©MCAD Library

Deze kerk met Latijns kruis concentreert veel van haar schoonheid op haar voorgevel, een van de belangrijkste architectonische werken van de Florentijnse Renaissance. Geïnspireerd door een van de oudste basilieken van Toscane, San Miniato al Monte, verheft de kerk van Santa Maria Novella het tweekleurige marmermotief tot een ongekende schoonheid.

In de kerk kunt u een aantal renaissanceschilderingen bewonderen en de apotheek van Santa Maria Novella bezoeken, de oudste van Europa, gebouwd in het begin van de 13e eeuw.

Boek een excursie naar Florence en Pisa

Andere activiteiten die u kunnen interesseren

Tijdens uw verblijf in Rome kunt u profiteren van een aantal excursies naar andere steden en regio's. Voordat u een keuze maakt, raad ik u aan onze tips hier te lezen: Dagtrips en Excursies vanuit Rome.

En als u het type bent dat graag dingen duidelijk heeft, raad ik u aan niet om u heen te kijken en een uitstapje te maken naar Pompeï, waar u de verwoestingen van de Vesuvius kunt zien en uit een raam naar het oude Rome kunt kijken. Lees er hier alles over: Pompeï Dagtrips vanuit Rome.

Laten we nu genieten van Florence! Het is een stad die zoveel heeft toe te voegen aan uw reis naar Italië en de perfecte aanvulling op Rome, en het dwalen door de charmante straten zal u een aantal herinneringen opleveren die u niet zult vergeten.