Beste Rome Pantheon rondleidingen

Op het beroemde "Piazza della Rotonda", in het historische hart van de Italiaanse hoofdstad, staat het beroemde Romeinse Pantheon. Een van de best bewaarde monumenten van het oude Rome, gebouwd in 27 voor Christus en vervolgens herbouwd in 125 na Christus.

Ivana Nazareno

Ivana Nazareno

7 minuten lezen

Beste Rome Pantheon rondleidingen

Pantheon van Rome | ©Antonello Tanteri

Het is onmogelijk om over Rome te praten en niet terug te gaan naar de tijd van de Romeinse hoogtijdagen en de fascinerende geschiedenis die deze stad in elke hoek bezit. Rome straalt cultuur, kunst en pracht uit. Het Pantheon is daar een groot bewijs van. Het wordt jaarlijks bezocht door duizenden toeristen die nieuwsgierig zijn naar de ongelooflijke architectuur van de plaats.

Het is ongetwijfeld een must-see in Rome, en ik zal u vertellen waarom en hoe u het kunt ontdekken in de verschillende soorten tours waaruit u kunt kiezen. Verder nodig ik je uit om dit bericht te bezoeken om alles te weten te komen wat je in Rome kunt zien en doen.

1. Express tour naar het Pantheon voor kleine groepen

Zijaanzicht van het Pantheon| ©motfemme
Zijaanzicht van het Pantheon| ©motfemme

Deze tour is perfect als u niet veel tijd hebt om de meest emblematische plaatsen in Rome te bezoeken, maar u toch uit de eerste hand de culturele rijkdom van de beste historische plaatsen wilt leren kennen

De tour wordt altijd begeleid en u zult van elke minuut kunnen genieten!

De hele geschiedenis van het Pantheon, zijn geheimen, rariteiten en legendes. U kunt de rondleiding ook uitbreiden met een bezoek aan de belangrijkste nabijgelegen kerken en de omliggende pleinen.

De tour duurt ongeveer 35 minuten vanaf het afgesproken startpunt tot het einde van de tour.

Boek een rondleiding door het Pantheon

2. Rondleiding door het Pantheon en Santa Maria Sopra Minerva van Rome

Detail van de buitenkant van het Pantheon van Rome| ©Kristof Verslype
Detail van de buitenkant van het Pantheon van Rome| ©Kristof Verslype

Als u houdt van het verkennen van historische plaatsen en grote monumenten die de geschiedenis van de moderne beschaving hebben meegemaakt, dan is deze tour ideaal.

Wat ga je zien?

Een unieke rondleiding door religieus Rome met als middelpunt het Pantheon van Agrippa en de Basiliek van Santa Maria Sopra Minerva.

U kunt oude tombes bekijken, leren over de architectuur van die tijd en prachtige kunstwerken bewonderen.

De duur van de tour is ongeveer 1:30 uur.

Boek een rondleiding door het Pantheon & Santa Maria Sopra

3. Complete rondleiding door het Pantheon van Rome

Bezoek aan het Pantheon van Rome| ©Carlo Raso
Bezoek aan het Pantheon van Rome| ©Carlo Raso

Deze tour is perfect voor degenen die meer willen weten over de details van het Pantheon in Rome.

Wat ga je zien?

Met gespecialiseerde gidsen die de grootste mysteries van de bouw van het monument vertellen, het ongelooflijke verhaal van de beroemde broers Romulus en Remus, de rechtbank tegen ketters en heksen genaamd Dominicanen en nog veel meer details.

De rondleiding wordt op maat gemaakt en de groepen zullen nooit groter zijn dan 15 personen, daarom is het raadzaam vooraf te reserveren.

De duur van de rondleiding is 1 uur pure Romeinse geschiedenis.

Boek een rondleiding door het Pantheon

4. Eten en wijn tour van de Trevi fontein, het Pantheon en Campo Dei Fiori markt

Trevifontein| ©kat kye
Trevifontein| ©kat kye

Deze halve dag tour zal u toelaten het genot van lekker Italiaans eten, de beste wijnen en de belangrijkste historische plaatsen van het Trevi district te combineren.

Wat ga je zien?

Er gaat niets boven het proeven van een fijne selectie kazen en prosciutto, vergezeld van kenmerkende Italiaanse wijnen voor de meest iconische plaatsen van de Italiaanse hoofdstad, zoals de Trevifontein, het Pantheon uit de 2e eeuw en het Piazza Navona.

De tour omvat een bezoek aan de Campo de Fiori boerenmarkt waar u lokale delicatessen en verse, ambachtelijke producten kunt kopen.

Het is beslist een andere en leuke excursie die u op creatieve wijze uitnodigt om van het beste van de stad te genieten. Ik raad u aan dit artikel verder te lezen als u op zoek bent naar andere activiteiten in Rome.

Andere food tours in de buurt van het Pantheon

De belangrijkste toeristische route die begint bij de beroemde Trevifontein en rechtstreeks naar het Pantheon van Rome gaat, is een must-do op een zonnige lentemiddag, waar u zich kunt verliezen in de geplaveide steegjes en in uw eigen tempo nieuwe en aantrekkelijke bezienswaardigheden kunt ontdekken.

Als uw accommodatie dicht bij het gebied ligt, kunt u uw dag beginnen met een ontbijt aan een tafel op straat in een van de vele bars in de omgeving en vervolgens met al uw energie op pad gaan.

In de restaurants en eetstalletjes kunt u de typisch Italiaanse gerechten proeven, zoals de Napolitaanse pizza!

5. Sightseeing bus tour door Rome met een stop bij het Pantheon van Agrippa

Sightseeing bus tour van Rome| ©Chris Sampson
Sightseeing bus tour van Rome| ©Chris Sampson

De grote panoramabussen met open dak zijn een klassieker in grote steden over de hele wereld, en Rome is geen uitzondering! Ze zijn perfect als u het meeste uit uw tijd wilt halen tijdens een lange overstap, als u maar een paar dagen in Rome bent of als u er gewoon van houdt om naar de beste attracties te worden gebracht.

De bussen hebben veel hop-on hop-off haltes, zodat u op uw gemak kunt in- en uitstappen.

U kunt enkele of meerdaagse tickets kopen, afhankelijk van uw route. Ik beveel deze Rome Sightseeing Bussen aan...

Boek een grote bustour door Rome

6. Wandeling door Rome met Pantheon en Trevifontein

Pantheon Koepel| ©Pedro Layant
Pantheon Koepel| ©Pedro Layant

In Rome is een verscheidenheid aan activiteiten en rondleidingen te doen en iedere toerist kan kiezen volgens zijn smaak en budget, dus deze keer vertel ik u over een uitstekende en voordelige wandeltocht langs de meest emblematische plaatsen van de stad.

Wat ga je zien?

U kunt op een leuke manier de verschillende historische bezienswaardigheden van de stad ontdekken, zoals het Pantheon van Rome, de Trevifontein, het populaire Piazza Navona en Piazza Barberini.

U kunt de geschiedenis van de kerk van Sant'Ignazio ontdekken en de plaatselijke cultuur ervaren aan de hand van een gespecialiseerde gids die u alle details zal vertellen.

Deze tour eindigt vlakbij het Vaticaanplein en is ideaal als u van plan bent dit gebied in de namiddag te bezoeken.

7. Geniet van het Pantheon in Rome met uw gezin en kinderen

Kinderen genieten van het Patheon| ©Domina Viaggi Evento
Kinderen genieten van het Patheon| ©Domina Viaggi Evento

Wie zei dat je geen musea en historische plaatsen kunt bezoeken met jonge kinderen?

Wat ga je zien?

Hoewel het waar is dat de concentratie van een kind minder is dan die van een volwassene en dat sommige details misschien niet alle leeftijden interesseren, zijn er creatieve en innovatieve manieren om het meeste uit uw reis naar Rome als gezin te halen.

In dit geval is de tour aanpasbaar en ontworpen om zowel kinderen als volwassenen te vermaken met speurtochten, weetjes en kleurrijke feiten voor alle leeftijden.

De gidsen zijn specialisten in het vertellen van anekdotes en informatie aan kinderen om hun interesse te wekken. En omdat de tour gezinsvriendelijk is, is het gemakkelijk om andere kinderen op de tour te ontmoeten.

Het beste deel? U kunt samen genieten van een heerlijke proeverij van authentieke Italiaanse gelato.

De tour duurt ongeveer 2:30 uur en eindigt op het vooraf afgesproken ontmoetingspunt. Ik wil u ook dit artikel aanbevelen als u 10 dingen wilt weten die u in Rome met kinderen kunt doen.

Structuur van het Pantheon

Het Pantheon bij nacht| ©Ricardo Ramírez Gisbert
Het Pantheon bij nacht| ©Ricardo Ramírez Gisbert

Van buiten is het Pantheon imposant en al te zien vanaf de Place de la Rotonde, een beroemd plein in Rome in de wijk Trevi.

Vlak ernaast ziet u een Egyptische obelisk en een prachtige fontein. Maar alle schoonheid van de plek zit ongetwijfeld binnenin - het is geweldig!

De vorm van het Pantheon is zeer verrassend en verschilt van alle tempels in Rome tot nu toe. In feite vermengt het 3 verschillende vormen:

  • De structuur is rechthoekig
  • De ingang wordt versterkt door een driehoekig fronton
  • Het interieur is een cilinder met een koepel.

Een beetje geschiedenis en curiosa van het beroemde monument

In het Pantheon| ©Julien Chatelain
In het Pantheon| ©Julien Chatelain

Zoals ik al zei, werd het Pantheon gebouwd rond -27 v.Chr. Het werd uitgevoerd door Agrippa, een generaal en politicus, onder bevel van Augustus, de eerste grote Romeinse keizer.

Het monument is gebouwd met stenen, bakstenen en mortel en is gewijd aan alle goden, ongeacht hun herkomst, en in het bijzonder aan Mars en Venus. Vandaar de betekenis van het woord "Pantheon": "pan" betekent "alle" en "theos" betekent "goden".

Het Pantheon van Agrippa brandde af tijdens de Grote Brand van Rome in het jaar 80, maar werd later tussen 118 en 125 herbouwd onder keizer Hadrianus.

Het is een waar architectonisch hoogstandje! De koepel was lange tijd de grootste ter wereld met een diameter van 43 meter.

In feite heeft Michelangelo zelf gezegd dat het gebouw er engelachtig uitziet en niet menselijk.

In 609 werd het Pantheon een christelijke kerk nadat het aan paus Bonifatius IV was geschonken. Het diende ook als mausoleum voor enkele Italiaanse koningen zoals Victor Emmanuel II en andere grote mannen van de natie zoals de schilder Rafaël.

Curieuze feiten over het Romeinse Pantheon

  • De beroemde oculus was vanaf het begin ontworpen om het licht loodrecht het pantheon te laten binnendringen bij zowel de herfst- als lente-equinox.
  • Als u naar het plafond kijkt, ziet u vijf niveaus, die elk de hemelse sferen van het oude planetenstelsel symboliseren.
  • Boven het schip van het Pantheon bevinden zich 7 altaren gewijd aan de astrale goden: De Maan, de Zon, Venus, Mars, Mercurius, Saturnus en Jupiter
  • Zowel de hoogte als de diameter van het Pantheon zijn exact gelijk. Dat wil zeggen 43,4 meter
  • Hoewel het pantheon een groot monument van onschatbare historische waarde is, functioneert het nog steeds als kerk en worden er zelfs bepaalde ceremonies en huwelijken gehouden.

Ongelooflijk, nietwaar?

Waar is het Pantheon?

Piazza Rotonda| ©KlausF
Piazza Rotonda| ©KlausF

Het Pantheon van Agrippa bevindt zich op het Piazza Rotonda, in de smalle straatjes van de wijk Centro Storico, heel dicht bij het Piazza Navona.

Het Pantheon van Rome ligt op 7 minuten lopen van de Trevifontein en op 15 minuten van het Piazza di Spagna.

Het is te bereiken met de metro die lijn A neemt en uitstapt bij station "Barberini" of met de bus met verschillende lijnen die in de buurt vertrekken.

De geschiedenis van het Pantheon is zo rijk en verbergt zoveel mysteries dat het zonde zou zijn het te missen!