Hop-on Hop-off Bus Rondleidingen

Stap op de sightseeingbus van Rome en ontdek de charme van de Eeuwige Stad! Ik vertel je hoe je tickets boekt en hoe je het meeste uit deze ervaring haalt.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

9 minuten lezen

Hop-on Hop-off Bus Rondleidingen

Bus Hop on Hop off | ©Chris Sampson

Rome is een van de oudste steden ter wereld en heeft een enorm historisch en cultureel erfgoed. Te voet genieten van de vele schatten die de stad rijk is, kan vermoeiend zijn, vooral in de zomer. Dus hoe kun je ze allemaal in een kort bezoek bekijken zonder vermoeiend te zijn? Met de Rome sightseeing bus!

Voor je reis kun je je ticket online boeken en het activeren zodra je in de stad bent, wanneer je op de bus stapt op de dag dat je de activiteit wilt doen. Afhankelijk van de optie die je hebt gekozen**(24, 48 of 72 uur**) kun je het ticket onbeperkt gebruiken voor de geselecteerde tijd vanaf het moment van het eerste gebruik.

De voordeligste optie

Rome hop on hop off City Sightseeing bustour

Tour Rome met de bus tegen de beste prijs voor 1, 2 of 3 dagen.

Als je zin hebt om de Eeuwige Stad te ontdekken zonder de lange wandelingen of de zomerhitte, kun je met deze optie de duur van je ticket kiezen (24, 48 of 72 uur). Het is ook inclusief audiocommentaar tijdens de tour waarin de belangrijkste bezienswaardigheden worden uitgelegd.

.

De City Sightseeing toeristenbus kan op twee manieren worden gebruikt. Aan de ene kant kun je hem gebruiken als transportmiddel om snel en gemakkelijk bij de toeristische attracties te komen die je wilt bezoeken. Met het systeem van gratis haltes kun je uitstappen bij de haltes die je wilt om de omgeving op je gemak te verkennen en vervolgens weer instappen om je tour door Rome voort te zetten.

Een andere interessante manier is om de hele route ten minste één keer af te leggen: zo kun je de stad Rome vanuit een ander perspectief ontdekken en genieten van het panoramische uitzicht op het landschap terwijl je comfortabel zittend reist en luistert naar het commentaar van de audiogids op de verschillende monumenten van de stad.

Waarom ik deze optie leuk vind: naast dat het de goedkoopste is, is het een flexibele optie.

Aanrader als... je vooraf tickets wilt boeken voor de toeristenbus tegen de beste prijs.

Een zeer interessante optie

Rome hop on hop off Big Bus tour

Ontdek Rome comfortabel en flexibel

Met je Big Bus ticket voor 24, 48 of 72 uur kun je de Italiaanse hoofdstad op een comfortabele manier ontdekken. Je kunt gratis stoppen bij alle bezienswaardigheden langs de route, terwijl je de geschiedenis van de stad ontdekt met het opgenomen commentaar.

Met Rome's Big Bus toeristenbus kun je gratis stops maken bij alle bezienswaardigheden langs de route en weer instappen wanneer je maar wilt. En terwijl je in de bus zit, kun je luisteren naar opgenomen commentaar om je op de hoogte te houden van alle bezienswaardigheden en de geschiedenis van de stad.

De bussen rijden van 's ochtends tot 's avonds en er vertrekt elke 20 minuten een bus langs de belangrijkste monumenten van de stad, zoals het Colosseum, het Circus Maximus, Castel San Angelo, de Basilica Santa Maria Maggiore en Piazza Venezia. Daarnaast biedt deze optie je de mogelijkheid om met de City Sightseeing Rome en Vatican&Rome Open Bus bussen te rijden, evenals met de Big Bus.

Waarom ik deze optie leuk vind: het is een zeer comfortabele en flexibele optie om de stad te leren kennen en bevat veel opties omdat je met de City Sightseeing Rome en Vatican&Rome Open Bus bussen kunt rijden, evenals met de Big Bus.

Aanrader als... je een algemeen beeld van de stad wilt krijgen en daarna dieper wilt ingaan op elk van de interessante punten en monumenten.


Wat is inbegrepen in je ticket

Sightseeing bus| ©Chris Sampson
Sightseeing bus| ©Chris Sampson

Bij je ticket voor de City Sightseeing Bus of de Big Bus van Rome kun je passen van 24, 48 of 72 uur kopen.

 • Audiogids aan boord in verschillende talen (Engels, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees, Duits, Russisch en traditioneel of vereenvoudigd Chinees).
 • Gratis Wi-Fi in de bus: altijd handig als je na de tour op internet wilt zoeken naar een restaurant in de buurt of om je foto's direct te delen op sociale netwerken zonder je mobiele data te verbruiken.
 • Gratis mobieleapp.

Boek Rome's Big Bus sightseeing bus

Waarom raad ik je aan om Rome met de toeristenbus te zien?

Sightseeing bus op je tour door Rome| ©Chris Sampson
Sightseeing bus op je tour door Rome| ©Chris Sampson

Ten eerste omdat ik denk dat het de meest praktische manier is om Rome te zien als je weinig tijd hebt of als het de eerste keer is dat je de Italiaanse hoofdstad bezoekt, omdat je aan boord van de toeristenbus in staat zult zijn om in een complete tour verschillende van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te bewonderen, zoals Vaticaanstad, het Colosseum en de Trevifontein (een van de mooiste fonteinen in Rome) onder anderen.

Ten tweede omdat je de bus kunt gebruiken voor vervoer. Het is een zeer comfortabele en leuke manier om Rome te verkennen, vooral als je met kinderen reist. Ze zullen niet moe worden van het ene monument naar het andere te lopen, want met deze toeristenbus kun je bij elke halte op de route uitst appen om een gebied te verkennen en vervolgens weer instappen om de tour naar de volgende attractie voort te zetten.

Ten derde, omdat je met de toeristenbus de gratis mobiele app kunt downloaden die je een interactieve kaart toont met de positie van de bussen in realtime en de wachttijd bij elke halte, zodat je je route beter kunt plannen. Deze app bevat ook een gratis wandelroute, wat ik een geweldig idee vind als je niet weet waar je je bezoek moet beginnen. Klinkt goed, toch?

Boek de City Sightseeing bus

Rome busroute

Bezoek het Colosseum| ©Mike Swigunski
Bezoek het Colosseum| ©Mike Swigunski

Rome's klassieke open dubbeldekker sightseeing bus wacht op je voor een leuke, comfortabele en dynamische tour door de Eeuwige Stad die 1 uur en 40 minuten duurt.

Stops

 • Via Marsala, 7 - Terminal A
 • Via dell'Esquilino, 8 - Stop nr. 2 Santa Maria Maggiore
 • Via di San Gregorio - Stop nr. 3 Colosseum
 • Piazzale Ugo la Malfa - Stop nr. 4 Circo Massimo
 • Via del Teatro di Marcello, 12 - Stop nr. 5 Piazza Venezia
 • Lungotevere Tor di Nona, 7 - Halte nr. 6 Vaticano
 • Via Ludovisi - Stop nr. 7 Piazza di Spagna
 • Via Barberini, 2 - Stop nr. 8 Piazza Barberini

Boek de City Sightseeing bus

Wat zie je tijdens de tour?

Trevifontein| ©kat kye
Trevifontein| ©kat kye

Trevifontein

De mooiste barokke fontein ter wereld. De oorsprong gaat terug tot 19 voor Christus, hoewel het huidige monument dateert uit de 18e eeuw.

Het is een prachtig kunstwerk in de open lucht aan de gevel van het Palazzo Poli, waarop de god Neptunus staat afgebeeld die het water temt. Volgens de legende moet je een munt in het water gooien als je naar Rome wilt terugkeren.

Om meer te weten te komen over de prachtige Trevifontein, mag je het artikel Trevifontein: verhalen, bezienswaardigheden en wat te zien bij de fontein in Rome niet missen.

Circus Maximus in Rome

Vandaag de dag zijn er nauwelijks overblijfselen van wat ooit het Circus Maximus was, het grootste van de stad, dus je moet je voorstellen hoe het was in zijn hoogtijdagen. Hier werden de openbare spelen gehouden, bestaande uit wagenrennen, voetrennen, ruitertentoonstellingen en schijngevechten.

Piazza Venezia

Dit is een van de belangrijkste pleinen van Rome en ontleent zijn naam aan het Palazzo Venezia, het eerste paleis in renaissancestijl dat in de stad werd gebouwd. In het midden van het plein staat het nationale monument voor koning Vittorio Emanuele II, samen met Giuseppe Garibaldi een van de architecten van de eenwording van Italië.

Basiliek van Santa Maria Maggiore

Het wordt beschouwd als de grootste van de kerken gewijd aan de Maagd Maria in Rome. Het dateert uit de 4e eeuw na Christus en volgens de legende verscheen de Maagd Maria zelf aan paus Liberius om hem instructies te geven voor de bouw ervan. De basiliek heeft zeer uiteenlopende architectonische stijlen die de stadia van de christelijke kunst in Rome weerspiegelen. Het is een van de vier grote basilieken van Rome die je niet mag missen.

Het Colosseum

Het Colosseum is het symbool van Rome en een van de 7 wonderen van de moderne wereld. Het Colosseum is bijna 2000 jaar oud en is het grootste amfitheater dat tijdens het Romeinse Rijk werd gebouwd en waar gladiatorenspellen, zeeslagen, dierengevechten en zelfs executies van gevangenen plaatsvonden.

Wil je het Colosseum in levende lijve zien zonder uren voor de deur in de rij te hoeven staan, bekijk dan het bericht Colosseum Tickets Rome!

Piazza Barberini

Dit is een van de meest iconische pleinen van Rome, beroemd om de fonteinen van de Triton en de Bijen van Gian Lorenzo Bernini. Vlakbij ligt het Palazzo Barberini, waar de Nationale Galerie voor Oude Kunst is gevestigd.

Piazza Vittorio Emanuele II

Dit plein, ook bekend als Piazza Vittorio, was een van de belangrijkste voedselmarkten van Rome. In het midden is een tuin waar je de overblijfselen van Alexander's nymphaeum en de zogenaamde Magische Poort ziet, de ingang naar de oude Villa Palombara, die de residentie was van de alchemist Massimiliano Palombara.

Vaticaanstad

Dit is een stadstaat in het hart van Rome en het hoofdkwartier van de katholieke kerk.

Er zijn drie bezienswaardigheden die je zeker moet zien tijdens een reis hiernaartoe: het Sint-Pietersplein en de Sint-Pietersbasiliek en de Vaticaanse Musea waar de Sixtijnse Kapel zich bevindt.

Als je je afvraagt hoe je aan kaartjes komt om dit juweeltje te zien, klik dan op Waar koop ik kaartjes voor het Vaticaan of De beste rondleidingen door het Vaticaan.

Boek de Big Bus tour door Rome

Dienstregeling sightseeingbus Rome

Bezoek Rome met de sightseeingbus| ©Chris Sampson
Bezoek Rome met de sightseeingbus| ©Chris Sampson

De openingstijden zijn van maandag tot zondag van 9.00 tot 18.00 uur.

Boek de Big Bus Rome Sightseeing Bus

Waar moet je rekening mee houden voordat je deze ervaring boekt

Monument van Vittorio Emanuele II, Piazza Venezia| ©Michele Bitetto
Monument van Vittorio Emanuele II, Piazza Venezia| ©Michele Bitetto
 • Kies de datum waarop je deze activiteit wilt doen en het aantal mensen dat zal deelnemen. Selecteer vervolgens de optie voor 24, 48 of 72 uur. Je komt op een pagina waar je wordt gevraagd om je persoonlijke gegevens en een e-mailadres.
 • Belangrijk: vul een geldig e-mailadres in, want je ontvangt een bevestigingsmail aan het einde van de boeking. Controleer of alle informatie op je boeking correct is en bewaar deze e-mail zodat je hem bij de hand hebt wanneer je hem aan de chauffeur van de tourbus moet laten zien om in te stappen.
 • Als je deze ervaring om wat voor reden dan ook niet kunt doen en een volledige terugbetaling wilt, vergeet dan niet dat je je boeking ten minste 24 uur voor de startdatum van de activiteit moet annuleren. Je vindt instructies over hoe je kunt annuleren in de bevestigingsmail.

Vergelijkende tabel van de twee opties

 • Rome hop on hop off City Sightseeing bustour
 • Vanaf € 26
 • Passen van 24, 48 of 72 uur.
 • Elke dag van 's ochtends tot 's avonds.
 • Audiogids in de bus.
 • Gratis haltes.
 • Gratis Wifi in de bus.
 • Kinderwagens zijn beschikbaar.
 • Toegankelijk voor rolstoelen.
 • Dit ticket is geldig voor City Sightseeing Roma, Big Bus en Vaticaan&Rome Open Bus.
 • Boek nu
 • Rome hop on hop off Big Bus tour
 • Vanaf € 35
 • Pasjes voor 24, 48 of 72 uur.
 • Elke dag van 's ochtends tot 's avonds.
 • Audiogids in de bus.
 • Gratis haltes.
 • Opgenomen commentaar.
 • Gratis Wifi in de bus.
 • Kinderwagens zijn beschikbaar.
 • Toegankelijk voor rolstoelen.
 • Boek nu

Als je geïnteresseerd bent in de Rome sightseeing bus, ben je ook geïnteresseerd in

Bezoek Florence| ©Jonathan Körner
Bezoek Florence| ©Jonathan Körner

Rome is een openluchtmuseum dat veel te bieden heeft. In elke hoek vind je wel een fontein, een paleis of een oud monument met een fascinerende geschiedenis. Als je na een ritje met de Rome sightseeing bus meer wilt weten over de hoofdstad van Italië, haar cultuur, gastronomie en gewoonten, dan raad ik je aan om een rondleiding te nemen.

Het aanbod is super gevarieerd, vooral in de zomer: te voet, op de fiets, overdag, 's nachts, in kleine groepen, in privégroepen, gastronomische rondleidingen... Neem een kijkje in het artikel De beste rondleidingen door Rome om degene te kiezen die je het leukst vindt.

En als je genoeg tijd hebt om de stad uit te gaan tijdens je reis naar Rome, vergeet dan niet de omliggende gebieden te bezoeken, er zijn prachtige plekken waar je van zult houden! Bekijk het artikel De beste excursies vanuit Rome voor de coolste suggesties.

Boek een reis naar Toscane