St. Peter's Basilica tickets in Rome: alles wat je moet weten

Laat u niet afschrikken door de lange rijen buiten: de Sint-Pietersbasiliek moet u van binnen zien en ik zal u de beste tips geven om de rijen over te slaan en er ten volle van te genieten door er dieper op in te gaan.

Alex Grande

Alex Grande

5 minuten lezen

St. Peter's Basilica tickets in Rome: alles wat je moet weten

Het interieur van de Sint-Pietersbasiliek | ©Anna Church

De Sint-Pietersbasiliek is gebouwd boven het graf van Petrus en is de plaats van waaruit de paus vandaag de dag zijn gebed tot de hele wereld richt. Onder de dingen die u in Rome kunt doen, kan een bezoek aan de Sint-Pietersbasiliek een zeer interessante ervaring zijn, maar alleen als u enkele tips kent om de eindeloze rijen te vermijden.

De meest complete optie

Rome Vaticaanse musea, Sixtijnse Kapel en Sint-Pietersbasiliek Rondleiding

Bezoek de meest iconische bezienswaardigheden van het Vaticaan zonder u zorgen te maken over wachtrijen

Tijdens deze rondleiding, die ongeveer tweeënhalf uur duurt, verkent u de Sint-Pietersbasiliek, de Sixtijnse Kapel en de Vaticaanse Musea met een deskundige gids en zonder wachtrijen.

Met dit ticket geniet u van een tweeënhalf uur durende rondleiding vol architectuur, kunst en geschiedenis, waarbij u de Sint-Pietersbasiliek, de Sixtijnse Kapel en de Vaticaanse Musea grondig leert kennen dankzij de gedetailleerde uitleg van een deskundige gids.

Bovendien kunt u de populaire schilderijen van Italiaanse renaissancekunstenaars zoals Caravaggio, Rafaël en Michelangelo bekijken. Dit alles zonder in de rij te staan.

En als u wilt, kunt u vragen om een koptelefoon, zodat u alle uitleg duidelijk kunt beluisteren en geen enkel detail mist.Aanrader als...

je weinig tijd hebt tijdens je reis naar Rome, dan is dit de ideale ervaring omdat je de wachtrij kunt overslaan en een efficiënte en beknopte rondleiding krijgt door de Sint-Pietersbasiliek, de Sixtijnse Kapel en de Vaticaanse Musea.

De beste wachtrijvrije toegang tot de Sint-Pietersbasiliek

De buitenkant van de Sint-Pietersbasiliek| ©Wikimedia
De buitenkant van de Sint-Pietersbasiliek| ©Wikimedia

Het interieur van de Sint-Pietersbasiliek is zo indrukwekkend rijk aan details dat een georganiseerde rondleiding de perfecte manier is om niets te missen. Tijdens deze rondleiding heeft u een officiële Vaticaanse gids tot uw beschikking, een expert in de symbologie en kunst die u ziet in de Sint-Pietersbasiliek, de Sixtijnse Kapel en de Vaticaanse Musea, plus het grote voordeel dat u de wachtrijen kunt overslaan.

Boek uw bezoek aan de Sint-Pietersbasiliek en de Vaticaanse Musea

Wat u moet overwegen voordat u een ticket boekt voor de Sint-Pietersbasiliek

De koepel van de Sint-Pietersbasiliek| ©Briana Tozour
De koepel van de Sint-Pietersbasiliek| ©Briana Tozour
  • Ten eerste moet u weten dat de toegang tot de Sint-Pietersbasiliek volledig gratis is. Als u deze plek op eigen gelegenheid wilt bezoeken, kan dat zonder gids of reservering. De rijen om binnen te komen zonder deel uit te maken van een georganiseerde tour zijn vrij lang, maar maak je geen zorgen, ik vertel je hieronder hoe je ze kunt vermijden!
  • Wanneer je een van beide tours boekt, ontvang je een bevestigingsmail, dus het is heel belangrijk dat je een geldig e-mailadres opgeeft dat je normaal gebruikt bij aankopen. Controleer of alles in de e-mail klopt en houd deze bij de hand om aan de gids te laten zien.
  • Als je om welke reden dan ook de tour niet wilt doen nadat je hem hebt geboekt, maak je geen zorgen, je kunt je geld terugkrijgen, maar je moet het terugbetalingsproces binnen 24 uur na de tour starten. U krijgt de instructies in de mail.

Boek uw tour van de Sint-Pietersbasiliek en Vaticaanse Musea

Sla de rijen bij de Sint-Pietersbasiliek over

De toegang tot de Sint-Pietersbasiliek is gratis en je hebt geen kaartje nodig om binnen te komen, maar de lange rijen die je op bijna elk moment van de dag voor de deur vindt, zullen je wel twee keer doen nadenken. Daarom zijn er opties om de lange rijen over te slaan en direct de Basiliek binnen te gaan.

Bijvoorbeeld, met deze optie van een rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek, de Sixtijnse Kapel en de Vaticaanse Musea, ga je direct na het passeren van de Vaticaanse Musea (met een deskundige gids) de kerk binnen en bespaar je wachttijd. Mijn advies is dat, als je de Sint-Pietersbasiliek op eigen houtje gaat bezoeken,minstens 3 uur uittrekt om alles in je eigen tempo te bekijken en gebruik te maken van de klim naar de koepel.

Boek uw bezoek aan de Sint-Pietersbasiliek en de Vaticaanse Musea

Praktische informatie over de Sint-Pietersbasiliek

De buitenkant van de Sint-Pietersbasiliek| ©Aldo Loya
De buitenkant van de Sint-Pietersbasiliek| ©Aldo Loya
  • De Sint-Pietersbasiliek opent haar deuren om 7 uur 's ochtends en sluit om 19 uur 's avonds in de zomer(april-september) en om 18.30 uur in de winter (oktober-maart). Op woensdag is de basiliek gesloten voor het publiek voor de pauselijke audiëntie en hervat de gebruikelijke openingstijden vanaf 13.00 uur.
  • De beste tijd om de Sint-Pietersbasiliek te bezoeken is meestal de eerste ochtend, wanneer de deuren opengaan, tot 9 uur. In ieder geval raad ik u aan de kalender van het Vaticaan te raadplegen om te anticiperen op gebeurtenissen die de openingstijden en de toestroom van bezoekers kunnen veranderen.
  • Om bij de Sint-Pietersbasiliek te komen, op het Piazza San Pietro, kunt u het beste metrolijn A nemen naar de halte Ottaviano - San Pietro. Mis niet de theatrale grandeur van de wandeling naar het plein.
  • De toegang tot de basiliek is, zoals gezegd, gratis. Alleen voor de sacristie en het Treasury Museum, evenals voor de koepel, is een specifiek toegangskaartje nodig.
  • Denk aan de dresscode die voor alle gebedshuizen in Rome geldt: schouders en knieën bedekt, dus geen korte broeken, rokken of mouwloze topjes.
  • Als je nog meer vragen hebt, bekijk dan mijn gids met de beste tips voor een bezoek aan het Vaticaan.

Boek uw bezoek aan de Sint-Pietersbasiliek en de Vaticaanse Musea

Bezoek ook de Vaticaanse Musea

Het interieur van de Sint-Pietersbasiliek| ©Unsplash
Het interieur van de Sint-Pietersbasiliek| ©Unsplash

Deze optie met een bezoek aan de Vaticaanse Musea en de Sint-Pietersbasiliek is ideaal, want in de Vaticaanse Musea bevindt zich het kroonjuweel van de Heilige Stoel: de Sixtijnse Kapel.

Naast andere zalen van groot belang zoals de Kamers van Rafaël, de Vaticaanse Fotogalerij of de Kaartengalerij. De ervaring in deVaticaanse Musea zal worden geleid door een officiële Vaticaanse gids die u een diepgaand beeld zal geven van de zalen die u zult bezoeken.

Boek uw bezoek aan de Sint-Pietersbasiliek en de Vaticaanse Musea

Wat te doen aan het einde van uw bezoek

De Sixtijnse Kapel| ©Unsplash
De Sixtijnse Kapel| ©Unsplash

Als uw bezoek u een beetje hongerig heeft gemaakt en u uw honger wilt stillen in de omgeving van het Vaticaan, pas dan op voor de valstrikken die dit deel van de stad voor toeristen heeft klaargezet.

Hier vertel ik u waar u in de buurt van het Vaticaan kunt eten, zodat u er met een goede smaak in uw mond vertrekt. En nadat u dezetel van het christendom in al zijn pracht en praal hebt bezocht, wilt u misschien terug naar de oorsprong van deze cultus. Daarvoor is een bezoek aan de Catacomben van Rome een zeer interessante ervaring, omdat u er de graven van enkele van de eerste pausen en de artistieke en religieuze uitingen van de eerste christenen kunt zien. Voor informatie over rondleidingen door de ondergrondse wereld van de stad, klik hier: Catacomben van Rome tickets: alles wat je moet weten

En hier is een post over wat te doen in Rome, zodat u de rest van uw reis kunt plannen.

Boek uw bezoek aan de Catacomben