Beste tijd om The Edge te bezoeken

Een uitstapje naar het meest indrukwekkende observatiedek van Manhattan is een must als je naar de Big Apple reist, maar wanneer is de beste tijd om te gaan? Ik help je beslissen!

Cecilia Gaitán

Cecilia Gaitán

7 minuten lezen

Beste tijd om The Edge te bezoeken

De spectaculaire glazen vloer van The Edge | ©The Edge

In maart 2020 opende The Edge eindelijk zijn deuren voor het publiek, waardoor het een van de meest gewilde attracties van New York werd voor zowel toeristen als de lokale bevolking. De 345 meter hoge terrassen met glazen vloeren en wanden bieden een uitzicht over de stad vanuit de lucht zoals geen enkel ander observatiedek.

Als je al hebt besloten om het te bezoeken of je twijfelt nog, hier is alles wat je moet weten zodat je de beste tijd kunt kiezen om naar boven te gaan en de terrassen te bekijken. Ik raad je aan om je bezoek te plannen, want het is zeker een van de plekken in NYC die je gezien moet hebben.

Wanneer is de beste tijd om The Edge te bezoeken?

Uitzicht vanaf The Edge bij zonsondergang| ©Hellotickets
Uitzicht vanaf The Edge bij zonsondergang| ©Hellotickets

Zonder twijfel is zonsondergang de beste tijd om een uniek souvenir van de skyline van New York mee te nemen. Je kunt de stad in duizend kleuren en tinten bewonderen en de meest spectaculaire foto's mee naar huis nemen. De lichtjes van de stad die nooit slaapt tot leven zien komen als de zon ondergaat, is iets wat je nooit zult vergeten.

Om bij zonsondergang naar boven te gaan, moet je weten dat als je je kaartje via de officiële website koopt, je een toeslag van ongeveer € 9 moet betalen voor toegang in dit tijdsvak. Maar bij Hellotickets kun je je kaartje voor The Edge voor dezelfde prijs kopen, ongeacht het tijdstip waarop je het wilt bezoeken.

Het observatorium The Edge is 365 dagen per jaar geopend, van 8.00 tot middernacht en van 10.00 tot 22.00 uur, afhankelijk van het seizoen. En behoudens extreme weersomstandigheden sluit het observatorium nooit zijn deuren.

Boek je tickets voor The Edge

Is dit een goed moment om naar boven te gaan als het slecht weer is?

Genieten op het uitkijkplatform| ©Hellotickets
Genieten op het uitkijkplatform| ©Hellotickets

Op dagen met extreem weer (sneeuw, harde wind of hevige regen) kan het zijn dat het buitenterras (dat met de glazen vloer) om veiligheidsredenen gesloten is. Het zou zonde zijn om dit te missen, want het is het meest indrukwekkend. Daarom raad ik je aan om voordat je gaat het weerbericht te checken als je in de winter reist, voor het geval ze een zware regenbui of een monumentale sneeuwval aankondigen.

Houd er in elk geval rekening mee dat je vanaf het overdekte observatorium ook een ongelooflijk uitzicht hebt en de stad in 360º kunt observeren, regen of zonneschijn. Hierdoor kun je ook prachtige foto's maken en de adrenaline van deze ervaring op een meer conservatieve manier ervaren. Het is ook een goede optie voor mensen die niet zo van hoogtevrees houden (zoals ik!).

Als laatste tip zou ik je aanraden om een zonnige dag te kiezen voordat je je ticket voor The Edge koopt, omdat de wolken je uitzicht (en je foto's) ook kunnen vertroebelen. Als je je tickets op Hellotickets koopt, kun je wijzigingen aanbrengen, waardoor je meer flexibiliteit hebt om de beste tijd te kiezen om naar boven te gaan.

Boek uw tickets voor The Edge

Beste tijd om The Edge te bezoeken wanneer de drukte laag is

The Edge zonder de drukte| ©Hellotickets
The Edge zonder de drukte| ©Hellotickets

Als je overweldigd wordt door de drukte en New York aan je voeten en bijna voor jezelf wilt hebben, is de vroege ochtend de ideale tijd om je bezoek aan The Edge te realiseren. Dit is het minst drukke moment van de dag.

Vanaf 8 uur 's ochtends opent het observatorium zijn deuren, dus als je het niet erg vindt om vroeg op te staan, koop dan je kaartje voor de Edge op dit tijdstip en je hebt 700 vierkante meter terras om in vrijheid over de stad te vliegen. Plus, als het winterseizoen is, kun je de zonsopgang bekijken vanaf Eastern Point! Helemaal voor jezelf.

Ceci's Traveler Tip

Als je The Edge met weinig mensen wilt bezoeken, is het belangrijk om je kaartjes van tevoren te kopen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je er als een van de eersten doorheen kunt, maar voorkomt ook dat je in de rij moet staan. Je kunt je kaartjes vanaf € 36 kopen bij Hellotickes.

Wanneer maak je de beste foto's?

Panoramisch uitzicht vanaf The Edge| ©Hellotickets
Panoramisch uitzicht vanaf The Edge| ©Hellotickets

New York is op elk moment van het jaar fotogeniek, maar als je The Edge gaat beklimmen, is de beste tijd om een foto te maken van Manhattan vanaf de top de zonsondergang. Als je geluk hebt en het is een heldere dag, dan kun je duizenden foto's maken en een groot aantal kleuren zien. Het is een manier om twee bezoeken in één te maken en een dromerig souvenir mee naar huis te nemen met het beste uitzicht vanaf The Edge.

Houd er bij het kopen van je kaartje voor The Edge rekening mee dat dit tijdstip ook het drukst is, dus het zal niet eenvoudig zijn om een plek te vinden om je camera op te stellen zonder dat er iemand voor je oversteekt. Hetzelfde geldt voor de vloer en de glazen wanden. Op dit tijdstip is het vaak moeilijk om ze brandschoon te vinden en ze kunnen de scherpte van je foto's beïnvloeden.

Als je je reisfotografie set daar wilt opstellen en niet te veel toeristen met je lens wilt ontwijken, dan raad ik je aan om heel vroeg in de ochtend te gaan. Op dat tijdstip is het het minst druk, zijn de faciliteiten brandschoon en kun je in alle rust je creatieve talenten tonen.

Boek je tickets voor The Edge

Wanneer bezoek je The Edge voor de beste prijs

Rondreizen door The Edge| ©Hellotickets
Rondreizen door The Edge| ©Hellotickets

Als je je zorgen maakt over het budget en de prijzen bij het uitkijkpunt The Edge, moet je weten dat het helaas geen gratis dagtochten aanbiedt. En de enige bezoekers die toegang hebben tot een gereduceerd tarief zijn kinderen tussen 6 en 12 jaar oud en senioren ouder dan 62.

Dus mijn beste aanbeveling om geld te besparen of het beste tarief te krijgen, is om je tickets voor The Edge van tevoren te kopen via Hellotickets. Op deze manier bent u verzekerd van de dag en tijd van uw keuze en betaalt u één prijs zonder verrassingen. Bovendien kunt u door het aanbieden van gratis annuleren en ruilen zelf de dag en het tijdstip kiezen waarop u naar boven wilt.

De duurste tijden

Tussen haakjes! Als je geld wilt besparen, moet je weten dat toegang op piekdagen en tijdens piekuren €1,5 extra per ticket kost en dat het tijdslot waarop je de zonsondergang kunt zien ongeveer €9 meer kost dan de prijs van het ticket dat je hebt gekozen. Dus als je je kaartje bij de kassa of op de website van het uitkijkpunt koopt, zorg er dan voor dat je op tijden gaat die deze extra kosten niet hebben.

De meest flexibele optie qua tijd en prijs: toeristenpassen

Toeristenpassen zijn een uitstekende optie omdat ze je toegang geven tot het bezoek wanneer je maar wilt, zonder beperkingen qua tijd of datum en tegen een zeer concurrerende prijs. Bovendien hebben veel passen voorrang bij de toegang, wat je veel tijd bespaart.

Boek je tickets voor The Edge

Wanneer is de beste tijd om met mijn gezin naar The Edge te gaan?

Toegang tot The Edge| ©Hellotickets
Toegang tot The Edge| ©Hellotickets

Als je New York bezoekt met kinderen of oudere volwassenen, kun je het beste een dag en tijdstip zoeken om naar The Edge te gaan wanneer het minder druk is. Hoewel het terras 700m2 groot is en er genoeg ruimte is voor een ruime capaciteit, zul je meer van de attractie genieten als het niet druk is.

Vroeg in de ochtend, rond het middaguur of zelfs in de laatste paar uur voor sluitingstijd kun je overwegen om deze gezinsvriendelijke attractie te nemen. Vergeet niet dat je met je ticket voor The Edge toegang hebt tot de bar en het restaurant, zodat je ook kunt genieten van een lunch of diner met een geweldig uitzicht.

Boek je tickets voor The Edge

Wat is de beste tijd van het jaar om naar The Edge te gaan?

The Edge glazen uitkijkplatform| ©Hellotickets
The Edge glazen uitkijkplatform| ©Hellotickets

Mijn advies is lente en herfst, wat ook de beste tijden van het jaar zijn om door New York City te toeren. New York heeft in de lente en herfst aangename temperaturen, redelijke prijzen en minder toeristen. Dit zijn allemaal factoren om te kiezen wanneer je reist en dus wanneer je de Edge bezoekt.

De Edge is 365 dagen per jaar geopend en sluit nergens voor (behalve voor een ongewone weersgebeurtenis). Maar 345 meter omhoog klimmen in een wolkenkrabber doe je niet elke dag. En om het meeste uit de ervaring te halen, moet je aandacht besteden aan de weersomstandigheden die je tijdens je reis zullen vergezellen voordat je je ticket voor de Edge koopt.

New York kan zowel in de winter als in de zomer erg extreem zijn. Sneeuw en erg koud in de winter; heet, regenachtig en erg vochtig in de zomer. Daarom raad ik je de tussenseizoenen aan, omdat die de minste invloed hebben op je bezoek. Integendeel, ze geven je de kans om de beste uitzichten van de stad op haar best te bewonderen.

Boek je tickets voor The Edge

Wat is de beste tijd om naar The Edge te gaan als ik weinig tijd heb?

Over het glazen uitkijkplatform The Edge| ©Hellotickets
Over het glazen uitkijkplatform The Edge| ©Hellotickets

De beste tijd om je kaartjes voor The Edge te kopen is vroeg in de ochtend en het liefst op een doordeweekse dag als dat mogelijk is. Als je uitje naar New York maar een paar dagen duurt of als je een strak schema hebt omdat je niets wilt missen, wil je ruimte in je agenda maken voor The Edge en je bezoek plannen.

Omdat je voor tickets een gereserveerde datum en tijd nodig hebt, weet je zeker dat je bij de eerste bezoekers bent. Je kunt dan in een kleine menigte rondlopen, zoveel foto's maken als je wilt en misschien heb je zelfs nog tijd voor een kopje koffie aan de bar op de 101e verdieping.

Ik raad je echter aan om je kaartjes van tevoren te kopen om te voorkomen dat je tijd verspilt door bij de ingang in de rij te staan en het risico loopt later binnen te moeten dan je had gedacht.

Reserveer je kaartjes voor The Edge