Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Vertrektransfers naar Washington DC

De Amerikaanse hoofdstad biedt u een repertoire aan transferopties vanaf de luchthavens naar Washington D.C. Laat me u door deze opties leiden, zodat uw beslissing de beste is en u ontspannen van uw reis kunt genieten.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

9 minuten lezen

Vertrektransfers naar Washington DC

Bagage naar de luchthaven brengen | ©Oleksandr Pidvalnyi

Washington wordt bediend door drie grote luchthavens in de regio: Ronald Reagan Washington National Airport (DCA), Washington Dulles International Airport (IAD) en Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport (BWI). Hoewel Ronald Reagan vanwege de nabijheid het handigst is, is er in Washington genoeg te zien en te doen, dus beide luchthavens zijn een geschikte plek om te landen en deze prachtige stad te ervaren.

Washington D.C. is een stad voor elke reiziger. Er zijn mensen die willen besparen op vervoer en ook mensen die het gemak en het comfort van hun reis nodig hebben. De transfer tussen de luchthaven en uw hotel hoeft geen probleem te zijn en daarom vindt u hier de beste tips om u te verplaatsen zodra u in de stad aankomt.

1. Een gedeelde transfer voor comfort tegen een redelijke prijs

Vervoer per auto| ©Tobi
Vervoer per auto| ©Tobi

Gedeelde transferdiensten zijn uw beste optie om van een van de drie luchthavens naar uw hotel te komen. De meeste zijn per auto of minibus en veel zijn deur-tot-deur diensten.

De bijzonderheid of de focus van deze transfers is het bieden van een gedeelde ervaring met andere gebruikers. Dit is ook bijzonder nuttig als u slechts twee dagen in Washington bent, zodat u zoveel mogelijk tijd kunt besparen.

Stel dat het uw eerste bezoek aan Washington is en u wilt alles weten over het Capitool en de stad, maar u weet niet echt hoe het verkeer in de stad is en wat de benzinekosten zijn.

Of u bent uitgeput van uw vliegreis en wilt wat geld besparen zodat u volop kunt genieten van de activiteiten die Washington te bieden heeft. Welnu, deze diensten bieden u comfort, veiligheid, ruimte en ontspanning.

Ik moet u zeggen dat ride-sharing diensten uw reis voordeliger en rendabeler maken. Zonder gekheid. Met deze diensten kunt u tussen 50% en 70% van uw investering in transfers naar uw hotel besparen.

En niet omdat het goedkoper is wordt de kwaliteit aangetast, want de meeste van deze diensten hebben gekwalificeerd en tweetalig personeel dat uw reis tot een comfortabele en plezierige ervaring maakt.

Maak van de gelegenheid gebruik om een van de vele nachtelijke rondleidingen door Washington te maken die u tijdens uw reis kunt plannen. Het wordt uiteindelijk een kennismaking met de stad, dus maak er het beste van!

Praktische informatie

 • Reistijd: Vanaf Ronald Reagan Washington National Airport, ongeveer 30 minuten. Vanaf Washington Dulles International Airport 45 min tot 1 uur, vanaf Baltimore Thurgood Marshall International Airport 45 min tot 1 uur.
 • Prijs: kan in de orde van € 25 of € 50 liggen.
 • Voordelen van deze methode: 24-uurs service. Tweetalige chauffeurs. Milieuvriendelijk. Comfortabele en handige ruimtes.

Boek uw transfer van of naar de luchthavens van Washington

2. Een privétransfer in comfort en exclusiviteit

Zonsondergang op Capitol Hill| ©Anthony Quintano
Zonsondergang op Capitol Hill| ©Anthony Quintano

Ik weet hoe lastig het is om ergens aan te komen en gedesoriënteerd te raken door de taal en de verschillende culturele codes. Met een privétransfer naar uw hotel vanaf de luchthavens bespaart u geld en de stress van het vinden van uw weg op de kaart.

De privétransfer garandeert veiligheid en comfort zodat u geen tijd verliest en kunt genieten van de eerste bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft. Ook als tijdverlies een prioriteit is omdat u maar een dag in Washington bent, is privétransfer uw beste optie.

Vanaf de drie luchthavens variëren de afstanden en tijden. Ik raad u aan uw vlucht te boeken op Ronald Reagan Washington National Airport, omdat die het dichtst bij het stadscentrum ligt en er minstens 30 minuten over doet.

Deze bedrijven hebben meestal goed opgeleide, tweetalige chauffeurs die de meeste routes kennen en bekend zijn met alles wat de stad te bieden heeft. Bovendien bieden ze een 24-uurs service voor u. De auto's van deze bedrijven zijn comfortabel en ruim.

Met alleen de gegevens van uw vlucht kunt u een datum en tijd reserveren en dat is het! Bij aankomst op de luchthaven staat er een chauffeur met uw naam op een wegwijzer en een glimlach om u te verwelkomen op uw eerste reis naar het hotel, waar u veel van de monumenten van de stad zult zien.

Praktische informatie

 • Reistijd: Vanaf Ronald Reagan Washington National Airport ongeveer 30 minuten. Van Washington Dulles International Airport 45 min- 1 uur. Vanaf Baltimore Thurgood Marshall International Airport 45 min-1 uur.
  -Prijs: kan in de orde van € 50 of € 100 liggen, afhankelijk van bagage en afstanden.
 • Voordelen van deze methode: 24 uur service. Tweetalige chauffeurs. Luxe, comfortabele en ruime auto's.

Traveller Tip

De meeste particuliere transferdiensten hebben in hun catalogus kinderautostoelen en kennels voor huisdieren als u met uw huisdier reist. Vraag er gewoon om wanneer u uw reis boekt.

3. Metro is altijd een optie

Washington Metro| ©matthew Hunt
Washington Metro| ©matthew Hunt

Je kunt niet naar Washington gaan zonder tijdens je reis ook maar één keer het metrosysteem Metrorail te gebruiken. Het is het goedkoopste vervoerssysteem dat u in de hoofdstad zult gebruiken en u zult dankbaar zijn voor elke cent die u bespaart.

Een van de meest verbazingwekkende dingen van de Metrorail is de directe verbinding met Reagan Airport via een voetgangersbrug die je rechtstreeks naar de blauwe en gele lijnen van het systeem brengt.

Metrorail tarieven variëren van €2 tot €4 per persoon, afhankelijk van uw bestemming, waardoor het de goedkoopste manier is om van de luchthaven naar uw hotel te komen.

De metro doet er ongeveer 15-20 minuten over om het stadscentrum te bereiken. Het rijdt zeven dagen per week met verlengde openingstijden, zodat u optimaal gebruik kunt maken van het openbaar vervoer in de stad en veel van de beste musea van de stad kunt bezoeken.

Washington Dulles International Airport en Baltimore's Thurgood Marshall International Airport worden niet bediend door de D.C. Metro. Maar maak je geen zorgen, Washington heeft meer opties om je reis naar je hotel soepel te laten verlopen.

Praktische informatie

 • Reistijd: Vanaf Ronald Reagan Washington National Airport 15 min-20 min.
 • Prijs: kan in de orde van 2 of 4 € liggen.
 • Voordelen van deze methode: Snel, veilig, milieuvriendelijk, handig.

Koop kaartjes voor de beste musea van Washington

4. Bus en metro, andere interessante opties

Bus naar Washington| ©Fototak
Bus naar Washington| ©Fototak

Hoewel noch Washington Dulles International Airport, noch Baltimore's Thurgood Marshall International Airport door de metro naar D.C. worden bediend, zijn er openbare en particuliere busdiensten beschikbaar.

De openbare dienst van de stad vanaf de luchthaven is de Metrobus, die u in het centrum van de stad afzet.

Washington Dulles Internationale Luchthaven

De kosten van de bus vanaf Washington Dulles International Airport bedragen maximaal 10 euro per persoon. Er zijn particuliere diensten, maar die zijn duurder en zetten u niet af in het stadscentrum. Ik stel voor dat u in de Metrobus betaalt met exact wisselgeld in dollars.

De reis vanaf dit vliegveld met de bus duurt ongeveer 50 minuten, afhankelijk van de dag en het verkeer. Bussen rijden meestal elk half uur. Als uw vliegtuig op Dulles landt, is dit de goedkoopste manier om er te komen.

Thurgood Marshall Internationale Luchthaven

Als uw vlucht is geland op Thurgood Marshall International Airport, dan is de beste manier om goedkoop bij uw hotel te komen de Metrobus, die u afzet bij het Greenbelt station. Bij deze halte kunt u de metro van de Green Line nemen naar het station dat het dichtst bij uw hotel ligt.

Het tarief is ongeveer 10 euro en de reistijd is ongeveer anderhalf uur. Natuurlijk is alles onderworpen aan het stadsverkeer.

Reagan Airport

Als u op Reagan Airport bent, kunt u ook de Metrobus nemen. De voordelen zijn dat u de dynamiek en snelheid van de hoofdstad kunt ervaren en van daaruit een van de beste uitzichten heeft op het adembenemende landschap, omdat de route meestal door enkele aantrekkelijke plaatsen loopt.

Met Reagan Airport als de dichtstbijzijnde luchthaven heeft het Metrobussysteem verschillende lijnen die de stad verbinden. Vraag gewoon waar je verblijft of er een Metrobushalte in de buurt is en van welke lijn die is.

Onthoud deze tip: als de Metrobus u dichter bij uw hotel afzet dan het metrostation, is dat een prima optie, vooral als u aan bagage denkt.

Praktische informatie

 • Reistijd: Vanaf Ronald Reagan Washington National Airport ca. 45 min. Vanaf Washington Dulles International Airport ca. 1 uur. Vanaf Baltimore Thurgood Marshall International Airport 1 uur en 30 minuten.
 • Prijs: kan rond de 10 € liggen.
 • Voordelen van deze methode: 24 uur service. Milieuvriendelijk. Je ziet de stad.

5. Neem een taxi of Uber en Lyft

Een Uber bestellen| ©freestocks.org
Een Uber bestellen| ©freestocks.org

Taxi's zullen altijd die vriend zijn die er voor je is, een dure maar betrouwbare vriend. Over het algemeen zijn taxi's snel en handig en de chauffeurs rijden met vaardigheid omdat ze hun stad op hun duimpje kennen.

Een ander voordeel is dat u bij de officiële taxistandplaats in de bagagehal snel en gemakkelijk een taxi kunt huren als u met meerdere personen en meerdere koffers bent. Vooral als u Washington midden in de winter bezoekt en niet zo lang wilt wachten op ander openbaar vervoer.

Aan de andere kant garanderen diensten als Uber of Lyft je vooraf een reservering via hun apps. De prijs vanaf Ronald Reagan Washington National Airport is ongeveer 30 euro, maar afhankelijk van de bestemming kunnen de kosten omhoog of omlaag gaan.

Met deze dienst bent u vanaf Reagan Airport in ongeveer 30 minuten in het centrum van Washington; vanaf Washington Dulles International Airport is het 45 minuten-1 uur en vanaf Baltimore Thurgood Marshall International Airport 45 minuten-1 uur naar het centrum, waar de belangrijkste hotels van de stad zich bevinden.

Praktische informatie

 • Reistijd: vanaf Ronald Reagan Washington National Airport ongeveer 25 minuten. Vanaf Washington Dulles International Airport 50 minuten. Vanaf Baltimore Thurgood Marshall International Airport 1 uur en 30 minuten. Al deze berekeningen gaan ervan uit dat je naar de binnenstad gaat.
 • Prijs: kan variëren van 30 €-60 €.
 • Voordelen van deze methode: 24 uur service. Snel. Je ziet de stad.

6. Het is ook mogelijk om met de auto te gaan

Reizen met de auto| ©Rachel Claire
Reizen met de auto| ©Rachel Claire

Als u voor het eerst in Washington bent, kunt u deze optie het beste vermijden op uw eerste dag zonder eerst te wennen aan het verkeer in de stad en de regels te kennen, tenzij u veel tijd over heeft. Zo is de maximumsnelheid op de wegen in D.C. vastgesteld op 32 kilometer per uur.

Dit wetende, bieden luchthavens u talloze mogelijkheden om een privé-auto te huren die u niet alleen op uw eerste reis naar het hotel begeleidt, maar gedurende uw hele reis. Het is een geweldige optie als u vijf dagen in Washington blijft, zodat u de stad kunt zien en ervan kunt genieten.

De luchthavens hebben verschillende parkeerplaatsen, perfecte plaatsen om een auto te huren en op te halen. Ook heeft de luchthaven een shuttle die u afzet bij de exacte parkeerplaatsen waar de autoverhuurbedrijven zijn gevestigd.

Ik raad je aan je auto vooraf te reserveren op hun websites of apps. In Terminal A, gelegen op de eerste verdieping van Reagan Airport, vindt u de loketten waar u kunt betalen of uw reservering die u dagen tevoren hebt gemaakt, kunt opvragen.

De huurprijs hangt af van de maatschappij die u inhuurt en de aanbiedingen die zij hebben voor uw reisplannen. Misschien vindt u dat het huren van een auto uw reis onafhankelijker en comfortabeler maakt.

Het is goed om te weten dat er toepassingen zijn waarmee u kunt nagaan welke parkeerplaatsen op dat moment in uw reis door de stad beschikbaar zijn: in de belangrijkste lanen of hotels die plaatsen voor u beschikbaar hebben.

De meeste musea in Washington hebben beperkingen op het parkeren op hun terrein, dus gebruik de apps en vermijd deze ongemakken zodat u zich gewoon kunt concentreren op het hebben van plezier en het verkennen van geweldige musea die vaak gratis zijn, zoals het Smithsonian. De auto moet een hulp zijn en geen financiële last.

Praktische informatie

 • Reistijd: Vanaf Ronald Reagan Washington National Airport ongeveer 30 minuten. Van Washington Dulles International Airport 45 min- 1 uur. Vanaf Baltimore Thurgood Marshall International Airport 45 min-1 uur.
 • Prijs: kan in de orde van 50 euro per dag liggen, afhankelijk van de afstand die u aflegt.
 • Voordelen van deze methode: 24 uur service. Onafhankelijkheid en autonomie in je reis. Comfortabele en handige ruimtes.

Boek een rondleiding door Arlington War Memorials en Arlington Cemetery