Caïro in 4 dagen: alles wat je moet weten

De mysterieuze stad Caïro is een van die bezoeken die iedereen eens in zijn leven zou moeten maken. Je hebt vier dagen nodig om alle bezienswaardigheden te zien en vooral om de sfeer van de straten op te snuiven.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

17 minuten lezen

Caïro in 4 dagen: alles wat je moet weten

Caïro | ©Alex GonzalezSeguir

Als je onderzoekt wat er te doen en te zien is in Caïro, zul je ontdekken dat de Egyptische hoofdstad veel meer te bieden heeft dan alleen de piramides en het bijzondere museum. In feite kun je alleen al in het laatste vele uren doorbrengen zonder alles gezien te hebben.

Als we daar de Koptische wijk, de vele moskeeën en andere bezienswaardigheden aan toevoegen, is de conclusie dat je minstens vier dagen nodig hebt om de stad te zien. Er zijn ook andere aspecten om rekening mee te houden, zoals het chaotische verkeer, waardoor elke reis erg traag verloopt. Uiteindelijk zullen deze dagen je in staat stellen om een glimp op te vangen van hoe het leven in Caïro is en om rustig door de altijd drukke straten te slenteren.

Dag 1: Van de piramides tot het Egyptisch Museum: de grote bezienswaardigheden van Caïro

De piramides van Gizeh| ©Hipses
De piramides van Gizeh| ©Hipses

Voor de eerste dag stel ik voor dat je de meest essentiële plekken van de stad bezoekt, van de piramides tot de Khan el Khalili Bazaar, via het museum en de Sfinx.

Omdat je nog niet gewend bent aan de stad en de manier van verplaatsen, is het misschien een goed idee om een rondleiding te huren die al deze plekken aandoet. Je kunt het natuurlijk ook op eigen houtje doen, maar dan moet je bereid zijn om met de taxichauffeurs te onderhandelen over de prijs van elke rit.

Aan de andere kant, zoals ik altijd zeg, vereist een reis enige flexibiliteit. Als je bijvoorbeeld langer op een bepaalde plek wilt blijven, moet je bereid zijn om de route aan te passen. In het museum is het vanwege de grote omvang goed mogelijk dat je nog een dag terug wilt komen om het bezoek af te maken, maar dat hangt af van je interesses.

Laat je verbazen door de piramides van Gizeh

Weinig monumenten ter wereld zijn bekender dan de piramides van Gizeh. Zoals je ongetwijfeld al weet, zijn het drie grote bouwwerken die als graftombe moesten dienen voor de farao's naar wie ze zijn vernoemd: Cheops, Chephren en Mykerinos. Het eerste bezoek van de dag is aan de esplanade waar deze piramides zich bevinden. Je zult zeker onder de indruk zijn van de aanblik van bouwwerken die meer dan 4.500 jaar oud zijn.

Naast de mogelijkheid om de drie piramides van buitenaf in alle rust te bekijken, kun je er ook een paar binnengaan. Mijn advies is om er ten minste één binnen te gaan, want ook al is er niets binnen, de sensatie is de moeite waard.

Toegang tot de site, tussen 07:00 en 19:30 uur, is betaald en kost ongeveer €10. Als je de Grote Piramide in wilt, moet je iets meer voorbereiden, want dat kost bijna €20. Je kunt het beste een tour boeken waarbij ze alles uitleggen, zodat je geen enkel detail mist.

Joaquín's Traveller Tip

Ga op zoek naar het panoramische uitkijkpunt met uitzicht op de drie piramides. Hoewel het 15 minuten lopen is, is het de moeite waard.

Bekijk de Tempel van Chephren Valley van dichtbij

Hoewel minder bekend dan de naburige monumenten, is het zeker de moeite waard om een paar minuten te lopen om de tempel van de Khafrevallei te bekijken. Met zijn vierkante plattegrond van 45 meter, dikke muren en schuine buitenkant is het een bezoek dat je zeker zal bevallen.

Het was de gewoonte van veel farao's om een tempel te bouwen naast de piramide die hem zou begraven. In dit geval ligt het gebouw op ongeveer 500 meter van de Grote Piramide en bleef het tot de 19e eeuw begraven in het zand, wat de goede staat van bewaring verklaart.

Er wordt aangenomen dat er een tunnel was die de tempel met de piramide verbond, hoewel er geen overblijfselen zijn overgebleven. De functie van de tunnel is ook onduidelijk, maar sommige experts beweren dat het mummificatieproces van de farao in deze tempels werd uitgevoerd.

Boek je rondleiding door de piramides van Gizeh

Het mysterie van de Sfinx

De Sfinx| ©Jorge Láscar
De Sfinx| ©Jorge Láscar

Vlak naast de piramides staat een van de beroemdste figuren ter wereld: de Sfinx. Hij is zo'n 20 meter hoog en iets meer dan 70 meter lang en stelt een menselijk hoofd voor met het lichaam van een leeuw.

Hoewel er verschillende theorieën zijn, wordt aangenomen dat hij rond 2500 voor Christus is gebouwd, als onderdeel van het begrafeniscomplex van farao Chephren. Zijn functie zou zijn geweest om het graf van de Egyptische heerser te bewaken.

Joaquin's Traveller Tip

De esplanade van Gizeh kan in de zomer behoorlijk oncomfortabel zijn, wanneer de intense hitte in combinatie met het stof een atmosfeer creëert die moeilijk te ademen is. Als je het je kunt veroorloven, kun je het beste heel vroeg in de ochtend gaan of het bezoek uitstellen tot vlak voor sluitingstijd.

Lunchen in de omgeving

Als het tijd is voor de lunch kun je even pauzeren en op zoek gaan naar een plek om te eten in de buurt. Helaas is dit niet de beste buurt van de stad om een goed restaurant te vinden, dus veel mensen nemen liever een snack mee om hun batterijen weer op te laden.

Voor degenen die liever iets formelers willen (en geen genoegen willen nemen met pizza bij een westerse keten), moet je een paar minuten lopen. De populairste plek is Dar Darak, vooral vanwege de kwaliteit van het eten. Een andere optie is Hadaba, hoewel de prijzen net als bij Hadaba hoger liggen dan wat je elders in de stad vindt.

Boek je tour naar de piramides van Gizeh

Leer meer over de geschiedenis van Egypte in het Caïro Museum

Buiten het museum, begin van de tour| ©a rancid amoeba
Buiten het museum, begin van de tour| ©a rancid amoeba

Na een intense ochtend bij de piramides en de rest van de monumenten in de omgeving, is het tijd om terug te gaan naar het stadscentrum. Als je geen tour hebt geboekt, kun je het beste met een taxichauffeur onderhandelen over de prijs van de rit, waarbij je altijd eerst je hotel vraagt wat het juiste bedrag is.

Het is moeilijk te zeggen hoeveel tijd je gaat doorbrengen in het Egyptisch Museum in Caïro. Toen het aan het begin van de 20e eeuw werd geopend, had het ongeveer 12.000 stukken, maar tegenwoordig heeft het wel 150.000 voorwerpen. Maar houd er ook rekening mee dat:

  • Niet alles wordt tentoongesteld: vanwege ruimtegebrek, daarom wordt er een nieuw gebouw gebouwd dat naar verwachting zeer binnenkort open zal zijn.
  • Volg een rondleiding: als je een fan bent van Egyptische kunst, zul je het museum niet uit kunnen. Met zijn beelden, reliëfs, grafvoorwerpen en schilderijen kun je er uren doorbrengen. Om er alles uit te halen, is het misschien een goed idee om een rondleiding door het museum te boeken zodat je uitleg krijgt van een expert.
  • De Toetanchamonzaal: dit is een van de belangrijkste zalen (tegen een aparte vergoeding) waar je de schatten vindt die in zijn tombe zijn gevonden, samen met de "mummiekamer", met de overblijfselen van verschillende van de belangrijkste farao's.

Er kan een moment komen dat je een beetje overweldigd wordt door het aantal voorwerpen in het museum. Toen ik er was, besloot ik op dat punt te stoppen en een andere middag terug te komen om het bezoek af te maken. Dit is iets wat je kunt doen als je denkt dat dit de beste manier is om van de tentoonstelling te genieten.

Boek je rondleiding door het Egyptisch Museum in Caïro

Iets drinken in de wijk Zamalek

Gezien de omvang van het museum en vooral de hoeveelheid dingen die er binnen te zien zijn, kan ik je verzekeren dat je bij het verlaten van het museum even wilt ontspannen. Mijn suggestie is dat je naar het laatste punt van de tour gaat: de Zamalek wijk. Deze wijk ligt op Gezira Island in de Nijl en wordt beschouwd als een van de meest welvarende wijken van de stad.

Om er te komen hoef je alleen maar een van de 3 bruggen over te steken die de wijk met de rest van de stad verbinden, hoewel de dichtstbijzijnde en interessantste brug Qasr Al Nil heet.

  • Waar kun je dineren: In Zamalek vind je talloze plekken om te dineren, zowel traditionele als meer westerse restaurants. Probeer bij de eerste Abou Elsid (Amman Square) of Egyptian Nights (Saray El Gezira Street), terwijl u bij de laatste O'S Pasta (26 July Street) en JW Steakhouse Restaurant (Saray El Gezira Street) kunt proberen.
  • Waar kun je iets drinken: Als je klaar bent met eten raad ik je aan een van de bars in de buurt te kiezen, een traditionele openluchtbar of een bar in Europese stijl. Van tevoren moet je de tijd nemen om het Opera House te zien, een van de culturele centra van de Egyptische hoofdstad. Als je zin hebt in een drankje, vind je in deze buurt een aantal gelegenheden om dat te doen, zij het in de grote hotels. De bekendste zijn Harry's Bar, in het Marriott Hotel, en The Place, bij het Al Gezira Sheraton Hotel. De eerste heeft karaoke en live jazz, terwijl de tweede zijn faam dankt aan het grote terras met uitzicht op de Nijl.

Boek je rondleiding door het Egyptisch Museum in Caïro

Dag 2: Van de oudheid van Memphis en Saqqara naar het moderne Caïro van het Tahrirplein

Rondleiding door Memphis| ©Javier MoWy
Rondleiding door Memphis| ©Javier MoWy

De tweede dag begint met een excursie van een halve dag naar de buitenwijken van Caïro, met name Memphis en Saqqara. Daarna stel ik voor dat je de modernere sfeer van de stad opsnuift en de dag afsluit met een fantastische cruise op de Nijl, inclusief diner en show.

Memphis: de oude hoofdstad van de farao's

Ten eerste is het heel moeilijk om dit bezoek alleen te doen. Als je niet wilt moeten onderhandelen met een taxichauffeur voor een excursie van een halve dag, kun je het beste een tour met gids huren die je naar zowel Memphis als Saqqara brengt. Zo heb je ook een gids tot je beschikking die je alles uitlegt wat je ziet.

Memphis, op 19 kilometer van Caïro, was tot 2250 voor Christus een van de belangrijkste steden ter wereld. In de tempels werden farao's gekroond en tijdens het Middenrijk werd Memphis beschouwd als het verbindingspunt tussen Opper- en Neder-Egypte.

De hoofdstad werd eerst verplaatst naar Thebe en beetje bij beetje raakte Memphis zo ontvolkt dat een deel van de gebouwen werd ontmanteld om het materiaal te gebruiken voor de bouwwerken in Caïro. Het meest opvallende dat je kunt zien is het grote 13 meter hoge standbeeld van Ramses II, een echt juweeltje. Ook interessant is de zogenaamde Albasten Sfinx, gebeeldhouwd uit één stuk albast en 4 meter hoog en 7 meter lang.

De wonderen van Saqqara

Het hoogtepunt van deze halve dag tour is ongetwijfeld Saqqara. Velen beweren dat deze stad het begin was van de pracht en praal van de Egyptische beschaving. Eén naam springt eruit onder de bouwers: Imhotep, misschien wel de eerste architect en ingenieur in de geschiedenis.

Als je aankomt met een tour kun je met je auto de site op, iets wat erg welkom is als het warm is. Anders moet je vanaf de parkeerplaats naar de monumenten lopen.

In de archeologische zone, die 9 vierkante kilometer beslaat, vallen de volgende overblijfselen op:

  • Trappenpiramide van Zoser: gebouwd door Imhotep, rond 2630 voor Christus, is het de belangrijkste plaats in het complex. Het was bestemd om de farao Zoser te begraven. Het is 60 meter hoog en er wordt gedacht dat het de kiem was voor de bouw van de rest van de piramides in Egypte.
  • Tombe van Mereruka: hoewel deze tombe minder beroemd is, verkeert hij in de beste staat van het hele Saqqara complex. Het is de moeite waard om naar binnen te gaan en te luisteren naar de verhalen van de gids die verborgen liggen in de 17 kamers en 4 voorraadkamers.
  • Piramide van Teti: Deze piramide is ook een bezoek waard. Op de muren kun je verschillende hiërogliefen zien, hoewel je de hulp van de gids nodig hebt om hun betekenis te begrijpen.

Boek uw excursie naar Memphis en Saqqara

Wandeling in en rond Tahrir

Tahrirplein| ©France-Presse
Tahrirplein| ©France-Presse

Terugkerend van Saqqara, mogelijk vermoeid, gaat de route verder in een heel ander gebied: het Tahrirplein. Je kunt niet beweren dat dit de modernste wijk van Caïro is, maar de sfeer is er totaal anders dan in Khan el Khalili.

Dit gebied heeft de neiging erg druk te zijn, vooral met jonge mensen. Om te ontspannen kun je het beste een café opzoeken voor een kopje thee of een frisdrankje.

Daarna kun je gewoon door het gebied slenteren. De straten die van het plein aflopen zijn bezaaid met winkels en eetgelegenheden, maar als je dat liever doet, kun je ook naar de oevers van de Nijl gaan om langs de oever te wandelen.

Steek de Qasr al-Nil brug over

Een nabijgelegen plek waar Cairenes samenkomen om naar de zonsondergang te kijken is de Qasr al Nil Brug. Hoewel je geen tijd hebt om tot die tijd te wachten, is het de moeite waard om de brug over te steken om bij de Caïro Tower te komen, een oude telecommunicatietoren bedekt met een soort vakwerk.

Bovenop de toren is een uitkijkpunt dat een geweldig uitzicht over de stad biedt. Als je zin hebt, kun je naar boven gaan en daar wat tijd doorbrengen voordat je verder gaat met je tour.

Mis een Nijlcruise niet

Zonder de rivier de Nijl zou de Egyptische beschaving nooit tot bloei zijn gekomen. Het belang van deze grote waterbron is fundamenteel voor het land en het is nog steeds een belangrijk element dat het van noord naar zuid verbindt. Om haar eer te bewijzen, stel ik voor dat je deze tweede dag afsluit met een korte cruise op de Nijl, inclusief diner en een show.

Je gaat aan boord bij zonsondergang voor een korte tocht rond de stad terwijl de zon ondergaat. Vanaf het water heb je een ander uitzicht op enkele van de monumenten van Caïro, die 's avonds prachtig verlicht zijn.

Als je, zoals ik al zei, voor de optie met diner hebt gekozen, kun je enkele van de specialiteiten van het smakelijke Egyptische eten proberen. Daarnaast is het heel gebruikelijk dat deze tours worden opgeluisterd met een show, vooral buikdansen of live traditionele muziek.

Boek een Nijlcruise

Dag 3: Koptische wijk, citadel van Saladin en nachtshow met piramides

Koptisch museum| ©Djehouty
Koptisch museum| ©Djehouty

Denk niet dat je met deze eerste twee dagen het meeste van Caïro hebt gezien. In feite is de tour op deze derde dag behoorlijk intensief.

Hoewel de nadruk ligt op twee specifieke gebieden (de Koptische wijk en de Citadel van Saladin), zal het bezoek aan elk van deze gebieden je meerdere uren kosten. Ik raad je aan om vrij vroeg in de ochtend te beginnen, zodat je de tijd hebt om alles te zien.

Bezoek de indrukwekkende kerken van de Koptische wijk

Hoewel de Egyptische bevolking overwegend islamitisch is, is er een aanzienlijke christelijke minderheid in het land : de kopten. In Caïro is de gemeenschap gegroepeerd in dezelfde wijk, die bekend staat om zijn grote aantal kerken en kloosters.

Bovendien kun je in de Koptische wijk de oudste kerk, moskee en synagoge van de stad zien.

Je kunt op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan een van de twee ingangen van de wijk, maar je kunt ook een gids inhuren om de interessante geschiedenis van de wijk uit te leggen.

Samengevat, zoals je meer kunt lezen in dit artikel over wat je kunt zien in de Koptische wijk, zijn hier de interessantste plekken om te bezoeken:

  • Koptisch Museum: huisvest kunstwerken die teruggaan tot het begin van het christendom in Egypte en tot de komst van de islam.
  • Hangende Kerk: officieel heet het de Kerk van St. Mary, maar de bijnaam komt van het feit dat het werd gebouwd boven de zuidelijke poort van het oude Romeinse fort. Binnen kun je 13 pilaren zien die Christus en de apostelen voorstellen.
  • Grieks-orthodox klooster en kerk van St. George: de martelaar St. George, geëxecuteerd door het Romeinse Rijk, is een van de meest vereerde onder de kopten.
  • Kerk van St. Sergius en St. Bacchus: dit is de oudste kerk in de buurt. Hoewel de kerk werd gebouwd in de 4e eeuw, bevat het pilaren die dateren uit de 4e eeuw. Het is een van de meest bezochte kerken door gelovigen omdat het de plek is waar, volgens de kopten, de Heilige Familie zich verborg tijdens hun vlucht naar Egypte.
  • Moskee van Amr Ibn Al As: de oudste moskee van Egypte. Het werd gebouwd in 642 na Christus door de veroveraar van het land voor de islam.
  • Ben Ezra Synagoge: deze synagoge, gebouwd in de 9e eeuw op de plek van een voormalige kerk, was volgens de overlevering de plek waar Jeremia in de 6e eeuw de Joden verzamelde na de verwoesting van de Tempel in Jeruzalem.

Merk op dat de toegang tot religieuze tempels, ongeacht de denominatie, gratis is, maar dat er meestal een kleine donatie wordt achtergelaten voor het onderhoud ervan.

Boek een rondleiding door de Koptische wijk

De schoonheid van de Citadel van Saladin

Ingang tot de Citadel| ©Dan
Ingang tot de Citadel| ©Dan

Na een hapje eten is de volgende stop op de tour de Citadel van Saladin, een spectaculair fort waar je verschillende moskeeën, musea en andere bezienswaardigheden kunt bezoeken.

Deze citadel werd, zoals de naam al doet vermoeden, in 1176 gebouwd door Saladin. De reden was om een goede verdediging te bieden tegen de kruisvaarders. Later diende het complex meer dan zeven eeuwen lang als residentie voor de leiders van het land.

Zoals je kunt zien in dit artikel over wat je kunt zien in de Citadel, zijn er veel plekken waar je kunt stoppen, hoewel je er rekening mee moet houden dat de citadel rond 17:00 uur sluit. Dit zijn de belangrijkste.

  • Gawhara Palace: dit gebouw staat bij de ingang en herbergt tegenwoordig een interessant museum.
  • Albasten Moskee: deze moskee is ook bekend onder de naam van de Egyptische heerser wiens tombe erin is, Mohammed Ali. De tempel werd voltooid in 1848 en de koepels in Ottomaanse stijl zijn werkelijk prachtig.
  • Uitkijkpunt: op het terras van het Politiemuseum is een indrukwekkend uitkijkpunt vanwaar je zelfs de piramides van Gizeh kunt zien. Een must-see.
  • Sultan Hassan Moskee: met zijn 8000 vierkante meter en een minaret die 68 meter hoog is, is deze 14e-eeuwse moskee een van de belangrijkste islamitische bouwwerken ter wereld.

Joaquín's Traveller Tip

Als je in de zomer naar Caïro reist, mag je de concerten die in de Citadel worden georganiseerd niet missen.

Een geweldige manier om de dag af te sluiten: geluid- en lichtshow bij de piramides

Tenzij je een tour boekt waarbij vervoer naar de piramides 's avonds is inbegrepen, moet je een taxi zoeken en over de prijs onderhandelen. De ervaring is het echter meer dan waard.

Met drie verschillende sessies die om 19:30 uur beginnen, kun je een tour boeken om de geluids- en lichtshow van de piramides te zien, een van die ervaringen die iedereen een keer zou moeten meemaken. Laserstralen worden geprojecteerd op de monumenten en het zand en creëren een indrukwekkend effect.

Tegelijkertijd vertelt de stem van de Sfinx verschillende feiten over de geschiedenis van Egypte en de bouw van de piramides zelf.

Boek een Piramides Geluids- en Lichtshow Tour

Dag 4: Vanuit de Dodenstad ontdek je de nacht van Caïro via de islamitische wijk

In de Stad van de Doden| ©Dennis Jarvis
In de Stad van de Doden| ©Dennis Jarvis

De laatste dag van de reis, met genoeg vermoeidheid in het lichaam, zal ook niet al te ontspannen zijn. We beginnen dus met een bezoek dat, ik waarschuw je, niet voor iedereen is weggelegd, want de armoede die te zien is in de Dodenstad kan meer dan één persoon shockeren.

Daarna is er niets beter dan een lange wandeling door de islamitische wijk om uiteindelijk een andere kant van de stad te leren kennen: het nachtleven in een van de meest welvarende wijken.

Het indrukwekkende bezoek aan de Dodenstad

In tegenstelling tot andere wijken van Caïro is het voor dit bezoek bijna essentieel om een rondleiding met gids te huren om de kenmerken van de wijk te leren kennen. Hoewel toeristen de Dodenstad al lang geleden zijn gaan bezoeken, is het nog steeds het beste om met een gids naar binnen te gaan om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

De Dodenstad ligt op een begraafplaats, maar een begraafplaats waar de enige bewoners niet de doden zijn. Vandaag de dag delen de levenden en de doden de 7 vierkante kilometer van deze enorme sloppenwijk. De huizen zijn klein en hebben vaak zanderige binnenplaatsen met oude graven. Elektriciteit en stromend water schitteren door afwezigheid en de grootste huizen zijn de huizen die profiteren van de grote pantheons.

De komst van het toerisme heeft echter geleid tot de opening van talloze cafés en winkels waar je van alles kunt kopen.

Boek een rondleiding door de Stad van de Doden

De beste plek om de inwoners van Caïro te ontmoeten: de Islamitische wijk

Moskee in de Islamitische wijk| ©Nathasha
Moskee in de Islamitische wijk| ©Nathasha

Als je terugkeert uit de Dodenstad, nog met de schok in je lijf, is er geen betere plek om bij te komen dan de islamitische wijk van Caïro. Naast de monumenten die je er kunt zien, wordt dit gebied gekenmerkt door het leven dat door de straten bruist. Het is zonder twijfel het echte hart van de stad.

Het beste is om door de straten te dwalen, maar om je een idee te geven van wat je kunt zien, volgen hier een paar aanraders:

  • Midan Al Hussein Square: gelegen tussen de Al Azhar Moskee en de Sayyidna Al Hussein Moskee, de twee belangrijkste moskeeën in de buurt. Het staat vol met terrassen waar toeristen en de lokale bevolking de ruimte delen.
  • Al Azhar Park: een echte oase midden in een van de dichtstbevolkte wijken van de hoofdstad. Als je tijd hebt, maak dan een wandeling om de fonteinen en prachtige vegetatie te bekijken.
  • Tentmakers Bazaar: de perfecte plek als je tapijten, overtrekken of wandtapijten wilt kopen.
  • Al Muizz Street: deze voetgangersstraat is een kilometer lang en een van de meest sfeervolle van de stad. Je vindt er ook een groot aantal moskeeën en historische gebouwen.
  • Qalawun Madrasa en Mausoleum: een van de belangrijkste monumenten in de omgeving.

Dit is natuurlijk maar een klein deel van de bezienswaardigheden in dit gebied, maar het zou onmogelijk zijn om ze allemaal op te noemen. Ik moedig je aan om ze tijdens je wandeling te ontdekken en af en toe te stoppen voor een drankje op een terras.

Bekijk een van de heiligste plaatsen van de islam: de Al Azhar moskee

Deze moskee (die ook een universiteit heeft) werd gesticht in 970 na Christus en is het religieuze centrum van de soennitische islam.

Je zult de aanwezigheid van verschillende bouwstijlen in het gebouw opmerken, wat het geheel een vreemde schoonheid geeft.

Boek een rondleiding door het centrum van Caïro

Begin met het ontdekken van de ziel van de stad in Khan el Khalili.

Khan El Khalili Markt| ©MohammedKhan12
Khan El Khalili Markt| ©MohammedKhan12

Bijna naast de Al Azhar Moskee ligt Khan el Khalili, dat meer is dan een grote bazaar waar toeristen souvenirs komen kopen. De doolhofachtige steegjes zijn de ideale plek om een glimp op te vangen van de ziel van de stad, vooral als het donker is.

Maak je niet te veel zorgen over de tijd, want Khan el Khalili is op zijn mooist als de zon ondergaat.

  • Als je aankomt, kun je het beste beginnen met ronddwalen en de winkeltjes bekijken. Op een bepaald uur worden de traditionele metalen lantaarns aangestoken, wat het gebied een nog spectaculairdere sfeer geeft.
  • Mis tijdens je wandeling de moskeeën niet die in de omgeving zijn gebouwd, evenals de werkplaatsen waar ambachtslieden werken.
  • Als je er genoeg van hebt, neem dan plaats in het Fishawi of Spiegelcafé, gelegen aan een kant van de markt.
  • Dit is een van de populairste cafés in de stad en een geweldige plek om even te ontspannen.
  • Daarna kun je het beste teruggaan naar Al-Muizz Street om ergens te dineren voordat je met pensioen gaat.

Boek je Caïro Bazaar Tour