Piazza Campo dei Fiori: alles wat u moet weten voordat u het bezoekt

Wanneer u Rome bezoekt, mag u het populaire Piazza Campo dei Fiori niet over het hoofd zien, dat vol is van toeristische en lokale charme. De attracties overdag en 's nachts zijn enigszins verschillend, maar de sfeer is altijd levendig en er is van alles te doen - probeer het maar eens!

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

8 minuten lezen

Piazza Campo dei Fiori: alles wat u moet weten voordat u het bezoekt

Beroemde Piazza Campo dei Fiori | © Circum Navigation

De hoofdstad van Italië staat bekend om zijn pleinen vol fonteinen, standbeelden en monumenten met prachtige architectuur en veel geschiedenis op de achtergrond. Rome's Piazza Campo dei Fiori behoort tot de top pleinen in Rome, vanwege zijn verleden en zijn interessante huidige kenmerken.

Als u het bezoekt, zult u veel plaatselijke bewoners en toeristen tegenkomen, vooral wanneer de markt overdag geopend is. Als u over het plein en de aangrenzende straten wandelt, ontdekt u belangrijke kunstwerken en uitstekende plaatsen. Hier kunt u wat quality time doorbrengen en/of Italiaans eten proeven. Zodat u weet naar welke u moet gaan als u uw reis heeft gemaakt, volgen hier enkele aanbevelingen.

Geniet van een wandeling over de levendige en gevarieerde markt

Genieten van het marktplein| ©Mike Kire
Genieten van het marktplein| ©Mike Kire

De meest opvallende attractie van Rome's Piazza Campo dei Fiori is ongetwijfeld de levendige markt. Dit is de meest centrale en grootste openluchtmarkt van de hoofdstad. Hier vindt u alle soorten verse producten, waaronder fruit, kaas, vlees, groenten en andere voedingsmiddelen van hoge kwaliteit.

In sommige gevallen geven ze u zelfs gratis monsters om te proeven. U vindt er ook een verscheidenheid aan artikelen die u kunt kopen als souvenir om mee naar huis te nemen wanneer u terugkeert. Uiteraard is de toegang gratis en kunt u de markt op elke dag van de week bezoeken.

De meeste kraampjes zijn open van 7.00 tot 14.00 uur. Hoewel er kramen zijn die tot later doorwerken, sluit de hele markt tussen 16.00 en 17.00 uur. Als u de beste ervaring wilt hebben, raad ik u aan om rond 9.00 uur te gaan en rond te lopen.

Boek een gastronomische tour door Campo dei Fori

Bekijk het Giordano Bruno monument

Giordano Bruno Monument| ©Wikimedia
Giordano Bruno Monument| ©Wikimedia

Het Giordano Bruno monument is een van de dingen die uw aandacht zullen trekken op Rome's Piazza Campo dei Fiori. Rondom vindt u verschillende plaatsen waar u kunt genieten van de geneugten van het leven. Maar dit indrukwekkende beeld herinnert aan de duistere gebeurtenissen die daar plaatsvonden.

Het verhaal rond dit standbeeld, gelegen op het plein, zal u intrigeren met de leer die het overbrengt. Giordano was een kosmoloog en wiskundige die tegen bepaalde dogma's was. Een katholiek dogma stelde bijvoorbeeld dat de planeet aarde het centrum van het universum vertegenwoordigde.

Het zei dat al het andere eromheen draaide, iets wat Bruno verwierp en zei dat er geen centrum was. Hierdoor werd hij gevangen genomen, berecht en vermoord waar nu zijn standbeeld staat. Daarom is dit monument een vertegenwoordiging of herinnering aan het recht op vrijheid van onderdrukking en meningsuiting, iets wat u zal worden uitgelegd tijdens een van de rondleidingen door Rome waarbij dit plein in de route is opgenomen.

Boek een tour langs de fonteinen en pleinen van Rome

Breng wat tijd door in een café

Een café bereiden| ©Chevanon Photography
Een café bereiden| ©Chevanon Photography

Een drankje drinken in een café met Italiaanse flair is een rustige maar aangename manier om de tijd te doden. Voor of na uw bezoek aan de markt of de omliggende straten kunt u een café bezoeken. Er zijn verschillende opties die dienen als een toevluchtsoord om even uit te rusten van uw drukke rondgang over het plein.

Het is beter dat u een van de plaatsen kiest die een terras hebben, zodat u buiten bent. Zo heb je een goed uitzicht op het Piazza Campo dei Fiori in Rome en mis je niets van wat er gebeurt. Er zijn 2 zeer populaire plaatsen in de omgeving die u zou kunnen overwegen te kiezen als u erheen gaat:

  • Taba Café: het ligt recht tegenover het plein en de rock-'n-roll sfeer is top, zeer gezellig. Ze hebben een terras, vriendelijk personeel en zijn open van 8:00 tot 2:00. U kunt ambachtelijk bier, cappuccino, cocktail, macchiato of een ander drankje bestellen.
  • Roma Beer Company: ligt aan de andere kant van het plein, de prijzen zijn betaalbaarder en het terras is cool. Ze bieden verschillende soorten koffie, drankjes, snacks en zelfs eten met goede service. De openingstijden zijn van 10:00 tot 3:00 uur.

Maak een foto bij de prachtige Campo de' Fiori fontein

Campo de' Fiori fontein| ©Wikimedia
Campo de' Fiori fontein| ©Wikimedia

De herinneringen die u maakt op de Fontana di campo de' Fiori zullen zeker gekoesterd worden. Daarvoor is het een goed idee om je camera mee te nemen en wat foto's van jezelf te maken op deze prachtige plek. Het is zo aantrekkelijk dat veel buitenlandse toeristen het bezoeken en het bewonderen omdat het een van de belangrijkste fonteinen in Rome is.

Het origineel werd gebouwd in 1590, met dat bassinfiguur dat het een unieke stijl geeft. Het huidige exemplaar is een kopie van het exemplaar dat destijds door de kunstenaar Giacomo Della Porta werd ontworpen. Het heeft nog steeds zijn aantrekkelijke details en ligt aan de westkant van het plein.

Bekijk een film in de Cinema Farnese

Toegang tot de bioscoop| ©Dugong Films
Toegang tot de bioscoop| ©Dugong Films

De Cinema Farnese biedt een hoogwaardig filmprogramma met educatieve en leerzame films. Om te kiezen wat u wilt zien, kunt u gemakkelijk hun website raadplegen. Daar zul je ook zien dat ze uitstekende filmfestivals in verschillende talen organiseren.

De films zijn beschikbaar in hun oorspronkelijke talen. Aangezien de selectie van wat getoond wordt over het algemeen uitstekend is, raad ik u aan erheen te gaan. U krijgt vooral films te zien die klassiekers zijn en herinneringen oproepen aan zeer interessante tijdperken.

Het is ook een zeer comfortabele plek met genoeg ruimte, heel elegant en mooi. Met hun stoelen kunt u comfortabel zitten, met een uitstekend zicht op het scherm. Zelfs op hun kaartjes staat de zin "Enjoy it".

Veel plezier in een bar met goede drankjes

Genieten van de drankjes| ©Tembela Bohle
Genieten van de drankjes| ©Tembela Bohle

Wil je weten hoe je je avond doorbrengt op het Piazza Campo dei Fiori in Rome? De beste manier is om je tijd door te brengen in een gezellige bar met goede drankjes. Ik verzeker u dat een drankje in de Italiaanse hoofdstad niet hetzelfde is als ergens anders.

Trouwens, als je wilt ervaren hoe het geweldige nachtleven in Rome is, is er geen plek perfecter dan dat. In feite is deze sector beroemd om zijn grote verscheidenheid aan bars en pubs die meerdere creatieve alcoholische dranken aanbieden. Hier proeft u exotische drankjes die naar uw smaak worden bereid. Een essentiële stop tijdens een nachtelijke tour door Rome.

Hoe dan ook, zorg ervoor dat een van deze plaatsen op uw lijst staat:

  • Het Dronken Schip: De prijzen zijn niet te hoog, ze hebben een verscheidenheid aan bieren, goede muziek en er zijn meestal veel mensen. U wordt goed behandeld door het glimlachende en behulpzame personeel, aan de tafeltjes buiten als u dat liever doet. Ook krijg je korting als je student bent.
  • Gastone A Kampo: Een leuke barman die weet hoe hij goede drankjes moet mixen in een leuke sfeer. De rest van het personeel is net zo aardig, waardoor het een plezier is om er te zijn. En het uitzicht is onovertroffen, dankzij de zitplaatsen buiten.

Boek een nachtelijke Segway tour door Rome

Maak een wandeling door de omliggende straten

Sneeuw in Campo dei Fiori| ©Nino Guarnacci
Sneeuw in Campo dei Fiori| ©Nino Guarnacci

Rome's Piazza Campo dei Fiori is omgeven door verschillende mooie straten. Als u de tijd neemt om er doorheen te wandelen, zult u zich ontspannen, interessante taferelen zien en dingen kopen. Dat komt omdat het gebied rond de piazza een gebied is met verschillende winkels.

Daarom is een wandeling er doorheen een antwoord op de vraag wat er te zien en te doen is in Rome. Deze straten zitten vol geschiedenis en de namen die ze hebben zijn representatief voor wat er in deze straten werd gedaan. Enkele voorbeelden zijn:

-Sleutelmakers - Via dei Chiavari -Sleutelmakers - Via dei Baullari -Hoedenmakers - Via dei Cappellari -Kruisboogmakers - Via dei Balestrari.

Verwen uw smaakpapillen met een authentieke Italiaanse gelato

Lang leve de gelato| ©Rahul Pandit
Lang leve de gelato| ©Rahul Pandit

Als onderdeel van de bevoorrechte lijst van de beste pleinen in Rome, zijn er in de buurt van het Piazza Campo de' Fiori verschillende bezienswaardigheden. Daaronder bevinden zich enkele van de beste gelato winkels in Rome waar je graag** je favoriete smaak of een die je nog nooit hebt geprobeerd zult bestellen.

Als u naar de Italiaanse hoofdstad gaat tijdens de hete zomer, zal het eten van een gelato verfrissend en heerlijk zijn. In feite, als je bent zoals ik, zelfs als je gaat tijdens de koude dagen zul je hunkeren naar gelato. Bevredig je verlangen naar zo'n traktatie op het Piazza Campo dei Fiori in Rome door binnen te stappen:

  • Maravé Gelateria: Gelegen op een hoek tegenover het plein, biedt het zijn klanten meer dan alleen vanille. De plaats is helder, netjes, schoon en bemand met hoffelijk en efficiënt personeel. Daarheen gaan, meer dan een bezoek, zal een nieuwe ervaring van rijke smaken zijn.
  • Sweet Gelato Roma: 1 blok van het plein, biedt veel vrijheid in het aanpassen en combineren van smaken met toppings. Tot de voortreffelijke smaken behoren hazelnoot, mango, pistache en citroenmeringue. De prijzen zijn goed, want ze worden berekend naar gewicht en de sfeer is prettig.

Bezoek een bekende boekhandel met een gezellige sfeer

Fahrenheit 451 Boekhandel| ©2post
Fahrenheit 451 Boekhandel| ©2post

Als u een liefhebber bent van lezen, en u wilt interessante boeken aanschaffen, bezoek dan zeker de boekwinkel. Fahrenheit 451 Di Kaos Di Gabrielli Catia ligt voor het Piazza campo dei Fiori in Rome. De gezellige en mooie sfeer, samen met de lectuur, voert u mee naar verschillende plaatsen en gebeurtenissen.

Ik raad u aan het te bezoeken zodat u zich, net als ik en vele anderen, kunt onderdompelen in een diepe lezing. Als je de boeken die het heeft begint te lezen, verdwaal je in de tijd en heb je een leuke tijd. Als u echter literaire werken wilt kopen om ze later thuis te lezen, kan dat nog steeds.

Deze bibliotheek, die onafhankelijk is, is als een open deur die je toegang geeft tot fantasierijke vrijheid. Aan de andere kant maakt de inrichting, organisatie en verspreiding van de boeken het u gemakkelijk om ze te vinden. Ook de diversiteit van gebruikte en antieke boeken geeft de zaak dat bijzondere en karakteristieke tintje.

Een heerlijk diner in een kwaliteitsrestaurant

Bezoek aan Antica Hostaria Romanesca op Piazza Campo dei Fiori| ©HostariaRomanesca
Bezoek aan Antica Hostaria Romanesca op Piazza Campo dei Fiori| ©HostariaRomanesca

Er zijn veel restaurants waar u de Romeinse gastronomie kunt proberen, want ze bieden een verscheidenheid aan culinaire gerechten die uw verfijnde smaakpapillen zullen plezieren. Dit komt omdat Piazza Campo dei Fiori in Rome een toeristisch gebied is. U kunt met uw partner uit eten gaan, want er zijn verschillende romantische plekjes in Rome

Natuurlijk kunnen ze niet allemaal dezelfde kwaliteit van service en eten garanderen. Ook de sfeer en de prijzen verschillen van plaats tot plaats. Zodat u niet overweldigd wordt door zoveel alternatieven om uit te kiezen, zijn hier 3 aanbevelingen om te vergelijken en ik raad dit bericht over waar te eten in Rome aan.

  • Antica Hostaria Romanesca: Uitzonderlijke service van het personeel in een traditionele, historische en originele omgeving. Het belangrijkste is dat hun eten echt goed is en dat ze zich niet beperken tot de typische pizza's en pasta's. Als u gaat, kunt u weinig bekende Italiaanse gerechten bestellen en proeven.
  • La Carbonara: De naam duidt op het beroemdste gerecht van de plaats, maar het onderscheidt zich ook door de ravioli, tiramisu, cannelloni en pasta all'amatriciana. De plaats is elegant, centraal, klassiek en discreet, met redelijke prijzen en obers die een vriendelijke persoonlijkheid hebben.
  • Giordi Ristorante: Groot terras met een leuke, informele sfeer en smaakvolle muziek op de achtergrond. Het menu bevat een verscheidenheid aan dranken en traditioneel Romeinse gerechten, die het proberen waard zijn, en heerlijke desserts. Deze worden geserveerd door beleefde, vriendelijke en efficiënte obers.