Castel Sant'Angelo Rome tickets: beschikbare opties en hoe ze te kopen

Een van de meest raadselachtige plaatsen in Rome is Castel Sant'Angelo. Kom en ontdek het van binnen en leer over zijn geschiedenis.

Alex Grande

Alex Grande

7 minuten lezen

Castel Sant'Angelo Rome tickets: beschikbare opties en hoe ze te kopen

Gezicht op Castel Sant'Angelo van buitenaf | ©Michele Bitetto

Castel Sant'Angelo is een overblijfsel uit de keizertijd: gebouwd als mausoleum voor Hadrianus, is het in de loop van zijn geschiedenis een gevangenis, een fort en zelfs een pauselijke residentie geweest. U kunt het in uw eigen tempo bezoeken door op eigen houtje kaartjes te kopen, of deelnemen aan een rondleiding. Ik zal je vertellen hoe.

De beste optie

Rome Castel Sant'Angelo tickets

St'Angelo's Castle ticket aan de beste prijs

Als u naar binnen wilt om het kasteel van binnen te leren kennen en zo weinig mogelijk wilt uitgeven en de vrijheid wilt hebben om het in uw eigen tempo te verkennen, is dit de beste optie.

Een van de twee opties die je hebt voor dit bezoek is om online tickets voor Castel Sant'Angelo te kopen. Deze zijn inclusief een audiogids, die u kunt downloaden op uw mobiele telefoon en die u zal helpen uw weg te vinden tijdens het bezoek, en hebben het grote voordeel dat u de wachtrij voor de ingang kunt overslaan, voor een prijs van € 27

Hoewel u niet de professionele uitleg van een gids krijgt, is het mogelijk om dit bezoek helemaal op eigen houtje te doen: de hoofdroute is gemarkeerd en als u de audiogids gebruikt, is het moeilijk om de belangrijkste plaatsen in het fort te missen.

Ik raad het u aan als... u deze rondleiding liever alleen en in uw eigen tempo doet, zonder afhankelijk te zijn van een groep en een vast schema.


De meest complete optie

Rome Castel Sant’Angelo rondleiding

Bezoek het kasteel van St'Angelo met een deskundige gids

Perfect als u de best bewaarde geheimen van dit kasteel, zijn geschiedenis en legendes wilt ontdekken met een deskundige lokale gids.

Duur: 2 uren

De rondleiding begint bij de Ponte Sant'Angelo, die u met uw gids oversteekt om het kasteel te bereiken dat voor u oprijst, waarbij u stopt om de beelden van engelen te bewonderen die aan weerszijden van de brug staan. Voordat u het fort binnengaat, ziet u de geheime tunnel die Castel Sant'Angelo verbindt met het Vaticaan, en de muur die het fort bewaakt.

Eenmaal in het kasteel, neemt de rondleiding door Castel Sant'Angelo u mee op een reis waarin u de evolutie van het gebouw ontdekt vanaf de bouw tot nu, langs verschillende historische stadia waarin Castel Sant'Angelo diende als tombe, gevangenis en pauselijk toevluchtsoord.

Ik raad het u aan als... u vooral geïnteresseerd bent in het leren over de geschiedenis van Castel Sant'Angelo. In mijn ervaring is een rondleiding altijd interessanter dan een rondleiding op eigen houtje, en het begrijpen van het belang van een plek is de eerste stap naar het bewonderen ervan.


Hoe online tickets kopen

Detail van Castel Sant'Angelo| ©Michele Bitetto
Detail van Castel Sant'Angelo| ©Michele Bitetto

Mijn aanbeveling is om uw tickets zoveel mogelijk online en vooraf te kopen. Zo bespaart u zich urenlange wachtrijen bij de ingang en kunt u ook prijzen, beschikbaarheid en openingstijden vergelijken. Dit advies geldt voor elk ticket dat u moet kopen voor een bezoek tijdens uw reis, want naar mijn mening zijn het voordeel van niet in de rij staan en de gegarandeerde toegang twee zeer aanzienlijke voordelen.

Boek tickets voor het Castel Sant'Angelo

Prijzen voor Castel Sant'Angelo tickets

Kasteel Sant'Angelo| ©David Edkins
Kasteel Sant'Angelo| ©David Edkins

Algemene toegang is ongeveer € 19, verminderd tot € 7 als u een Europese burger bent tussen 18 en 25 jaar. Kinderen onder de 18 betalen €4, en op de eerste zondag van elke maand is de toegang tot het kasteel gratis voor alle bezoekers.

Als u iemand bent die zonder vast plan reist, kunt u uw kaartjes voor het Castel Sant'Angelo ook aan de kassa kopen. De nadelen zijn dezelfde als altijd: u moet wachten in de rij, wat afhankelijk van de tijd van het jaar veel tijd van uw dag kan kosten, en de prijs is niet altijd goedkoper.

Boek uw tickets voor Castel Sant'Angelo

Openingstijden en dagen

Standbeeld van de aartsengel Michaël| ©Frielp
Standbeeld van de aartsengel Michaël| ©Frielp

U kunt het Castel Sant'Angelo elke dag van de week bezoeken van 9:00 tot 19:30 uur. Veel van het belang van dit gebouw ligt in het panoramische uitzicht over Rome vanaf het terras, dus het kan een goed idee zijn om het einde van uw bezoek te timen zodat het samenvalt met de zonsondergang.

Alex's Reizigerstip

Het uitzicht op de rivier de Tiber, de Ponte Sant'Angelo en de Sint-Pietersbasiliek vanaf het terras van Castel Sant'Angelo is prachtig bij zonsondergang, dus ik raad een bezoek in de late namiddag aan.

Hoe er te komen

Castel Sant'Angelo vanaf de brug| ©Northfielder
Castel Sant'Angelo vanaf de brug| ©Northfielder

Dit historische gebouw ligt op loopafstand van het Vaticaan. De dichtstbijzijnde metrostations zijn Lepanto en Ottaviano, en er zijn tal van bushaltes op loopafstand: 62, 23, 271, 982, 280, 40 en 34, om een paar van de belangrijkste lijnen te noemen.

Tips voor een bezoek aan Castel Sant'Angelo

Uitzicht op het Vaticaan vanuit Castel Sant'Angelo| ©Sonse
Uitzicht op het Vaticaan vanuit Castel Sant'Angelo| ©Sonse

Als je meer attracties wilt bezoeken, koop dan de Roma Pass

Als u overweegt de Roma Pass te kopen, zult u geïnteresseerd zijn om te weten dat de toegang met audiogids en skip the line in deze toeristenpas is inbegrepen. Ik raad je aan om gebruik te maken van de pas en het kasteel te bezoeken, omdat het naar mijn mening een van de meest interessante ingangen is die de pas biedt.

Gebruik de online audiogids

Vergeet niet om je mobiele telefoon mee te nemen als je het ticket online koopt, want het is niet alleen makkelijker om het ticket aan de kassa te laten zien, maar je hebt het ook nodig om de audiogids mee te nemen, die je via een app kunt beluisteren.

Wat mee te nemen

Het kasteel is geen plaats van religieuze verering, dus in tegenstelling tot de overgrote meerderheid van de grote gebouwen in Rome heb je geen dresscode om je aan te houden. Ik raad je echter aan om sportschoenen met goede zolen te dragen en voorzichtig te zijn met de trappen en sommige gangen, want die kunnen glad zijn.

Wees voorbereid op een rustig bezoek

Van alle toeristische trekpleisters in Rome is Castel Sant'Angelo niet een van de meest bezochte vanwege het grote aantal interessante bezienswaardigheden in de stad. Dit betekent dat, met een beetje geluk, uw rondleiding door het gebouw vrij rustig en niet druk zal zijn, waardoor het de perfecte ervaring is voor een iets meer ontspannen dagje uit tijdens uw reis naar Rome.

Boek uw tickets voor Castel Sant'Angelo

Wat je te zien krijgt in Castel Sant'Angelo

Brug van Sant'Angelo| ©Abir Anwar
Brug van Sant'Angelo| ©Abir Anwar

Voor het geval u een kaartje koopt voor dit historische gebouw en het bezoek op eigen gelegenheid voorbereidt, volgt hier de routebeschrijving van het Castel Sant'Angelo, gemarkeerd met informatiepanelen en begeleid door de audiogids. Tijdens de rondleiding volgt u een vergelijkbare route.

  • De bastions: Tijdens het beleg van Rome in 1527 door de troepen van Karel I gebruikte paus Clemens VII het Castel Sant'Angelo als toevluchtsoord. De bastions bevatten nog steeds de kanonnen die de vesting verdedigden tegen wat bekend staat als de 'val van Rome', en u kunt er rondwandelen terwijl u een prachtig uitzicht op het Vaticaan bewondert.
  • Il passetto: De zogenaamde 'Il passetto di Borgo' is de muur die het Vaticaan verbindt met Castel Sant'Angelo. Binnenin verbergt het een doorgang waardoor de paus vanuit het Vaticaan naar het fort kon gaan in geval van een aanval.
  • Het Mausoleum van Hadrianus: Van de pracht en praal van deze ruimte, die vroeger bekleed was met enorme marmeren platen en waar de as van de familie van keizer Hadrianus werd bewaard, is weinig overgebleven. Later in de geschiedenis werd het veranderd in een gevangeniscel, waar nu een wat griezelige sfeer hangt.
  • Binnenplaats van de engel: Het marmeren beeld van de aartsengel Michael dat vandaag op deze binnenplaats staat, is het beeld dat oorspronkelijk Castel Sant'Angelo bekroonde en de vesting zijn naam gaf. Het werd gebeeldhouwd ter herinnering aan het visioen dat paus Gregorius had op de top van het kasteel, waarin hij de aartsengel zag verschijnen om het einde aan te kondigen van de pest die Rome teisterde aan het einde van de 6e eeuw.
  • Pauselijke appartementen: Hier bevinden zich de meest interessante kamers van het kasteel, versierd met renaissance fresco's van kunstenaars van de school van Rafaël en waar men zich de luxe kan voorstellen die was gewijd aan de verblijven van de paus, waar hij zich terugtrok in geval van gevaar.
  • Het bovenste terras: Een van de hoogtepunten van het bezoek aan Castel Sant'Angelo. Vanaf hier heeft u uitzicht op de meest emblematische plekken van de stad en kunt u details van de basiliek en de koepel van de Sint Pieter bewonderen die vanaf geen enkele andere plek te zien zijn. Hier vindt u ook het standbeeld gewijd aan de aartsengel Michaël, dat het kasteel bekroont en van verre zichtbaar is.

Boek een rondleiding door het Castel Sant'Angelo

Andere ervaringen die u misschien ook interesseren

Als je nog geen algemene rondleiding door Rome hebt geboekt, kan ik je vertellen dat het een van de beste ervaringen is om de stad te leren kennen in de eerste dagen van je reis, en haar daarna op eigen houtje te verkennen. Ik raad je aan het hier te bekijken: Vaticaanstad Rondleidingen.

En voordat je ergens je tickets voor het Vaticaan boekt, is hier een complete gids over hoe je ze online kunt kopen tegen de beste prijs en met een paar tips die je bezoek zullen verbeteren: Vaticaanse musea tickets: hoeveel kosten ze, waar koop je ze, hoe bespaar je geld....

Houd er ten slotte rekening mee dat Castel Sant'Angelo in de buurt ligt van de Sint-Pietersbasiliek, het Colosseum en het Forum Romanum, dus als u erover nadenkt hoe u uw dag kunt plannen na een bezoek aan een van deze plaatsen raad ik u aan de rondleiding door dit keizerlijke mausoleum te nemen.