Beste Rome tours vanuit Civitavecchia

Rome wacht op u na het aanmeren van uw cruiseschip in de haven van Civitavecchia. Als u niets wilt missen, lees dan verder voor de beste tours die u meenemen om "de eeuwige stad" te zien.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuten lezen

Beste Rome tours vanuit Civitavecchia

Civitavecchia | ©Ana Roana

Civitavecchia is een havenstad die zich ontwikkelde uit een Etruskische nederzetting en vervolgens een commercieel centrum werd dankzij de haven aan de wateren van de Tyrreense Zee en de nabijheid van de Italiaanse hoofdstad.

Als u het op uw schip nadert en wilt weten hoe u het meeste uit de stoptijd van uw cruise kunt halen, mag u de interessantste tours niet missen die u meenemen om van de beste dingen in Rome te genieten.

1. Rondleiding door Rome vanuit de haven van Civitavecchia

Haven van Civitavecchia| ©Andres Alvarado
Haven van Civitavecchia| ©Andres Alvarado

Zodra uw schip aanmeert in de haven van Civitavecchia, hebt u nagedacht over wat u in Rome wilt zien? Ik stel u een tour van Rome vanuit de haven voor en met deze tour ziet u de belangrijkste monumenten en attracties van Rome waarbij u geen aparte transfers hoeft te zoeken.

Met deze tour voor maximaal 8 personen en een duur van 7 uur, reist u door de straten van de stad in een minibus met airconditioning, zonder enig detail te missen dankzij de audiogids in het Engels.

Het ophalen uit de haven gebeurt meestal vroeg in de ochtend, zodat u tijdens de stoptijd van uw cruise in Rome tijd heeft om de belangrijkste monumenten te bekijken. Belangrijke bezienswaardigheden zoals het Piazza Venezia, het Colosseum en de Sint-Pietersbasiliek zijn enkele van de beste bezienswaardigheden die u in de stad uit de eerste hand en in alle comfort kunt zien.

Maar uw cruiseschip wacht op u om uw reis voort te zetten. Daarom brengt dezelfde chauffeur u na uw bezoek aan Rome terug naar de haven, waar u kunt inschepen zonder moe te worden van het rondlopen door de stad.

Nuttige details

 • Prijs: Vanaf 87 €
 • Duur: Ongeveer 7 uur
 • Vervoermiddel: Minibus
 • Voordelen van deze optie: Het is een goedkopere tour (maximaal 8 personen), met het gemak van de transfers inbegrepen en u mist geen van de belangrijkste monumenten van Rome
 • Nadelen van deze optie: Omdat het gedeeld is, kunt u wat tijd verliezen bij het ophalen van andere reizigers.

Boek een tour door Rome vanuit Civitavecchia

2. Privé rondleiding door Rome vanuit Civitavecchia

Trevifontein| ©kat kye
Trevifontein| ©kat kye

Alsu met een groep reist en het meeste uit uw cruisestop wilt halen, maar met de exclusiviteit van een privétour, dan raad ik u deze tour door Rome vanuit de haven van Civitavecchia aan.

Het Forum Romanum, het Colosseum, de Trevifontein, de Spaanse Trappen... Met deze 9 uur durende privétour mist u geen enkel van de beste monumenten in Rome. En bovendien vertelt de gids die u tijdens de rondleiding begeleidt u elk historisch detail van de Romeinse emblemen.

Als u net genoeg tijd heeft om de meest toeristische plekken van de "Eeuwige Stad" te zien, geen nood, met deze tour kunt u de tour aanpassen aan de tijd die u heeft en de plekken die u en uw groep het meest interesseren.

Als de tour voorbij is, brengt de chauffeur u en uw groep terug naar de haven van Civitavecchia, zodat u aan boord kunt gaan van uw cruiseschip en door kunt gaan naar uw volgende bestemming. Dit alles met het comfort van vooraf afgesproken tijden en zonder angst om uw boot te missen door mogelijke vertragingen van andere reizigers.

Details van het belang

 • Prijs: Vanaf 213 €
 • Duur: Tussen 8 en 9 uur
 • Vervoermiddel: Minibus
 • Voordelen van deze optie: De haal- en brengtijden in de haven zijn aanpasbaar, aangezien de tour exclusief voor u en uw vrienden- of familiegroep wordt gecontracteerd.
 • Nadelen van deze optie: De kosten zijn iets hoger wanneer ze privé worden geboekt.

Hoe boekt u een rondvaart door Rome vanuit de haven?

Hoe een rondleiding boeken| ©Vlada Karpovich
Hoe een rondleiding boeken| ©Vlada Karpovich

Als je eenmaal hebt besloten in welke van de tours die ik voorstel je het meest geïnteresseerd bent, zal ik je vertellen hoe je ze kunt boeken, om het meeste uit je reis naar Rome te halen.

Op de website van Hellotickets vindt u de beste opties om Rome te leren kennen. Zodra u de gewenste tour heeft gevonden, klikt u op Boeken en kiest u de datum en het aantal personen dat aan de tour zal deelnemen.

In het geval van de privétour moet u aangeven hoe laat u in de haven van Civitavecchia opgehaald wilt worden. Uw reservering wordt automatisch bevestigd in uw e-mail. Als zich onvoorziene omstandigheden voordoen, vergeet dan niet dat u uw reservering kosteloos kunt annuleren en dat u geen kosten in rekening worden gebracht.

Deze tour is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers en heeft babyzitjes.

Aan de andere kant moet de tour, die op gedeelde basis met maximaal 8 personen wordt geboekt, een minimumaantal reizigers hebben om te kunnen plaatsvinden, dus als de tour niet vol is, moet u de tour naar een andere datum verplaatsen of krijgt u uw geld terug. Vergeet niet dat bij deze tour ook een audiogids en transfers naar de haven in de prijs zijn inbegrepen.

Andere manieren om van Civitavecchia naar Rome te gaan

Trein| ©Mattia Deambrogio
Trein| ©Mattia Deambrogio

Het schip of cruiseschip meert aan in Civitavecchia, en afhankelijk van de route van de cruisemaatschappij heeft u meer of minder tijd om van Rome te genieten.

Het is dus van essentieel belang om uw bezoek aan de eeuwige stad van tevoren voor te bereiden, rekening houdend met de duur van de tussenstop, de transfertijd tussen Civitavecchia en Rome en het budget dat u beschikbaar heeft om de stad te leren kennen.

Naast deze aanbevolen rondleidingen is er ook een gratis pendeldienst beschikbaar voor alle passagiers, die de aanlegplaatsen van de schepen met de haveningang verbindt. Vanaf daar bent u op uzelf aangewezen om Rome te bereiken met de middelen van uw keuze.

Om in Rome te komen kun je:

De goedkoopste en populairste optie is de trein. Het station van Civitavecchia ligt op ongeveer 15 minuten lopen van de haveningang. Als u niet wilt lopen omdat u veel bagage heeft of met kleine kinderen reist, kunt u een bus nemen tussen de haven en het station. Het tarief is ongeveer 2 euro per persoon.

Van daaruit kunt u de trein nemen van Civitavecchia naar Roma Termini.

Dit zijn de twee beschikbare opties:

 • De FrecciaBianca trein: een snelle en directe trein naar Rome voor ongeveer € 16 per traject en een duur van 47 min.
 • De Regionale trein: deze trein is langzamer en maakt veel stops, vooral in Rome (Roma S. Pietro die in het Vaticaan ligt), maar de kosten zijn veel lager in vergelijking met de hogesnelheidstrein, ongeveer een kwart van de waarde (reistijd: 1u - 1u30). Het is ook mogelijk om met een taxi van Civitavecchia naar Rome te gaan. Dit alternatief is het meest comfortabele, maar ook het duurste. Taxi's zijn direct bij de pier beschikbaar zonder dat u naar het centrum hoeft te gaan.

De dienst kost ongeveer 150€ voor 4 personen enkele reis tussen de haven van Civitavecchia en het Colosseumplein in Rome. De reistijd bedraagt 1u15, afhankelijk van de verkeersomstandigheden.

Als u terug moet naar Civitavecchia kunt u dit combineren met de trein of een andere taxi nemen voor vergelijkbare waarden.

Naar Rome... per excursie of op eigen gelegenheid?

Genieten van de zomer in Rome| ©Miriam Mezzera
Genieten van de zomer in Rome| ©Miriam Mezzera

Ongeacht de smaak van elke toerist en de verwachtingen van de reis, zijn er bepaalde plaatsen die wereldhistorische bezienswaardigheden zijn die u niet mag missen als het uw eerste keer in de stad is.

Als u daarentegen al bekend bent met de Italiaanse hoofdstad, kunt u kiezen voor een meer alternatieve vorm van toerisme en gebieden verkennen die minder door toeristen worden bezocht.

In Rome is zoveel te zien dat het moeilijk is om alles in één dag te vatten, maar hier heb ik geprobeerd u de beste opties te geven om uw verblijf geweldig te maken.

Kortom, als u zich in Civitavecchia bevindt en u wilt optimaal genieten van de charmes van Rome, dan heeft u veel te kiezen, van rondleidingen langs de beste historische monumenten tot prachtige wandelingen door de fonteinen en straten van de stad.

Geniet van Rome!