Beste excursies naar Tivoli, Hadrianus Villa en Villa de l'Este vanuit Rome

Als je wat vrije tijd hebt tijdens je verblijf in Rome, maak dan van de gelegenheid gebruik om de omgeving van de stad te verkennen, zoals Tivoli, Villa Adriano en Villa de l'Este. De regio Lazio heeft vele juweeltjes om te ontdekken.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuten lezen

Beste excursies naar Tivoli, Hadrianus Villa en Villa de l'Este vanuit Rome

Tuinen, Villa d'Este, Tivoli | ©William Warby

De stad Tivoli ligt op slechts 30 kilometer van de Italiaanse hoofdstad en is een van de leukste dingen om te doen in Rome.

Naast een bezoek aan het prachtige historische centrum vind je in de buurt Villa Adriana en Villa del Este, twee kleine landgoederen die ooit werden gekozen als toevluchtsoord door machtige figuren uit hun tijd en die vandaag de dag een groot Romeins archeologisch complex herbergen (de eerste) en een prachtige Italiaanse renaissancetuin met fonteinen (de tweede) die erkenning hebben gekregen als UNESCO Werelderfgoed.

Hoewel je dit bezoek op eigen houtje kunt doen, raad ik je aan om mee te gaan met een georganiseerde tour naar Tivoli, Hadrianus' Villa en Villa de l'Este vanuit Rome omdat ze erg vermakelijk zijn, je wordt begeleid door een lokale gids die veel weet over dit bezoek en je hoeft je geen zorgen te maken over de organisatie van de reis. Het zijn allemaal voordelen! Ontdek hieronder alle mogelijkheden.

1. Hele dag tour naar Tivoli, Hadrianus Villa en Villa de l'Este vanuit Rome

Hadrianus Villa bezoeken| ©Angel de los Rios
Hadrianus Villa bezoeken| ©Angel de los Rios

De dagexcursies naar Tivoli, Villa Adriano en Villa de l'Este vanuit Rome zijn vrij lange activiteiten die meestal minstens een dag van je vakantie in de Italiaanse hoofdstad vergen**(** ongeveer7 tot 8 uur ).

Daarom is het een fantastische optie voor reizigers die al eerder in de Eeuwige Stad zijn geweest en hun horizon willen verbreden door andere delen van het land te bezoeken of voor reizigers die op zoek zijn naar dingen om te doen in Rome voor 5 dagen omdat ze van plan zijn veel tijd in de stad door te brengen.

Hoe zien deze tours eruit?

Over het algemeen worden deze tours uitgevoerd per bus met een transfer van en naar Rome op het oorspronkelijke vertrekpunt. Afhankelijk van of het een privétour is of niet, wordt de reiziger opgehaald bij zijn hotel of moet hij de rest van de groep ontmoeten op een centraal punt in de stad om naar de bestemming te vertrekken.

Bovendien omvatten deze tours meestal toegangstickets om de villa's te bezoeken, lunch in een lokaal restaurant of de diensten van een lokale gids, wiens verhalen en anekdotes je zullen helpen om het meeste uit deze leuke excursie te halen.

Wat zie je tijdens de activiteit?

Deze georganiseerde tour naar Tivoli, Villa Adriano en Villa de l'Este vanuit Rome stelt je in staat om het centrum van Tivoli in detail te verkennen, te ontdekken hoe Villa Adriano (een oude toeristische stad die meer dan 2000 jaar oud is) en Villa de l'Este (een voormalig benedictijnenklooster dat door kardinaal Ippolito II d'Este werd omgebouwd tot een renaissancepaleis en versierd met prachtige tuinen, fonteinen en watervallen) eruit zagen.

Boek een tour naar Villa d'Este en Villa Adriana

2. Halve dag tour naar Tivoli, Villa Adriano en Villa d'Este vanuit Rome als je weinig tijd hebt

Uitzicht op Villa d'Este| ©Joe Shlabotnik
Uitzicht op Villa d'Este| ©Joe Shlabotnik

Er zijn ook georganiseerde halve dag tours naar Tivoli, Hadrian's Villa en Villa d'Este vanuit Rome voor reizigers die een druk schema hebben tijdens hun verblijf in Rome, maar niet willen afzien van een excursie buiten de stad om andere bezienswaardigheden te zien.

Deze express tour duurt meestal maar 4-5 uur, dus ideaal voor wie weinig tijd heeft of voor gezinnen die naar Rome reizen met kinderen en een excursie buiten Rome willen maken die niet te veel tijd in beslag neemt.

Hoe zien deze tours eruit?

Meestal worden rondleidingen van een halve dag ook per bus gedaan met een transfer van en naar Rome naar het oorspronkelijke startpunt, meestal.

Sommige van deze express tours naar Tivoli, Hadrian's Villa en Villa de l'Este vanuit Rome bieden een pick-up van geselecteerde hotels in de stad, wat een erg handige optie is omdat je dan niet zo vroeg op hoeft te staan om alleen naar het ontmoetingspunt te gaan. Andere tours vereisen echter dat de groep samenkomt op een gemeenschappelijk ontmoetingspunt ergens in het centrum van Rome voordat ze vertrekken.

Anders hebben deze halve dag tours naar Tivoli, Hadrian's Villa en Villa de l'Este vanuit Rome alles wat je nodig hebt om te genieten van een beetje avontuur en iets anders te doen tijdens je verblijf in de Italiaanse hoofdstad. Of je nu deel uitmaakt van een kleine groep (maximaal 7 reizigers) of van een grote groep (maximaal ongeveer 30 reizigers).

Ze vertrekken meestal vroeg in de ochtend om het meeste uit de dag en de excursie in de regio Lazio te halen. Bij terugkomst heb je de hele middag voor de boeg om een aperitivo te drinken in Rome of te genieten van het beste uitzicht op de stad bij zonsondergang.

Boek een tour naar Villa d'Este en Villa Adriana

3. Rondleiding door Tivoli, Villa Adriano en Villa d'Este vanuit Rome in je eigen tempo

Klein Tivoli| ©Retaggio
Klein Tivoli| ©Retaggio

Als je het meest geniet van sightseeing als je reist, dan is dat door in je eigen tempo te gaan en de verschillende plekken langs de route te verkennen. Dan is een self-guided tour door Tivoli, Villa Adriano en Villa d'Este vanuit Rome zeker de beste manier om deze regio van Lazio te verkennen.

Hoe zien deze tours eruit?

Voor onafhankelijke reizigers is dit de beste optie omdat het de voordelen van een georganiseerde tour combineert met die van een bezoek op eigen gelegenheid.

Met andere woorden, door een self-guided tour te doen kun je de excursie op maat maken. Je hoeft je geen zorgen te maken over de planning van de logistiek, omdat bij dit type activiteit vervoer van en naar Rome is inbegrepen, en je hoeft het niet te delen met andere reizigers die niet in je groep zitten.

Wat zie je tijdens de activiteit?

Je kunt op je gemak de vertrektijd kiezen die jou het beste uitkomt en eenmaal op je bestemming heb je vrije tijd om de ruïnes van Hadrianus' Villa en de pittoreske Villa d'Este op je eigen tempo te bekijken.

Omdat dit een tour op eigen gelegenheid is, bevat deze activiteit niet de diensten van een gids, dus om een idee te krijgen van wat je tijdens de tour zult zien, raad ik je aan van tevoren wat te lezen over de stad Tivoli, Hadrianus' Villa en Villa d'Este. Met wat kennis haal je meer uit de ervaring!

4. Vespatour naar Tivoli, Villa Adriano en Villa de l'Este vanuit Rome

Toeren op een Vespa| ©Samy Mitha
Toeren op een Vespa| ©Samy Mitha

De Vespa is een van de bekendste symbolen van de Italiaanse cultuur door zijn vele verschijningen in Italiaanse films en op Italiaanse ansichtkaarten. Een scooter die door films als "Roman Holiday" tot icoon is verheven en die geen toerist onverschillig laat.

Wie wil er nu niet net als Audrey Hepburn en Gregory Peck een dag lang opgaan in de charme van de omgeving van Rome? Een droom die je kunt waarmaken door een gepersonaliseerde tour te maken door Tivoli, Hadrianus' Villa en Villa de l'Este op een Vespa!

Hoe zien deze tours eruit?

Deze Vespa tours zijn zo ontworpen dat jij de passagier bent op de scooter, zodat de bestuurder je comfortabel naar elk van de bezienswaardigheden langs de route brengt.

Als je de Vespa echter zelf wilt besturen, is dat ook mogelijk. Het enige wat je hoeft te doen is betalen voor een dag huur van het voertuig, je internationale rijbewijs laten zien en je gids volgen. Een helm, regenponcho of basisverzekering is meestal bij de tour inbegrepen.

Je kunt ook je eigen scooter huren en beginnen aan een spannend avontuur door de provincie Rome waar je het prachtige landschap van de heuvels en het platteland rondom de hoofdstad kunt zien op weg naar Tivoli.

Een scooter huren in Rome

5. Privétour naar Tivoli, Villa Adriano en Villa de l'Este vanuit Rome voor een persoonlijke ervaring

De villa van Hadrianus verkennen| ©Sebastià Giralt
De villa van Hadrianus verkennen| ©Sebastià Giralt

Als je genoeg hebt van de drukte in de straten van Rome en je hebt zin in iets anders zoals een excursie buiten de stad die rustig en niet druk is, dan raad ik je een privétour naar Tivoli, Villa Adriano en Villa de l'Este vanuit Rome aan.

Hoe zien deze tours eruit?

Normaal gesproken zijn dit soort privétours express tours. Dat wil zeggen, ze nemen geen hele dag in beslag maar kunnen in een halve dag (5 tot 6 uur) worden gedaan, wat geweldig is als je niet veel vrije tijd hebt in Rome maar wel de kans wilt hebben om je horizon en je ervaringen te verbreden door een uitstapje naar de buitenwijken van de stad te maken.

Deze tours zijn privé en alleen voor jouw groep, dus je hoeft het voertuig niet te delen met andere reizigers en je kunt de tour aanpassen aan jouw smaak en interesses.

Omdat dit een gepersonaliseerde ervaring is, ligt de prijs iets hoger in vergelijking met andere tours naar Tivoli, Villa Adriano en Villa de l'Este vanuit Rome, maar het is het waard als je op zoek bent naar dat extra beetje exclusiviteit en comfort tijdens de activiteit, omdat de meeste van deze tours meestal transfer van en naar het hotel en een lokale gids die alleen jou begeleidt tijdens de excursie omvatten.

Boek een tour naar Villa d'Este en Villa Adriana