Hoe Raak je in Cordoba vanaf Granada

Als u een bezoek aan Cordoba plant vanuit Granada, kan ik u zeggen dat het een uitstekende beslissing is, maar de eerste stap is te weten hoe u er komt.

Carla Yaquer

Carla Yaquer

9 minuten lezen

Hoe Raak je in Cordoba vanaf Granada

Cordoba, Spanje | ©G. Lamar

Granada is een stad vol verrassingen en met veel monumenten en activiteiten om te zien en te doen, maar het is ook zeer goed verbonden met andere steden, zoals Cordoba, dus een dag nemen om het te leren kennen is een goed plan. Het ligt op ongeveer 130 kilometer afstand van Granada en de geschiedenis is in elke hoek voelbaar.

U hoeft alleen maar door de smalle straatjes te lopen om de Romeinse oorsprong te waarderen en de iconische gebouwen te ontdekken, zoals de Moskee-Kathedraal, het Alcázar van de christelijke vorsten en de Synagoge, om de perfecte coëxistentie van de islamitische, christelijke en joodse culturen te ontdekken.

De beste optie om Cordoba te bezoeken zijn rondleidingen met een gids, omdat u die gemakkelijker kunt organiseren. U hoeft zich geen zorgen te maken over hoe u er komt en u wordt begeleid door een deskundige gids die u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad laat zien. Er zijn echter ook andere vervoermiddelen, zoals bus, trein, auto of taxi.

1. De beste optie: een georganiseerde excursie naar Cordoba vanuit Granada

Rondreizen door Cordoba| ©soniantonio
Rondreizen door Cordoba| ©soniantonio

Als je Cordoba wilt leren kennen zonder je ergens zorgen over te hoeven maken, raad ik je aan een georganiseerde excursie naar Cordoba te boeken vanuit Granada.

Zo beschikt u over een comfortabel en snel vervoermiddel om uw bestemming in slechts twee uur te bereiken en geniet u bovendien van een meer gepersonaliseerd bezoek om de stad grondig te leren kennen, want al deze tours hebben een gespecialiseerde gids die u steeds vergezelt.

Met dit alternatief is alles met betrekking tot de organisatie van de reis in goede handen en hoeft u zich alleen maar zorgen te maken over de kennismaking met alles wat Córdoba te bieden heeft, en dat is veel!

Normaal gesproken hoeft u zich geen zorgen te maken over kaartjes voor de populairste attracties of tijd te verspillen met wachten in lange rijen om binnen te komen, want alles is meestal inbegrepen. Met een rondleiding geniet u in uw eigen tempo van Cordoba.

U kunt zich vergapen aan de Moskee-Kathedraal van Cordoba, een van de meest herkenbare en mooiste monumenten ter wereld, en een van de meest bezochte in Europa, die is uitgeroepen tot werelderfgoed.

U kunt ook de Joodse wijk bezoeken en het Alcázar de los Reyes Cristianos, het imposante militaire gebouw dat werd gebouwd door koning Alfonso XI van Castilië.

Maar het gaat niet alleen om historische monumenten; in Cordoba vindt u ook een feestelijke sfeer, kleurrijke bloemen, pittoreske fonteinen, pleinen en sprookjesachtige straatjes.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 121 €.
 • Duur: dit type excursie duurt meestal ongeveer 8 uur, inclusief de 2 uur durende rit van de ene stad naar de andere.
 • Voordelen: U hoeft zich nergens zorgen over te maken en in tegenstelling tot andere opties zijn de entreegelden voor de belangrijkste bezienswaardigheden en het gezelschap van een deskundige gids meestal inbegrepen.
 • Nadelen: Als u het type reiziger bent dat de dingen graag in uw eigen tempo doet, is deze optie niets voor u. Het is ook een beetje duurder in vergelijking met andere alternatieven die je van Granada naar Cordoba brengen, maar ik kan je verzekeren dat het voor de voordelen de moeite waard is.

Boek een excursie naar Cordoba vanuit Granada

2. Hoe kom ik per trein van Granada naar Cordoba?

Trein van Granada| ©VivirElTren.es
Trein van Granada| ©VivirElTren.es

Granada is per trein perfect verbonden met Cordoba en als u niet van plan bent een excursie met gids te maken om tussen de twee steden te reizen, zou ik zeggen dat dit een goede optie is om te overwegen, omdat het goedkoop is en u snel op uw bestemming aankomt.

U hebt twee alternatieven om te kiezen welke het beste bij uw plannen past, ik vertel u er hieronder alles over.

Langeafstandstrein

Deze hogesnelheidstrein brengt u in ongeveer 1 uur en 20 minuten naar uw bestemming.

Natuurlijk moet u zich goed organiseren, want de trein vertrekt 4 keer per dag vanaf het station van Granada, hoewel de frequentie varieert afhankelijk van het seizoen.

Trein voor middellange afstand

Het zijn ook treinen die het traject in korte tijd afleggen en ontworpen zijn om kortere afstanden of de zogenaamde middellange afstand te overbruggen.

Het traject tussen de stations van Granada en Cordoba duurt 1 uur 35 tot 1 uur 45 minuten. Houd er rekening mee dat ze een frequentie hebben van 3 keer per dag, die ook kan variëren afhankelijk van het seizoen.

De prijs van de treinkaartjes begint bij ongeveer 20 euro, maar loopt geleidelijk op tot de dag van de reis. Dus om geld te besparen raad ik je aan ze zo ver mogelijk van tevoren te boeken, vanaf 90 dagen voor je reisdatum kun je ze krijgen.

U kunt de dienstregelingen bekijken en uw tickets kopen op de officiële website van Renfe, maar houd er rekening mee dat de prijs varieert afhankelijk van de datum waarop u wilt reizen en de flexibiliteit die u hebt.

Interessante details

 • Prijs: voor beide opties variëren de prijzen tussen 20 en 55 euro.
 • Hoe tickets kopen: in het station, online of telefonisch.
 • Reistijd: iets meer dan 1 uur en 30 minuten, ongeveer.
 • Voordelen: het is een goed alternatief, goedkoop, snel en de meest comfortabele manier van reizen.
 • Nadelen: u moet rekening houden met de ritten die u van en naar de respectieve stations moet maken.

Hoe kom ik bij het treinstation van Granada?

Het centrum, met als referentie de kathedraal van Granada, en het treinstation, beter bekend als Estación de Andaluces, liggen op 1 kilometer afstand en zijn zeer goed verbonden.

Deze route kost u tussen de 10 en 20 minuten, afhankelijk van het vervoermiddel dat u kiest. U hebt verschillende mogelijkheden om er te komen met de stadsbus, zoals de lijnen 21, 33 en 9, of met een taxi, die weliswaar duurder is, maar ook comfortabeler en sneller, omdat u er minder dan 10 minuten over doet.

Hoe kom ik bij het station van Cordoba?

Het treinstation van Cordoba ligt op ongeveer 2 kilometer van het stadscentrum. Om u een idee te geven, het is ongeveer 25 minuten lopen van de Moskee. Er zijn ook buslijnen die het station verbinden met het stadscentrum, zoals de 3 en 5.

Traveller Tip

Er zijn een paar treinen tussen Granada en Cordoba die niet rechtstreeks rijden en waarvoor u moet overstappen. Mijn advies is om niet voor één van hen te kiezen.

3. Hoe kom ik met de bus van Granada naar Cordoba?

Granada Bus| ©Kristain Baty
Granada Bus| ©Kristain Baty

Dit is een goedkopere optie dan de vorige, want u vindt bussen vanaf 15 euro, maar het is ook een van de minst aanbevolen.

Er zijn verschillende busalternatieven die Cordoba met Granada verbinden, met vertrek vanaf het busstation van Granada. Ze vertrekken ongeveer om de drie uur, de eerste om 8.30 uur en de laatste om 20.00 uur, maar dat hangt af van het soort vervoer en het seizoen.

Met de bus is de reis iets langzamer en de duur is veel langer, u moet minstens rekenen op 2 uur en 30 minuten of 3 uur, hoewel dat afhangt van de haltes die elke bus heeft vastgesteld. Dit is iets heel belangrijks om rekening mee te houden bij het kiezen van de meest geschikte optie voor u.

Hoe kom ik bij het busstation van Granada?

Deze bussen vertrekken naar Cordoba vanaf het busstation van Granada, dat gelegen is aan de Calle Minerva 4, ongeveer 3 kilometer van het centrum.

Het goede is dat het met het openbaar vervoer perfect verbonden is met het stadscentrum. Met de bus of taxi bent u er in ongeveer 20 minuten, afhankelijk van het verkeer.

Hoe kom ik bij het busstation van Cordoba?

Wanneer u in Cordoba aankomt, zult u zien dat het busstation precies tegenover het treinstation ligt, op ongeveer 25 minuten van de moskee. Buslijnen 3 en 5 brengen u naar het centrum.

Interessante details

 • Prijs: vanaf €15 (enkele reis)
 • Hoe tickets kopen: in het station, online of per telefoon.
 • Reistijd: minimaal 2 uur en 30 minuten en maximaal 3 uur.
 • Voordelen: het is een economische optie in vergelijking met andere vervoermiddelen.
 • Nadelen: de lengte van de reis betekent dat u veel tijd verliest met reizen.

4. Hoe kom ik met de auto van Granada naar Cordoba?

Autorijden| ©Peter Fazekas
Autorijden| ©Peter Fazekas

Als je een auto hebt gehuurd om in Granada rond te rijden en je wilt Cordoba bezoeken, is dit een geweldig idee! Het zal u ook in staat stellen om andere steden in Granada te bezoeken waar u van zult houden.

De reis naar Cordoba is vrij eenvoudig en qua tijd kost het u iets meer dan 2 uur om er te komen via de snelwegen A-92 en A-45. In die zin is dit alternatief beter dan de bus, maar niet zo goed als de trein.

Nu zal ik u iets vertellen over de prijzen, een auto huren in Granada kan u ongeveer 41 euro per dag kosten. U moet er ook rekening mee houden dat u alleen een auto kunt huren als u minstens 21 jaar oud bent en minstens 1 jaar een rijbewijs hebt.

Als uw rijbewijs niet binnen de Europese Unie is afgegeven, moet u een internationaal rijbewijs aanvragen.

Nuttige details

 • Prijs: vanaf 41 euro per dag.
 • Reistijd: iets meer dan 2 uur.
 • Voordelen: comfort, met de auto kunt u de route in uw eigen tempo afleggen en zoveel stops maken als u wilt.
 • Nadelen: het is een van de duurste opties.

5. Hoe kom ik met de taxi van Granada naar Cordoba?

Granada Taxi| ©JJ Merelo
Granada Taxi| ©JJ Merelo

Het is zeker niet de goedkoopste optie, en ook niet degene die ik persoonlijk het meest aanbeveel. Maar het kan een goede optie zijn als u in een groep of met kinderen reist. Zorg ervoor dat u een officiële taxi van de stad Granada kiest, ze zijn wit met een groene streep en het groene of rode lampje bovenop de taxi geeft aan of hij vrij of bezet is.

In dat geval moet u een intercitytaxi nemen om Granada te verlaten en de prijs voor een retourtje Cordoba varieert tussen 180 en 210 euro. De reis duurt net zo lang als met de auto, ongeveer 2 uur.

Als u van plan bent om met kinderen van Granada naar Cordoba te reizen, kan de taxi ook een goede optie zijn, omdat ze dan zeker comfortabeler en rustiger kunnen reizen. Bovendien hoeft u niet naar de stations, want de taxi kan u ophalen en afzetten waar u maar wilt.

Nuttige informatie

 • Prijs: 180 en 210 euro voor een retourtje.
 • Reistijd: iets meer dan 2 uur.
 • Voordelen: als u met kinderen of in een groep reist, is dit een van de beste opties.
 • Nadelen: Het is een van de duurste alternatieven.

Wij vergelijken alle opties om van Granada naar Cordoba te komen

 • Georganiseerde rondleiding
 • Prijs: vanaf 121 €.
 • Duur: ongeveer 8 uur
 • Voordeel: organisatie en comfort
 • Nadeel: als u een vrije reiziger bent, zal dit niet de ideale optie voor u zijn.
 • Trein
 • Prijs: vanaf €20
 • Duur: ongeveer 1 uur en 20 minuten
 • Voordeel: een van de snelste en meest directe alternatieven.
 • Nadelen: U moet van en naar de respectieve treinstations reizen.
 • Met de bus
 • Prijs: vanaf €15
 • Duur: tussen 2 uur en 30 minuten en 3 uur
 • Voordeel: de goedkoopste optie
 • Nadelen: Het duurt lang om er te komen.
 • Een auto huren
 • Prijs: vanaf 41 € per dag
 • Duur: iets meer dan 2 uur
 • Voordeel: gemak
 • Nadelen: niet erg zuinig en niet erg kosteneffectief
 • Taxi
 • Prijs: 180 - 210 €.
 • Duur: iets meer dan 2 uur
 • Voordeel: goede optie als u met kinderen reist en u kunt het vertrek- en ophaalpunt kiezen.
 • Nadelen: Prijs te hoog

Nu je alles weet over hoe je vanuit Granada in Cordoba komt, heb je de eerste stap opgelost! U hoeft alleen maar de optie te kiezen die het beste bij uw plannen past.

Tot slot wil ik u vertellen dat u, om het meeste uit Granada te halen, uw bezoek aan Córdoba kunt combineren met leuke excursies en rondleidingen door de stad en zelfs een van de essentiële juwelen kunt leren kennen met een bezoek aan het Alhambra.