Marokko Rondrit vanaf Sevilla

Wist u dat het mogelijk is om Marokko te bezoeken vanuit Sevilla? Vanuit de Andalusische hoofdstad organiseren ze reizen naar deze fantastische bestemming en hier vertel ik u alles wat u erover moet weten.

Katherine Betances

Katherine Betances

8 minuten lezen

Marokko Rondrit vanaf Sevilla

Beton uit Marokko | ©Idriss Meliani

Sevilla, gelegen in Zuid-Spanje, is aantoonbaar een van de best verbonden steden van Andalusië. Een verblijf in deze stad is synoniem met vele interessante dingen te doen in Sevilla en daarbuiten.

Daarom raad ik al mijn reisvrienden die een avontuur naar het charmante Sevilla overwegen, aan om ook buiten de grenzen van de stad op verkenning te gaan, zolang je reisschema en budget dat toelaten. Behalve Marokko kunt u vanuit Sevilla ook: een tocht naar Gibraltar maken; een tocht naar de Pueblos Blancos maken en een magische tochtnaar Granada maken.

In dit artikel zal ik u vertellen over de excursie naar het prachtige Marokkaanse land en alles wat u moet weten om deze bestemming vanuit Sevilla te leren kennen.

1. Hoe boekt u een excursie naar Marokko vanuit Sevilla?

In Marokko| ©Sam Greenhalgh
In Marokko| ©Sam Greenhalgh

Excursies naar het noorden van Marokko vanuit de Andalusische hoofdstad zijn een gebruikelijke praktijk in deze bestemming, en het is ook een van de beste excursies om te doen vanuit Sevilla.

Er zijn dan ook talrijke bedrijven en plaatselijke touroperators die deze ervaring organiseren, in een poging om een dienst te verlenen aan de duizenden reizigers die elk seizoen naar de stad trekken.

Excursies naar Marokko gaan meestal naar de stad Tanger, een prachtige haven- en toeristenstad met uitzicht op de Middellandse Zee. Er zijn echter ook andere soorten excursies waarbij u het unieke karakter van het Noord-Afrikaanse land kunt ontdekken.

Als u de aanbieders van excursies naar deze bestemming wilt vinden, kunt u het beste gebruik maken van de middelen van zoekmachines, zoals die worden aangeboden door Hello Tickets. Door gebruik te maken van dit type dienst kunt u vooraf de ruimte voor uw excursie garanderen op de exacte datum van uw reis om deze aan te passen aan uw reisschema.

Het beste van online boeken is echter de mogelijkheid om heel snel verschillende aanbieders te vergelijken en ook de mogelijkheid om de meningen te lezen van andere reizigers die al van deze dienst gebruik hebben gemaakt. Zo kunt u een weloverwogen aankoopbeslissing nemen met alle hulpmiddelen binnen handbereik.

Boek uw excursies vanuit Sevilla

2. Prijzen van de excursies naar Marokko

Geld in euro's| ©Pixabay
Geld in euro's| ©Pixabay

Een georganiseerde excursie naar Tanger in Marokko met vertrek vanuit Sevilla varieert in prijs, afhankelijk van het bedrijf dat u inhuurt en het type excursie dat ze aanbieden.

De prijs varieert gewoonlijk van 160€ tot 350€, afhankelijk van de maatschappij, het soort vervoer, het aantal reizigers en andere soortgelijke kenmerken. Of zoals ik al eerder zei, als u de te bezoeken steden wilt uitbreiden, zal de prijs omhoog gaan als de reis langer duurt.

Als u een idee wilt krijgen van het budget dat nodig is voor een bezoek aan Marokko vanuit Sevilla; de goedkoopste kwaliteitsmaatschappijen beginnen meestal vanaf een basistarief van €160 voor boekingen voor volwassenen; het ticket tegen gereduceerd tarief voor geaccrediteerde studenten tot 25 jaar ligt meestal rond de €119, het ticket voor kinderen van 4 tot 17 jaar is €119 en baby's tot 3 jaar reizen meestal gratis.

In deze prijs zijn inbegrepen: vervoer heen en terug van Sevilla naar Marokko en vice versa; de veerboot Tarifa-Tangier; rondleidingen in de stad Tanger.

Entreegelden voor een of andere attractie kunnen al dan niet inbegrepen zijn, terwijl maaltijden en fooien zelden in de prijs van de excursie zijn inbegrepen.

3. Tijdschema van de excursies naar Marokko

Marokko leren kennen| ©Patrick Nouhailler
Marokko leren kennen| ©Patrick Nouhailler

Excursies naar het noorden van Marokko vanuit Sevilla worden meestal georganiseerd om het avontuur in één dag te voltooien. Het is echter belangrijk er rekening mee te houden dat de twee steden meer dan 200 km van elkaar verwijderd zijn, zodat een vroege start in de ochtend noodzakelijk is voor een grondige verkenning.

Hoewel dit kan variëren afhankelijk van het bedrijf dat u inhuurt, vertrekken de tours over het algemeen vroeg in de ochtend vanuit Sevilla. Tussen 07h en 08h. Het organiserende bedrijf kan een ophaalservice voor het hotel aanbieden of een ontmoetingspunt regelen op een van de belangrijkste pleinen, zoals Plaza Duque of Plaza Jerónimo de Córdoba.

Boek uw excursies vanuit Sevilla

4. Duur van de excursies naar Marokko

Zonsondergang in Marokko| ©flowcomm
Zonsondergang in Marokko| ©flowcomm

U moet ten minste één volledige dag van uw reisschema reserveren voor de Marokko-excursie. De meeste bedrijven die deze ervaring aanbieden verklaren dat de tijd die nodig is voor de tour tussen de 12 en 15 uur reistijd bedraagt, wat enigszins varieert afhankelijk van de route die door elk bedrijf wordt verstrekt en de specifieke activiteiten die zullen plaatsvinden zodra u in Tanger aankomt.

Het is een dagtocht en een lange reis, dus u moet er rekening mee houden dat u tot bijna middernacht terug in de stad bent, meestal tussen 23.00 en 23.30 uur. Daarom beveel ik deze ervaring alleen aan vrienden aan die meerdere dagen in de stad verblijven, zoals 4 dagen in Sevilla of meer, en die tegelijkertijd graag het noordelijke deel van Marokko willen leren kennen.

5. Wat zal ik zien op dit soort excursies?

Sultan's Paleis| ©Jorge Colménares
Sultan's Paleis| ©Jorge Colménares

De bedrijven die excursies naar dit deel van Marokko organiseren, nemen gewoonlijk verschillende activiteiten in hun programma op. Hieronder volgt een lijst van de populairste en, tot op zekere hoogte, de meest essentiële, maar bedenk wel dat u, afhankelijk van het bedrijf dat u inhuurt, al deze activiteiten kunt doen of slechts enkele ervan.

  • U vertrekt vanuit het hart van Sevilla in de richting van Tarifa in de provincie Cádiz, waar u de veerboot neemt om de Straat van Gibraltar over te steken naar Tanger. Afhankelijk van het seizoen van uw reis, bijvoorbeeld als u in de zomer naar Sevilla reist.
  • Bij aankomst in Tanger kan uw gids u meteen meenemen op een rondleiding van een paar uur langs de mooiste bezienswaardigheden van de stad. Deze tour kan plaatsen omvatten zoals de beroemde Grot van Hercules of het prachtige Paleis van de Sultan.
  • Bijna alle reizen naar Marokko omvatten tijd om van de Medina van Tanger te genieten, een gebied gewijd aan de handel waar u het leven en de gewoonten van de plaatselijke bevolking kunt waarderen.
  • Tijd om te genieten van een typisch Marokkaanse lunch mag u zeker niet missen; deze lunch kan bestaan uit typische gerechten zoals Couscous of Tajine.
  • Afhankelijk van de excursie die u boekt, kan een kortekameelrit in de planning worden opgenomen, evenals een wandeling door de beroemde souk van Tanger.

Boek uw excursies vanuit Sevilla

6. Is het de moeite waard om een tour te nemen of is het beter om Marokko vanuit Sevilla op eigen houtje te bezoeken?

Straten van Tanger| ©chiara poncini
Straten van Tanger| ©chiara poncini

Voor een bezoek aan Marokko, in welke stad dan ook, is een georganiseerde rondreis de investering meer dan waard! Vooral als het de eerste keer is dat u een Marokkaanse stad bezoekt. Hoewel Tanger een zeer toeristische stad is en u geen problemen zult hebben om te communiceren, vooral als u een basiskennis van het Engels hebt, is het toch zo dat de begeleiding van iemand die de weg kent zeer op prijs wordt gesteld.

Bovendien, als het uw bedoeling is om Marokko vanuit Sevilla in één dag te bezoeken, zal begeleiding u in staat stellen om een georganiseerde route aan te houden, tegenslagen te vermijden en nog meer van de ervaring te genieten. Tenslotte, als u de kosten bestudeert om de tour op eigen houtje te doen, zult u zien dat het verschil in kosten niet zo groot is, althans in vergelijking met de groeps tour.

7. Wanneer is de beste tijd om op deze excursie te gaan?

Lente in Sevilla| ©Clemson University
Lente in Sevilla| ©Clemson University

Hoewel de eerste de beste tijd van het jaar is, moet u de andere perioden van het jaar niet uitsluiten, vooral als uw werk- of vakantieschema het niet toelaat een reis in het voorjaar te plannen. Zoals u hieronder zult zien, heeft elk seizoen, afhankelijk van het seizoen waarin u besluit Sevilla te bezoeken, zijn eigen aspecten waarmee u rekening moet houden.

-Lente in Sevilla Zoals ik al zei, is dit de beste tijd om naar de stad te reizen en excursies te maken naar Tanger of een andere bestemming in de buurt. Het weer is ideaal en de toestroom van toeristen is vrij beheersbaar.

  • Zomer in Sevilla: Dit is de drukste tijd van het jaar in Sevilla en excursies naar Tanger zijn vaak erg in trek, net als tijdens de lange weekenden voor lokale festiviteiten. Houd hier rekening mee en als u tijdens deze data naar de stad reist, boek dan uw excursie van tevoren om zeker te zijn van plaats.
  • Winter in Sevilla: Dit is een goede tijd als u geld wilt besparen op uw vakantie, het weer is redelijk beheersbaar en de excursie naar Tanger zal veel minder heet zijn dan in andere tijden van het jaar.

Andere excursies naar Noord-Afrika

Tetouan leren kennen| ©Michele C
Tetouan leren kennen| ©Michele C

De excursies in Marokko brengen u niet alleen naar Tanger, want dit land heeft zoveel te bieden dat één dag misschien niet genoeg is. Daarom zijn er bedrijven die driedaagse reizen aanbieden waarbij u andere unieke steden kunt bezoeken, zoals Tetouan en Chaouen.

Deze reizen omvatten meestal bus- en ferrytransfers, en meestal maaltijden en logies om Marokko in al zijn pracht te ontdekken.

Tips voor een reis naar Marokko

Fles water| ©Steve Johnson
Fles water| ©Steve Johnson

Een reis naar Marokko vanuit Sevilla zal een van de leukste en interessantste ervaringen zijn die u kunt hebben wanneer u eindelijk Zuid-Spanje bezoekt. Er zijn echter verschillende dingen waarmee u rekening moet houden om uw reis aangenamer te maken. Hier is een lijst van de belangrijkste.

Visa voor een bezoek aan Marokko

Marokko is voor veel buitenlanders een visumplichtig land; dit is vooral belangrijk als u van buiten de Europese Unie reist. Ik raad u aan de lijst te raadplegen van landen die geen visum nodig hebben om Marokko binnen te komen. Als uw land niet op deze lijst staat, is een visum vereist voor deze tour.

Boek uw rondleiding op voorhand.

Hoewel de meeste bedrijven in Sevilla die dit soort excursies organiseren u toestaan om tot 24 uur voor de ervaren datum te boeken of te annuleren, moet u er rekening mee houden dat ze altijd te maken hebben met een beperkte capaciteit.

De beste manier om zeker te zijn van beschikbaarheid op de exacte datum van uw reis en om uw tour goed te plannen is om weken voor uw aankomst in Sevilla te boeken.

Als u in Marokko gaat winkelen, is de valuta belangrijk.

De officiële munteenheid in Marokko is de Marokkaanse dirham, hoewel het waar is dat in Tanger de meeste toeristisch georiënteerde winkels de euro accepteren, kan het geen kwaad een paar dirhams mee te nemen.

De reisorganisatoren kunnen u meestal helpen met de uitwisseling, zodat u uw gids dit op de dag van de reis kunt laten weten.

Breng geschikt schoeisel en kleding mee

Probeer u zo comfortabel mogelijk te kleden voor uw reis naar Tanger; het klimaat van de stad is droog en heet in de zomer, terwijl de winter vrij vochtig is.

Tijdens de warme maanden is bescherming tegen de zon een must, waarbij ademende kleding in materialen zoals linnen en katoen wordt aanbevolen, evenals schoenen met gesloten neuzen. Draag een hoed en een zonnebril en smeer u gedurende de dag meerdere keren in met zonnebrandcrème.

Breng water

Zorg goed voor uw rugzak en vergeet niet een fles water mee te nemen; in Tanger is het meestal warm en de excursies die vanuit Sevilla worden georganiseerd brengen vele uren beweging met zich mee, het is het beste om goed gehydrateerd te blijven en hoewel u de mogelijkheid zult hebben om water te kopen wordt het altijd op prijs gesteld om het bij de hand te hebben, vooral als u Sevilla met kinderen bezoekt en zij u op dit avontuur vergezellen.