Opera tickets Rome

Proef het Italiaanse culturele leven door te genieten van de opera in Rome: hoe kom je aan kaartjes, prijzen, hoe er te komen... In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over je bezoek aan het Operatheater.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

Opera tickets Rome

Opera in Rome | ©sunshinecity

Het levendige rode fluweel, de beroemde gouden koepel met fresco's van Annibale Brugnoli en een majestueuze Murano kroonluchter met 27.000 druppels glas zijn de essentiële elementen voor een avond opera vol passie en gevoel. Laat je niet misleiden door de sobere façade, het Opera House herbergt een droomruimte waar je in stijl kunt genieten van de beste opera's ter wereld.

Blijf dit artikel lezen om erachter te komen hoe je kaartjes kunt kopen, hoe je bij het theater komt, wat er te zien is in de omgeving... Ik vertel je alle details zodat je kunt genieten van dit essentiële plan dat opvalt tussen alle dingen die er te zien en te doen zijn in Rome.

Hoeveel kosten kaartjes voor het Operatheater?

Buiten het theater| ©Pantchoa
Buiten het theater| ©Pantchoa

Vergeet dat je een heel jaar moet sparen om van de beste operavoorstellingen te kunnen genieten. Het Teatro dell'Opera biedt betaalbare kaartjes voor elk budget, met zitplaatsen variërend van €22 tot €160.

Het verschil in prijs tussen de verschillende tickets is te wijten aan de gekozen zitplaats (de laatste rijen van de galerij zijn het goedkoopst en de eerste rijen van de zaal het duurst) en het aantal voorstellingen van het werk.

Hetzelfde stuk kan op de openingsdag tussen de €4 en €35 meer kosten dan bij latere voorstellingen. Maar maak je geen zorgen over het geluid, want het theater is gebouwd in de vorm van een hoefijzer om als resonantiekamer te fungeren, dus welke stoel je ook kiest je kunt de opera in al zijn glorie horen.

Ticketprijzen voor het ballet variëren op dezelfde manier als voor operavoorstellingen, maar de prijzen zijn iets goedkoper, variërend van €20 tot €100 voor de beste plaatsen bij de première van de voorstelling.

Profiteer van 25% korting:

Om opera en ballet naar alle doelgroepen te brengen, biedt het theater 25% korting op tickets voor jongeren onder de 25, studenten onder de 30 en 65-plussers.

Vergeet niet een geldig identiteitsbewijs mee te nemen om van deze korting te kunnen profiteren. Deze korting kan niet worden toegepast op premières of balkon- of galerijplaatsen.

Profiteer van de Opera Card:

Als je een operaliefhebber bent en van plan bent om regelmatig naar een voorstelling te gaan, kan de Opera Card je grote bondgenoot zijn.

Met een prijs van 10€ voor volwassenen en 5€ voor jongeren onder de 25 kun je profiteren van 10% korting op je kaartjes voor het Operahuis en het Terma de Caracalla (exclusief premières en balkon- en galerijplaatsen), 30% korting op kaartjes voor onder andere de Roman Philharmonic Academy.

Kijk op de website van de Opera van Rome voor de andere voordelen van de Opera Card. Je kunt je kaart kopen bij de kassa van het theater.

Abonneer je op het Operatheater:

Ben je verliefd geworden op opera, ballet en al hun voorstellingen? Maak je geen zorgen, want het Teatro de la Ópera heeft verschillende abonnementen beschikbaar zodat je geen enkel werk hoeft te missen.

Kies de optie die het beste bij je past, de complete opera, weekenden of als je liever balletvoorstellingen ziet.

Hoe kom ik aan kaartjes voor het Operatheater?

Theater Box| ©Josep Reverend
Theater Box| ©Josep Reverend

Als de opera op uw agenda staat tijdens uw bezoek aan Rome, laat tickets dan niet tot het laatste moment liggen, want zelfs als u ze aan de kassa kunt kopen zijn ze vaak snel uitverkocht.

Hier zijn de verschillende opties voor u om uw tickets zonder problemen online te kopen, bij de theaterkassa of om ze op afstand te reserveren.

Koop uw tickets aan de kassa

Als je in Rome bent en je je kaartjes liever in handen hebt, ga dan naar Piazza Beniamino Gigli, 1, om je kaartjes te kopen. De kassa is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur en zondag van 9.00 tot 13.00 uur. Houd er rekening mee dat de kassa op feestdagen gesloten is.

Je kunt je tickets betalen:

 • Contant.
 • Met een niet-overdraagbare bankoverschrijving naar de Stichting Operatheater Rome.
 • Met een cheque aan de Stichting Operatheater Rome (u moet uw identiteitskaart altijd bij u hebben).
 • Met creditcard en bankpas: American Express, Visa, Maestro, Mastercard, BankAmericard, CartaSi, Diners.

Als de tickets voor voorstellingen op dezelfde dag zijn, kom dan een uur voor of tot 15 minuten na aanvang van de voorstelling naar het Operahuis.

Koop je tickets online

Als u uw tickets liever van tevoren online koopt om wachtrijen of verrassingen te voorkomen, kunt u naar hun website gaan en alle beschikbare voorstellingen, plaatsen, data, enz. bekijken.

Koop of reserveer uw tickets per telefoon:

Je kunt je tickets ook telefonisch kopen op 06 48160255. Denk eraan dat dit nummer een Italiaanse lijn is en dat er commissies in rekening kunnen worden gebracht als je vanuit het buitenland belt, en dat je de landcode moet invoeren.

Telefonisch gekochte tickets moeten 48 uur voor de voorstelling worden opgehaald bij de kassa.

Routebeschrijving naar de Opera

In een wagon van de metro van Rome| ©N i c o l a
In een wagon van de metro van Rome| ©N i c o l a

Het Operatheater bevindt zich op Piazza Beniamino Gigli 7, in de oude wijk Esquilino, en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Als je de Roma Pass hebt, heb je gratis toegang tot al het openbaar vervoer (metro en bussen) in Rome zolang je kaart actief is.

Let op: transfers naar luchthavens en regionale treinen zijn niet inbegrepen. Je kunt ook de Omnia Card kopen om te profiteren van gratis openbaar vervoer.

Met de metro naar de Opera

Een van de snelste manieren om je in Rome te verplaatsen is met de metro. Om bij de Opera van Rome te komen, raad ik je aan lijn A te nemen naar de halte Repubblica Teatro Dell'Opera, die zich naast het theater bevindt.

Je kunt kaartjes kopen bij de metrostations en ook bij de tabakswinkels en kiosken met een blauw bordje met een T erop. Bekijk voor meer informatie deze gids over het gebruik van de metro in Rome.

Alle opties om er met de bus te komen

Afhankelijk van waar je bent in de stad kun je verschillende buslijnen nemen, hier laat ik je alle beschikbare routes zien.

Als je echter van plan bent om met de bus naar het theater te gaan, raad ik je aan om voldoende tijd te nemen, want de wachttijd tussen de bussen kan oplopen tot 20 minuten of meer.

 • Vanaf Via Nazionale: H, 40, 60, 60, 64, 70, 71, 170, 116T
 • Vanaf Via Depretis: 70, 71
 • Vanaf Via Cavour: 16, 75, 84, 150 (feestdagen), 360, 590, 649, 714
 • Vanaf het treinstation (Stazione Termini): 16, 38, 75, 75, 86, 90, 90, 217, 310, 360, 649, 714

Met de taxi vanuit de hele stad

De dichtstbijzijnde taxistandplaats bij de Opera van Rome is 6645, ongetwijfeld de meest comfortabele optie om te reizen.

De perfecte parkeerplaats als je met de auto komt

Als je liever met je eigen auto reist, hoef je je geen zorgen te maken over het parkeren, want het theater biedt 50% korting op de parkeergarage Garage Mediterraneo. Ga naar Calle Massimo D'Azeglio 12 en laat je auto achter onder volledige beveiliging en bewaking.

Bezoek het Historisch en Audiovisueel Archief van het Operatheater

In het operagebouw| ©KT
In het operagebouw| ©KT

Meer dan 11.000 schetsen van decorontwerpen, foto's van voorstellingen, 84.000 kostuums, audio, video's en nog veel meer wachten op je in deze prachtige catalogus die alle historische documentatie van het Teatro dell'Opera di Roma samenbrengt. Als je gepassioneerd bent door opera mag je deze encyclopedische collectie niet missen, meer dan 100 jaar geschiedenis van het artistieke geheugen in een archief dat open is voor het publiek zodat je kunt genieten van de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden sinds de openingsdag van het theater in 1880.

Tips en aanbevelingen voor een bezoek aan het Opera House

Koepel van het theater| ©Pantchoa
Koepel van het theater| ©Pantchoa

Om in stijl van een avondje opera te genieten, geef ik je alle aanbevelingen en informatie die je nodig hebt zodat niets je verrast:

 • Vergeet niet dat het verboden is om de voorstellingen te filmen of te fotograferen, dus alle foto- en videoapparatuur wordt opgeborgen in de garderobe van het theater. Het gebruik van mobiele telefoons in de zaal is ook verboden. Concentreer je op het genieten van deze unieke ervaring en zet je 5 zintuigen in voor het stuk, het wordt zeker een avond die je niet snel zult vergeten.
 • Voor de meeste voorstellingen kun je casual gekleed gaan, maar voor de openings- of premièreavonden moet je voorbereid zijn met je beste kleren, want het wordt een filmevenement.
 • Houd de tijd in de gaten en kom niet te laat, want als de voorstelling eenmaal is begonnen, is het verboden om de tribunes en genummerde plaatsen op de galerij of balkons te betreden.
 • Het Operahuis van Rome heeft een prachtig café met een gedetailleerd menu van Alba Esteve Ruiz, bekend als de Marsepeinkok van Rome. In dit restaurant kun je genieten van een exquise diner of snack met warme en koude gerechten die je kunt afhalen tijdens de pauze van de voorstelling of voor het evenement. Denk eraan dat al het eten en drinken in de daarvoor bestemde ruimtes moet worden bewaard en niet mag worden meegenomen naar de voorstelling. Als je liever buiten het theater luncht of dineert, raad ik je aan om deze restaurantaanbeveling te bekijken voor een grote verscheidenheid aan heerlijke gerechten om uit te kiezen.

Openingstijden van de Opera van Rome:

Operatheater bij nacht| ©California Will
Operatheater bij nacht| ©California Will

Opera slaapt nooit in de eeuwige stad. Het programma van de Opera van Rome loopt het hele jaar door, maar om het nog mooier te maken en je nog meer in het Romeinse leven te verdiepen, kun je tijdens de zomermaanden voorstellingen bijwonen in de Thermen van Caracalla.

Een bezoek aan de Thermen van Caracalla, een van de meest majestueuze thermale centra uit de oudheid, is bijna een must als je naar Rome reist.

Hoewel het tussen 212 en 216 werd gebouwd, kunnen we vandaag nog steeds genieten van de grote bakstenen muren en enorme gewelven, waardoor het een idyllische plek is om op zomeravonden van de opera te genieten.

De Thermen van Caracalla zijn sinds 1930 het decor voor grote opera's en tegenwoordig worden er ook verschillende festivals en dans- en muziekvoorstellingen gehouden. Tickets kunnen worden gekocht op de website van het Operahuis van Rome

. De tijden van de opera of het ballet hangen af van de verschillende beschikbare voorstellingen.

Wat is er te doen in de omgeving van het Operahuis?

Kerk van Santa Maria Maggiore| ©Pierre-Selim Huard
Kerk van Santa Maria Maggiore| ©Pierre-Selim Huard

Bezoek tijdens je bezoek aan het Opera House zeker de wijk Esquilino voor een compleet dagje uit in Rome.

Deze wijk was de thuisbasis van persoonlijkheden als Cicero, Horatius en Maecenas en ondanks het feit dat het niet een van de meest populaire plaatsen in de stad Rome is, herbergt het kostbare relikwieën zoals de extase van Sint Teresa en de Cornaro kapel in de kerk van Santa Maria della Vittoria of de vinger van Sint Thomas in de kerk van Santa Croce in Gerusalemme.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van dit deel van de stad is de kerk van Santa Maria Maggiore, een van de zeven belangrijkste basilieken van Rome. Santa Maria Maggiore is een van de vier Grote Basilieken van Rome en de enige die zijn originele Paleo-Christelijke plattegrond en mozaïeken uit de 5e eeuw heeft behouden.

Je kunt ook over Piazza della Repubblica wandelen en de Nayades Fonteinen en de Basiliek van Santa Maria degli Angeli e dei Martyri bekijken.

In het hart van Esquilino ligt Piazza Vittorio Emanuele. Het werd gebouwd in 1870 en hier kun je wandelen door de tuinen van Nicola Calipari, de overblijfselen zien van een Romeinse fontein uit de 3e eeuw na Christus, de Porta Magica zien die werd gebouwd door Massimiliano Palombara (de enige overgebleven poort van de vijf die werden gebouwd in Villa Palombara).

Rome staat vol majestueuze monumenten en gebouwen. Een bezoek aan de beste pleinen van de stad is iets wat je niet mag vergeten in je reisroute op te nemen.

Tot slot raad ik aan

Boek je reis| ©Vlada Karpovich
Boek je reis| ©Vlada Karpovich

Rome is de thuisbasis van een van de nieuwe 7 wereldwonderen, het Colosseum, waardoor het een van de belangrijkste toeristische bestemmingen is voor elke reiziger die het prachtige Italiaanse culturele leven wil ervaren, en daarom is het vinden van de perfecte tijd qua capaciteit een beetje lastig.

Als persoonlijke aanbeveling, probeer je operakaartjes zo ver mogelijk van tevoren te boeken. Hoewel u uw tickets voor voorstellingen op dezelfde dag aan de theaterkassa kunt kopen, is dit een riskante optie.

Ook als u liever wacht tot de zomermaanden en de opera in de Thermen van Caracalla wilt bezoeken, kunt u deze het beste van tevoren reserveren, want ondanks de warme zomermaanden komen er veel toeristen om te genieten van de zomerse dans-, muziek- en operafestivals.

Vergeet niet dat u met de Roma Pass of Omnia Card de stad kunt bezoeken met gratis kaartjes of grote kortingen. Bekijk de verschillende opties om te zien welke het beste bij je past.

Als je geen kaartjes meer hebt voor een bezoek aan de Opera van Rome, maak je dan geen zorgen, want de hoofdstad van Italië brengt opera naar elke hoek van de stad.

Het Palazzo Santa Chiara of de Basiliek van San Paolo Intramuros zijn andere plaatsen waar je naartoe kunt gaan om van muziek in al zijn pracht te genieten. Als je de voorkeur geeft aan een openluchtconcert, ga dan naar Rome's Terrazza Borromini vlakbij Piazza Navona om te genieten van Puccini, Rossini en Verdi onder het genot van een aperitief.

Je kunt ook kaartjes boeken voor een operaconcert in de Waldenzenkerk, gelegen in het hart van Rome, een idyllische plek om te genieten van een recital van de beste tenoren en sopranen van de Opera de Camera.

Boek een operaconcert in de open lucht